HABERLER>POLİTİKA
3 Mayıs 2018 Perşembe - 13:10

Yıldırım, Erdoğan'ın adaylığını bu sözlerle açıkladı

Başbakan Binali Yıldırım AK Parti grubu olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı aday gösterdiklerini açıkladı. Yıldırım, "Birileri mikroskopla cumhurbaşkanı aramaya devam etsin. Bizim adayımızı milletimiz çoktan belirledi. Bizim adayımız milletin adayıdır. Bizim adayımız milletin adamıdır..."dedi.

Yıldırım, Erdoğan ın adaylığını bu sözlerle açıkladı

İşte Yıldırım'ın sözlerinden satır başları:

Demokrasi ve özgürlük başta olmak üzere siyasi istikrar ve güven davamız, milletin refahı gücü bakımından çok önemli. Aynı zamanda bu durum bölge ülkeleri için de büyük bir güvence. Bugüne kadar etrafımızdaki ülkelerin toprak bütünlüğü, etnik yapısı ne olursa olsun halkların huzuru için ortaya koyduğumuz fedakarlıklar ve dayanışmayı cümle alem biliyor. Daima mazlum ve mağdurların yanında olduk.

Bundan sonra da yolumuzda istikametimizde hiçbir sapma olmadan devam edeceğiz.

Yerleşik ilişkiler dönüşüyor, alışkanlıklar değişiyor. Problemler ve güç mücadeleleri farklı şekiller alıyor. Bu durumda önemli soru şu, Türkiye nerede yer alacak? İmkan ve kabiliyetini en iyi şekilde kullanarak gelişen riskleri bertaraf etmek için ne yapacak? İşte bu ana mesele ve ülke yönetiminde karşı karşıya kaldığımız sınamalar, yaşanan tecrübeler, geçmiş dönemin siyasi mirası bizim yönetim sistemi değişikliği yapma noktasına getirdi.

16 yıl içerisinde bir çok müdahaleye maruz kaldık. Ancak 15 Temmuz hain darbe kalkışması ülkemize yönelik entrika ve kumpasın en açık şekli olarak tezahür etti. Milletin evlatları Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde, hükümetimizle beraber ülkeye giydirilmeye çalışılan bu deli gömleğini parçaladı, millet iradesi üzerinde başka bir güç tanımadığını bir kez daha kanıyla canıyla ortaya koydu.

15 Temmuz ve ülkemiz için canını seve seve feda eden bütün şehitlerimizi rahmetle, şükranla anıyorum. Gazilerimize hayırlı ömürler diliyorum.

16 Nisan’ı hazırlayan 15 Temmuz hain darbe girişimi de dahil süreç boyunca yaşadığımız gelişmeler oldu. Halk oylamasında milletimiz cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine evet diyerek bu değişikliği onayladı. Bu karar kuvvetler ayrılığı, demokrasi ve özgürlükler temelinde daha güçlü hükümet, daha güçlü meclise sahip Türkiye’nin kapılarını açtı.

Şüphesiz geleceğe cumhuriyetin 100’üncü yılına ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk, cumhuriyetin kurucularının işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine yürürken, hayalimizdeki kudretli Türkiye’nin asıl güç sahibi olarak aziz milletimizi, onun zenginliği güveni vardır. Aldığımız seçim kararı daha fazla vakit geçirmeden, hükümet sistemi değişikliği için millet iradesinin oluşumuna fırsat vermiştir.

24 Haziran Türkiye için tarihi bir karar günüdür. Sürekli istikrar için, milletimizin kararına vicdanına başvuracağız. Türkiye üzerindeki kirli plan yapanların bu oyunlarını bozacağız. Ekonomik ve siyasi istikrarla Türkiye yarınlarına daha güçlü ve kararlı gidecek. Yapacak işimiz çok, ülkemizin geleceği için çok daha büyük projelerimiz var.

Milletimizden tekrar yetki isteyeceğiz. Birileri mikroskopla cumhurbaşkanı aramaya devam etsin. Bizim adayımızı milletimiz çoktan belirledi. Bizim adayımız milletin adayıdır. Bizim adayımız milletin adamıdır. AK Parti olarak kapalı grup toplantısında ittifak ile aldığımız kararla Türkiye sevdalısı, mazlumların hamisi Recep Tayyip Erdoğan’ı AK Parti grubunun ittifakla Türkiye’nin liderini cumhurbaşkanı adayı olarak açıklıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun, Allah yar ve yardımcımız olsun.(Hürriyet)

 
Saadet Partisi İzmir'de hedef 30 bin imza!
 
Aydın'da koku alarmı! Vatandaşlar nefes alamadı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Saadet Partisi İzmir'de hedef 30 bin imza!
Cumhurbaşkanı adayı olan Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ...
CHP'den Bahçeli'ye '100 bin imza' tepkisi
MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin 100 bin imzayla cumhurbaşkanı adaylığıyla ...
AK Partili Aday Kurt: İzmir CHP’nin kalesi değildir!
İzmir Milletvekili Aday Adayı Kurt, “ İzmir CHP’nin kalesi değildir. Kaleden ...
 
CHP yarına kilitlendi: İbre o isme döndü!
CHP, 24 Haziran'da yapılacak olan cumhurbaşkanı seçimine katılacağı adayını ...
Vekil adayı Delican: Vebali büyük bir dönemeçteyiz
AK Parti İzmir İl Başkanı olarak 4 yıl aralıksız görev yapan ve kritik ...
Deniz Baykal'dan adaylık başvurusu
Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın 24 Haziran'da ...
 
Kılıçdaroğlu'nun kardeşi dün İzmir'de başvurmuştu: Karar verildi!
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun ...
Güldoğan yeniden yola çıktı
Anadolu Birliği Genel Başkanı Veysel Güldoğan AK Parti’den milletvekili ...
AK Partili Kırkpınar: Birinci turda bu seçimi alacağımızdan hiçbir şüphem yok
İzmir 2’nci Bölge Milletvekili Aday Adayı Kırkpınar, “Türkiye tarihi bir ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva