HABERLER>POLİTİKA
27 Ekim 2013 Pazar - 09:16

AK Parti İzmir’de temayül zamanı: Söz teşkilatta!

Yerel seçime kısa bir zaman kala AK Parti İzmir Teşkilatı sandık başına gidiyor. Karşıyaka Arena'da yapılacak temayül yoklamasını Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop yönetecek. Yaklaşık 4 bin parti yöneticisi hem büyükşehir hem de bulundukları ilçeler için ikişer isim yazacak. Temayül sonucu genel seçimden farklı olarak açıklanmadan Ankara’ya götürülecek. Oylamalar saat 10:00’da başlayacak.

AK Parti İzmir’de temayül zamanı: Söz teşkilatta!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Yerel seçimler öncesinde adayları belirlemek üzere çalışmaları sürdüren AK Parti bugün sandık başına gidiyor. Parti yönetimlerinde görev alanların fikirlerini alacak olan parti temayül yoklaması yapacak.

Karşıyaka Arena Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek oy kullanma işlemleri sabah saat 10:00’da başlayacak. Oylama öncesi sistemi yürütmek üzere Ankara’dan gelen AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop kamuoyuna bilgi verecek. Basın açıklamasının ardından çalışmalar başlayacak. AK Parti İzmir’de görev yapan il yöneticileri, ilçe başkanları, ilçe yönetim kurulu üyeleri, kadın ve gençlik kolları yöneticileri, belediye ve il genel meclis üyeleri, belediye başkanları ve belde başkanları sandığa gidecek. Yaklaşık 4 bin kişi oy kullanacak.
 
İKİ İSİM YAZACAKLAR
Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop ile birlikte temayül yoklamasında genel merkez görevlisi olarak Parti MYK Üyesi Emine Çift, Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz,  Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Fatma Berber Aytan ve Genel Merkez Gençlik Kolları Üniversiteler Başkanı Nurettin Çelik bulunacak.  Parti yöneticilerinden Büyükşehir Belediyesi başkan adaylığı ve ilçe belediye başkan adaylığı için ikişer isim yazmaları istenecek.
 
KİMLER ÇIKABİLİR?
Partide yapılacak temayül yoklamasından birinci çıkmak isteyenler kulis çalışmalarına başladı. AK Parti’de 19 ilçe başkanı yerel seçimlerde belediye başkanlığı için aday adayı olacağını açıklamıştı. Çeşme’de yapılan kampta görev isteyen ilçe başkanlarının büyük bölümünün kendi ilçelerinde ön sıralarda çıkması bekleniyor. Halen istifa etmedikleri için ilçelerinde oy kullanacak yönetim kurulu, kadın ve gençlik kolları üzerinde etkili olacağı bilinen ilçe başkanlarının kendi isimlerini yazılmasını istediği de öğrenildi.  İlçelerde ayrıca ismi gündeme gelen, aday adaylığı başvurusu yapan diğer isimlerin de siyasi ağırlığına göre ön plana çıkması bekleniyor.
 
KULİSLER BAŞLADI
Büyükşehir Belediye Başkanlığı için iki isim yazacak olan partililerin tercihlerinin birinci sırasında Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın ilk sırada çıkması bekleniyor. Yıldırım’ın İzmir’den aday gösterilmesini isteyen partililer daha sonra diğer isimleri yazacak. Partide ön plana çıkan kişiler bulundukları ilçe, etki ettikleri yönetimler üzerinden temayülde kendisine yer bulacak. Temayülde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hükhet Hotar, Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay, Milletvekilleri Aydın Şengül, İlknur Denizli, Rıfat Sait, Buca eski Belediye Başkanı Cemil Şeboy gibi isimlerin yazılması bekleniyor. Parti teşkilatı dışından kişilerin Büyükşehir için yer bulması düşünülmüyor. Öte yandan bazı isimlerin temayül için çalışmalara başladığı öğrenildi. İsimler, tercih edilmek için nabız yoklamaya başladı.
 
SONUÇ AÇIKLANMAYACAK
Temayül yoklamasının ardından anında değerlendirme yapılmayacak. Parti yöneticileri sonuçları uygun bir şekilde listeleyip Ankara’ya götürecek. 2011 genel seçimlerinde olduğu gibi sonuçlar açıklanmayacak. Yerel yönetimlerde tercih edilenleri parti üst yönetimi bilecek. Ayrıca bu sonuçlar aday belirlemede en önemli kıstas olarak alınacak.

BAYRAKLI’DA LİSTE KRİZİ
Temayül yoklaması öncesinde Bayraklı’da liste krizi de çıktı. İlçe Başkanı Ali Aslan ile Belediye Başkanlığı’na aday adayı olan Belediye Meclis Üyesi Ali Kökoğuz arasında tartışma yaşandı. Kökoğuz’un temayül öncesinde oy kullanacak olan ilçe yöneticileri, kadın ve gençlik kolları yönetimlerinde yer alanların isim-adres ve telefon numaralarını istemesi sorun oldu. Aslan’ın talimat verdiğini ifade eden görevliler, Kökoğuz’a oy kullanacak olanların iletişim bilgilerini veremeyeceklerini söyledi. Bunun üzerine Kökoğuz, ilçe başkanlığına giderek Aslan ile makamında tartıştı. Uzun süren, bina koridoruna kadar yansıyan gerginliğin ardından Kökoğuz listeleri aldı. Kökoğuz’un “Partiyi kapatarak, kendi çıkarlarınızı düşünerek büyüyemeyiz. Bu anlayıştan vazgeçin” diye tepki gösterdiği öğrenildi.

ASLAN'DAN JET YANIT
Partililer sandığa gitmeden önce Bayraklı'da ortaya çıkan durum ile ilgili İlçe Başkanı Aslan'dan açıklama geldi. Aslan, Kökoğuz ile tartışmadıklarını ifade etti. Aslan, "Kendisi listeleri partide görevli olanlardan istemiş. Yani yanlış isimlere gitmiş. Arkadaşlar da yetkilerinin olmadığını dile getirmişler. Konu bana iletilince anında listeleri verdim. Sadece ona değil diğer aday adaylarımıza da verdik. Partide her şey şeffaf ve gayet açıktır" dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bir bilen 27 Ekim 2013 Pazar 15:29

Ey Bayraklılı ak partililer tanıyın bu ALI ASLAN'i 2007 de partisi hakkında neler demiş bu adam atanirsa asla oy vermem

Yorumu oyla      14      5  
hakkı turan 27 Ekim 2013 Pazar 15:17

AKP'nin adayı partisini sildi Son sıradan aday gösterilen AKP'nin etkin ismi Ali Aslan içini döktü: Teşkilatın nabzı yoklandı ama genel merkez listeleri keyfi hazırladı. Seçimde AKP için çalışmayacaÇım. Çünkü adalet bu partinin sadece adında var... "BURADA LİYAKAT VE SADAKAT YOK" DİYOR, KAMPANYAYA KATILMIYOR İl başkan yardımcılıÇı yaptı İZMİR'DE AKP'nin 2. Bölge 12'nci sıradan milletvekilliÇine aday gösterdiÇi Ali Aslan, isyan bayraÇı açtı. AKP'de kurulduÇundan bu yana çalışan, yönetim kademelerinde görev alıp il başkan yardımcılıÇı da yapan Aslan, listenin dibine itilerek rencide edildiÇini söyledi. ASLAN, şöyle dedi: AKP'de milletvekili aday listeleri ehliyet, sadakat ve liyakata göre hazırlanmadı. Genel merkez aday yoklamasını dikkate almadı. Adamı olanlar üst ve orta sıralara yerleşti. Adamı olmayana haksızlık yapıldı. Teşkilatın her noktasında aktif görev aldım. Adamı olan işini halletti MADDİ imkansızlıklara raÇmen her türlü etkinliÇi gerçekleştirdik... Adaletten kopulmamalı. Bu partinin sadece adında adalet var. Adalet olmayan yerde çöküntü başlar. Seçimde AKP için çalışmayacaÇım. Oyumu vereceÇim ama başkalarını vermeleri için ikna etmeyeceÇim. Böyle yerde çöküntü başlar Ali Aslan, siyasete Refah Partisi'nde başladı, kuruluşuyla birlikte AKP'ye geçti. Ege Özel Güvenlik, Pizza Tomato ve Ege Atış Poligonu'nun sahibi... Dört yıl Karşıyaka İlçe BaşkanlıÇı, bir yıl İzmir İl Başkan YardımcılıÇı yaptı. Bu kez milletvekili adayı oldu. 2'nci Bölge'nin 12'nci sırasına konuldu. Listeler açıklanınca partiden uzaklaştı, hiçbir etkinliÇe, toplantıya ve seçim çalışmasına katılmıyor. Artık hiçbir toplantıya katılmıyor0

Yorumu oyla      14      5  
izmir cadısı 27 Ekim 2013 Pazar 11:56

çiğli de GALİP ÖZTÜRK

Yorumu oyla      12      5  
büyülşehir 27 Ekim 2013 Pazar 11:05

Büyükşehir belediyesini ancak KENAN yAVUZ iLE KAZANILABİLİR. iZMİRE AZİZ BEY GİBİ BECERİKLİ İŞ ADAMLARI GEREKLİ... petkim başarısı, SAYIN YAVUZUN EKPO faaliyetleri takdire şayan.

Yorumu oyla      12      5  
xyz 27 Ekim 2013 Pazar 10:35

biraz daha sabredin binali başkanım geliyor.izmiri güzel aydınlık günler bekliyor.izmire seni gerek seni BİNALİ YILDIRIM......

Yorumu oyla      11      7  
Hasan aktaş 27 Ekim 2013 Pazar 09:39

Bayraklıda oyumuzu MHP adayına vereceğiz.

Yorumu oyla      12      5  
Hayret 27 Ekim 2013 Pazar 09:28

Sen git Türkiye'de yüzde 50 oy al sonra git ilçe başkanlarının KURDUĞU teşkilata, köy yöneticilerine, GENçLİĞE KADINLARA KİMİ GÖRMEK İSTİYORSUNUZ DİYE SOR, HEPSİ İLÇE BAŞKANI KİMSE ONU YAZCAK ZATEN çok önemli sonuçlar alacaklar sanki akıl fikir versin bu temayül kararını alanlara

Yorumu oyla      13      5  
Mega AKP li 26 Ekim 2013 Cumartesi 22:35

İşte AKPnin demokrasiden anladığı oylama yaparım sonucu ben belirlerim Niye oy kullananlara kimin çıktığını açıklamıyorsun.

Yorumu oyla      13      5  
GENEL SEÇİMLERDE nE OLDU? 26 Ekim 2013 Cumartesi 22:31

Hatırlarsınız Genel seçimlerde bir temayül yoklaması yapılmıştı. O yoklamada ön sıralardaki kişilerin çoğu listeye giremedi. İmam yine bildiğini okudu. Yani Temyül Yoklamasına katılanlar ve bu yoklamada çok oy alanlar ENAYi yerine koyuldu. Şimdi farklı bir şey olacağını düşünen var mı?

Yorumu oyla      13      5  
hasan gürsel altuğ 26 Ekim 2013 Cumartesi 20:03

Sadece komedi demek istiyorum.sonuçlar açıklanmayacak ,yukarısı istediği adayı açıklayacak itiraz edenlerede teyamülden bu isim çıktı diyecek:)siyasette vefa istanbulda bir semtdir örneğinin en güzel örneğidir yarın yapılacak teyamül yoklaması.

Yorumu oyla      20      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ve Kılıçdaroğlu Sarıgül ve ekibini birleşmeye çağırdı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kadın Girişimciler Derneği'nde (KAGİDER) ...
MHP İzmir Rumeli Göçmenleri’ni ağırladı
Ege Balkan Rumeli Göçmenleri Platformu, MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş'ı ...
Mustafa Sarıgül Mustafa Sarıgül’ü yazdı!
Mustafa Sarıgül, biyografisini kaleme aldı. Remzi Kitabevi'nden çıkan ...
 
AK Parti Bayraklı’dan dev zirve: Aslan’dan salvo!
AK Parti Bayraklı Teşkilatı Bayraklı’da bulunan yaklaşık 80 hemşeri derneği ...
Davutoğlu'ndan ‘füze’de ABD ve Avrupa'ya açık kapı
Savunma füzeleri alımında Ankara'nın Çin'i tercih etmesiyle ilgili tartışma ...
Buca aday adayı Akdemir’den anlamlı bağış anlamlı mesajlar
CHP Buca belediye başkan aday adayı mimar Remzi Akdemir Kızılay’ın gezici ...
 
Kılıçdaroğlu’ndan ilk yorum: Fidan’a sahip çıkarız!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu MİT Müsteşarı Hakan Fidan'la ilgili ...
Erdoğan: 600 bin kaçak yakalanacak!
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, askerlik yaşı gelmesine rağmen 600 bin ...
‘Bakan Ömer Çelik’ten İzmir’e ilk ziyaret
İzmir milletvekili Ertuğrul Günay’dan görevi devralan Kültür ve Turizm ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva