HABERLER>POLİTİKA
21 Kasım 2018 Çarşamba - 16:37

AK Parti İzmir’de o başvuru kriz yarattı: Parti tabanı yaralanmıştır!

MHP’nin 2009 ve 2014 yıllarında Bergama Belediye Başkan Adayı olarak sahaya sürdüğü Özkan Karadiken, 2017 yılındaki istifasının ardından 2019 seçimleri için AK Parti’nin yolunu tuttu. Karadiken’ın aday adaylığı için başvuru yapması teşkilatta rahatsızlığa yol açtı. AK Parti İlçe Başkanı Koştu, “Özkan Bey 2009 ve 2014’te MHP adayı olarak seçimlere katılmış kaybetmiş ve bize seçim kaybettirmiş birisidir. Aday adayı olmak tabi hakkıdır. Ama son başvuru günü partiye gelip müracaat etmesi parti tabanını yaralamıştır” dedi.

AK Parti İzmir’de o başvuru kriz yarattı: Parti tabanı yaralanmıştır!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir İl Teşkilatı’nda belediye başkan aday adaylıkları noktasında başvuru süresi 16 Kasım’da doldu. Buna göre kentte 128 kişi başkan adayı olabilmek için teşkilata müracaatını bildirdi.

Teşkilatın listesinde öne çıkan bazı isimler dikkat çekti. Bergama’da Özkan Karadiken’in aday adaylığı yoluna hamle yapması şaşkınlık yarattı. Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) 2009 ve 2014 yerel seçimlerinde aday olan Karadiken, daha sonra partisinin genel merkeziyle ters düşmüştü.

Özellikle MHP ve iktidar partisinin beraber yol yürüdüğü 2017 referandumunun sürecinde ‘hayır’ propagandasına destek verdiği belirtilen Karadiken’in 2019 yılının Mart ayında gerçekleşmesi planlanan yerel seçimlerde AK Parti’yi tercih etmesi Bergama İlçe Teşkilatı’nda huzursuzluk yarattı.

BAŞVURU YAPMASI PARTİ TABANINI YARALAMIŞTIR!
Adaylık noktasında ciddi şansı olduğu kulislerde konuşulan AK Parti Bergama İlçe Başkanı Hakan Koştu, konuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Koştu, “Özkan Bey 2009 ve 2014’te MHP adayı olarak seçimlere katılmış kaybetmiş ve bize seçim kaybettirmiş birisidir. 7 Haziran 2015’ten sonra siyasette bir kırılma oldu. MHP ve Devlet Bahçeli politikalarında bazı değişiklikler yaptı. Diğer seçimlerde, 15 Temmuz hadisesinde MHP cumhurbaşkanımıza desteğini sürdürdü. 2017 referandumu önemli bir göstergedir bazı konularda. O süreçte yine ilçe başkanıydım. O referandum sürecinde ‘evet’in geçmesi noktasında Özkan Bey’e burada çalışabileceğimizi söyledim. Kendisi o süreçte ikna olmadığını söyleyerek, ‘referandumda hayır noktasında çalışma yapacağım’ dedi. 2017 yılında partisinden istifa etti. ‘Gerçek Türk Milliyetçileri hayır der’ dedi ve istifa etti. Basın açıklaması yaptı. Genel merkezin iktidar yanlısı politikalarından dolayı istifa ettiğini duyurdu. 2018 yılında da bir seçim geçirdik. MHP yine cumhurbaşkanımızı destekledi. Özkan Bey bu konuyla alakalı herhangi bir girişimde bulunmadı. İlçeye gelip çalışmada bulunmadı. Yerel seçimlere geldiğimizde aday adaylığı müracaatlarının son gününde partiye gelip başvuru yapması parti tabanında bulunanları yaralamıştır. Tabi hakkıdır ama çok samimi bulunmamıştır. Süreç devam etmektedir. Bugüne kadarki siyasi davranışları önemlidir. AK Parti bu konuda geçmişte çok büyük sıkıntılar yaşamıştır. Çok badire atlattık, bunlardan ders çıkarak yolumuza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.  

 
İzmir'de iki ilçe sağanağa teslim!
 
İş hayali yarıda kaldı... Funda'ya son veda
YORUMLAR
Toplam 44 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Murat işlek 23 Kasım 2018 Cuma 00:38

Bugüne kadar halkta karşılığı olmayan arkadaşlar bakıyorum da bir olmuşlar neden acaba diye sormazmı bu halk size.bu parti babanızın malı değil.kazanmak istiyorsanız işte size aday Özkan karadiken.böyle eski defterleri açarak bir yere varamazsınız.bi düşünün bakalım sizler hiçmi hata yapmadınız.unutmayın hatasız kul olmaz. Tek adatımız var o da Özkan karadiken. Nokta

Yorumu oyla      9      5  
Bergama 22 Kasım 2018 Perşembe 23:27

Sizler (ak parti Bergama ilçe teşkilatı) davul tutup oynamanız lazım çünkü özkan karadiken aday olursa Bergama da ak parti kazanacak ama sizin şahsi menfaatleriniz partiden Bergama dan üstün geldiği içi n kabul etmiyorsunuz kaç tane aday çıktı neden özkan karadiken çünkü diğerlerinin pek önemi yok özkan karadiken ismi sizde korku yaratmış

Yorumu oyla      9      5  
mustafa durmaz oku 22 Kasım 2018 Perşembe 17:44

Dört tane ilçe başkanı açıklama yapıyor ne yazık bir tanesi ortalarda yok oda bizim ağabeyimiz dediğimiz Mustafa Durmaz. Kendisinin bu seçimde biriz, diriz, hep beraberiz diyeceğine Özkan Karadiken ile iş birliği içinde olduğun besbelli. Yalansa çıksın açıklama yapsın. Ben bu seçimde Ak aprtinin için elimden ne gelirse yapıcam desin. Eski yönetim kurulu üyeleri ( toplumda karşılığı olmayanlar) Fehim Özmemer,(CHP) Ertuğrul Kaptan (MHP), Fadıl Cıvlan (MHP) gibi isimler Özkan Karadiken'i başa getirip tekrar partide göreve gelmenin peşindeler. Siz yönetimde iken ne yaptınız ki şimdi ne Özkan aday olursa ne yapacaksınız. Hakan Koştu'nun yerinde olsam bu isimleri partinin kapısından içeri sokmam. Mustafa Durmaz, siyasi hayatın hep yanlışlar içinde yine yanlış ata oynuyorsun. Demokrat parti olmadı başaramadın. iyisin ama siyasette değil.Lütfen hatandan geri dön ve partiye zarar vermekten vazgeç!! Yoksa zamanında sana inanmış tüm insanları kaybedeceksin.

Yorumu oyla      9      5  
Kader 22 Kasım 2018 Perşembe 14:22

tek ve gerçek başkanımız HAKAN KOŞTU

Yorumu oyla      9      6  
Önder 22 Kasım 2018 Perşembe 13:51

AK Parti'ye aday olmuş bundan önce Bergama'nın sokaklarında önderimizi Recep Tayyip Erdoğa'na küfürler eden, seçimlerde ülkücü gençleri ayakkakbı kutuları nerede diye üzerimize salan sizler değil miydiniz? Şimdi size kim talimat verdiyse partiyi yine bölmeye geldiniz. Özkan Karadiken neden MHP'den istifa ettiğinde bu partiye gelmedi. Parti oradaydı.Genel merkez olurda bu adam AK Parti'den aday gösterilirse. Vay AK Parti'nin haline. İleryen yıllarda AK Parti'den istifa edip İYİ PARTİYE GEÇMEYECEĞİ NE MALUM.

Yorumu oyla      9      5  
XQW 22 Kasım 2018 Perşembe 13:47

Akparti ile MHP Bergama da seçime birlikte girmezlersetek aday çıkarmazlarsa maalesef yine kaybedecekler.. Bu gerçeği görmezden gelemezsiniz.. Çünkü Bergama oy vermez.. 10 yıldır bergamadayım.. Bundan sonra da değişeceğini hiç zannetmiyorum.. Bekleyip göreceğiz..

Yorumu oyla      9      5  
zaza 22 Kasım 2018 Perşembe 13:44

Ahsen Balta önce dürüst olacaksın. Dik duracaksın, adam olacaksın. Bergamalılar bilmiyorlar mı sizin belediyeyi talan edeceğinizi. Bergama'yı mafyaların eline bırakmayacağız.

Yorumu oyla      9      5  
Reis 22 Kasım 2018 Perşembe 13:41

Suan bakiyorum yorumlara herkez birilerini savunuyor bu yanlis politila hakan baskan ozunde iyi biri olabilir ama belediye baskanligi ve bu siyat isi baska bir olay sizce 22 bin bir oy almis bir kisiye basarisiz demek ne kdar dogru elinizi vicdaniniza koyun yapilanlar yapilmayanlar ortada özlan karadiken bu ise talip olduysa eger bergamayi degistirmek icin halk cok istedigi icindir

Yorumu oyla      9      5  
yunus 22 Kasım 2018 Perşembe 11:19

ak partinin bergamada teşkilat harici aday aramasına gerek yoktur.hele 4 bucuk ay önce genel seçimlerde yanımızda olmamış. bu ikdidarın yıkılması için bekleyen kişilerle işimiz hiç bir zaman olmaz. bergama da ak parti kazanakcaksa hayırlısısa olur.ak partinin bergama ya hükümet olarak yaptığı yatırımlar ortada ve akpartinin bergamaya geldikden sonra yapacaklarıda bergama için bir hizmettir.ve kaderine terk edilmniş bir şehirden kurtarmaktır.belediyecilik hizmetleri olarak.

Yorumu oyla      9      5  
Bergamalı 22 Kasım 2018 Perşembe 11:13

Raşit Ürper ikinci kez aday olduğunda İlçe başkanıydı Hasan Şahin çalışmadı, Hasan Şahin aday olduğunda Raşit Ürper ilçe başkanıydı ve torun seve seve çalışmaya fırsat bulamadı, Ali Yazıcı desen geçtiğimiz seçimlerde Hasan Şahin kazanmasın diye elinden geleni yaptı.Hakan Koştu ise hiçbirşey yapmadı. Ne oldu da birbirlerine söven adamlar kaynaştı birleşti can ciğer oldu. Tabikide menfaat, koltuk kavgası, benlik.Bergama seçmeni bunları görüyorinşallah Ak Parti başkan adayımız ve başkanımız Özkan Karadiken olacak ve Bergamamıza hizmet gelecektir.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan ile Bahçeli'nin kritik görüşmesi sona erdi!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile ...
CHP, Saadet Partisi ile görüşecek
CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, "Önümüzdeki günlerde Saadet ...
Erdoğan'dan AİHM'in Demirtaş kararına tepki
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) Selahattin Demirtaş kararına ...
 
İzmir’deki TÜRKPA mesaisi bitti… Yıldırım: Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı!
TÜRKPA’nın İzmir’de gerçekleşen genel kurulunda konuşan TBMM Başkanı Binali ...
Roma'dan Devlet Bahçeli'ye davet!
MHP lideri Devlet Bahçeli, dünyanın gözünü çevireceği Roma - Real Madrid ...
AK Parti'nin Antalya adayı belli oldu!
AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, 31 Mart 2019 tarihinde ...
 
CHP, 300'e yakın adayı açıklayacak
CHP Parti Meclisi (PM), 30 Kasım Cuma günü yapacağı toplantıda 300'e yakın ...
Yedi yıl kaymakamlık yaptı: Gözü siyasete dikti!
İzmir’in Selçuk ilçesinde 7 yıl kaymakamlık yapan Ayhan Boyacı yeni süreçte ...
Başkan Şengül’den ‘eşit hizmet’ çıkışı: Karabağlar göz ardı edildi!
Karabağlar’da, Amatör Spor Kulüpleri ve Hemşehri Derneklerinin temsilcileriyle ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva