HABERLER>POLİTİKA
27 Aralık 2015 Pazar - 13:18

AK Parti İl Danışma'da hedef CHP: 'Önce siz başladınız!'

AK Parti İzmir 52’inci Olağan İl Danışma Meclisi gündeminde ‘CHP İzmir’ yer aldı. AK Parti İzmir milletvekili Nükhet Hotar’ın 2019’da İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne AK Parti bayrağı mesajının verildiği toplantıda İzmir milletvekili Hamza Dağ ise CHP İl Kongresi’nde yaşananları eleştirdi. İl Başkanı Bülent Delican toplantıda CHP’den eleştirilerin geldiği ‘köy malları’ tartışmasına Seferihisar’daki satışlarla cevap verdi. Köy satışlarına önce Tire’de CHP’nin başladığını söyleyen Delican, muhalefete “Halkı yanıltarak siyaset yapmaktan vazgeçin. Altında kalırsınız” dedi.

AK Parti İl Danışma da hedef CHP:  Önce siz başladınız!

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - AK Parti İzmir İl Başkanlığı, 52’inci olağan  İl Danışma Meclisi Toplantısını,  AK Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hotar,  AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, AK Parti İzmir milletvekili Hamza Dağ,  Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Selçuk Belediye Başkanı  Zeynel Bakıcı, Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu AK Parti İlçe Başkanları, meclis üyeleri ve çok sayıda partilinin katılımıyla Kaya Termal Otel’de gerçekleştirildi.



BİRLEŞTİRİCİ GÜÇ DEYİP DE…
İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından toplantının açılış konuşmasını yapmak üzere AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican kürsüye çıktı. Sözlerine örgüte teşekkür ederek başlayan Bülent Delican 1 Kasım sürecinde yapılan çalışmaları anlattı.  İzmirlilerin artık AK Parti’yi  tanıdığını söyleyen Delican, CHP’ye gönderme yaptı. Delican, “Bizler için siyaset yapmak;  hiçbir zaman, kendilerini ‘birleştirici güç’ olarak tanımlayıp, daha kendi içlerinde birleşemeyenlerin, aynı yere yumruk vuramayıp, demokratik dedikleri seçim ortamlarında dahi birbirlerini kumpasla suçlayanlarınki gibi olmamıştır, olmayacaktır” diye konuştu.

2019’DA BÜYÜKŞEHİR‘E AK PARTİ BAYRAĞI
AK Parti Başkanı Delican, 2019 yılında  İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni kazanma mesajı vererek, “2014 yılında İzmir halkının 6 belediyeyi bize teslim etmesi ile ilk sinyallerini veren ‘ artık hizmet istiyoruz’ talebi de, giderek güçlenmektedir. Yerel idarenin, genel siyasetin dominosu olmak dışında hizmet kurumları olduğunun unutulduğu İzmir; artık bütünleşik bir tutum ve eylem beklemektedir, hizmet beklemektedir. İzmir 2019’da bu hürmetsizlikten kurtulacaktır. 2019 bizim için çok önemli bir fırsat. 2019’da  İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne AK Parti bayrağını beraber dikeceğiz. Yeter ki sahada olalım bizim başka  bir yolumuz yok” dedi.



İZMİR’İN ÖNÜNÜ TIKAYANLARA GERİ SAYIM BAŞLAMIŞTIR
1 Kasım sürecinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu  ile yapılan tartışmalara gönderme yapan Delican, “Sayın Bakanımız Ve İzmir Milletvekilimiz Binali Yıldırım; Bunu defaten dile getirmiş, İzmir için ortak hareket çağrısında bulunmuştur. Dayanışmak için el ele tutuşmayı bile; kim kimin elini tutup çekecek eksenine sürükleyerek İzmir’in gelişmesinin yıllardır önünü tıkayanlar için ise geriye sayım başlamıştır. Bundan böyle; İzmir için, İzmir’in kalkınması için meslek odalarından üniversitelerine kadar tüm kurum kuruluşlarla ortak akıl üretme, birlikte hareket etme dönemi başlamıştır. İzmir yerel idare noktasında hizmet alma ve kalkınma açısından yeterince geride kalmıştır. Halka hizmeti kişisel siyasi ve ticari hırslarına feda edenlerin, kentlerinin geleceğini ihaleye çıkarıp satanların dönemi sona erecektir” diye konuştu.
 
YÜKSEL'DEN DELİCAN'A JET YANIT: SÜZÜNÜZÜ TUTUN

KÖY MALLARI SATIŞINI ÖNCE SİZ BAŞLATTINIZ

Kemalpaşa Belediyesi’nin köy malları satışının ardından CHP’den gelen eleştirilere ve CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel’in ‘sözünü tutsun’ çıkışına cevap veren Delican, “Bakınız son dönemde yine aynını yapıyorlar; köylünün talebi ile Kemalpaşa’da satışa çıkarılan  birkaç gayrimenkul için kıyamet koparıyorlar. ‘Söz verdiler, tutsunlar, köy mallarını sattırmasınlar’ diyerek yörenin ve köylünün  ihtiyacı doğrultusundaki bir uygulamayı yağma gibi gösteriyorlar. Konuyla ilgili olarak belediye başkanımız kamuoyunu bilgilendirmiştir. Ancak buradan ben de seslenmek istiyorum kendilerine. Halkı yanıltarak siyaset yapmaktan vazgeçiniz. Altında kalırsınız. Çünkü;  köylünün olduğunu söylediğiniz köy mallarını satmaya Tire’de önce siz başladınız. Belediye başkanınız, ilçe başkanınız ve deneyimli partililerinizle birbirinize girdiniz üstelik. Birbirinizi deşifre ettiniz, halkı yok sayarak aldığınız satış kararını yine birbirinizi karalayarak haftalarca gündeme taşıdınız” ifadelerini kullandı.

KÖY MALLARINA SEFERİHİSAR KONTRASI
Delican, köy malları satışı hakkında CHP’ye Seferihisar ile kontra yaptı. Seferihisar’da satılan turizm arazilerini hedef gösteren Delican, ”İki yıldır Seferihisar’ın geleceğini yine kendi belediyeniz eliyle satıyorsunuz. Hem de resmi tatile rağmen olağanüstü topladığınız belediye meclislerinde alıyorsunuz yüzlerce trilyonluk satış kararlarını. Proje üretmek yerine, işletip halkın yararına dönüştürmek yerine tasarruf için diyerek, üstlerinde kendi batık işletmelerinizin olduğu dönümlerce turizm alanını elden çıkarıyorsunuz.  Kasasında parayla yola çıkardığınız Bayraklı Belediyesi’nin hizmet binasını 7 yılda tamamlayamıyor, 10 trilyonluk kaynak yaratmak bahanesi ile belediyenin gayrimenkullerini satışa çıkarıyorsunuz Peki satıp satıp ortaya ne koyuyorsunuz? Borç mu ödüyorsunuz? Hizmet binası mı yapıyorsunuz” şeklinde konuştu.

KOCA BİR HİÇ
Delican, eleştirilerini, “Telefonlara çıkmayan seçimden seçime gelen genel başkan yardımcıları  bunlar dile gelen şeyler. Bazıları da dile gelmiyor. AK Parti İzmir’i cezalandırıyor diyerek halkı galeyana getirirken, biz de başımızın çaresine bakıyoruz, halk için proje üretiyoruz diyebilir misiniz? Yerel kalkınma için şu tesisi kurduk, teşvik ettik, gençler için şu yatırımı, yaşlılarımız için şu tesisi yaptık diyebiliyor musunuz? Ortada ne var? Koca bir hiç. Yıllarca; kentsel dönüşüm yapmak yerine birer müteahhit belediye başkanı olmayı tercih ettiler. Belediye hizmetinin başta halkın günlük sorunlarını çözmek sonra da yaşam koşullarını iyileştirmek, yerel kalkınmayı desteklemek olduğunu unuttular. Halkın ve şehrin kaynaklarını kullanırken ya kendi aralarında siyasi erk olma yarışına girerek ya da bireysel önceliklere yol vererek  İzmir’i hizmetsiz bıraktılar. AK Parti projelerimizi onaylamadı diye feveran ettiler ama onayladığımız 9 kentsel dönüşüm projesi için bir kazma bile vurmadılar. Ağlayıp sızlanmak üstüne kurulu; halkı bize kışkırtarak üretme becerilerine kılıf bulan bu anlayış artık prim yapamayacak” sözleriyle sürdürdü.  



CHP İL KONGRESİNE GÖNDERME 
Toplantıda konuşan AK Parti İzmir milletvekili Hamza Dağ’ın hedefinde ise geçtiğimiz hafta tartışmaların yaşandığı CHP İzmir İl Kongresi vardı. Kongre ile ilgili Dağ, “Muhalefet bir kongre yapıyor. Farklı adaylar olabilir. Ama adaylar arasında sürtüşmeleri görüyoruz. Hele bir İzmir kongresi yaptılar dillere destan. Tüm Türkiye bunu konuşuyor. Birbirlerine söylemiş oldukları sözler, ‘Tencere dibin kara seninki benden kara’. Biz bunları söylesek hemen savunmaya geçerler. Eski büyükşehir belediye başkanından yeni başkana ağız dolu hakaretler. Birisi de çıkıyor diyor ki, ‘sen 21 yıl boyunca belediyenin binasında bedava oturdun’ oturan kim; eski başkan, göz yuman yeni başkan. Mevcut milletvekili diyor ki, ‘2012’de beni il başkanı yaptırmamak için ihtiyaç olmadığı halde 70 kişiyi işe aldın’. Yine öyle bir iddiada bulunuyor ki, ‘telefonlara çıkmayan, seçimden seçime gelen belediye başkanlarının ayarladığı VİP minibüsleriyle İzmir’e tatile gelen genel başkan yardımcısı istemiyoruz’. Bunu biz demiyoruz, milletvekili belediye başkanı diyor. Bunlar dile gelen şeyler. Bir de dile kadar gelip söylenmeyenler var.  Bize düşen 2019’da bütün belediyeleri AK belediyecilikle buluşturmaktır” diye konuştu. 



BÜYÜKŞEHİR’E ANTALYA ÖRNEĞİ
Hamza Dağ’ın ardından kürsüden partililere seslenen AK Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hotar, sözlerine AK Parti iktidarının göreve geldiği günden beri yaşanan süreci anlatarak başladı.

Salondaki partililere 2019’da gerçekleşecek seçimler için şimdiden çalışma mesajı veren Hotar, Büyükşehir’in alınması gerektiğini söyledi. 2014 seçimlerinde AK Partili belediyeye geçen Antalya’da gerçekleştirilen projeleri söyleyen Hotar  İzmir için,  “Bunları öncelikle şehrin emini dediğimiz bu konulara sahip çıkması lazım. Geleni kaçırmamaları lazım.  Gelmeyeni davet etmeleri lazım. ‘İzmir kendi yağı ile kavrulsun, zaten biz kendi oturduğumuz erden oy alıyoruz’ diyen, İzmir’e kan kaybettiren bir yerel yönettim var. 2019 da AK Parti İzmir’in yerel yönetimlerine gelmiş olacak.  Biz gönüllere girmeye çalışacağız. Çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmayacağız. Bizim dokunduğumuz herkese anlatacağımız bir sürü projemiz var” ifadelerini kullandı.
 

 
Alışveriş ve keyfin adresi 'Kemeraltı günleri' başlıyor!
 
İzmir'deki kuyudan iyi haber: 4 gün sonra çıkarıldı!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BORNOVALI 28 Aralık 2015 Pazartesi 11:51

Bir vatandaş olarak öncelikle ülkemizin ana problemlerine bakıyorum- Köy malları vs solda sıfır- Ne demişti sn B.Yıldırım ? : ' Meselemiz ülke meselesi-' Kendisini takip ediniz-

Yorumu oyla      12      5  
volkan 27 Aralık 2015 Pazar 14:13

Ced raporunu kim vermiyor? Otogar metroyu kim yapmıyor? Bayrakli hastane noldu? Kruvaziyer limani? Cecre yolunu daha menemene getirmediniz il ozel idare mallarini gasp ettiniz 2019 da almak istiyosaniz somut adimlar bekliyoruz bu is 300 milyonluk konak tuneliyle olmuyo once samimiyetinizi gorelim izmir 42 milyar vergi oduyo yazik..

Yorumu oyla      24      8  
izmirli 27 Aralık 2015 Pazar 13:38

siz önce diğer illerde olduğu gibi izmirin mallarını izmirliye verin, rant' a değil. Ondan sonra eleştir.

Yorumu oyla      25      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Yüksel'den 'Antalya' çıkışı, AK Parti'ye çağrı!
İzmir'de 19 yıldır başarıyla düzenlenen ve artık İzmir ile özdeşleşen ...
PKK'lılar Şırnak Kültür Merkezi'ni yaktı
Şırnak'ta birçok kültür etkinliğine hizmet eden kültür merkezi, teröristlerin ...
CHP'de kongre heyecanı sona doğru: İşte yeni il başkanları
CHP Ankara İl Başkanlığı Olağan Kongresi'nde Adnan Keskin yeniden başkanlığa ...
 
CHP Eskişehir'de başkanı 1 oy belirledi
CHP Eskişehir İl Kongresi'nde eski başkan Sinan Özkar 295 oy alarak yeniden ...
Bahçeli'den muhaliflere sert eleştiri
MHP lideri Bahçeli, partisindeki muhalifleri eleştirdi. "Türklüğün defin ...
Kaymakamlık konutuna roketatarlı saldırı
Diyarbakır'ın Ergani İlçesi’nde Kaymakam Eşref Yonsuz’un konutunu koruyan ...
 
Balbay’a CHP İstanbul kongresinde söz verilmedi!
CHP İstanbul 35. Olağan İl Kongresi, Bostancı Gösteri Merkezi'nde başladı. ...
CHP’de gençler seçimini yaptı: Yeni başkan kim oldu?
CHP İzmir’de il kongresinin bir hafta sonrasında gençlik örgütü seçim ...
Selvitopu'ndan CHP Karabağlar'a ziyaret
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, göreve yeni seçilen CHP ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva