HABERLER>POLİTİKA
18 Ekim 2016 Salı - 14:27

AK Parti'den Çiğli Jet Üssü için çözüm çağrısı

Arslan'a çağrıda bulunan Yılmaz, "2. Ana Jet Üssü alanı için gelin ortak payda da buluşalım ve burayı demokrasimizin gerçek sahibi milletimize kazandıralım. Burası artık Çiğli 2. Ana Jet Üssü olarak değil; sivil havaalanına dönüştürülerek halkın yolu yani İzmir’in 2. Havaalanı olsun” dedi.

AK Parti den Çiğli Jet Üssü için çözüm çağrısı

15 Temmuz'daki darbe girişiminde, Marmaris'teki otele giden suikast timinin harekat merkezi olarak kullandığı Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı'nın kapatılması için girişim başlatan Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’a AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Adnan Yılmaz’dan çözüm önerisi geldi.

Çiğli Belediye Başkanına çağrıda bulunan Yılmaz, ”Çiğli’ye devri ile büyük rant doğurabilecek 2. Ana Jet Üssü alanı için gelin ortak payda da buluşalım ve burayı demokrasimizin gerçek sahibi milletimize kazandıralım. Burası artık Çiğli 2. Ana Jet Üssü olarak değil; sivil havaalanına dönüştürülerek halkın yolu yani İzmir’in 2. Havaalanı olsun” dedi.
 
"Havayolu artık halkın yolu”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın ‘Havayolu artık halkın yolu’  ortak deyimini vurgulayan AK Parti İzmir İl Sosyal Politikalar Başkanı Adnan Yılmaz, “Çiğli 2. Ana Jet Üssü 15 Temmuz darbe girişiminde Cumhurbaşkanımıza alçakça suikast düzenlemeye kalkışan darbeciler tarafından hain çıkarlar uğruna kullanılmıştır. Fakat Milletimiz sağlam iradesi ile darbecilere öyle göstermiştir ki, bu ülke ne tür hain planlar yaparlarsa yapsınlar birlik ve beraberliğini, kardeşliğini koruyacak Cumhurbaşkanı’na ve Başbakanı’na, Büyük Millet Meclisine ve Demokrasisine sonuna kadar sahip çıkacaktır. İşte bizde buradan yola çıkarak milletimizin bu ulvi duygularına sahip çıkmak üzere Başkan Arslan’a diyoruz ki, gelin burası Başbakanımız Binali Yıldırım’ın; efsane Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme  Bakanlığı döneminde 1414 projesi kapsamında yer alan sivil havaalanına dönüştürülmesini uygulamaya koyulması için ortak girişimlerde bulunalım. Burayı Demokrasi zaferinin esas kahramanları olan milletimize kazandıralım. Buradan artık sivil uçaklar havalansın ve İzmir’in ve İzmirlinin hizmetine kazandırılsın. Bergama, Dikili, Foça tarafından uçağa binmek isteyen vatandaşlarımız Gaziemir’e kadar gitmek zorunda kalmadan buradan seyahat edebilsinler. Halk kazansın; Cumhuriyetimizin ve Demokrasimizin yılmaz neferleri kazansın. Gelin hep birlikte bunu çözümleyebilmek adına taşın altına elimizi koyalım ve milletimizin yararına ne gerekiyorsa birlikte mücadele edelim. Bu önerimizi Milli Savunma Bakanlığımıza ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımıza birlikte götürelim, Başbakanımıza sunalım” dedi.
 
Belediye Başkanı oluşabilecek ranttan kaçınmalı
15 Temmuz gecesi ve 29 gün boyunca ülkenin dört bir yanında süren Demokrasi nöbetlerine bilfiil katılan milletimizin yanında Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’ı da görmek isterdik. Maalesef Başkan’ın o tarihlerde milletimize destek olmak yerine daha önemli işleri olacak ki, meydanlarda siyasi bir görüşün asla öne sürülmediği tamamen halkın yer aldığı nöbetleri desteklerken Başkan Arslan’ı göremedik. Şimdi Başkan diyor ki, milletimiz meydanlarda demokrasisine nasıl sahip çıktığını ellerinde bayraklarla göstermiştir. Bizde burayı halka kazandıralım. Evet, bizde diyoruz halka kazandıralım. Ama halka kazandıracak iken gerçekten milletin menfaatine bir iş ortaya çıksın. Çiğli Belediye Başkanı Arslan eğer bu bölgeyi yeşil alan olarak imara almayı planlarsa emin olun ortaya çıkacak rantın millete hiçbir faydası olmayacağı gibi Belediye’nin öz kaynaklarının da yanlış şekilde harcanmasına sebebiyet verecektir. Buradan Başkan Arslan’a sesleniyorum, burayı sivil havacılık dışında farklı bir şekilde imara açıp oluşabilecek ranta müsaade vermektense ‘Gelin birlikte taşın altına elimizi koyalım ve burayı halkın yolu yapalım’ Dedi.   

 
FETÖ elebaşının kardeşi İzmir'de tutuklandı
 
İzmir'de turnuvada 'sahasız ve ayakkabısız' şampiyon!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ST 18 Ekim 2016 Salı 21:52

Öyle bir hava üssü kaça mal olur bunun hesabını yapan var mı acaba? Her yerde kötüler de olabilir iyiler de . Üç beş hain çıktı diye koca üs kapatılır mı? O üsse ihtiyacımız var. Öyle kapatılım vs. demek çok kolay ama işin diğer yönlerini de düşünün bakalım. Çiğli Belediye Başkanı önce Çiğli merkezdeki acaip trafik düzenini ve sıkıntısını rahatlatacak çözümler üretsin, Maltepe ve İtfaiye önüne battı çıktı geçitler yapsın, demiryolu güneyini Anadolu caddesine bağlayacak projeler üretsin.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Delican: Musul operasyonuna hak vermemek...
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican: Musul operasyonuna hak vermemek, ...
CHP’de Ankara mesaisi: 'Örgütün Başkanı'yla İzmir zirvesi
Olası bir erken seçimde İzmir’de örgüt adına kilit rol oynaması beklenen ...
Yıldırım'dan Musul mesajı: Hava kuvvetlerimiz de...
Başbakan Binali Yıldırım, terör örgütü DAEŞ'e karşı Irak'ın Musul kentinde ...
 
AK Parti grup toplantısında sürpriz isim
Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Grup Toplantısı'na katılarak konuşma ...
"Musul'da hem masada hem arazide olacağız!"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Musul üzerinde bizim sorumluluğumuz var, onun ...
Yıldırım: Başkanlık sistemini Meclis'e getireceğiz
Yıldırım, anayasa değişikliği ve başkanlık sistemini içeren tekliflerini ...
 
Bahçeli: Millete sormanın sakıncası yok!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den, başkanlık sistemi tartışmalarıyla ...
CHP’ye ‘Yeni Kültürpark’ brifingi: Güven proje için neler söyledi?
CHP İl Örgütü Büyükşehir’in davetiyle Yeni Kültürpark Projesi’ni yerinde ...
"İki cihan bir araya gelse başkanlık sistemi olmaz"
CHP İstanbul Milletvekili Tekin, "Benim kişisel düşüncem, iki cihan bir ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva