HABERLER>POLİTİKA
17 Ekim 2016 Pazartesi - 17:52

CHP’ye ‘Yeni Kültürpark’ brifingi: Güven proje için neler söyledi?

CHP İl Örgütü Büyükşehir’in davetiyle Yeni Kültürpark Projesi’ni yerinde inceledi. CHP İl Başkanı Güven projeye destek verdi.

CHP’ye ‘Yeni Kültürpark’ brifingi: Güven proje için neler söyledi?

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ihtisas fuarlarını Gaziemir’de yapılan Fuar İzmir’e almasının ardından üniversite öğretim üyeleri, meslek odası temsilcileri, sivil toplum örgütleri temsilcilerinin katıldığı ortak akıl toplantılarıyla görüşleri alarak hazırladığı Kültürpark Projesi kentte gündem olmaya devam ediyor.

Projede gözler onay için Koruma Kurulu’nun bölgede yapacağı incelemeye çevrilirken, Büyükşehir Belediyesi de çalışmalarını sürdürüyor.

CHP’li ilçe belediye başkanları ve meclis üyelerinden tam destek alan proje için bu kez Büyükşehir Meclisi'nde grubu bulunan siyasi partilere davet gitti.

CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven Egedesonsöz’e yaptığı “Ben bu projeyi hiç görmedim. Açıkçası bu konuda daha fikrimi oluşturmadım” açıklamasının ardından harekete geçen Büyükşehir Belediyesi CHP’nin yanı sıra AK Parti ve MHP il yönetimlerine de davet gönderdi.

CHP İl Yönetimi 'Kültürpark İzmir' projesini tanıtmak için hazırlanan Pakistan Payvonu'nda düzenlenen oturumda ‘Yeni Kültürpark’ı inceleyen ilk örgüt oldu.

Büyükşehir Belediyesi Etüd Projeleri Daire Başkanı Hülya Arkon’un örgüte yaptığı bilgilendirme sonrasında açıklama yapan İl Başkanı Asuman Ali Güven projeye destek verdi.

BU PARKI 50 YILDIR BİLİYORUM
Güven, “Kültürpark benim hayatımda çok önemli yeri olan bir yer. 50 yıldır ben bu parkı biliyorum. Cumhuriyet tarihinde önemli bir yeri var. Türkiye tarihine damga vurmuş bir yer. Kültür, müzik, sanayi yaşamına büyük bir pencere ve ışık olmuş bir fuar alanı. Tüm Türkiye insanı için değerli bir alan. Burayı sadece bir yeşil alan olarak düşünmemek lazım. Burası bir Kültürpark…  Türkiye’de kültürün başladığı noktaların en başında gelen bir yer. Müzik denince, sanat denince, sanayi, teknoloji denince akla burası geliyordu. Fuar denince dünyanın en önemli ilk 3 şehrinden birisiydi İzmir… Tarihi değeri olan bir alan burası. Buraya belki bir müze bile diyebiliriz” diye konuştu.

ŞU ANKİ DURUMUNDAN ÇOK ÇOK DAHA İYİ…
“Burayı çok farklı bir anlamda değerlendirmek lazım” diyerek sözlerine devam eden Güven, “Bu parkı hem kültürü hem yeşil alanı içine kapsayacak şekilde yorumlamak lazım. Belediyemiz bu alanı şu anki durumunda çok çok daha iyi noktaya taşımaya çalışıyor.  Tarihsel kimliğini yeniden vermeye çalışıyor. Son günlerde burada bazı şeylerin değişmesi gerekiyor.  Yeniden yapılması, bakımdan geçmesi, düzenlenmesi gerekiyor. Büyükşehir Belediyemiz bu amaçla burayı düzenlemiş. Yeşilini daha da arttırmış. Bazı binaları yıkarak yeşil alana katmış. Ağaç sayısını arttırmış. Bazı noktaları daha çok halka açarak olumlu hale getirmiş” dedi. 

İYİ AMA…
Güven ayrıca odalar tarafından gelen eleştiriler için de, “Burada tartışma alanı fuar alanı olarak kullanılan eski bir alan var. Bazı arkadaşlar üzerinde duruyorlar. ‘Orası yıkılsın yeşil alan olsun’ diyorlar. İyi ama burada kültür faaliyetlerinin de devam etmesi gerekiyor. O tarihi kimliğinin de korunması gerekiyor. Böyle bir alana da ihtiyaç var. Belediyemiz onu planlamış. Sonuç olarak bu park Kültürpark olarak değerlendirilmiş. Bence son derece güzel planlanmış. Eleştirileri olan arkadaşlarla 2-3 hafta önce görüştüm. Katılmadıkları noktaları dinledim. Çok abartılı şeyler yok. Aşağı yukarı bazı şeyler konuşularak halledilebilecek durumda… Karşılıklı olarak değerlendirilirse bu meseleler hallolur. Bu Kültürpark sadece İzmir’in değil Türkiye’nin hizmetine daha iyi şekilde kazandırılır. İzmir Büyükşehir Belediyesi parkı tarihi misyonunu tekrar yaşatarak hizmete açacaktır. Projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Güzel bir proje çıkarmışlar. İnşallah hayata geçer, hepimiz yararlanırız” yorumunu yaptı.

 
Musul'da intihar saldırısı: 5 ölü, 10 yaralı
 
Ege Denizi’nde fırtına uyarısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"İki cihan bir araya gelse başkanlık sistemi olmaz"
CHP İstanbul Milletvekili Tekin, "Benim kişisel düşüncem, iki cihan bir ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan suikast timinden şikayetçi oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Aydın, Muğla Cumhuriyet Başsavcılığına ...
Çavuşoğlu ile Kerry telefonda 'Suriye'yi görüştü
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile telefonda görüştü.
 
CHP'li Özel'den Foça mesajları: Hedefinde Bahçeli!
CHP Grup Başkanvekili Özel İzmir’de MHP Lideri Bahçeli’ye yüklendi. Özel, ...
‘Şamar’ tartışması: Kaya’dan Tezcan’a kontra!
CHP Genel Başkan Yardımcısı, Aydın Milletvekili Bülent Tezcan Başbakan ...
Kritik zirve: Yıldırım, Bahçeli ile görüştü
Başbakan Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Çankaya Köşkü'nde görüştü.
 
Türkiye Irak'la Başika için masaya oturuyor
Türkiye Başika üssünü Irak'la masaya yatırmak için Dışişleri Bakanlığı ...
CHP’de o ilçedeki danışma kurulunda rozet şov!
CHP Tire ilçe danışma kurulunda 28 yeni üyeye rozet takıldı. Ayrıca toplantıda ...
Erdoğan'dan 'Musul' mesajı: Operasyonda da olacağız...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, gece yarısı başlatılan Musul'u DAEŞ'ten kurtarma ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hepsi yaşasın anne aşkıyla!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva