HABERLER>POLİTİKA
17 Ekim 2016 Pazartesi - 15:32

CHP'li Özel'den Foça mesajları: Hedefinde Bahçeli!

CHP Grup Başkanvekili Özel İzmir’de MHP Lideri Bahçeli’ye yüklendi. Özel, “Adama başbakanlık teklif ettik. Ama her şeye ‘hayır’ dedi. Devlet Bey sağ cebinde bir tane evet saklıyormuş, AKP’nin meclis başkanlığı seçiminde geçersiz oy kullanarak ‘evet’ dedi” ifadelerini kullandı.

CHP li Özel den Foça mesajları: Hedefinde Bahçeli!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, İzmir’e gelerek bir söyleşiye katıldı.

Foça İlçe Başkanı Günal Biçer’in ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, ikinci bölgede Örgütten Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Okan Karlıdağ, İl Başkan Yardımcısı Dilek Bilgin, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

15 Temmuz’da gerçekleşen ve başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin masaya yatırıldığı söyleşide Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel 7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

CHP Foça İlçe Başkanı Günal Biçer ise FETÖ yapılanması ve operasyonlarıyla ilgili hükümete yüklendi.

Özel, geçmişte yaşanan darbe girişimlerinden örnekler verirken, “28 Şubat CHP bilgisi denetiminde ve bilgisindeymiş gibi yaratılan algıyla çok sıkıntılar çektik. Bir e-muhtıra verdiler daha sonra… Tayyip Erdoğan e-muhtıra verene devlet üstün hizmet madalyası verdi. E-muhtıra verene 500 bin liralık zırhlı araç hediye ettiler. El bebek gül bebek uğurladılar. O e-muhtıra, süreci AKP’yi yüzde 30’lardan yüzde 40’lara sıçrattı” dedi.

15 Temmuz’a ilişkin konuşan Özel, 7 Haziran ve 1 Kasım genel seçimleri hakkında şunları söyledi:

7 HAZİRAN’DA BİZ KONUŞTUK, KONUŞTURDUK, TAKİP EDİLDİK
Şimdi bir darbe daha yaşadık. O gece neler oldu onları anlatacağım. Ama öncesinde 7 Haziran’a değineceğim. Oyumuzu arttıramadığımız ama Türkiye’deki herkesin özellikle üyelerimizin istediği gibi bir seçim kampanyası yürüttüğümüz bir süreç yaşadık. ‘Onların gündeminin peşine takılmayalım. Kendi gündemimizi yaratalım. Biz söyleyelim onlar takip etsin’ dediler. 7 Haziran’da bunu yaptık. Önce MHP sonra HDP kopyaladı. ‘Biz de yapacağız’ dediler. Biri daha azını biri daha fazlasını önerdi. Daha makul sunuyormuş gibi yaptılar. AKP ‘yapamazlar’ dedi. 7 Haziran seçimlerinde biz konuştuk, konuşturduk, biz takip edildik. Karşılığında da emekliyle, işçiyle, memurla, çiftçiyle ilgili söz söyleyenlerle ‘bunu yapamazlar, kaynak yok’ diyenler seçime girdiler ve o gece tek parti iktidarı sona erdi. Aslında insanlar CHP’nin seçim bildirgesini benimsedi. Biz ‘kopyaladılar, çalındı’ demedik. ‘Madem bunları söylediler; doğruda birleştik, beraber yaparız’ dedik.

ADAMA BAŞBAKANLIK TEKLİF ETTİK!
Türkiye siyasetinde öyle açmazlar, hadikaplar, sinir uçları ve bağlantısında öyle art niyetler var ki… Seçim gecesi birileri MHP Genel Başkanına bir açıklama yaptırdı. Açıklamanın özeti şu; ‘Biz iktidar olmayacağız. Kimseyi de oldurmayacağız. Bu ülkede AKP olmadan hükümet kurulması mümkün değil...” Bunu hepimiz gördük. Bunu deşifre etmek için adama başbakanlık teklif ettik. Ama her şeye ‘hayır’ dedi. Devlet Bey sağ cebinde bir tane evet saklıyormuş onu da AKP’nin meclis başkanlığı seçiminde geçersiz oy kullanarak ‘evet’ dedi. 7 Haziran’da kendi birinciliğini düşünmediği yüzünden Türkiye 1 Kasım seçimlerine mahkum bir durumdaydı. Bunun olmaması için parti bu konuda karar verdi. Bir şeyler yaptı. Doğru vardı eksik vardı. 1 Kasım seçimlerine gidildi. Bu seçimler bir ilktir. Hiçbir seçimden sonra hükümetin kurulmadığı ve geçici hükümetle seçime gidildiği bir dönem olmamıştı.

FETÖ’YE SIZMIŞ BİR AKP VAR…
Foça İlçe Başkanı Günal Biçer ise, “Yaşadığımız süreç yıllar öncesinden planlanmış, ılımlı İslam ve halifeliğin geri getirilmesi ve 2023 naralarıyla başlatılmış bir yol hareketidir. Geldiğimiz süreçte bu mücadele içinde beraber hareket eden yapıların ülkeyi gerek hukuksal gerek de huzur anlamında nereye getirdiği ortadadır. Bu bir karşı devrimdir. Bunu kabul etmemiz gerekiyor. AKP’nin içine sızan bir FETÖ yok, FETÖ yapısının içine sızmış bir AKP gurubu var. Net olan budur” ifadelerini kullandı. 

 
THY'nin seferlerine 'Musul operasyonu' engeli
 
İTO Başkanı Demirtaş: İzmir artık güzel değil!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Şamar’ tartışması: Kaya’dan Tezcan’a kontra!
CHP Genel Başkan Yardımcısı, Aydın Milletvekili Bülent Tezcan Başbakan ...
Kritik zirve: Yıldırım, Bahçeli ile görüştü
Başbakan Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Çankaya Köşkü'nde görüştü.
Türkiye Irak'la Başika için masaya oturuyor
Türkiye Başika üssünü Irak'la masaya yatırmak için Dışişleri Bakanlığı ...
 
CHP’de o ilçedeki danışma kurulunda rozet şov!
CHP Tire ilçe danışma kurulunda 28 yeni üyeye rozet takıldı. Ayrıca toplantıda ...
Erdoğan'dan 'Musul' mesajı: Operasyonda da olacağız...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, gece yarısı başlatılan Musul'u DAEŞ'ten kurtarma ...
AK Partili Doğan'dan deniz ulaşımı için indirim reçetesi
Deniz ulaşımını tercih eden yolcu sayısının gün geçtikçe düştüğünü belgeleyen ...
 
Yıldırım: Dünyanın en büyük yatırımcıları gelecek
Yıldırım, uluslararası yatırımcıların tereddütlerini gidermek için bu ...
Başbakan Yıldırım, MHP lideri Bahçeli ile görüşecek
Başbakan Binali Yıldırım, yarın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Çankaya Köşkü'nde görüşecek.
Çavuşoğlu Fırat Kalkanı'nda hedefi açıkladı!
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Fırat Kalkanı Harekatı'nın hedefinin Bab ilçesine ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kent Üzerine: İzmir için yeni ufuklar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Konserve bamyadan zehirlendi suikast zannetti!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ah Alaçatı vah Alaçatı!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Vasatlar Baharı
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva