HABERLER>POLİTİKA
28 Mayıs 2019 Salı - 10:17

AK Parti'den 'Çiğli'de işçi krizi' açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Hüsnü Boztepe işçi çıkarmaları ve sendikaların açıklamalarıyla gündeme gelen Çiğli Belediyesi’ndeki gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyledi.

AK Parti den  Çiğli de işçi krizi  açıklaması

Çiğli Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Hüsnü Boztepe işçi çıkarmaları ve sendikaların açıklamalarıyla gündeme gelen Çiğli Belediyesi’ndeki gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyledi.

Boztepe şu açıklamayı yaptı:

“Bilindiği gibi 2019 yerel seçimleri sonrasında Çiğli ilçemizde vatandaşlarımız Cumhuriyet Halk Partisi’nden yana tercih kullanmış, partimize de muhalefet görevini vermiştir. Sandık sonuçlarına göre belediye meclisinde ve ihtisas komisyonlarında temsil hakkı kazanan partimiz vatandaşlarımızın verdiği görevi layıkıyla yerine getirmek için gayret göstermektedir.

Çiğli Belediyesi’ni 5  yıldır yöneten anlayış ne yazık ki yeni yönetime yeni dönemde ciddi bir borç yükü bırakmıştır. Belediye Başkanı Sayın Utku Gümrükçü’nün de ifade ettiği gibi belediyenin kurumsal yapısının 400 milyon TL, şirketlerin ise 300 milyon TL’yi bulan toplam 700 milyon TL’lik borcu hesaplanmıştır. Çiğli Belediyesi’nin meclis toplantısı ve ihtisas komisyonlarında yapılan açıklamalara göre hesaplamalar ve araştırmalar devam etmektedir. Sayın Başkan Gümrükçü, hem seçim öncesinde hem de başkanlık koltuğuna oturduktan sonra yapacakları ile ilgili açıklamalarda bulunmuştur. Projeleri, hedefleri bellidir.

Ana hedefi ve temel amacı belediyenin borçlarını ödemek, mali yapıyı düzene sokmak olması gereken yeni yönetim bu konuda çalışmalar yaptığını ifade ederken bir yandan da personel politikasındaki düzenleme gereği işçilerin görevlerine son vermektedir. AK Parti Grubu olarak daha önce de yaptığımız açıklamalardan görüleceği gibi bankamatik memurlarına, işe gelmeden maaş alanlara, eşe dosta-yakınlara verilen yüksek ücretlere karşıyız. Belediye başkanının, eski yönetim tarafından seçime kısa bir süre kala işe alınan bindirme personele karşı yaptığı uygulamayı doğru bulmasak da eski yönetimin yaptığı işlemin etik olmadığı kanaatindeyiz. Ne yazık ki belediye ve şirketlerine dönemin bitmesine çok kısa bir zaman kala çok sayıda işçi alınmış, bir bölümü sözleşmeli memur yapılmıştır. Hatta büyük bölümünün ise Kanun Hükmünde Kararname (KHK) gereği İzmir Valiliği tarafından güvenlik soruşturması dahi yapılmamıştır. Bu yüzden belediye kaynaklarının fütursuzca kullanımı ve yakınların işe alınması kararına karşı çıkmamız gayet normaldir.  Eski Belediye Başkanı Sayın Hasan Arslan döneminde adeta aile şirketi gibi davranılmış, belediye yönetimi bir aile şirketi yönetim şeması haline getirilmiştir. Hiçbir belediyede olmayacak bir şekilde özelikle gelir getiren ve mali açıdan para hareketlerini kontrol eden birimlerin tamamı özel kalem müdürlüğüne bağlanmıştır. Ne yazık ki yaklaşık 200 bin nüfusa hitap eden İzmir’in en büyük ilçelerinden birisi olan Çiğli’de bilgi işlem müdürlüğü gibi kritik müdürlük ve birimler kurulmamış, evraklar kontrol edilmemiş, arşiv adeta bakkal defterine çevrilmiştir.

Çiğli halkının oylarıyla seçilen Sayın Utku Gümrükçü kamu görevinden önce uzun yıllar Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilçe başkanlığını yürütmüştür. Bu görevi yaparken delege seçimleri, kongreler geçirmiştir. Yani, ilçesinde taraf olmuş, partisi içinde farklı ekiplerle hareket etmiştir. Hal böyle iken, kamu görevini yerine getirirken aldığı kararlar doğal olarak tartışmaya açılmaktadır. Belediye yönetiminin personel politikası kapsamında işçi çıkarma uygulamasında “bankamatik” olarak nitelendirilen kişiler dışında uzun yıllar belediyede çalışan bazı isimlerin bulunması de dikkat çekmektedir. Emekten, işçi haklarından yana olan tavrımızın gereği, yeni yönetimin kendi parti içindeki tartışmalar ekseninde aldığı bazı kararları doğru bulmadığımızı da ifade etmek istiyoruz. İşçi her yerde işçi, memur her yerde memurdur. Kişilerin, şahısların kamu görevlisi olamaz. Bu anlayışla yeni yönetimi sağduyuya davet ediyor, kamu kaynaklarının kullanımı konusunda hassasiyet göstermelerini istiyoruz. İl Başkanımız Sayın Kerem Ali Sürekli’nin talimatları, İlçe Başkanımız Sayın Sedat Karatekin’in koordinasyonunda, AK Parti grubu olarak da süreci çok yakından izlediğimizi tekrar belirtiyoruz”

 
Yıldırım: Bir şartla canlı yayına çıkarım
 
Karşıyaka’nın en güzel balkon ve bahçeleri belli oldu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
piro 28 Mayıs 2019 Salı 11:25

demiyorki göbeğimiz bağlı

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yıldırım: Bir şartla canlı yayına çıkarım
AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, ...
Kaftancıoğlu hakkındaki iddianame kabul edildi
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında "Tu?rkiye Cumhuriyeti ...
Bahçeli'den Şehitleri Anma Günü mesajı
MHP lideri Devlet Bahçeli: Türk milleti asırlar boyunca ölürsem şehit, ...
 
CHP Gaziemir’den İmamoğlu seferberliği
CHP Gaziemir Gençlik Örgütü Başkanı Baran Manav, 31 Mart’ta CHP’nin kazandığı ...
AK Parti İzmir’de flaş gelişme! Eski belediye başkanı disipline gönderildi
AK Parti Selçuk İlçe Başkanlığı yerel seçimde parti aleyhine çalıştıkları ...
Kentsel dönüşümde tek taraflı fesih nasıl olacak?
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul Kartal'da kentsel dönüşüm ...
 
Başkan Soyer Pazartesi mesaisine bisikletle gitti!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, haftanın ilk günü işe giderken ...
İstanbul seçimi için adaylar kesinleşti
İstanbul İl Seçim Kurulu, 23 Haziran'da tekrarlanacak seçimde yarışacak ...
CHP’li Çam: İmamoğlu tekrar kazanırsa erken seçim konuşulur!
CHP eski İzmir Milletvekili Musa Çam, “Genel Başkanımız 31 Mart’tan sonra ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva