HABERLER>POLİTİKA
27 Mayıs 2019 Pazartesi - 14:31

AK Parti İzmir’de flaş gelişme! Eski belediye başkanı disipline gönderildi

AK Parti Selçuk İlçe Başkanlığı yerel seçimde parti aleyhine çalıştıkları iddiasıyla eski Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı ve Büyükşehir Meclis Üyesi eski İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen’i disipline gönderdi.

AK Parti İzmir’de flaş gelişme! Eski belediye başkanı disipline gönderildi

EGEDESONSÖZ- (Özel Haber) Yerel seçimlerin ardından CHP’li Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’in başkanlık koltuğuna oturduğu İzmir’in Selçuk İlçesi’nde flaş bir gelişme yaşandı. AK Parti İlçe Başkanlığı, yerel seçimde parti aleyhine olumsuz bir şekilde çalıştıkları gerekçesiyle eski Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Eski İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen’i disipline gönderdi.  İlçe Başkanı Halil Düztaş başkanlığında toplanan yönetim kurulu, Bakıcı ve Yeşilçimen’in “olumsuz çalıştığını” iddia etti. Delilleri ile birlikte karar il başkanlığına yollandı. İki ismin kesin ihracı istendi.

2014 yerel seçimlerinde Selçuk’ta üç dönemdir belediye başkanı olan CHP’li Hüseyin Vefa Ülgür’den 11 oy ile başkanlığı alan eski Başkan Zeynel Bakıcı, 2019 yerel seçimlerinde partisi tarafından aday gösterilmemişti. Başkan Bakıcı, görevde olduğu dönemde ilçede bulunan partinin önde gelen bazı isimleriyle de sorunlar yaşadı. Birçok partili, Bakıcı’yı AK Parti’den seçilmesine rağmen AK Partili gibi davranmamakla suçlamıştı. Parti, ilçede 2019 yerel seçimleri için Büyükşehir Meclis Üyeliği yapan İlçe Başkanı Osman Başterzi’yi aday gösterdi. Seçime kısa bir süre kala silahlı saldırıya uğrayan ve bacağından vurulan Başterzi, kampanyanın son günlerini tekerlekli sandalye ile yürüttü. Başterzi başkanlığında oluşturulan meclis listesinde ise eski İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen birinci sıradan yazıldı. Başterzi’nin şerh koymasına rağmen listeye giren Yeşilçimen, adaya ve partiye çalışmamakla suçlanıyor.  Eski Belediye Başkanı Bakıcı da saha çalışmalarına katılmadığı için eleştiriliyor.

NE DEDİLER?
İki ismin disipline sevk kararı ile ilgili konuşan AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Halil Düztaş, “Biz ilçe başkanlığı olarak kararımızı aldık. Fakat il başkanımızla (Kerem Ali Sürekli) bir araya sonuç için gelmedik. Tekrar, yönetimin ardından yürütme kurulunun şekillenmesini bekleyeceğiz. Kararı daha sonra şekillendireceğiz. Şu anda kesin bir karar yok. Biz sadece yönetim kurulu kararımızı imza altına aldık” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Eski İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen, “Hiçbir zaman kişisel hırslarla siyaset yapmadım. Konunun üzerinde durmuyorum. Ben görevime devam ediyorum. Ne istiyorlarsa yapabilirler. Meclis üyesi olarak parti faaliyetlerine katıldım. Partinin büyükşehir meclis üyesiyim. Halen daha çalışmalarımı sürdürüyorum. Partimde her kademede görev yapmış bir kişiyim. Böyle bir mantık olamaz” diye konuştu.

Eski Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, “Dürüstlüğün maliyeti yüksek. Biz bunun bedelini ödüyoruz. Hiç kimse kendisine bakmıyor. Bizim Selçuk’ta yaptıklarımız ortadadır. İnsan sadece üzülüyor.  Diyecek bir söz bulamıyoruz” ifadelerini kullandı. 

 
Kentsel dönüşümde tek taraflı fesih nasıl olacak?
 
Foça'da denizden 1 ton çöp çıkarıldı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kadir 27 Mayıs 2019 Pazartesi 14:57

bu adam chpliydi universite koidorlarında chpli oldugunu bilmeyen yoktur katakullelerle akpden selcuga baskan oldugunda butun universite camiası sasırmıstı yani akp kimseye kızmasın adam zaten chpli siz teskilat olarak gidip chpliyi aday yapmıstınız gecmişler olsun

Yorumu oyla      9      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kentsel dönüşümde tek taraflı fesih nasıl olacak?
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul Kartal'da kentsel dönüşüm ...
Başkan Soyer Pazartesi mesaisine bisikletle gitti!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, haftanın ilk günü işe giderken ...
İstanbul seçimi için adaylar kesinleşti
İstanbul İl Seçim Kurulu, 23 Haziran'da tekrarlanacak seçimde yarışacak ...
 
CHP’li Çam: İmamoğlu tekrar kazanırsa erken seçim konuşulur!
CHP eski İzmir Milletvekili Musa Çam, “Genel Başkanımız 31 Mart’tan sonra ...
İlk kez bir Kıbrıslı Türk AP'de
Kıbrıs’ta Rumların yönetimindeki Kıbrıs Cumhuriyeti’nde yapılan Avrupa ...
Erdoğan: Yassı Ada artık idamla anılmayacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Mahalle Başkanları ile İftar Programı'nda açıklamalarda ...
 
Devlet Bahçeli'den partisine 'HDP' talimatı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den partisine HDP talimatı geldi. Bahçeli'nin, ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sitem sözleri
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenen sanatçı ...
CHP'den gerekçeli karar değerlendirmesi
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, YSK'nın İstanbul ile ilgili gerekçeli kararını ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva