HABERLER>POLİTİKA
27 Mayıs 2019 Pazartesi - 11:44

CHP’li Çam: İmamoğlu tekrar kazanırsa erken seçim konuşulur!

CHP eski İzmir Milletvekili Musa Çam, “Genel Başkanımız 31 Mart’tan sonra büyükşehir belediyelerini kaybetmiş bir AK Parti’ye karşı erken seçim istemeyeceklerini ve ülkenin sorunlarına odaklanılmasını istediklerini duyurdu. Ancak Erdoğan İstanbul meselesini direterek İstanbul seçimlerini tekrar etmesinin ardından tablo farklı olur. Artık İmamoğlu’nun yeniden seçimi kazanması ile birlikte erken genel seçim söz konusu olacaktır” dedi.

CHP’li Çam: İmamoğlu tekrar kazanırsa erken seçim konuşulur!

EGEDESONSÖZ- CHP eski İzmir Milletvekili Musa Çam, Sonsöz TV’ye konuk olarak Aslı Eren’in sorularını yanıtladı. Çam, ülke gündemi ve İstanbul seçimlerinin tekrarlanması ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

“İMAMOĞLU CUMHURBAŞKANI ADAYI OLMAMALI”
Ekrem İmamoğlu’nun hem seçim kampanyası sürecini hem de seçim sonrası sürecini çok iyi yönettiğini vurgulayan Musa Çam, “İmamoğlu hem sol hem sağ seçmen tarafından çok sevilen ve çok geniş bir tabana hitap eden bir isimdir. Genel Başkanımız 31 Mart’tan sonra Büyükşehir belediyelerini kaybetmiş bir AK Parti’ye karşı erken seçim istemeyeceklerini ve ülkenin sorunlarına odaklanılmasını istediklerini duyurdu. Ancak Erdoğan İstanbul meselesini direterek İstanbul seçimlerini tekrar etmesinin ardından tablo farklı olur. Artık İmamoğlu’nun yeniden seçimi kazanması ile birlikte iktidar üzerinde tartışmalar oluşur. Ekrem İmamoğlu’nun kazanmasıyla erken genel seçim söz konusu olacaktır. Ancak erken genel seçime gerek olup olmadığını parti kurullarımız toplanarak buna bir karar vereceklerdir. Ancak olası bir erken seçim durumunda Ekrem İmamoğlu’nun aday olmasına doğru bakmam ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine devam etmesi gerekmektedir. Seçimin ardından Kemal Kılıçdaroğlu Genel Başkanımızın da göreve devam edip etmeme kararı beklenecektir. Çünkü Ekrem İmamoğlu için artık bir CHP Genel Başkanlığı da söz konusudur. Ancak olası erken seçim durumunda İmamoğlu’nun Büyükşehir’i bırakarak Cumhurbaşkanı adayı olması çok dikkatli alınması gereken bir karar olacaktır. Murat Karayalçın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığını bırakarak SHP Genel Başkanı seçildikten sonra Ankara’yı Melih Gökçek aldı ve 20 yıl biz orada seçim kazanamadık. Bunun için eğer İstanbul’da böyle bir hamle yapılacaksa İstanbul boş bırakılmamalı” dedi.

“SANDIK KURULLARINI KAYMAKAMLAR BELİRLEDİ ANCAK BİR YAPTIRIM UYGULANMADI”
AK Parti’nin İstanbul’u terk etmek istemediğini söyleyen Çam, “İstanbul’u yıllardır öyle yönetim yapısı oluşturmuşlar ve kaynak paylaşımı yapmışlar ki İstanbul’u terk etmek istemiyorlar. Ama halk artık yıllardır bıçağın kemiğe dayandığını gördü ve artık tercihini değiştirdi. Şimdi AK Parti nasıl olur diyor, ilçelerde AK Parti kazandı, Büyükşehir’de CHP. Ama halk o kadar duyarlı ki, sandığa gidiyor ve bilinçli bir şekilde adayları mukayese ederek tercihini yapıyor. Son derece net tercihlerde bulunuyor seçmen ama onlar kabul etmiyor. Halk demiş ki ben Büyükşehir’de Ekrem İmamoğlu’nu istiyorum ama bu hazmedilemeyen bir şey. İstanbul, Yunanistan’dan, Belçika’dan ve bir çok ülkeden büyük bir kent. Bu kentteki kaynakları öylesine heba ettiler ki şimdi vermek istemiyorlar. Sandıkta alamadıklarını YSK eliyle almaya çalışıyorlar.İptal edilsin diyen 7 üyenin görüşlerine baktığım zaman çok üzüldüm, çok büyük bir acı çektim. Hiç makul bir gerekçe yok, sandık kurulu başkanlarının memur olması gerekiyor diyorlar. Sandık kurulu başkanlarını ilçelerde kaymakamlar belirler ancak kaymakamlarla ilgili herhangi bir yaptırım görmüyoruz” diye konuştu.

“SEÇİM İÇİN DEVLET İMKANLARINI SEFERBER EDİYORLAR”
CHP’lilerin seçim gecesi ve sonrasında oyların çalınmaması için oy çuvallarının üzerinde uyuduğunu söyleyen Çam, “AK Parti Genel Başkanı Recep Tayip Erdoğan, oyları çaldırmayacağız falan dedi, bu gerçekten çok üzücü bir şey. AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, devlet imkanlarını seferber ederek bir çok ilçede kampanya yaptı. Şimdi tekrar sahaya inecek, kapı kapı dolaşarak oy isteyecek. Eğer İstanbul’da çalınan bir şey varsa bunu kimin yaptığı bellidir. Biz sadece bu güne kadar çalınan oyları engelledik. Arkadaşlarımız uykusuz kaldılar, gerektiğinde o oy çuvallarının üzerinde uyudular ama bu kez çalınmasına izin vermediler. Çalma işi birilerine mahsustur, bize bulaşmaz o iş. O gerekçeli kararda hiçbir yerde oy çalınmıştır ifadesi yer almıyor. Bir oyun bile çalındığına dair, tek bir kelime geçmiyor” ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞLAR ARTIK KORKUYU AŞTI”
Ekrem İmamoğlu’nun yaptığı aşının tuttuğunu söyleyen Çam,“Çok başarılı bir kampanya yürüttü, süreci çok başarılı şekilde yürüttü. Seçim akşamı Binali Yıldırım’ın elinde kağıtlarla çıkıp seçimi 3 bin oy farkla kazandığını açıkladığında, İmamoğlu’nun çıkıp tutanaklar elimde ben kazandım, hodri meydan dediğinde, tüm Türk vatandaşlarını ferahlatacak, mutlu edecek açıklamalarıyla, moralsiz olan seçmene bile ‘İşte bu kez’ oldu dedirterek, başardık. Şimdi onların bunu iptal etmesinin bunun hiçbir kıymeti yok. 23 Haziran’da seçmen yine elini vicdanına koyarak, ‘Bu seçimin galibi Ekrem İmamoğlu’dur anamın ak sütü gibi helal olsun’ diyerek oyunu verecek. Şimdi kapı kapı dolaşarak vatandaşlara aba altından sopa gösteriyorlar. Ama artık vatandaşlarımız artık bu korkuyu aştı” dedi.

“BÜYÜKŞEHİRLERİN KAZANILMASI HALKA UMUT AŞILADI”
Hiçbir siyasi parti 17 yıl arka arkaya bu kadar seçim kazanamadı” diyen Çam sözlerini şöyle sürdürdü:

“İlk kez AK Parti bu kadar uzun bir iktidar dönemi yaşadı. Bu iktidar döneminde de zaman zaman demokrasi rafa kaldırıldı. Özellikle 16 Nisan referandumunda rejim değişikliği yaşandı. Şimdi vatandaşlar müthiş bir karamsarlık yaşamaya başladı. Bunlar her yeri ele geçirdiler, seçimle gitmezler korkusu yaşamaya başladı. Ancak yerel seçimde Antalya, Kırşehir, Adana gibi bir çok ilin kazanılması insanlara umut aşıladı ve her şey çok güzel olacak demeye başladı. Eğer bir sanayici üretim yapılamadığından yakınarak eleştiri getirdiğinde, hemen daha o akşam o iş insanı azarlanmamalı. Bu eleştiriden nasıl bir mesaj çıkarabilirim diye bakılması lazım. Bu sebeple insanlar artık bunlardan kurtulmanın yolunu arıyor. Çiftçi mazotun daha ucuz olması gerektiğini söylerken, ‘Ananı da al git’ denmemesi gerekiyor, çiftçinin uyarısını dikkate alıp nasıl daha ucuz mazot veririm çiftçime diye düşünmek gerekiyor.”

“SEÇİM DEĞİL EKONOMİ KONUŞMAMIZ GEREKİYOR”
Devlet kurumlarının yaptığı sosyal yardımların birer hak olduğunu vurgulayan Çam, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın karınlarını doyuruyoruz hala oy vermiyorlar cümlesi, çok onur kırıcı bir şey. Sosyal yardımlar her ülkede yapılır bunlar haktır. Kendi cebinden yapmıyor sosyal yardımları, her devletin yaptığı bir şey. Hem de insanlar pazara zor çıkarken, mutfakta zorla yemek yapanla varken asıl karın doyuranlar milyonluk ihaleleri alanlardır. Eğer bu ihale alanları değil de gerçekten karnını doyurmakla uğraşan vatandaştan bahsediyorsa gerçekten çok ayıp. Bizim ekonomi ile ilgilenmemiz gerekiyor. Bakın geçen ay tonlarca domates ve çilek iade edildi. Önceki ay da yine aynı şekilde tonlarca meyve ve sebze Rusya’dan döndü. Bizim bunları araştırmamız gerekirken biz hala seçim konuşuyoruz. Seçime beka meselesi dediler ama bu sadece kendi bekalarının seçimi, başka bir şey değil” diye konuştu.

“YSK SANDIĞA GİTMEYENLERİN LİSTESİNİ AK PARTİ’YE VERDİ”
Sandığa gitmeyen seçmenlerin listesinin AK Parti’ye verildiğini söyleyen Çam, “İstanbul’da sandığa gitmeyen 1 milyon 700 bin seçmenin listesi YSK eliyle onlara teslim edildi. Bu liste başka kimsede yok. Geçen gün de iftarda bunu söylüyor, tek tek kapı kapı dolaşacaksınız ne gerekiyorsa yapacaksınız diyor. Bu çok tehlikeli bir durum, tehditse tehdit şantajsa şantaj. Bunlar ham bir hayal peşinde koşuyorlar, sandığa gitmeyen seçmenleri korkutarak sandığa götürmeyi ve oylarını almayı planlıyorlar. Ancak bu plan tutmayacaktır ve seçmenler yine sandığa giderek Ekrem İmamoğlu’na oy vereceklerdir” ifadelerini kullandı.

 
Operasyonda şaşkına çeviren fotoğraf!
 
Güneş gözlükleri için kritik uyarı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BAK BAK 27 Mayıs 2019 Pazartesi 16:28

ULA ULA R e c a i

Yorumu oyla      7      5  
27 Mayıs 2019 Pazartesi 15:59

1 ay oylar sayıldı adam hırsızlık diyor.

Yorumu oyla      6      5  
recai 27 Mayıs 2019 Pazartesi 14:59

bos konusuyrosunuz bos hırsızlık ortada binali en az 6 puan fark atar alır herkes net bir sekilde hırsızlıgı gormustur

Yorumu oyla      6      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İlk kez bir Kıbrıslı Türk AP'de
Kıbrıs’ta Rumların yönetimindeki Kıbrıs Cumhuriyeti’nde yapılan Avrupa ...
Erdoğan: Yassı Ada artık idamla anılmayacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Mahalle Başkanları ile İftar Programı'nda açıklamalarda ...
Devlet Bahçeli'den partisine 'HDP' talimatı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den partisine HDP talimatı geldi. Bahçeli'nin, ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sitem sözleri
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenen sanatçı ...
CHP'den gerekçeli karar değerlendirmesi
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, YSK'nın İstanbul ile ilgili gerekçeli kararını ...
Selçuk'tan yeni ortaöğretim modeli açıklaması
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ortaöğretim sisteminde yapılacak değişiklerle ...
 
Akşener: İspatlanmış tek bir çalma çırpma yok
İYİ Parti'nin 3. Olağanüstü Kurultayı'ndaki kapalı oturumda konuşan Genel ...
Karakülçe’den İstanbul çıkışı: Arkadaşlarımız sandığa gidecek gereğini yapacak!
DSP’nin İzmirli Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Karakülçe, İstanbul seçimleri ...
MHP'li Başkanın öldürülmesiyle ilgili 3 tutuklama
Konya'nın Doğanhisar ilçesinde Belediye Başkanı MHP'li İhsan Öztoklu’nun ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva