HABERLER>POLİTİKA
11 Mart 2016 Cuma - 15:35

AK Parti’de ilçe başkanı kazan kaldırdı!

Başbakan Davutoğlu’nu ağırlayan İzmir teşkilatı çalışmalarını sürdürürken Bayraklı İlçe Başkanı Gülcan kazan kaldırdı. Parti binası önündeki mitingde söz hakkı verilmemesine sinirlenen Gülcan’ın, “İstenmediğimiz yerde durmayız. Biz ev sahibiyiz ama sözleri başka ilçeler söyledi” dediği öğrenildi.

AK Parti’de ilçe başkanı kazan kaldırdı!

EGEDESONSÖZ - Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile birlikte düzenlediği mülteci zirvesi için İzmir’e gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu ağırlayan AK Parti teşkilatında 'konuşma' krizi çıktı. Davutoğlu’nun bizzat katılarak partililere seslendiği il başkanlığı binası önündeki miting öncesinde kendisine söz verilmeyen Bayraklı İlçe Başkanı Yakup Gülcan kazan kaldırdı. Gülcan’ın yönetim kurulu toplantısında konuyu tekrar gündeme getirdiği ve duruma sert tepki gösterdiği öğrenildi.

HOTAR SÖZ VERİYORDU
Partide tartışmalara neden olan olay, miting alanındaki protokol konuşmaları nedeniyle yaşandı. AK Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hotar, Davutoğlu’nun katılımı öncesinde miting alanına gelen partililere ilk baş kendisi hitap etti. Hotar ile birlikte birçok isim de konuşma yaparak kalabalığın dağılmasını önlemeye çalıştı. Davutoğlu’nun il başkanlığına yapacağı ziyaret program nedeniyle aksayınca bu kez ilçelerden katılım olduğu için ilçe başkanlarına da söz verildi. Hotar, platformun üzerinde bulunan ilçe başkanlarına kısa süreli konuşma hakkı verdi. Davutoğlu gelmeden önce; Karşıyaka, Bornova, Konak, Buca, Gaziemir, Aliağa, Kemalpaşa, Balçova, Urla ve Selçuk ilçe başkanları konuştu. Kiraz ilçe başkanı konuşurken de alana Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan gelince konuşması yarım kaldı. Daha sonra ise ilçe başkanlarının konuşmaları tamamlanamadı. Ondan sonra alana gelen Başbakan Davutoğlu da bizzat partililere seslendi.

GEREKİRSE…
Parti binasının bulunduğu ilçe olan Bayraklı’nın İlçe Başkanı Yakup Gülcan, hem organizasyona hem de kendisine konuşma hakkı vermeyen yöneticilere ateş püskürdü. Gülcan’ın yönetim kurulu toplantısında, “Partinin tüm cefasını biz çekiyoruz. Bir parti yöneticisi geleceği zaman bile bize ‘kalabalık toplayın’ diyorlar. Mitinglere en fazla katılımı gösteren ilçeyiz. İş konuşmaya, kendimizi ifade etmeye gelince kenarda kalıyoruz. Yapılanları doğru bulmuyorum. Eğer bizi istemiyorlarsa bunu açık açık söyleyebilirler. İstenmediğimiz yerde kesinlikle durmayız. İlçe başkanlarının tamamına yakını konuşurken benim konuşturulmamam ayıptır. Ben ev sahibi ilçenin başkanıyım. Bize birlikte çalışmayacaklarını söylesinler toplu halde istifamızı verelim. Bu durumu kabul etmediğimi her yerde söylerim” dediği öğrenildi. Gülcan’ın toplantıda oylama da yaptığı ifade edilirken, yönetiminde bulunanların tamamına yakınının da çıkışına destek verdiği belirtildi.

BÜYÜKLERİMİZE SAYGIMIZ SONSUZ
AK Parti İlçe Başkanı Gülcan yaptığı açıklamada partide kimse ile probleminin olmadığını söyledi. Gülcan, “İl başkanımıza ve partimizin büyüklerine saygımız sonsuzdur. Asla kişisel bir sorunumuz olamaz. Partililerimizden gelen ve bize aktarılan hassasiyetleri dile getirdik. Onların da talepleri oldu. Biz toplantıda, kırgınlık, dargınlık olmasın diye konuşma yaptık. Şahsi bir bakış açımız olamayacağı gibi kurumsal yapıya da zarar verecek bir şeyi asla yapmayız” dedi.

 
İzmir’de 3 öğrenciye uyuşturucudan 15 yıl hapis
 
CHP’li mevkidaşından Boztepe’ye yaylım ateşi!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hüseyin Ahmetoğlu 11 Mart 2016 Cuma 18:26

Böyle zamanlarda alınganlık gösterme zamanı olmasa gerek.hiç bir ilçe başkanımızın birbirinden önemsiz ve üstünlüğü olamaz.misafirlerden başlanarak söz verildiği bu toplantıda hükümet üyeleri gelince kendilerine söz verilmesinden kaynaklanan bir husustur.sn.ilçe bşk mız elbetteki ev sahibidir.misafirperverliklerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'de peş peşe 5 istifa!
Hatay'da İskenderun, Payas, Defne, Kırıkhan ve Reyhanlı ilçe başkanları ...
Çıray’dan Davutoğlu ve Çavuşoğlu’na 6 soru!
CHP İzmir Milletvekili ve Dilekçe Komisyonu üyesi Aytun Çıray, basında ...
Torbalı’da CHP’den Başkan Görmez’e yaylım ateşi!
Torbalı’da Mart ayı meclis toplantısında alınan kararlara MHP Grup Sözcüsü ...
 
AK Partili Kaya: AYM görev gaspı yapmıştır!
AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Anayasa ...
Sındır’dan ilçe turunda önemli mesajlar!
Kınık, Bergama, Dikili, Aliağa ve Foça’da hemşerileriyle bir araya gelen ...
MHP’de Karataş’tan genelge: O toplantılara itibar edilmeyecek!
Partideki kriz ise Genel Merkez’in muhalif teşkilatları bir bir kapatmasıyla ...
 
CHP’de parti tüzüğü sil-baştan!
CHP yönetimi, parti tüzüğünü yeniden yazmak amacıyla kolları sıvadı.
Yüksel’den çarpıcı mesajlar: Karabağ’ın sözleri, ‘aile şirketi’ eleştirileri ve örgüt!
CHP İl Başkanı Yüksel, parti için krizleri, Bayraklı Belediye Başkanı ...
Kılıçdaroğlu: Biz verelim 6 milyon euroyu...
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Davutoğlu'nun 'Kayserili pazarlığı' ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva