HABERLER>POLİTİKA
11 Mart 2016 Cuma - 11:22

Torbalı’da CHP’den Başkan Görmez’e yaylım ateşi!

Torbalı’da Mart ayı meclis toplantısında alınan kararlara MHP Grup Sözcüsü Mehmet Vurur’dan sonra, CHP İlçe Başkanı İsmail Uygur da tepki gösterdi.

Torbalı’da CHP’den Başkan Görmez’e yaylım ateşi!

EGEDESONSÖZ - Torbalı’da CHP İlçe Başkanı İsmail Uygur’dan Başkan Adnan Yaşar Görmez’e sert eleştiriler geldi.

Mart ayında yapılan belediye meclisinde oldukça sert tartışmalara neden olurken MHP Grup Sözcüsü Mehmet Vurur’dan sert eleştiriler gelmişti. Vurur’dan sonra CHP İlçe Başkanı İsmail Uygur’da kararları sert dille eleştirirken, Torbalı halkının hesap soracağını ifade etti.

Uygur ilçede yapılacak olan hastane için arsa devri, SGK binası, huzurevi, satılan arsalar, Sultan Vadisi, İZBAN reklamlarında Kocaoğlu’na yer verilmemesi gibi konuları eleştirdi.

O KADAR ARSAYI HANGİ MÜTEAHHİTE VERSEK…
İlçeden yapımı devam eden hastane için TOKİ’ye arazi verilmesine tepki gösteren Uygur, “Mecliste belediyenin 62.000 metrekare 8 kat konut imarlı en az 1500-2000 konut yapılabilecek arsa Hastane yapımı karşılığında TOKİ’ye verilmesi kararı alındı. Bu nasıl devlettir, bu nasıl hükümettir. Türkiye’nin en fazla vergi veren ilçesine bir hastane yapacak karşılığında arsa alacak. Hastanenin yapıldığı arsa 75.000 metrekare zaten Sağlık Bakanlığı’na belediyemiz tarafından verildi. Hastane arsasını belediye olarak ver, inşaatının yapılması karşılığında da 62.000 metrekare konut arsasını ver ondan sonra “Devletimiz Torbalı’ya hastane yaptı” olsun. Keşke yapmasaydı, o kadar arsayı hangi müteahhite versek bize daha büyük bir hastane yapardı. Tire’ye TOKİ hastane yaptı karşılığında arsamı aldı? Bu nasıl anlayıştır. Bunun neresi hizmettir” dedi.

MİLLETİN 90 YILDA BİRİKTİRDİĞİ MALI ÇAR ÇUR ET…
SGK için yapılması planlanan bina için belediyenin yer vermesine ve huzurevinin bakanlığa devredilmesini de eleştiren Uygur, kararlara anlam veremediğini söyledi. Uygur, “Ertuğrul’da halkın otopark olarak kullandığı tek boş arsayı SGK’ya verdiniz. Sanki SGK’nın istediği yerden arsa alamazmış gibi milletin otoparkına koca bina yaptırdınız. Bizim yaptığımız huzurevini sanki kendi malı gibi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na verdiniz. Şimdi o huzurevi Bakanlığa geçince yerel olmaktan çıktı, artık oraya İzmir’in her yerinden insan gelecek Torbalı halkı faydalanamayacak. Bu mu hizmet. Bu milletin 90 yılda biriktirdiği malı mülkü çar-çur et, haraç mezat sat, ondan sonra hizmet yaptım diye ortalarda gez, binlerce reklam panosu yap. Hayali fotoğraflarla dolu reklam panolarına ve çıkardığınız reklam dergilerine harcadığınız para yaptığınız yatırım harcamalarından fazla” ifadelerini kullandı.

ADNAN BEY’E NE OLUYOR, NE KATKISI VAR İZBAN’A?
DSİ’nin yürüttüğü Sultanlar Vadisi projesini de olduğu ifade eden Uygur, “DSİ Fetrek çayında dere ıslahı yapıyor. Bilgisayarda çizmişler hayali fotoğraflarla her yere reklam astılar. Millet de gerçekten Sultanlar Vadisi diye bir yer var diye sanacak. İZBAN hayırlı olsun diye reklam panosu yaptırıyorlar, Adnan bey’in ve ulaştırma bakanının resimleri, Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu’nun adı bile yok. Haydi ulaştırma bakanının İZBAN’a katkısı var, Adnan Bey’e ne oluyor. Ne katkısı var İZBAN’a? Yıllık 130 trilyon, 2 yılda 260 trilyon lira Belediye bütçesi kullandın, yetmedi. Belediyenin yani bu milletin trilyonlarca liralık arsalarını sattın, yetmedi üzerine 43 trilyon lira faizli borç kredi alıyorsun, bu milletin geleceğine ipotek koyuyorsun. Faizli kredi alıp hizmet mi olur, nerede var böyle bir şey. Torbalı halkı günü geldiğinden sizlerden bunun hesabını en iyi şekilde soracaktır. Hiç şüpheniz olmasın”  diye konuştu.

2 İSTİFA BİRDEN!
Öte yandan Torbalı Belediyesi’nde 2 şok ayrılık yaşandı. Torbalı Belediye Başkan Yardımcıları Zuhal Yalçın ve Hüseyin Söyler’in istifa kararı aldı.

Yaşadıkları fikir ayrılıkları sonrası karar aldıkları öğrenilen ikiliden Yalçın 40 günlük izin sonrası emekliye ayrılacağı öğrenilirken, Söyler ise Hukuk Komisyonu ve Encümen üyeliğinden istifa etti.

Yalçın’ın, İmar ve Şehircilik Müdürü Bahar Karabaş ile yaşadığı fikir ayrılıklarından dolayı 40 günlük izne ayrıldı. İzin dönüşü sonrası ise emekliye ayrılacağı öğrenildi. Geçmiş dönemlerde AK Parti ileç başkanlığı yapmış olan Söyler ise parti tabanına sahip çıkılmadığı ve belediyenin desteklediği bir gazetede kendisine yönelik ağır eleştirilerin ve hakaretlerin istifa kararı almasında etkili olduğu öğrenildi.

Yalçın’ın izin dönüşü emeklilik dilekçesini vereceği öğrenilirken, Söyler’in ise dün itibariyle istifa dilekçesini belediye başkanlığına sunduğu öğrenildi.

 
Ekrem Dumanlı hakkında yakalama kararı
 
Denizli yolları kan gölü: 2 kazada 6 ölü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Kaya: AYM görev gaspı yapmıştır!
AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Anayasa ...
Sındır’dan ilçe turunda önemli mesajlar!
Kınık, Bergama, Dikili, Aliağa ve Foça’da hemşerileriyle bir araya gelen ...
MHP’de Karataş’tan genelge: O toplantılara itibar edilmeyecek!
Partideki kriz ise Genel Merkez’in muhalif teşkilatları bir bir kapatmasıyla ...
 
CHP’de parti tüzüğü sil-baştan!
CHP yönetimi, parti tüzüğünü yeniden yazmak amacıyla kolları sıvadı.
Yüksel’den çarpıcı mesajlar: Karabağ’ın sözleri, ‘aile şirketi’ eleştirileri ve örgüt!
CHP İl Başkanı Yüksel, parti için krizleri, Bayraklı Belediye Başkanı ...
Kılıçdaroğlu: Biz verelim 6 milyon euroyu...
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Davutoğlu'nun 'Kayserili pazarlığı' ...
 
CHP'li Purçu'dan ailelere 'erken evlilik' çağrısı
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Katip Üyesi Özcan Purçu, Adalet Bakanı ...
CHP’li Yiğit’ten hükümete ‘Adnan Menderes’ çağrısı
CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, halen kapasitesinin 3’te 1’i oranında ...
8 Mart afişi polemiği tam gaz: Hotar'la Akpınar karşı karşıya!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar’ın Karşıyaka Belediyesi’nin 8 Mart ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Zehirli kurşundan nasıl kurtuldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Neşeye övgü!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva