HABERLER>POLİTİKA
10 Mart 2016 Perşembe - 12:54

CHP’li Yiğit’ten hükümete ‘Adnan Menderes’ çağrısı

CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, halen kapasitesinin 3’te 1’i oranında çalışan Adnan Menderes Havalimanının tam kapasiteyle değerlendirilmesi için hükümete çağrıda bulundu.

CHP’li Yiğit’ten hükümete ‘Adnan Menderes’ çağrısı

İzmir’in gerek coğrafi yapısı gerekse altyapı uygunluğu ile havayolları için hub olmaya uygun olduğunu belirten Yiğit, “Adnan Menderes Havalimanı Türkiye’nin ikinci aktarma merkezi olmalıdır” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit,  Adnan Menderes Havalimanı’nın kapasitesinin 3’te 1’inin kullanıldığını ve atıl durumda olduğunu vurgulayarak, uçuşların arttırılması ve ülkemizin İstanbul’dan sonra ikinci aktarma merkezi olması gerektiğini belirterek hükümete çağrıda bulundu.

Konuyu TBMM gündemine taşıyan Ali Yiğit, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın yanıtlaması istemiyle hazırladığı soru önergesinde şu ifadelere ve sorulara yer verdi: “İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nın, Yap-İşlet-Devlet modeli ile TAV konsorsiyumu tarafından inşa edilen İç Hatlar Terminali 23.03.2014 tarihinde açılmış olup,  20 milyon yolcu/yıl kapasitelidir. Yine Yap-İşlet-Devret modeli ile TAV Konsorsiyumu tarafından inşa edilen Dış Hatlar Terminali ise 09.09.2006 tarihinde hizmete açılmış olup, 10 milyon yolcu/yıl kapasitelidir. Diğer bir ifade ile İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nın toplam kapasitesi 30 milyon yolcu/yıl’dır. Bir yıl içerisinde gelen toplam yolcu sayısı ise yaklaşık 10 – 12 milyon yolcu arasında olup bu durumda havalimanı kapasitesinin 1/3’ü oranında çalışmaktadır. Mevcut durumda İzmir’den dış hatlarda 27 ülkeye 74 destinasyon ve 54 havayolu; iç hatlarda ise 20 destinasyon ve 7 havayolu uçmaktadır. Ancak yıllık 30 milyon yolcu elleçleme kapasitesine sahip bu havalimanı İzmir için oldukça atıl durumdadır. Uçuşların artırılması gerekmektedir. İstanbul ise mevcut iki havalimanı ile havayolu taşımacılığında kapasitesini doldurmuştur. Hava trafiğinin yüksek olması nedeniyle uçuşlarda çok fazla gecikme yaşanmaktadır. İzmir sahip olduğu fazla kapasite nedeniyle, bazı aktarmaların İstanbul’dan yapılması yerine İzmir’den doğrudan yurt dışına gönderilmesi mümkündür. Ayrıca İzmir gerek coğrafi konumu, gerekse altyapı anlamında uygunluğu ile havayolları için hub olmaya oldukça müsait bir yapıya sahiptir. Bu durumda İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nın Türkiye’nin ikinci aktarma merkezi olması için çalışmalar hızlandırılmalıdır. Bu bağlamda;

1. İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nın mevcut kapasitesinin üçte biri oranında kullanıldığı göz önüne alındığında, atıl durumdan kurtarılması ve tam kapasite çalışabilmesine yönelik bir düzenleme yapılacak mıdır?

2. Yıllık 30 milyon elleçleme kapasitesine sahip Adnan Menderes Havalimanı’nın İstanbul’dan sonra ikinci aktarma merkezi olması ve uçuşların arttırılması konusunda bir çalışmanız var mıdır? Yoksa havalimanı bu kapasiteyle çalışmaya devam mı edecektir?

3. İstanbul’un mevcut iki havalimanına rağmen kapasitesini doldurduğu, bu nedenle iniş ve kalkışlarda uzun süreli gecikmeler yaşandığı gerçeğine karşın, yoğunluğu azaltmak adına bu yükün başta İzmir olmak üzere diğer havalimanlarına paylaştırılması konusuna bakanlık olarak yaklaşımınız nedir?

4. İzmir’den Avrupa’nın bir çok kentine ve diğer kıtaların da önde gelen önemli ekonomik ve turistik destinasyon ülkelerinin başkentlerine direk uçuşların artırılması konusunda bir çalışma yapılmakta mıdır?

 
Flaş! Bakan Sarı'nın kardeşi bıçaklandı
 
Kaf-Kaf’ta Necati’nin dönüşü!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmir li 10 Mart 2016 Perşembe 16:32

Bunu kabul ederler mi hiç,burası İzmir ya!!!

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
8 Mart afişi polemiği tam gaz: Hotar'la Akpınar karşı karşıya!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar’ın Karşıyaka Belediyesi’nin 8 Mart ...
Bozdağ'dan İzmir'de AYM'ye salvo!
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AYM'nin Can Dündar ve Erdem Gül ile ilgili ...
Selvi 'dokunulacak' HDP'lileri açıkladı!
Abdülkadir Selvi, HDP Eş Genel Başkanları ve milletvekilleri hakkında ...
 
Genel Sekreter Sındır’dan ilçe turu
CHP Genel Sekreteri İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır bugün Kuzey’den ...
Sertel: Yardım marketleri tüm belediyelere örnek olmalı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, CHP’li ...
Tanrıkulu uyardı: Kamu-özel işbirliğinde iflas tehlikesi!
Tanrıkulu, "Siyasi oy avcılığı için duyurulan projeler önümüzdeki günlerde ...
 
Babacan'dan Meclis'te 3 önemli vurgu!
AK Parti adına 2016 bütçe oylamasında konuşan Ankara Milletvekili Ali ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'dev' danışman!
Cumhurbaşkanlığı'nın yeniden yapılanması ve yeni başdanışman kadrosunun ...
AK Kadınlar söyledi, Hotar o afişleri vurdu!
AK Parti İzmir Kadın Kolları Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir konser ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva