HABERLER>POLİTİKA
30 Kasım 2023 Perşembe - 10:10

Afyon Vekili, Bursalı’yı hedef aldı, Soyer’i savundu: AFAD yoktu, Büyükşehir vardı!

İzmir’de geçtiğimiz hafta yaşanan sel felaketi sonrası Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i eleştiren AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı’ya yanıt CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal’dan geldi. Sel sonrasındaki süreç ile ilgili hükümete yüklenen Köksal, “İzmir sular altındayken Valilik ortada yok, AFAD yok, bakanlık yok ama İzmir Büyükşehir Belediyesi, Başkanından personeline kadar vatandaşın yanında, hasar tespiti çalışmalarında, herkes görevinin başında” diye konuştu.

Afyon Vekili, Bursalı’yı hedef aldı, Soyer’i savundu: AFAD yoktu, Büyükşehir vardı!

EGEDESONSÖZ- İzmir’de geçtiğimiz hafta etkili olan kuvvetli sağanak yağış ve fırtına sonrası Körfez’de taşmalar yaşanmıştı. Özellikle Alsancak ve Mavişehir bölgelerinde denizin yükselmesi ile birlikte civarda bulunan yapılar sular altında kalırken süreç birçok tartışmalara neden olmaya devam ediyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Avrupa Gençlik Başkenti yarışması için Polonya’ya gitmesi AK Partili isimlerin eleştirilerine maruz kalmasına neden olurken, tartışmalar Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşındı.

AK PARTİLİ BURSALI’DAN ‘POLONYA’ TEPKİSİ
AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı TBMM’deki konuşmasında Tunç Soyer’in Polonya ziyareti üzerinden kentteki sel felaketini eleştirirken, “Hafta sonunda İzmir'i etkisi altına alan sağanak yağış ve deniz suyunun yükselmesi sonrasında yaşanan su baskınları pek çok esnafımızı ve vatandaşımızı mağdur etti. Bu vesileyle bütün mağdur olan esnafımıza ve İzmirlilere, İzmirli hemşehrilerimize geçmiş olsun demek istiyorum. Kordon, Güzelbahçe ve Mavişehir sular altındayken, caddelerde vatandaşlar kanolarla gezerken dört buçuk yıldır İzmir’in altyapısı için tek bir çivi bile çakmayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanını bir ara objektiflere poz verirken gördük. Kırmızı yağmurluklu Başkanın verdiği bu kurmaca pozun hikmeti ise dün ortaya çıktı. Meğer Sayın Soyer İzmirlileri ve İzmir’i kendi hâline bırakıp Polonya'ya gitmiş yani felaket anında şehrini ilk terk eden o olmuş. İzmir’de artık Sayın Soyer devri kapanmıştır, sıra 31 Martta CHP devrinin kapanmasına geldi; Allah’ın izniyle İzmir’imize gerçek baharı AK Parti belediyeciliği getirecektir” ifadelerini kullandı.

KÖKSAL: MAĞDURİYETLER GİDERİLECEKTİR
AK Partili Bursalı’nın sözleri sonrası Cumhuriyet Halk Partisi sıralarından yanıt gecikmedi. Görüşmelerde söz alan CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal Soyer’e yapılan eleştirilere yanıt verirken, “Değerli milletvekilleri, Sayın Başkan; yine, son zamanlarda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer ve partimiz çokça hedef alınmaya başlandı; biraz önce de bir AKP’li hatip Tunç Soyer'in, İzmir sular altındayken Polonya’ya gittiğini yani orada hiçbir görev yapmadığını iddia etti. Şimdi, İzmir sular altındayken Tunç Soyer görevinin başındaydı -bir kere ona açıklık getirelim- saat üçe kadar görev dağılımı yapıp orada hasar tespit çalışmalarında bizzat bulunmuş bir Büyükşehir Belediye Başkanıdır ve Aralık ayında da mağdur olan herkesin ödemesini yapıp mağduriyetini de giderecektir. Buradan bunu bir kez daha ilan edelim; o gün, İzmir sular altındayken Valilik ortada yok, AFAD yok, bakanlık yok ama İzmir Büyükşehir Belediyesi, Başkanından personeline kadar vatandaşın yanında, hasar tespiti çalışmalarında, herkes görevinin başında. Fakat ertesi gün Polonya'da 2026 Avrupa Gençlik Başkenti finali var ve Türkiye'den bu finale kalan ilk kent İzmir. Tunç Soyer’in böyle de bir başarısı var İzmir’de, ilk kez Türkiye'den bir kent gençlik başkenti finaline kalıyor. Finalde 5 kent yarışacak ve final oylaması için gece üçe kadar görevinin başında olup görev dağılımını, hasar tespitini yapan Tunç Soyer denizin çekilmesiyle ve çalışmaların rayına oturmasıyla beraber gece üçte yola çıkıp Polonya'ya gidiyor, oylamalarda bulunuyor ve oylamalar biter bitmez tekrar İzmir’e dönüyor. Yani gezmeye gitmemiş, tatile gitmemiş, İzmir’de görevini yapıp yine İzmir için, İzmir’i bir dünya kenti hâline getirmek için, Gençlik Başkenti final oylaması için Türkiye'de ilk kez başarılmış bir başarı için gidiyor ve görevini yapıp geliyor. Yine, Tunç Soyer üzerinden hırsızlığını bulamıyorsunuz, yolsuzluğunu bulamıyorsunuz, hiçbir şeyini bulamıyorsunuz Nutuk’taki sözler üzerinden yapmış olduğu konuşmadan soruşturma açıyorsunuz; böyle yalan yanlış, algılar yönetmeyin. Atatürk ve silah arkadaşlarının canlarını ortaya koyarak kurduğu bu devletin makamında oturup da Atatürk'ün Nutuk’ta söylediği ifadelerle soruşturma açamazsınız. Siz bu soruşturmayla neyi hedefliyorsunuz? Amaç, Tunç Soyer üstünden cumhuriyetimizi kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü mü hedef almak? Buradan bir kez daha soruyoruz” dedi.

 
Kritik veri açıklandı: Türkiye ekonomisi büyüyor!
 
Doğal gazda aralık tarifesi değişmedi!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yazık! 30 Kasım 2023 Perşembe 17:30

Kskli, vekili gördün mü? Gelip, geçmiş olsun dedi mi? Ulan deniz taşıyor, onu bile siyaset malzemesi yapıyorsunuz. Deprem oldu, o bile siyaset malzemesi yapıldı. Diğer tarafta ise doğal afet, yüzyılın afeti oldu.

Yorumu oyla      5      4  
ksk li 30 Kasım 2023 Perşembe 16:09

Sayın vekil, mavişehir su altında kaldı, chp li karşıyaka belediye başkanı cemil tugay gelip bir geçmiş olsun demedi. Hiç mi elemanı aracı yok. Siz AFAD dan önce kendi belediyelerinize bir bakın ilçesinde su baskını var umurunda değil.

Yorumu oyla      3      8  
30 Kasım 2023 Perşembe 16:03

Denizin dibinde deniz taşıyor, çok bilenler altyapı diyor.

Yorumu oyla      8      5  
afad mı belediye mi 30 Kasım 2023 Perşembe 15:29

afad öncelikle büyük derecede olan ve çevreye çok zarar veren doğal afetlerde bulunması gerekir. Belediyenin asıl yapması gereken işi olan altyapının yapılmadığından dolayı oluşan doğal afet sonucu orada bulunması belediye yöneticileri için bir utanç meselesi olmalıdır. Ama ne yazık ki bizim izmir'in yöneticilerinin yüzünün astarı o kadar yırtılmış ki utanmak hak getire

Yorumu oyla      3      11  
Afyonlu 30 Kasım 2023 Perşembe 13:36

Sayın Köksal öncellikle kendi seçim bölgesinde protesto edildiğini unutmasın,seçimden seçime Afyon ziyaret etmekle bu işler olmaz...

Yorumu oyla      3      9  
30 Kasım 2023 Perşembe 11:31

En azından 200 metre gezmiş, vekili hiç görmedik.

Yorumu oyla      13      3  
elif 30 Kasım 2023 Perşembe 10:56

Gariban işçi ordaydı sayın vekil ,Tunç bey 200 m gezdi gitti

Yorumu oyla      5      20  
tahsin 30 Kasım 2023 Perşembe 10:53

yahu hasar goren dediğiniz yerler kordondakı bir gecede onbinlerce lira ciro yapan yerler buraların afadın yardımına da maddid estegıne de ihtiyacı yok zaten zengin kesim bunlar

Yorumu oyla      10      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Bursalı'dan Soyer'e: Koltuğu kaybetme korkusu sardı!
AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, İzmir Büyükşehir Belediye ...
Dervişoğlu ittifaka kapıları kapattı… TBMM’de ‘İzmir’ gündemi!
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İYİ Parti Grup Başkan Vekili Müsavat ...
Yerel seçimlerde adaylık için istifa süreci yarın bitiyor!
Mart ayıdan yapılacak mahalli idareler seçimlerinde aday olmak isteyen ...
 
Küçük Menderes kulisleri… Hangi partiden/kim aday?
Ödemiş, Tire, Bayındır, Kiraz, Beydağ ve Torbalı’da mevcut belediye başkanları ...
'Avrupa Birliği ile yapıcı işbirliğimizi sürdürmeye hazırız'
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, AB Komisyonu ile Gümrük Birliğindeki ticari ...
Akşener görüşmesi öncesi: İşbirliği zemini arayacağız
CHP lideri Özgür Özel bugün İYİ Parti lideri Meral Akşener'i ziyaret edecek. ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Bebekleri dünya ile tanıştıran profesör Muğla’ya aday adayı!
Mehmet KARABEL yazdı... Bebekleri dünya ile tanıştıran profesör Muğla’ya aday adayı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın Birleşik Arap Emirlikleri'ne gidecek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya İklim Eylemi Zirvesi'ne katılmak ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Filistin' mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bugün, Filistin Halkıyla Uluslararası ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva