HABERLER>POLİTİKA
30 Kasım 2023 Perşembe - 09:13

Küçük Menderes kulisleri… Hangi partiden/kim aday?

Ödemiş, Tire, Bayındır, Kiraz, Beydağ ve Torbalı’da mevcut belediye başkanları bir dönem daha görev istemek için yola çıkarken, Küçük Menderes siyasetinde söz sahibi önemli şahsiyetler de aday adaylıklarını açıkladı.

Küçük Menderes kulisleri… Hangi partiden/kim aday?

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler yaklaştıkça, ilçelerde belediye başkanı olmak isteyen siyasetçilerin heyecanı da artıyor. Belediye Başkan aday adayları, başvurularını sürdürüyor. Küçük Menderes Havzası’nda yer alan Ödemiş, Tire, Bayındır, Kiraz, Beydağ ve Torbalı’da isimler netleşmeye başladı. Beş ilçenin belediye başkanları, yeniden adaylıklarını duyururken, bölge siyasetinde etkin pek çok isim aday adaylık dosyası verdi.

ÖDEMİŞ

BELEDİYE BAŞKANI MEHMET ERİŞ’İN KADERİNİ ANKET BELİRLEYECEK
Ödemiş’te Belediye Başkanı Mehmet Eriş, son başvuru tarihi olan 5 Aralık’ı beklemeden dosyasını verdi, aday adaylığını açıkladı. Başkan Eriş’in adaylığı, yapılacak anketten çıkacak sonuca göre netleşecek.

ESKİ BAŞKAN BEKİR KESKİN, ADAY ADAYI
CHP’de Belediye Başkanı Mehmet Eriş’in karşısında ciddi rakipler var. 2009-2014 yılları arasında Ödemiş’in Belediye Başkanı olan Bekir Keskin, 2019’da olduğu gibi yine aday adayı oldu.

ESKİ BAŞKAN YARDIMCISI DA DOSYA VERDİ
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi, Belediye Başkanı Mehmet Eriş’in bir süre önce Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden aldığı Özay Kaptan da aday adaylık başvurusunda bulundu.

İlçede öğretmenlik, avukatlık, noterlik yapan Seçkin Dabak da aday adayları arasında bulunuyor.

Ödemiş Belediyesi Meclis üyesi Sema Bilgi de başkanlık makamına oturmak isteyenler arasında. Ödemiş’te ayrıca Engin Öztürk ve eski ilçe başkanlarından Mustafa Turan’ın da adı geçiyor.

AK PARTİ’DE 4 İSİM BAŞVURUSUNU YAPTI
AK Parti’den Ödemiş Belediye Başkanlığı için sadece 5 başvuru yapıldı. İlçe Başkan yardımcılarından, tarım ve hayvancılıkla uğraşan Denizhan Seval, öne çıkan adaylar arasında gösteriliyor.

Ödemiş Belediyesi’nde iki dönem Meclis üyeliği yapan İnşaat Mühendisi Şevket Hasırcı da başvuruda bulundu.

Büyükşehir Belediye Meclis üyesi, müteahhit Murat Öncel de aday adayı olan AK Partili isimlerden biri.

AK Parti Ödemiş eski İlçe Başkanı Ali Hatim de dosya verdi.

Ödemiş’te bu isimler dışında, TÜBİTAK’ta görev yapan Saygın Mercan’ın da adı geçiyor.

DEMOKRAT PARTİ
Ödemiş’te Demokrat Parti’nin de bir adayı var. Gazeteci Dilek Acar Güleç, partisinin tek adayı olarak seçimlere girecek.

TİRE

BELEDİYE BAŞKANI DURAN, İYİ PARTİ’NİN TEK ADAYI
Tire’de 2019’da Cumhur İttifakı’nın adayı olarak seçime giren İYİ Partili Belediye Başkanı Salih Atakan Duran’ın, bu kez büyük bir ihtimalle İYİ Parti adayı olarak seçimlere girmesi bekleniyor. İYİ Parti’de aday adaylığı anlamında Duran’a rakip çıkacağı tahmin edilmiyor.

CHP’DEN GÜÇLÜ İSİMLER VAR
Cumhuriyet Halk Partisi, geçen dönem Demokrat Parti’den transfer edilen Tayfur Çiçek’in döneminde hiç iktidar olmadığı Tire’de 31 Mart 2024 seçimlerine iddialı hazırlanıyor. Eski İlçe Başkanı Şenol Sardoğan, belediye başkan aday adayı.

Bir dönem milletvekili aday adayı da olan, CHP Kadın Kolları Genel Merkez yöneticilerinden Ayten Gülsever de dosya verdi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Murat Özer de belediye başkan aday adayı.

İş dünyasının önemli isimlerinden Ahmet Küçükler’in de adı geçiyor. Küçükler’in henüz başvuru yapmadığı öğrenildi.

TAYFUR ÇİÇEK YENİDEN SAHNEYE ÇIKABİLİR
1999-2004 yılları arasında ANAP’tan, 2009-2014 yılları arasında Demokrat Parti’den Tire Belediye Başkanı olan Tayfur Çiçek, 2014-2019 arasında da CHP rozetiyle o koltuğa oturmuştu. 2019’da İYİ Parti’nin adayı tercih edilince DSP’ye geçen Tayfur Çiçek’in bağımsız aday olarak veya DSP’den yarışa girebileceği, AK Parti ile de temas halinde olduğu konuşuluyor.

AK PARTİ’DEN ÜÇ KİŞİ BAŞVURDU
AK Parti’den sadece üç kişinin şimdiye dek dosya verdiği açıklandı. Eski İlçe Başkanı Mert Falakalı, aday adaylığını açıklayan ilk isim oldu.

İlçenin sportif heyecanını sürükleyen Tire FK’nın sahibi, Başkanı olan Hüma Yüksel de dosya verenler arasında.

Eski İlçe Başkanı Kamil Yaldız, başkanlık için Genel Merkez’den onay bekleyen isimlerden biri.

Bu arada, 2004-2009 yılları arasında Tire Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Sıtkı İçelli’nin henüz başvuruda bulunmadığı ancak aday adayı olma yönünde bir arzusu olduğu konuşuluyor.

MHP

Tire’de İYİ Parti, CHP ve AK Parti dışında MHP de yarışa girmesi bekleniyor. 1990 yılından bu yana MHP Tire yönetiminde çeşitli kademelerde görev yapan Mehmet Akar’ın, 31 Mart seçimlerine Üç Hilal adına gireceği öğrenildi.

KİRAZ

AK PARTİLİ SALİHA ÖZÇINAR KUTLU, ÜÇÜNCÜ DÖNEMİ İSTİYOR

Kiraz’da Belediye Başkanı Saliha Özçınar Kutlu, üçüncü dönem için de aday adaylık dosyasını verdi. AK Parti’nin seçime Kutlu ile girmesi bekleniyor. Ancak AK Parti eski İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz’ın da aday adayı olmak için girişimde bulunacağı öne sürüldü.

CHP
Cumhuriyet Halk Partisi’nden Kiraz’da belediye başkan aday adaylığına sadece 2 kişi başvurdu. İzmir’de bir özel hastanenin müdürlüğünü yapan Musa Yiğen’in dışında bir Üretim Kooperatifi’nde başkanlık yapan Nasuh Coşkun’un İlçe Başkanlığı’na dosya verdiği öğrenildi.

BAYINDIR

AK PARTİLİ BAŞKAN DEMİREZEN’E RAKİP VAR
Bayındır’da AK Partili Belediye Başkanı Uğur Demirezen, önümüzdeki dönemde de başkanlık yapmak için yola çıktı. AK Parti’nin Demirezen’i aday yapması beklenirken, Halk Eğitim Merkezi Müdürü İlhan Öztürk’ün de aday adayı olarak ortaya çıktığı bildirildi.

CHP
Cumhuriyet Halk Partisi’nden ilçe siyasetinde karşılığı olan önemli isimlerin aday adayı olduğunu görüyoruz. Büyükşehir Meclis Üyesi Şükrü Süreroğlu, aday adaylığını açıkladı.

Bayındır Şoförler Odası Başkanı Davut Sakarsu da dosya verdi.

Geçmiş dönem İzmir Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Bekir Gündoğdu da aday adaylığını kamuoyuna duyurdu.

BEYDAĞ

CHP’Lİ BAŞKAN VE ESKİ BAŞKAN ÇEKİŞİYOR
CHP’li Beydağ Belediye Başkanı Feridun Uzunlar, bir dönem daha istiyor. Aday adaylığını duyuran Uzunlar’ın karşısında 2009-2019 yılları arasında iki dönem Belediye Başkanlığı yapan Vasfi Şentürk olacak. Şentürk, İlçe Başkanlığı’na aday adaylık dosyasını verdi. CHP’den şu an itibariyle başka hiç kimsenin aday adaylık başvurusu yapmadığı öğrenildi.

AK PARTİ
Geçmiş dönem Beydağ İlçe Başkanlığı yapan ve istifa eden Ogün Asil Aydoğdu, AK Parti’nin tek aday adayı olarak görünüyor.

TORBALI

CHP’DE İKİ GÜÇLÜ ADAY: DEMİR VE TEKİN
Torbalı’da Mithat Tekin, merhum Başkan İsmail Uygur’un vefatından sonra getirildiği Belediye Başkanlığı görevini bir dönem daha yürütmek istiyor. Aday adaylık başvurusunu yapan Tekin’in kaderini, yapılacak anket belirleyecek.

Mithat Tekin’in en güçlü rakibi, eski İlçe Başkanı Övünç Demir olacak. Demir, aday adayı olabilmek için son ilçe kongresinde aday olmamıştı.

Torbalı’da CHP’den Meclis üyeleri Yıldırım Baytekin, Sıla İlgi Akkaş ile Mahmut Yıldız’ın da isimleri geçiyor.

ESKİ BAŞKAN GÖRMEZ YENİDEN ADAY ADAYI
2014-2019 yılları arasında Torbalı Belediye Başkanı olan Adnan Yaşar Görmez, yeniden belediye başkanlığını istiyor.

 Aday adaylık başvurusunu yapan Görmez’in karşısına eski İlçe Başkanları Hasan Akbıyık, Selman Günaydın ve AK Parti’nin Torbalı Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Özgür Erman Çağlar çıkacak.

Ayrıca Adnan Yaşar Görmez’in belediye başkanlığı döneminde Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Yunus Değer’in de başvuruda bulunduğu öğrenildi.

 
İzmir'in kanser raporu... Erkeklerde 'akciğer', kadınlarda 'meme'!
 
Yerel seçimlerde adaylık için istifa süreci yarın bitiyor!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
selçuklu 30 Kasım 2023 Perşembe 23:52

bizler selçuktan atakan beyin belediyecilik hizmetlerini ve başarılarını duyuyorsak tireliler övünmeli sahip çıkmalı..nokta

Yorumu oyla      2      3  
YORGUN DEMOKRAT 30 Kasım 2023 Perşembe 13:17

Tireye hizmet eden Salih Atakan DURAN'dan halk son derece memnun. Particilik değil hizmet önemli. Eski başkanın yol arkadaşının CHP belediye başkanlığına aday adayı olması da bir o kadar ilginç.Bir CHPli olarak oyum Salih Atakan DURAN'a.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Avrupa Birliği ile yapıcı işbirliğimizi sürdürmeye hazırız'
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, AB Komisyonu ile Gümrük Birliğindeki ticari ...
Akşener görüşmesi öncesi: İşbirliği zemini arayacağız
CHP lideri Özgür Özel bugün İYİ Parti lideri Meral Akşener'i ziyaret edecek. ...
Mehmet KARABEL yazdı... Bebekleri dünya ile tanıştıran profesör Muğla’ya aday adayı!
Mehmet KARABEL yazdı... Bebekleri dünya ile tanıştıran profesör Muğla’ya aday adayı!
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın Birleşik Arap Emirlikleri'ne gidecek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya İklim Eylemi Zirvesi'ne katılmak ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Filistin' mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bugün, Filistin Halkıyla Uluslararası ...
MGK: İsrail'in Gazze'de işlediği insanlık dışı suçlar tarihe kara leke olarak geçti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen Milli Güvenlik ...
 
İletişim Başkanı Altun'dan 'Gazze' mesajı
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Türkiye, hakkı, hakikati her mecrada ...
'Gazze'de acilen insani ateşkese ihtiyacımız var'
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze'de acilen insani ateşkes sağlanması gerektiğini vurguladı.
AK Parti İzmir’de seçim o isme emanet
AK Parti İzmir'de yerel seçim çalışmaları tam gaz devam ediyor. AK Parti ...
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva