HABERLER>POLİTİKA
30 Kasım 2023 Perşembe - 08:29

Akşener görüşmesi öncesi: İşbirliği zemini arayacağız

CHP lideri Özgür Özel bugün İYİ Parti lideri Meral Akşener'i ziyaret edecek. Ziyareti öncesi açıklamalarda bulunan Özgür Özel, "Sayın Akşener ile yerel seçimleri konuşacağız. Taleple gideceğiz, kendi tutumumuzu anlatacağım. İşbirliği zemini arayacağız, ümitliyim" dedi...

Akşener görüşmesi öncesi: İşbirliği zemini arayacağız

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçim süreciyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile yapacağı görüşmede yerel seçimi konuşacaklarını söyledi. İş birliği için ümitli olduğunu belirten Özel, "Ben tutumumuzu anlatacağım, onların ne düşündüklerini konuşacağız" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile yaprağı görüşmeyi değerlendiren Özel, yerel seçimleri de konuşacakları bir nezaket ziyaretinde bulunacağını söyledi. Özel’in öne çıkan mesajları şöyle:

YEREL SEÇİMLERİ DE KONUŞACAĞIZ: Yerel seçimleri de konuşacağımız bir nezaket ziyaretinde bulunuyorum. Bu seçimlerde CHP'nin en yüksek oyu alması için çaba sarf edeceğim. Ama esas olarak en büyük gayret muhalefetin en çok belediyeyi kazanacağı şekilde olmalı. Biz tek başımıza girsek belki çok yüksek bir oy alırız. Ama tek başımıza girdiğimizde ya da herkes ayrı ayrı girdiğinde muhalefetin belli belediyeleri kazanabileceği halde kaybedebileceği, kazanacağı belediyeleri kazanamadığı bir süreç yaşanabilir.

TEKLİF YOK İŞBİRLİĞİ ZEMİNİ ARAYACAĞIZ: Muhalefet partilerinin bu noktada mutlaka diyalog zemini aramaları gerektiğini düşünüyorum. Kimin gittiğini geldiğinin de bir önemi yok. Randevu talep ettik, onlar verdiler. Yerel seçimlerde ben birlikte kazanabilecekmiş ve birbirimize kaybettirmeyeceğimiz, iş birliği yapabilir miyim onun zeminin arayacağız. Bir teklif yok. Ama yarın ki toplantının sonucunda eğer birlikte olabileceğimiz yönünde bir şey olursa, onların aldığı kararı yetkili kurullarından bir kez daha tartışma ihtiyacı duyarlarsa arkadaşlarımız daha sonra bir çalışma yapar.

MERAL HANIM KARARLARINI HATIRLATIRSA SAYGI DUYACAĞIZ: Kesin ifade varsa ve Meral Hanım yetki kurullarının kararını hatırlatırsa saygı duyacağız. Ama ben bir diyalog zeminin gelişebileceğinden ümitliyim. Bir taleple gideceğiz. Ama çantada dosyalar bölgeler iller falan yok. Ben kendi tutumuzu anlatacağım ne düşündüklerini konuşacağız.

SOMUT MÜZAKERE OLMAZ: Görüşmede somut müzakere olmaz zaten o iş genel başkanların

işi değil. Genel başkanlar belki önce başlangıç yaparlar. Eğer görüşmeler olacaksa teknik düzeyde arkadaşlar yapar. Öyle bir sürecin başlamasını ümit ediyorum. Bence yarın geleceğe nasıl bakıyoruz o konuşulur. Ben 'diyalog zemini olabilir mi', 'bir şey yapabilir miyim' diye bu konudaki iyi niyetimiz yaklaşımımızı beyan edeceğim.

Özel, "İYİ Parti ile ittifak yapılmazsa İstanbul ve Ankara için risk görüyor musunuz?" sorusuna da yanıt verdi.

İŞ BİRLİĞİNİN KAYBETTİREN TARAFI YOK: Ankara ve İstanbul'da belediye başkanlarımız ciddi teveccüh görüyor, kazanacaklar. Bu durum tek başımıza kazanıyoruz, işbirliklerine kapalıyız, ya da işbirliği yapmazsanız yapmayın diye yaklaşmamızı gerektirmez. Diyelim ki İstanbul'u tek başımıza kazanıyoruz. Emin olun İstanbul'da tek başımıza girdiğimizde kazansak, iş birliği ile gittiğimizde çok daha fazla belediye meclis üyemiz olur. O da önemli belediye meclisinde çoğunluğu sağlamak önemli. Yani iş birliğinin kaybettiren tarafı yok. Yeter ki doğru analiz edelim. ‘Nasılsa kazanıyoruz kimseyi ihtiyacımız yok’ durumuna asla girmem.

EN ÇOK OYU ALACAKLARLA SEÇİME GİTMEK LAZIM: (İstanbul'da belediye başkan adayları belirlenirken Ekrem İmamoğlu ile uyum aranacak mı?) Ekrem Bey de ben de MYK da hepimiz bir yöntemde birleşiyoruz. İstanbul'daki mevcut başkanlar için anket yapıyoruz, ankette durumu iyi olanla yola devam ediyoruz. Durumu kötü olanı değiştireceğiz. Ekrem Bey engellemelere rağmen büyük işler yaptı. Engelleri aşmak için iktidar olmanız lazım. Şu an iktidarda değiliz. Ama yerelde iktidarı elde etmemiz için belediye meclislerinde de çoğunluğu elde etmemiz gerekir. O yüzden Özgür Özel'in arkadaşı, Ekrem Bey ile uyumlu, değişimci, girişimci vb., yerine en çok oyu alacak kişilerle seçime girmemiz lazım.

ÖRGÜT KENDİNE YAKIN ADAMI SEÇER: Bir kişi anketten tek başına çıkıyorsa halkta karşılığı varsa, biz bunu örgüte sorarız. Örgüt de seçilecek aday ister. İki aday varsa ikisi de seçiliyorsa ve adayı CHP'liler seçiyorsa örgüt kendine yakın adamı seçer. (Habertürk)

 
5 araçlık zincirleme kaza: 1 ölü, 5 yaralı
 
Şampiyonlar Ligi'nde gecenin sonuçları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... Bebekleri dünya ile tanıştıran profesör Muğla’ya aday adayı!
Mehmet KARABEL yazdı... Bebekleri dünya ile tanıştıran profesör Muğla’ya aday adayı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın Birleşik Arap Emirlikleri'ne gidecek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya İklim Eylemi Zirvesi'ne katılmak ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Filistin' mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bugün, Filistin Halkıyla Uluslararası ...
 
MGK: İsrail'in Gazze'de işlediği insanlık dışı suçlar tarihe kara leke olarak geçti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen Milli Güvenlik ...
İletişim Başkanı Altun'dan 'Gazze' mesajı
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Türkiye, hakkı, hakikati her mecrada ...
'Gazze'de acilen insani ateşkese ihtiyacımız var'
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze'de acilen insani ateşkes sağlanması gerektiğini vurguladı.
 
AK Parti İzmir’de seçim o isme emanet
AK Parti İzmir'de yerel seçim çalışmaları tam gaz devam ediyor. AK Parti ...
Serkan Acar, adaylık için yola çıktı
İzmir'in Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, mahalli idareler seçimleri ...
TBMM Genel Kurulu toplandı
TBMM Genel Kurulunda, muhalefet partilerinin grup önerileri reddedildi.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva