HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
29 Kasım 2018 Perşembe - 14:13

Aday adayı Doğan: Bahtıkara Karabağlar, artık AK belediyecilik ile tanışmalı

AK Parti Karabağlar Belediye Başkan Aday Adayı Bilal Doğan, Karabağlar belediyesini hedef aldı. Belediye bütçesinin 25 milyon TL açık verdiğini söyleyen Doğan, “Bahtıkara Karabağlar, artık AK belediyecilik ile tanışmalı” dedi. Doğan ayrıca, "Sayın bakanımız, belediye başkan adayımızın yanındayız. İzmir Nihat Zeybekci ile şaha kalkacaktır” açıklamasını yaptı.

Aday adayı Doğan: Bahtıkara Karabağlar, artık AK belediyecilik ile tanışmalı

EGEDESONSÖZ- AK Parti Karabağlar Belediye Başkan Aday Adayı Bilal Doğan, SonSöz TV’de yayınlanan “Günaydın Ege” programında Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

İZMİR NİHAT ZEYBEKCİ İLE ŞAHA KALKACAKTIR
Doğan partisinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci özelinde açıklamalarda bulundu. Doğan, “Nihat Zeybekci ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkalığını çok rahat alırız. Nihat Zeybekci Ege’nin evladıdır. Denizli’de iş dünyasında çok başarılı işler yapmış, sektör temsilcilikleri yapmış, akabinde ihracatçılar birliği başkanlığını yapmış, Denizli Belediye Başkanı olarak Denizli’yi Ege Bölgesi’nin en güzel şehirlerinden biri yapmıştır. Sosyal, ekonomik, kültürel anlamda örnek bir şehir haline getirmiştir. Daha sonra 2 dönem çok başarılı bir şekilde Ekonomi Bakanlığı yapmıştır. Bakanlığı sırasında İzmir’le çok yakından ilgilenmiştir. İzmir’in sorunlarına çözüm üretmiş, İzmir’de işi, evi olan bir bakanımızdır. İzmir’in yaklaşık 20 yıldır CHP belediyeciliğinde geriye gidişine dur diyecek, Türkiye’nin ve Ege Bölgesi’nin en önemli kenti olan İzmir’i, başta belediyecilik olmak üzere her anlamda tekrar eski görkemli haline kavuşturacak bir belediye başkanımız olacaktır. Güzel İzmir’imiz büyükşehir başkan adayımız Sayın Zeybekci ile şaha kalkacak, yıllardır belediyecilik anlamında ihmal edilen bu güzel kentimiz hak ettiği yere ulaşacaktır. Güzel kentimizin başta trafik, otopark, alt yapı hizmetleri, körfez temizliği, ulaşım, turizm ve ekonomik anlamdaki bütün ihmal edilmişlikleri ve sorunlar çözüme ulaşacaktır. Bizler de aday adayı olarak Sayın bakanımız, belediye başkan adayımızın yanındayız. İzmir Nihat Zeybekci ile şaha kalkacaktır” dedi.

Karabağlar’ın Türkiye’nin 3 büyük ilçesinden biri olduğunu belirten Bilal Doğan, ilçenin iki dönem boyun CHP tarfından yönetildiğini belirtti. Belediyenin yaptığı çalışmaları eleştiren Doğan, “Yaklaşık 10 yıllık süreçte Karabağlar’a yönelik olarak hiç bir hizmet yapılmadı. Sadece bir belediye binası satın alındı bunun dışında da hepimizin bildiği gibi Nasrettin Hoca parkı oldu ama işlevini yerine getiremedi. Karabağlar borç batağındayken Nasrettin Hoca parkı yapıldı. Onun dışında da Karabağların ne trafik ne yol ne ulaşıma yönelik bir çözüm getirilmedi. Belediye olduğu günden bugüne Karabağlar, belediyeden bir katkı görmemiş, gittikçe geriye gitmiş. Belediye hiç bir dönüşüm yapmamış ve belediye ciddi manada günü kurtarmış.

SANIRSIN HER YER BAL DÖK, YALA!
Belediyenin temizlik bütçesini değerlendiren Bilal Doğan, “Karabağlar Belediyesi’nin özellikle 2018 yılı bütçesine baktığımızda 48 milyon liralık bir temizlik gideri var, 268 milyon liralık bir gider bütçesi var. Karabağlar’da sanırsınız ki her tarafa bal dök yala, tertemiz bir ilçe. Ama gel görelim ki Karabağlar’da çöpler bile toplanmıyor. Karabağlar sadece çöpleri toplayan bir ilçe, bunu bile bu bütçeye rağmen beceremeyen bir ilçe. Oysa belediyenin çoktan ilçe ile ilgili olarak sosyal ve ekonomik dönüşüm yapması gerekiyordu, trafik sorununu çözmesi gerekiyordu bunların hiç birini yapamadığını görüyoruz” dedi.


25 MİLYON ZARAR VAR!
Karabağlar Belediye bütçesinde 25 milyonluk zarar olduğunu belirten Doğan, “Karabağlar Belediyesi’nin 2018 yılı içersindeki geliri 268 milyon lira. Neredeyse bu İzmir’in ilçelerinin Konak haricinde 4-5 katı büyüklüğünde bir bütçe . Bakıyoruz 290 milyon lira bir gider var. Yani 25 milyon liraya yakın bir zarar burada söz konusu. Gelir toplayamamış, gelir yaratamamış. Karabağlar bu kentin ticaretinin merkezi. Mobilya sektörü Bursa-İnegöl’den sonra Karabağlar’da var. Belediyenin burada gelir yaratması gerekiyor. Yani belediyeye iş yeri ruhsatı için giden adama ya da iş yeri açmak için giden ruhsat sahibine neredeyse 1 sene zaman tanıyor. Oysa Torbalı Belediyesi çok kısa bir süre içerinde evrakları ve ödemeleri tamamlatıp ruhsatı veriyor.  Belediyeyi yöneten arkadaşlar belediyeciliği bilmedikleri için sadece devletin ,merkezi idarenin kendilerine verdiği gelirlerle ki bu 2018 yılı içerisinde 268 milyon lira gibi bir rakama ulaşmış. Belediye açığını kapatabilmek için meclisten bankalardan 25 milyon lira borç almak için karar çıkarmış. Oysa bu bütçenin 5/1 ine sahip olan belediyeler kendi ilçelerini yüceltmişler”

TOKİ’Yİ KARABAĞLAR’A SOKMUYORLAR!
Karabağlar’da yapılmak istenen TOKİ projelerinin Büyükşehir belediyesi ve CHP’li belediyelerin engellemelerine maruz kaldığını açıklayan Doğan, “Türkiye’nin kentsel dönüşüm alanında en çok ihtiyaç duyulan ilçelerin başında Karabağlar geliyor.  2007 yılından itibaren hükümetimiz Büyükşehir’e 7 yerde kentsel dönüşüm yapma yetkisi verdi, daha sonra bu sayı artmaya başladı. Ama gel gelelim Büyükşehir bu kentsel dönüşüm ile ilgili olarak herhangi bir harekette bulunamadı. En son Uzundere’de sadece 291 konutluk bir alan için 7 kere ihaleye çıktı. İzmirli bir firma hatır için 291 konutluk bir kentsel dönüşüm ihalesine girdi. Kocaoğlu ve diğer CHP’li belediyeler TOKİ’yi bu kente sokmamayı gurur vesilesi yapıyorlar. Mecliste konuşuluyor “TOKİ’yi bu kente sokmayacağız” diye. TOKİ,  Ankara’da, İstanbul’da yani İzmir’in dışındaki her yerde harikalar yaratıyor. TOKİ, Karabağlar’da da güzel işler yapabilir ama CHP’li belediyeler izin vermiyor. Bahtıkara Karabağlar, artık AK belediyecilik ile tanışmalı” dedi.

İzmir’de iktidar olan AK Partili belediyelerin diğer ilçelere örnek olduğunu söyleyen Doğan, “İzmir’de yeni belediye olup da nerdeyse Karabağlar’ın 10 katı sıçrama yapmış belediyelerimiz var. Özellikle  AK Parti belediyeciliğinin yakın geçmişimizde AK Parti’nin almış olduğu 7 ilçemiz var. Bu ilçeleri saydığımızda bir Torbalı’da büyük bir değişim dönüşümün olduğunu görüyoruz. Menderes, Selçuk, Ödemiş, Kiraz, Kınık, Kemalpaşa bunların hepsi İzmir’e ve İzmir’deki CHP’li belediyelere örnek olabilecek ilçelerdir. Aslında İzmir’de kent içersinde CHP belediyeciliğinin kente bir şey kazandıramadığını görüyoruz. AK Parti belediyelerinin de büyük sıçrama yaptığını görüyoruz” dedi

 
Turuncu Dernek’in ‘Turuncu Konuşmalar’ı başlıyor
 
Bornova’da vatandaş ne isterse o yapılıyor
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Karabağlar 30 Kasım 2018 Cuma 08:12

Karabağlar a yakışan başkan Bilal Doğan...

Yorumu oyla      9      5  
gürkan 29 Kasım 2018 Perşembe 23:10

TOKİ şehirciliğini övüyor :) Tek tip, sovyet tarzı evler.

Yorumu oyla      12      5  
Cengiz cansız 29 Kasım 2018 Perşembe 21:05

Sn bilal doğan şu bilinsin ki toki akp nin rant kapısı allah etmesin karabağlar başkan olasın uzun yıllar belediyede gurup başkanlığı yaptınız belediyenin projelerinin sümen altında beklediğini hepimiz biliyoruz izmirin ekmeğini yiyen biri olarak hangi projeyi çabuklaştırmaya yardımcı oldunuz .

Yorumu oyla      13      6  
vatandas 29 Kasım 2018 Perşembe 18:09

bilal dogan karabaglarda kazanacak tek adam partili başkasına gerekyok

Yorumu oyla      11      10  
hesap ver 29 Kasım 2018 Perşembe 17:55

Boş konuşma, Haseki ve ona bağlı İller bankası, projesi olmadığı için kullanamayacağı İslam Kalkınma Bankasının 110 milyon avro kredisini belediyenin Narlıdere metrosu için kullanmasına izin vermedi. Kredi AYB'den alındı. Faiz farkı yüzde üçbuçuk. İBB yani İzmir halkı her sene 4 milyon avro daha fazla faizi sizin kaprisinizden ötürü ödüyor ve sen kalkıp zarardan söz ediyorsun!

Yorumu oyla      21      5  
Gaziemir Çarşı 29 Kasım 2018 Perşembe 17:16

Bilal Doğan piyasaya çıkmış yine :)) Azizden az zılgıt yemedi.

Yorumu oyla      21      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kocaoğlu’ndan yerel yönetim mesajları: İzmir tozlanmış durumdan kopmuştur!
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, İzmir Modeli Sempozyumu’nda konuştu ...
Karşıyaka’da fidan dikmeyene ruhsat yok
Kent merkezindeki yeşil alan oranını artırmak amacıyla, yeni ruhsat alan ...
Minik Öykü'ye bir destek de Çiğli'den
Çiğli Belediyesi personeli, “Öykü Arin ve tüm lösemili çocuklara umut ...
 
İzmir'in Tramvayı'ndan önemli uyarı: Sakın panik yapmayın!
İzmir Metro A.Ş. gece yarısı yapılacak olan tatbikat için vatandaşları uyardı.
Bornova'nın yeni rekreasyon alanında geri sayım
Bornova Belediyesi, Yeşilçam Mahallesi’nde vatandaşların yıllardır hayalini ...
Büyükşehir’e 6 milyarlık bütçe… Kocaoğlu’ndan AK Partililere: İzmir’i yönlendiremezsiniz!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2019 yılı bütçesi 5 milyar 995 milyon ...
 
Balçova'da emekli öğretmenlere vefa
Balçova Belediyesi bu yıl emekli olan öğretmenler onuruna bir yemek düzenledi. ...
Eğitimcilerden Başkan Şenol’a teşekkür
Mustafa Kemal Paşa Ortaokulu okul aile birliği Gaziemir Belediye Başkanı ...
Karşıyaka’da 'hayati' eğitim
Toplumsal ilk yardım kültürünün gelişmesine katkı sağlamak için çalışmalar ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva