HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Kasım 2018 Çarşamba - 19:52

Büyükşehir’e 6 milyarlık bütçe… Kocaoğlu’ndan AK Partililere: İzmir’i yönlendiremezsiniz!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2019 yılı bütçesi 5 milyar 995 milyon lira olarak kabul edildi. AK Parti Grubu’nun eleştirileri karşısında konuşan Başkan Kocaoğlu, “14 buçuk yıllık başkanlık sürecinde, AK Partili arkadaşların tavır, davranış ve konuşmalarından memnun olmadığımı ifade etmek istiyorum. Manyelli laflarla hakareti ima eden laflarla İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ve İzmir’i yönlendiremezsiniz. Yazıktır! Kötü söz de iyi söz de adamlık da şahsın kendisine aittir” dedi.

Büyükşehir’e 6 milyarlık bütçe… Kocaoğlu’ndan AK Partililere: İzmir’i yönlendiremezsiniz!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantılarının son oturumu Başkan Aziz Kocaoğlu idaresinde gerçekleşti. Birleşimde Büyükşehir Belediyesi’nin 2019 Mali Yılı Performans Programı ve Büyükşehir Belediyesi’nin 2019 Mali Yılı Bütçesi ve İzleyen Yıllar Bütçesi masaya yatırıldı. Toplantıda ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 15 yıllık icraatlarının ve ‘İzmir Modeli’ olarak tanımlanan çalışmaların yer aldığı video gösterimi yapıldı.

BÜYÜKŞEHİR’E YAKLAŞIK 6 MİLYAR TL’LİK BÜTÇE!
Görüşülen önerge kapsamında Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesi 5 milyar 995 milyon lira olarak kabul edildi. Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesi 2018 yılına göre yüzde 10 oranında büyürken yatırım oranı ise yüzde 39’u aştı. Ayrıca kabul edilen İZSU ve ESHOT bütçeleriyle birlikte İzmir'in yerel yönetiminin 2019 yılında kent için yapacağı harcamaların toplamı 9 buçuk TL olarak resmiyet kazandı.  

İZSU VE ESHOT’LA BİRLİKTE YAKLAŞIK 10 MİLYAR TL AYRILDI
Önceki oturumlarda İZSU’ya 2 milyar 469 milyon 352 bin, ESHOT’a 1 milyar 77 milyon 820 bin TL'lik bütçeleri kabul edilmişti. Son olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi bütçesinin Meclis'ten geçmesiyle birlikte İzmir'in yerel yönetiminin toplamı yaklaşık 10 milyar (9,5) TL oldu.

NERELERE YATIRIM YAPILACAK?
Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesinde 2 milyar 358 milyon TL'lik bölümü yatırımlara ayrıldı. 2019 yılının başlıca şu alanlarda yatırım yapılacak: Ulaşım yollarına asfalt kaplaması, bakım ve tadilatının yapılması, İzmir Hafif Raylı Sistem Projesi 4. Aşama (F.Altay-Narlıdere Kaymakamlık) inşaatı,  İzmir Opera Binası'nın yapımı, Homeros Bulvarı-Otogar bağlantı yolu çalışmaları, İzmir Tarih; İzmir Konak Kemeraltı ve Çevresi Yenileme Alanı Etap Proje ve Programları, Süt Kuzusu Projesi, Mezarlıkların ve yeni gömü alanlarının düzenlenmesi,  Otopark yapılması, Kıyı düzenlemeleri, Modern, yenilikçi temalı yeşil alanlar projesi, Fakir ve muhtaçlara ayni ve nakdi yardım, İzmir Banliyö Sisteminin Geliştirilmesi Projesi'ne ilave hatlar yapılması, Tramvay hatları yapımı ve araç alımı işi, Karayollarında üst ve alt geçit çalışmaları.

‘İZMİR MODELİ’NİN SES VERENLERİ ÇOK OLSUN!
Bütçe Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) kabul, AK Parti Grubu’nun ret oylarına karşılık oy çokluğuyla mecliste kabul edilirken CHP Grup Sözcüsü Bülent Çetinkaya, “Son 15 yıllık döneme bu gözle bakacak olursak, tamamlanan projelerle, faaliyetlerdeki çeşitliliğin artışıyla, bölgesel planlarla birlikte başarılı bir belediyecilik görmekte ve gelecek yıla da içimiz rahat bir şekilde girmekteyiz. Bu nedenle 2019 mali yılı performans programına ve bütçeye grup olarak olumlu oy kullanacağımızı söylemek istiyorum. Köklü bir belediyecilik birikiminin yükünü halkı ile birlikte omuzladığı; İzmir’e yaşam kalitesini artıran, yenilikçi, sürdürülebilir, hesap verilebilir ve katılımcı bir yönetim modelini kazandırdığı için başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu’na ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin her kademedeki emekçilerine grubum ve şahsım adına teşekkür ediyorum. İnsan merkezli olan, insan onuruna saygılı, katılımcı aktif yurttaşlarla birlikte, emeğe ve yenilikçiliğe saygılı, bir arada yaşam kültürünü geliştirmeye, bir arada üretmenin heyecanını bölüşmeye bir çağrısıdır. ‘İzmir Modeli’dir. Ses verenleri çok olsun” dedi.

AK PARTİ’DEN SERT ELEŞTİRİ!
AK Parti Grup Başkan Vekili Ali Kökoğuz da bütçede oluşturulan kalemlere eleştirilerde bulundu. Kökoğuz belediyenin geçmiş dönemdeki bazı uygulamalarına tepki gösterirken oturumda yer yer sert diyaloglar yaşandı. Kökoğuz, “2019 yılı bütçe tasarısının gider bütçesinin 5 milyar 995 milyon TL olduğunu görmekteyiz. Buna karşın hedeflenen gelir bütçesi düşük olduğundan dolayı, bütçedeki net finansman açığının 893 milyon TL borçlanma tutarı kadar bütçe açığı oluşacaktır. Kentimizde yaşayan, tüm vatandaşlarımız için büyük önem taşıyan İzmir’imizin modern kentlerin gerisinde kaldığını görmek bizleri üzmektedir. ‘Kazmalar elimizde, Biz gideriz orman’ der gibi, plansız, programsız iş ve işlem yapmanız İzmir Büyük Şehir Belediyesi’ne hiç yakışmamaktadır. Toplam bütçenin yaklaşık yüzde 40’ı olan 2 milyar 358 milyon TL yatırıma ayrılmış olsa da bu paranın tamamı geçmişten gelen işler ve rutin bakım, onarım, tüketim gibi faaliyetlere harcanacağı görülmekte olup 2019 yılı için ihaleye çıkacak yeni proje bulunmadığından, hemşerilerimiz olmayan yatırımlarla avutulmaktadır. 60’ı gecekondu olan İzmir’imizin 10 yıldan beri kentsel dönüşüm projelerini gerçekleştirmediniz. Modern bir kente gerekli yeşil alan miktarının yetersiz bıraktınız. Kent içinde ve ilçelerde otopark bedellerine sürekli zam yapmaktasınız. Otopark ücretlerinde, otopark mafyası ile yarışmaktasınız. Şehrin kaldırımlarında yürümeyi bir zulüm haline getirdiniz, ne engelliler ne de engelsizler rahat hareket edememektedirler. Sonra, ‘İşimiz İzmir, Gücümüz İzmir’ sloganı atıyorsunuz. Billboardlarda‘ Her yer İzmir gibi olsun’ diyorsunuz. Vallahi şaka gibisiniz. Aklınız fikriniz siyasette, yalnızca iktidarınızı sürdürmek için uğraş veriyorsunuz” yorumunu yaptı. Kocaoğlu da, “Ayıp ya. Bak dönem bitiyor. Yarın bir gün yüz yüze bakacağız. Yakışmıyor” dedi. Kökoğuz bu kez, “Sihirbaz gibi video izlettiniz” cevabını verdi. Kocaoğlu da, “Ben sihirbaz değilim abi! Ama senin ceketinin yakası sihirbaz ceketine benziyor” ifadelerini kullandı.  

ŞAİR GİBİ KONUŞMAKLA OLMUYOR
Eleştirilerini sürdüren Kökoğuz, Başkan Kocaoğlu’nun geçmiş dönemde yaptığı bir röportajdan örnekler verirken, “Şair gibi konuşmuşsunuz ama bu işler şair gibi konuşmakla olmuyor” dedi. AK Partili sıralardan sesler yükselince Kocaoğlu, “Sizin derdiniz nedir? Söyleyin bakayım” cevabını verdi.

İSTANBUL VE ANKARA’NIN DOKUNULMAZLIĞI MI VAR?
Kökoğuz, “Her fırsatta İstanbul ve Ankara belediyelerini örnek gösteriyorsunuz, başarısız diyorsunuz”derken Kocaoğlu araya girdi. Kocaoğlu, “Dokunulmazlığı mı var o belediyelerin be! Tabi örnek vereceğim. Kıyaslayacağım. Ben hiçbir zaman başarısız demedim. Örnek gösterdim” açıklamasını yaptı.

BEN YUMUŞATACAĞIM!
Kocaoğlu eleştirileri toplu olarak cevaplandırırken söz isteyen AK Partili üyelere ise söz vermedi. Kocaoğlu, “Ali Kökoğuz bey ortamı geren bir konuşma yaptı. Herkes insan, ortam gerilmesin. Kimseye söz vermiyorum” dedi. Konuşmak isteyen AK Partili Çağlar Haspolat da, “Ben ortamı yumuşatacağım” dedi fakat Kocaoğlu kimseyi konuşturmadı.

AYDIN BEY İLE ANKARA’YA GİTTİĞİMİZDEN BU YANA HİÇBİR ŞEY OLMADI!
AK Parti’nin eleştirileri karşısında konuşan Kocaoğlu, AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ile Ankara’ya gerçekleştirilen ziyaretlerin hatırlatılması üzerine de açıklama yaptı. Kocaoğlu, “Ali Kökoğuz, körfez kokuyor diyorsun. Ben sana bir kayık alayım. Bir dolaş bakalım neresi kokuyormuş? Bunu söyleye söyleye sayın cumhurbaşkanına da söylettiniz. 10 seneye yakın oldu. Kıyı planlarını bakanlıkta geçirmeye çalışıyorum. İktidar partisinin meclis grubusunuz, onaylatın planları. Mavişehir’de iskeleyi yapalım. Aydın Bey ile Ankara’ya gittiğimizden bu yana hiçbir şey olmadı. Dosyada eksik falan yok. Tarihi bölgeye Türkiye Cumhuriyeti tarihinde İzmir kurulduğundan beri bizim gösterdiğimiz hassasiyeti, harcadığımız parayı bir Allah’ın kulu harcamadı. Düşünmedi bile. Bütün heyelan bölgelerini boşalttık, TOKİ ile birlikte yapacaktık. Vazgeçtiler. Paranın yüzde 100’ünü karşıladık. Yere bakacak biri varsa TOKİ’dir. Kadifekale sur duvarlarını restore ettik, tiyatroyu kamulaştırdık, 163 ev kamulaştırdık, herkese konut verdik. Agora’da 35 milyon TL’lik kamulaştırma yaptık. Bütün kazıların finansmanının bedelinin yüzde 90’ını büyükşehir belediyesi ödemektedir. Her sene kazılar devam etsin diye verdiğimiz para 6 milyondur. Kültür Bakanlığı Türkiye genelinde 6 milyon harcamamıştır. Kıyı projesini yapılması, kentin sahilinin düzenlenmesi niye rahatsız ediyor? Çöp, katı atık… Sağır sultan duyuyor. 5 senedir bilirkişi değişmedi. Değişti, şimdi olumlu rapor verdi. 14 yıldır yer bulamadığımızı dünya alem biliyor. Bu eleştirilecek bir şey değil! İstemiyoruz, izin vermiyoruz! Körfezin nasıl kirlendiğini, hangi süreçte kirlendiğini Ali Bey biliyordur. Ben bu kente 1968’de geldim, İnciraltı’nda denize girdim. Sonra bu kentin en hale geldiğini hepimiz biliyoruz. Yeterli mi? Değil” diye konuştu.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUN, İZMİR’DE YAPILANIN TÜRKİYE’DE ÖRNEĞİ YOK!
Kocaoğlu, “Kentsel dönüşüme geldiğiniz zaman orada bir nokta koyacaksınız. Kentsel dönüşümde elinizi vicdanınıza koyacaksınız. İzmir’de yapılan kentsel dönüşümün Türkiye’de örneği yok. Bayraklı’nın meclis üyesi olabilirsin. AK Parti Grubu adına konuşuyorsun ağzınızdan Bayraklı diye bir kelime çıkmadı. Bunun örneği yoktur. Bakanlığın kentsel dönüşüm diye açıkladıklarının bir tanesi kentsel dönüşüm değildir. Aynı alana yoğunluk verilerek bina yenilenmesidir. Biz bina yenilenmesinden bahsetmiyoruz. Biz kent yaratmaktan bahsediyoruz. Uzundere, Örnekköy öyledir. Biz oraya 8 kat vermişiz. Hemen yanında yılların heyelan bölgesini, yeni bir jeoloji raporuyla heyelan bölgesinden çıkartıp, oraya yüksek yapılar yapmak ve kamuyu bulaştırmak için de iller bankasını yüzde 25 ortak etmek midir kentsel dönüşüm? Orada insan yok! 30-40 kişiyle projeye insan bulaştırmak için anlaşma yaptılar. Örnekler orada duruyor, vatandaş ikisine de bakar. Kim nasıl yapmış, bakar ve toplu değerlendirir” dedi.

HAKARETİ İMA EDEN LAFLARLA İZMİR’İ YÖNLENDİREMEZSİNİZ!
Kocaoğlu son olarak, “Son bütçe ve performans toplantımızdır. 14 buçuk yıllık başkanlık sürecinde, AK Partili arkadaşların tavır, davranış ve konuşmalarından memnun olmadığımı ifade etmek istiyorum. Manyelli laflarla hakareti ima eden laflarla İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ve İzmir’i yönlendiremezsiniz. Yazıktır! Kötü söz de iyi söz de adamlık da şahsın kendisine aittir” ifadelerini kullandı.  

 
İzmir’de o ilçede AK Partili Başkan’ın yardımcısı CHP’nin adayı mı oluyor?
 
İZTO'dan Kemalpaşa'ya lojistik köy hamlesi
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ercan 29 Kasım 2018 Perşembe 14:14

Şu körfez temizliği için bırakın beş kuruş katkılarıni körfeze her türlü atığı denize taşıyan dereler için bile yaptıkları ortada olduğu halde eleştiriyorlar ya zaten gerisini söylemeye bile gerek yok.

Yorumu oyla      10      5  
Bornovalı 29 Kasım 2018 Perşembe 12:08

Efsane Başkan Kocaoğlu'nu burada eleştirenler lütfen sadece kuru laflar ile eleştirmeye kalkmasınlar, sebeplerini de yazsınlar.Ayrıca kendilerinin çözümü nasıl olacak ilave etsinler. Aksi taktirde boş laflar o kimselerin eğitimlerinin kıt olduğunu, İzmir'e layık İzmirlilerce hiçbir şekilde dikkate alınmayacaklarını bilsinler.

Yorumu oyla      10      5  
izmirli 29 Kasım 2018 Perşembe 12:02

akp meclis üyeleri laf olsun torba olsun diye başkanı eleştiriyorsunuz kaç defa izmir sorunları için ankaraya gidip dosya takip ettiniz biz biyoruz nasıl rakı masalarında sizin phiz yaptıgınızı meclis üyesi oldugunuz parti zeere kadar fayanız yok düşün ibb meclisinde son günleriniz Aziz başkan hatalarınla dogrularınla izmir halkı seni hiç bir zaman unutmuyacak... son söz BÜYÜK DÜRÜST BAŞKAN

Yorumu oyla      11      5  
nedense 29 Kasım 2018 Perşembe 10:19

Aday olmayacağını, gideceğini açıklamış üstelik de gönüllerde yer etmiş bir başkan için 'hadi git artık' tarzında yorum yazanları okuyunca insan ister istemez argo, küfür dağarcığını anımsıyor! Ne bütçeye, ne projelere ilişkin söyleyeceği olmayanların mahalle karısı kıvamındaki yorumları insanı üzüyor!

Yorumu oyla      10      6  
29 Kasım 2018 Perşembe 09:31

Sayın Aziz Kocaoğlu keşke Egekent-BornovaEvka3 metro projesinide inşa edebilseydiniz unutulmazlar arasına girecektiniz.

Yorumu oyla      12      5  
Cengiz cansız 29 Kasım 2018 Perşembe 00:43

Bu ak parti cenahını anlamak mümkün değil kentsel dönüşüm metro projelerinin sümen altında beklediğini biz vatandaş olarak biliyoruz onlar bilmiyorlar mı ama izmir düşmanlığı chp düşmanlığı kanlarında var başkan anlatıyor nerye ne harcadığını arkadaş size soruyorum ikdidar partisi mensupları olarak şu sümen altındaki projeleri imzalanması için neden yardımcı olmadınız biliyoruz nedenini çünkü o gücünüz yok buna mv leriniz il başkanınız dahil aziz kocaoğlunu tutup ankaraya görürdünüz izmirin hangi sorununu çözdünüz çözemezsiniz o irade sizde yok susun barı konuşuyorsunuz laf ola torba dola

Yorumu oyla      22      5  
İZMİRLİ 29 Kasım 2018 Perşembe 00:34

AZİZ BAŞKAN ALLAH AŞKINA GİT ARTIK YETER YA YETER.....

Yorumu oyla      12      21  
sagduyu 28 Kasım 2018 Çarşamba 22:56

izmir Belediyesinin projelerini yatırimlarıni surekli geciktirilmesine onay verilmemesine ses cikarmayanlar izmir in hakkinin hukukunun yenmesine karsi duramayanlar temelsiz elestrilerde bulunmaktan geri durmamişlar. siyaset bu kadar da kirletilmez ki...

Yorumu oyla      22      5  
Köylü 28 Kasım 2018 Çarşamba 21:54

Köylüler aziz Kocaoğlu diye haykırıyor bu sese kulak vermeniz lazım

Yorumu oyla      21      8  
Mobilyacı 28 Kasım 2018 Çarşamba 21:47

Allah aşkına sen yönledirme aziz başkan da kim yönlendirirse yönlendirsin :)

Yorumu oyla      12      17  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balçova'da emekli öğretmenlere vefa
Balçova Belediyesi bu yıl emekli olan öğretmenler onuruna bir yemek düzenledi. ...
Eğitimcilerden Başkan Şenol’a teşekkür
Mustafa Kemal Paşa Ortaokulu okul aile birliği Gaziemir Belediye Başkanı ...
Karşıyaka’da 'hayati' eğitim
Toplumsal ilk yardım kültürünün gelişmesine katkı sağlamak için çalışmalar ...
 
Kongreye davet: İzmir'de lezzet yolculuğu
Gastronomi sektörünün en büyük buluşması Uluslararası Gastronomi Turizmi ...
Kazanan dostluk, Şampiyon Bornova
Bornova Belediyespor Hentbol Şubesi, başarılara doymuyor. Yeşil-beyazlılar, ...
DİSK Emekli-Sen’den Başkan Atila’ya plaket 
Disk Emekli-Sen Bornova Şubesi’nce düzenlenen Geleneksel Emek ve Dayanışma ...
 
Büyükşehir'den 'estetik' hamle
İşyeri sahipleri, reklam firmaları, vatandaşlar ve ilçe belediyelerden ...
Kemalpaşa'da tarihi yol çalışması
Kemalpaşa Belediyesi tarafından ilçe geneli başlatılan ve Kemalpaşa tarihinin ...
Başkan Kocaoğlu mecliste patladı: Körfez kokuyor propagandası yap, 31 Mart’ta cevabı gör!
Büyükşehir Meclis oturumunda ESHOT’a 2019 yılı için 1 milyar 77 milyon ...
 
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva