HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
19 Şubat 2024 Pazartesi - 09:40

Acil Çözüm Ekipleri İzmir’e iz bıraktı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in hizmet açısından geri kalmış bölgelerde eksikleri tespit ederek hemen müdahale etmek için oluşturduğu Acil Çözüm Ekipleri, kent tarihine iz bıraktı. Başkan Soyer’in “Sizin patronunuz vatandaş” sözüyle sahaya çıkan ekipler, 23 binin üzerinde yüz yüze görüşme yaptı. Sahadan gelen talepler doğrultusunda harekete geçen ekipler, bugüne kadar 227 noktadaki çalışmaları bitirdi; 58 noktada da çalışmalar sürüyor.

Acil Çözüm Ekipleri İzmir’e iz bıraktı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in mahallelerin sorunlarına hızla çözüm üretmek üzere oluşturduğu Acil Çözüm Ekipleri, 5 yılda birbirinden önemli çalışmalara imza atılmasını sağladı. Kentte özellikle geri kalmış bölgelerde çalınmadık kapı bırakmayan ekipler İzmirlilerin istek, öneri ve şikâyetlerini tek tek not ederek sorunları yerinde tespit etti. Başkan Soyer’in “Sizin patronunuz vatandaş” dediği ekipler 11 metropol ilçenin kentsel olanaklara erişimi kısıtlı mahallelerinde sorunların hızla çözüme kavuşmasını sağladı.
 
Süreç nasıl işledi?
Acil Çözüm Ekipleri kurulduğu Kasım 2019’dan bu yana alan taraması kapsamında vatandaşla 23 bin 513 görüşme yaptı. Başkanlık, icraat ile ilgili birimlerin yetkilileri ve mahalle sakinlerinin ortak karar verdiği 335 iş kaleminden 227’si tamamlandı, 58’i devam ediyor. İlaçlama, temizlik, asfalt, kaldırım, sosyal yardım, park ve bahçe, ulaşım, kültürel ve sportif aktiviteler, altyapı çalışmaları, dere bakım onarımı gibi birbirinden farklı pek çok konuda çalışma yapıldı.
 
Yaşayan Parklar ile doğa kente nüfuz etti
Karabağlar’da Peker Parkı, Konak’ta Lale Parkı,  Bornova’da Meriç Yaşayan Parkı bölgeye kazandırıldı. Buca Fırat Mahallesi'nde bulunan Büyükşehir Belediyesi’ne ait 30 bin metrekarelik alandaki Fırat Fidanlığı bölge sakinlerinin de görüşü dikkate alınarak Yaşayan Park’a dönüştürüldü. Kentin dezavantajlı mahallelerinde spor alanları oluşturuldu. “Kötü alışkanlıklar ile değil spor ile büyüyen nesiller’’ sloganıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü 500’e yakın çocuğa ücretsiz spor eğitimi verdi. Gelir seviyesi düşük ailelerin çocuklarına spor malzemesi desteğinde bulunuldu. Amatör spor kulüplerine destekler sağlandı. 
 
Öz kaynaklar ile okul inşa ediliyor
Karabağlar Abdi İpekçi Mahallesi’nden okula gitmek için yola çıkan çocukların boş araziden geçerken tehlikeler yaşadığını tespit eden Acil Çözüm Ekipleri, hemen harekete geçti. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarihinde ilk defa belediye öz kaynakları ile ilk ve ortaokul inşa etmek için çalışmalara başladı. 3 katlı, 32 derslikli Orhan Kemal İlkokulu’nun inşaatı sürüyor.
 
Mahalle Bostanları kuruldu
Kentin dezavantajlı bölgelerinde mahalle sakinlerini tarım ile tanıştırma ve aile bütçesine katkı sağlaması adına başlatılan mahalle bostanları projesi kapsamında, 5 mahallede bostan alanı oluşturuldu ve 310 kadının tarımsal üretim yapması sağlandı.
 
Ulaşım ve altyapı sorunları çözüldü
Acil Çözüm Ekibi çalışmaları kapsamında Karabağlar Bahriye Üçok Mahallesi ve Bayraklı Emek Mahallesi’nde İZSU yağmur suyu hattı döşedi. Bayraklı Gümüşpala Mahallesi’ne otobüs hattı konarak ulaşım kolaylaştı. Karabağlar Salih Omurtak Mahallesi otobüs son durağı uzatıldı ve depremde hasar gören Eyüp Ensari Camii güçlendirildi. Mahallede asfalt ve parke taşı uygulamaları yapıldı. Konak Küçükada Mahallesi’nde yer alan Metin Oktay Parkı baştan sona yenilendi. Buca ilçesinde 16 çocuk parkı ve yeşil alan düzenlemeleri yapıldı. Karabağlar Bahriye Üçok Mahallesi’ne meyve bahçesi kazandırıldı ve halı saha yapıldı.
 
Çalışmalar sürüyor
Gürçeşme İZBAN istasyonu çalışmaları başladı çok yakında bölgenin ulaşım sorunu giderilecek. Bornova Behçet Uz Rekreasyon Alanı tamamlandı. Karabağlar Limontepe Mahallesi’nde rekreasyon alanı ve mahalle bostanı yapımı sürüyor.  Kadifekale’ye çocuk parkları ve sosyal donatı alanları kazandırılıyor. Karabağlar Abdi İpekçi ve Konak Lale mahallerinde altyapı çalışması yapıldı.
 
Görüşmelerin hepsi yüz yüze mülakat
Acil Çözüm Ekibi çalışmalarını merkezine toplumsal katılımı alarak sürdürmeye devam ediyor. Yerinde hizmet anlayışı ile çalışan ekipler; mahallelerinde yapılacak her çalışmaya dair mahalle sakinleri ile karar vererek süreci ilerletiyor. Mahalle sakinlerinin görüşleri dikkate alınarak görüşmeler yapılıyor ve hem genel hem de özel sorunlara dair politikalar üretiliyor. Bugüne kadar 45 mahallede çalışma yapılmıştır. Resmi rakamlara göre 45 mahallenin toplam nüfusu 354 bin 121’dir. Toplam 23 bin 513 görüşme sonucunda 78 bin 691 kişiye erişim sağlandı. Saha araştırması yapılan mahallelerde bulunan hanelerin ortalama yüzde 22,22’si ile görüşüldü. Görüşmelerin hepsi yüz yüze mülakat metodu kullanılarak gerçekleşti.

 
Güney Kore’ye Türk doğal taşı damgası!
 
Döviz haftaya zirve ile başladı!
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hayırlı olsun! 19 Şubat 2024 Pazartesi 14:20

90 dakika herkes için kalkmamıştı. 90 dakika 120 dakikaya çıkmıştı. Öğrenci, öğretmen, 60 yaş ve tabi ücretsiz binenler için ücretsiz aktarma hakkı vardı. Şimdi herkes için bedava olacak. Adaylar herkese bedava aktarma yapacağını zaten söylemişti. Kucağına bomba neden bıraksın? Mazot 45 lirayken bedava aktarma yapınca 5 yıl sonra ben bütçeyi göreceğim.

Yorumu oyla      2      1  
izmirli 19 Şubat 2024 Pazartesi 12:22

Soyer yönetime gelince kendi kaldırdığı 90 dakikayı, ayrılırken 120 dakika olarak geri getirdi. Nerede burada iyi niyet, sen resmen yerine gelecek başarısız olsun diye adamın kucağına bomba bırakıyorsun. Bu bile soyer in nasıl biri olduğunu bize anlatıyor. Bir daha bir görev alamaması dileği ile güle güle.

Yorumu oyla      3      3  
19 Şubat 2024 Pazartesi 12:19

Aziz bey zaten aday yapılmayacaktı, Muharrem İnce den dolayı zaten üstü çizilmişti, Aziz bey de kendisine yakın biri olmasını istedi, Soyer duylunca, adaylığı ilan edilmeden Ankara da Genel Merkez e itiraz etti. Ama aday ilan edilince tek laf etmedi, zorluk çıkarmadı vs

Yorumu oyla      3      2  
19 Şubat 2024 Pazartesi 11:58

Ne bisikletleşmiş arkadaş! Yeni başkan umarım en pahalı makam aracına biner.

Yorumu oyla      3      1  
şovmen 19 Şubat 2024 Pazartesi 10:52

Sen bisikletine bin aç çav bella yı doğru Seferihisar a. Soyeri umarım bir daha görmeyiz, partiden ihraç edilmelidir, parti ruhu yok tek adam, şovmen zihniyeti var.

Yorumu oyla      4      5  
köylü 19 Şubat 2024 Pazartesi 10:45

Partili kardeşim Aziz bey tek kelime etmedi diyorsun da zaten aziz bey ben aday olmıyacağım dedikten sonra Tunç Soyer aday olmuştur. ne çabuk unuttuk.

Yorumu oyla      5      3  
Suya da yüzde 50 indirim bekliyorum 19 Şubat 2024 Pazartesi 10:09

Aziz Bey tek kelime etmedi mi? B12 eksikliği mi var? Tarihin en kötü başkanı derken? İzmir tarihinde aynı dönemde 700 tane otobüs alınan, 2 metro, 1 tramvay inşaatı başka hangi dönemde oldu? Bedava aktarmayı Cemil Tugay geri getireceğim demedi mi? Ha 1 ay önce, ha 1 ay sonra ne fark eder? Atıp , tutmak kolay. Yeni dönemde de bakalım otobüs alınıp, Karabağlar Metrosu, Örnekköy Tramvayı başlayacak mı? Hiç zannetmiyorum. Sen adamı saçma sapan bir süreç sonunda gönder, sonra saygı bekle. Yok ya! Şimdi de yeni adaya tıpış tıpış oy vermemizi bekliyorsunuz. Çok beklersiniz çok ! Bizim apartmandan 10 oyu silin.

Yorumu oyla      6      3  
serpil 19 Şubat 2024 Pazartesi 09:56

Elbet birgün buluşacağız bu böyle yarım kalmayacak başkanım, siz dik durdukça emin olun bizde sizin yanınızda olacağız. Aşk'la İZMİR..........

Yorumu oyla      6      4  
partili 19 Şubat 2024 Pazartesi 09:50

Soyer izmir tarihinin en kötü başkanı oldu, şimdi de en kötü partili olmak için uğraşıyor. Seni oraya getiren 10 yıl Seferihisar 5 yıl İzmir de başkanlık yaptıran partine saygılı ol, yoldaşlarına saygılı ol. Seni önseçim olmadan getirende partiydi, Aziz bey tek kelime etmedi sana, sen 120 dakika vs gibi artık bilinir bilinmez tuzaklar kuruyorsun. Senin derdin koltukmuş, bakalım ardından neler çıkacak.

Yorumu oyla      5      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’da dijital arşivle güvenli hizmet!
Karşıyaka Belediyesi, teknolojik gelişmelere uyum sağlayarak 2021 yılında ...
İzDoğa'dan İzmir Dönüşüm Sertifikası!
Doğa ile uyumlu bir İzmir inşa etme hedefiyle çalışmalarını sürdüren İzmir ...
Büyükşehir'den atık raporu... 4 yılda 30 bin ton dönüştürüldü!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 4 yıl önce Menemen’de hizmete alınan ...
 
Başkan Soyer müjdeyi verdi... 2 yeni şube geliyor!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kurduğu, enflasyona karşı ...
İZSU'dan Ödemiş mesaisi... Altyapı yatırımları tam gaz!
Yaygın hizmet ağı ile İzmir’in her noktasına ulaşan İZSU Genel Müdürlüğü, ...
Filiz başkan: Kadın özgürleşirse toplum özgürleşir
Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Türk Medeni Kanunu’nun ...
 
Başkan Soyer: İzmir’de kadın istihdamını büyüttük!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türk Medeni Kanunu’nun kabulünün ...
Çerçioğlu'ndan emekliye büyük destek!
Türkiye’de sosyal belediyeciliğin öncülerinden Aydın Büyükşehir Belediyesi, ...
Çerçioğlu’ndan yeni proje: Otogar arkasına TIR garajı!
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu Aydın’a yeni bir TIR ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva