HABERLER>POLİTİKA
5 Şubat 2019 Salı - 13:20

Açıklama yaptı... Soyer ile bir araya gelecek mi?

AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, "Seçimi kazanabilirim. Burada siyasetçi olarak bir tarih yazma şansı var. Bunu seçimlerde göreceksiniz. 31 Mart'da en çok konuşulacak şehir İzmir olacak demiştim ve bunu iddialı bir şekilde söylüyorum" diye konuştu. CHP adayı Tunç Soyer'in daveti hakkında konuşan Zeybekci, “Siyasi nezaket çerçevesinde Soyer’le bir araya gelebiliriz. Ancak İzmir sokaklarında dolaşırken vatandaşın hassasiyetlerine şahit oldum. Bu nedenle önce kamu vicdanını rahatsız eden bazı şeylerin netleşmesi lazım" dedi.

Açıklama yaptı... Soyer ile bir araya gelecek mi?

FOX TV'de İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programına konuk olan AK Partili Nihat Zeybekci, İzmir'le ilgili projelerini 7 Şubat'ta yapacağı toplantıda açıklayacağını söyledi.

Zeybekci, Küçükkaya'nın "Bütün AK Parti'nin adayları içinde en zor sınava siz girdiniz" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Nereden baktığınıza bağlı ben kendi açımdan baktığımız zaman kendimi en avantajlı yerde görüyorum. Ben seçimi kazanabilirim. Burada siyasetçi olarak bir tarih yazma şansı var. Bunu seçimlerde göreceksiniz. 31 Mart'ta en çok konuşulacak şehir İzmir olacak demiştim ve bunu iddialı bir şekilde söylüyorum."

İzmir'le ilgili projelerine de değinen Zeybekci, şöyle devam etti:

"Biz İzmir için hep şunu söyledik: İzmir'in bir hikayeye ihtiyacı var. İzmir'in bir gelecek planlamasına ihtiyacı var. İzmir'de vatandaşlarımıza hep şunu söylüyoruz: 'Hep aynı şeyi yaparak farklı şey beklemek' son derece yanlış olur. Bizim artık İzmir'de farklı yapmamız lazım, İzmir için İzmirli vatandaşlarımız farklı sonuçlar almak için. Bizim İzmir'de şu anki geldiğimiz noktaya baktığımız zaman, hakikaten İzmir ile gelmek istediğimiz yer, İzmir ile ilgili projelerimizde 21. yüzyıl İzmirlinin tarif ediyoruz hep beraber."

'SOYER'E KARŞI ŞAHSİ MESELEM YOK AMA MİLLETİN KAFASINDA SORU İŞARETLERİ VAR'
Zeybekci, CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer'le ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

Zeybekci, Tunç Soyer'in 12 Eylül döneminin tartışılan askeri savcısı olan babası Nurettin Soyer'in FETÖ'nün MGK tarafından terör örgütü ilan edildikten sonra bu yapılanmanın medya organlarına yönelik operasyonu şiddetle kınadığını iddia etti.

Soyer'in hendek eylemlerine destek çıktığını ileri süren Zeybekci, sözlerine şöyle devam etti:

"Tunç Soyer'in bu ülkeyi bölmek ve parçalama üzere başlatılan çukur eylemleri sırasında oradakileri sonuna kadar desteklediğini açıklayan, onlarla birlikte olmadığı için duyduğu üzüntüyü, eylemleri bir fiil destekleyen belediye araçlarıyla imkamlarıyla destekleyen belediyelere kayyum atanmasını kınadığını ve buna karşı olduğunu belirten açıklamaları, internete girdiğinizde hem kendi kendi sesiyle hem de yazılı her yerde var bunlar. Tunç Soyer'e karşı şahsi meselem yok. Ama bu milletin kafasında soru işaretleri var. Soru işaretleri orada dururken, bizim onunla hiç bir şey olmamış gibi gidelim de yemek yiyeyim diye bir şey yapmamız şu an için mümkün değil."

YEMEK YİYEBİLMEMİZ İÇİN...
Küçükkaya’nın Tunç Soyer tarafından Zeybekci’ye yapılan yemek davetini hatırlatması üzerine konuşan AK Parti Adayı, “benim kendisine karşı kişisel bir husumetim yok. Ancak kamuoyu vicdanını rahatsız eden 4 konu var. Bizim birlikte yemek yiyebilmemiz, bir araya gelebilmemiz için bunlar açıklığa kavuşmalı, soru işaretleri ortadan kalkmalı” diye konuştu.

ŞOFÖRLER ODASI'NA ZİYARET
İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nı ziyaret eden Zeybekci, başkanlığa seçildiğinde belediye çalışanlarını işten çıkaracağını iddia edenlere yanıt verdi. Zeybekci, “Bazıları herkesi kendi zihniyetinde sanıyor. Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan hiçbir kardeşimizin işiyle ilgili endişesi olmasın. Kimsenin ekmeğiyle oynamayız, kimseyi mağdur etmeyiz” diye konuştu.

Şoför esnafının sorunlarını dinleyen Zeybekci, “bu sorunlara mutlaka çözüm bulacağız. İzmir’e şeffaf belediyecilik modeli getireceğiz. Hayata geçirilecek İzmir Platformu ile her sorunun çözümü için oturup birlikte karar vereceğiz” dedi.

NOSTALJİK FUAR CANLANACAK
İzmir’in eskiden fuarıyla anıldığını, Kültürpark’a festival tadında bir nostaljik fuarı tekrar kazandıracaklarını bildiren Zeybekci, şöyle devam etti:

“İzmir’de ekmeğin büyümesi için ortam yaratılmamış. Yatırımcıyı buraya çekmek için öncelikle altyapı sorunlarını, ulaşım sorunlarını halletmeniz gerekiyor. Projelerimiz İzmir’in kaybettiği zamanı kazandıracak. Kente ilk etapta yapacağımız köprülü kavşak ve battı çıktılarla, oluşturacağımız alternatif yollarla trafik sorununu çözeceğiz. Ayrıca İzmir’e ikinci çevre yolu şart. 7 Şubat’ta bu problemleri giderecek projelerimizi duyuracağız.”

AKILLI ŞEHİR: İZMİR
Ege Ekonomisi Geliştirme Vakfı tarafından düzenlenen Başkanlar Kurulu Toplantısı’nın konuğu olarak oda başkanlarıyla da bir araya gelen Nihat Zeybekci, projeleri hakkında bilgi verdi. Zeybekci, “Akıllı Şehir İzmir” uygulamasını hayata geçirerek, tüm belediyecilik hizmetlerinin dijital ortamdan yapılmasını, sağlayacaklarını belirterek, “Evrak, ruhsat işleri dahil tüm belediye işlemleri dijital ortama taşınacak. Su şebekesindeki yoğunluğun ya da kaçağın da, ulaşımın da takibini bu akıllı sistemden yapabileceğiz. Bizim yönetim anlayışımız, dikte eden değil danışan belediyecilik olacak. Şehri birlikte yönetme hedefindeyiz.” dedi.

Yöneltilen bir soru üzerine, İzmir’in İstanbul’a benzemesine müsaade etmeyeceklerini söyleyen Zeybekci, “Bir santimetrekare yapı yoğunluk artışına dahi izin vermeyeceğiz. Yol haritasını birlikte çizeceğiz, hikayeyi beraber yazacağız. Sivil toplum kuruluşları da İzmir’in hafızası, takipçisi olarak bu işlerin denetimini sağlayacak” diye konuştu.

DÜĞME YANLIŞ İLİKLENMİŞ
Esnaf Odalar ve Kefalet Birliği’ne bağlı 50 oda başkanıyla bir araya gelen Zeybekci, İzmir’de sorunların biriktiğini belirterek  “Sorunları biliyoruz ve buna göre projeler üretiyoruz. Şehrimizin alt yapıdan, ulaşımdan, katı atığa, kentsel dönüşüme kadar tüm problemlerini hızlı şekilde çözeceğiz. Türkiye, muasır medeniyet yolunda geride kalmış İzmir’le üç tekerlekli arabaya döner. Onun için hep birlikte şehrimizi 21. yüzyıl Türkiye’sinin vazgeçilmez değeri haline getirmeliyiz.” İfadelerini kullandı.

 
Başkan İnce seçim startını verdi
 
Altay 1 puana 2 fire verdi
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Cem 6 Şubat 2019 Çarşamba 08:43

peki syn Zeybekci siz Denizli dr nasil zengin okdunuz bir de onlari anlatin isterseniz devletten nasil destek varsa haksiz destekler aldiginizi bir anlatin da ulke ekonomisi bu yandas kayirnaci zihniyetiyle nasil iflasa geldinden biraz da bahsedin lutfen.

Yorumu oyla      9      5  
palavra 6 Şubat 2019 Çarşamba 01:14

Yahu palavrayı bırakın, iktidarsınız, her şey reisin 2 dudağının arasında! Torbalı, menderes, bergama selden mağdur, ne yapacaksınız? Hibe kredileri neden İzmire verilmiyor? İzinler neden bekliyor? Boş lafa karnımız tok bizim, elinizi tutan mı var, dediklerimizi yapın bi görelim hele!

Yorumu oyla      9      5  
öğrenin 6 Şubat 2019 Çarşamba 01:06

Soyer'in babasıyla, ölmüş insanla uğraşacağınıza, aynı dönemde savcı olan, hakim olan ama AKP kurucusu olanlarla ilgilenin! Bu adamları kurucu yapmakla kalmadınız, her biri vekil oldu, görevlere atandı! Şimdi onlardan söz etmeyeceksin ama ölmüş gitmiş adam üzerinden siyaset yapacaksın! Aslında sizin gibi tuynetsizlere, utanmazla yakışır! Yakışır da, bu bilginin açığa çıkacağını hesap etmeliydiniz!

Yorumu oyla      9      5  
İzmir li 5 Şubat 2019 Salı 22:57

Mağdur edebiyatı yerine projelerinizi görelim syn zeybekçi. Zamanında babası savcıymış yapcak birşey yok adamın babasını seçme Hakkı’da yok. İzmir Özellikle şehir içi hizmete hasret o yollar kimse kusura bakmasın bir taraf yapıyor bir taraf kazıyor kazılan yer öyle aylarca kalıyor sadece büyükşehir belediyesi değil ilçe belediyeleri de aynı sanki bu başkanlar farklı yerde yaşıyorlar yada koltuklarından kalkıp gezmiyorlar ne yapsınlar zaten çoğu aday gösterilmedi benden sonraki yapsın modundalar o yüzden koca başkanı arıyacağız galiba. Seferihisar bel. Başkanıyken tunç beye de baksanıza yılın yarısı yurtdışında seçilirse İzmiride ordan yönetir. Aslında halkın heriki tarafada bir ders vermesi gerekirya bekleyip göreceğiz sonucu. Sonuç ne olursa olun KAZANAN İZMİR olsun

Yorumu oyla      10      7  
öz izmirli 5 Şubat 2019 Salı 22:52

ATATÜRKÇÜYÜM OYUM NİHAT ZEYBEKÇİYE...

Yorumu oyla      11      11  
Merkez 5 Şubat 2019 Salı 22:47

Gidin Denizli yi görün troller yolları yağ gibi arka sokaklar dahil ya izmir yolları köstebek yuvası ama pardon chp li belediyeler asfalt atacaktı ama akp engelledi değil mi yuh olsun ama İzmir''li yemiyor artık....

Yorumu oyla      10      10  
ibrahim adlı yorumcu 5 Şubat 2019 Salı 17:26

sen çok düşünme birader git yine at akp ne senin oyun lazım değil sn Soyere memleketin şu halinde sen hala düşünüyorsan sana da bu yakışır

Yorumu oyla      11      5  
karşıyakalı 5 Şubat 2019 Salı 17:00

bu işlerin tamamen danışıklı dövüş olduğunu düşünüyorum artık. azizden bıktık diyen kişileri görünce arkaplanda anlaşma yapılıp akpden seçilemeyecek aday çıkarıldı bilerek belli ki. şu ortamda binali yıldırım gelse en azından güzel bir yarış izleme şansımız olurdu. kendisinin hayalleri ciddi olduğunu belirtmek zorunda kalacağı kadar komik. o yüzden boş yere yorulmasın hiç.

Yorumu oyla      14      7  
gaza gelmeyin 5 Şubat 2019 Salı 16:54

Sayın Zeybekçi gaza gelmeyin, bu İzmirliler başkalarına benzemez, yedirirler size bu ettiğiniz lafları! Usul usul çalışır görünün, Reis'ten zılgıt yemeyin, yeter! Çenenizi tutmazsanız, bu laflarınızı 1 nisanda yedirip, tenekeyle uğurlarlar sizi! Yazık, değmez kendinizi rezil etmeye!

Yorumu oyla      16      6  
halkın hassasiyeti 5 Şubat 2019 Salı 16:48

Milleti ve daha çok da ülkücüleri kandırdığınız iddia bugün kökten çürüdü! Soyer'in babasının 12 eylül savcısı olmasını dilinize doladınız, Soner YAlçın Reis'e 12 eylül savcılarından, hakimlerinden oluşan sürüyü sordu! Hepsi de akp kurucusu, milletvekili! Hadi bakalım bunu da açıklayın millete ve ülkücülere! Sürü sepet adam, aralasında hakim de var, yani kararı veren! Hassasiyetmiş! Bıktık sizin bu mağdur edebiyatınızdan! 17 senedir iktidarda olacaksın hala muhalefeti suçlayacaksın!

Yorumu oyla      17      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Fiyatlara ayar çekme kararı aldık!
Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan, ...
CHP’li Aday Engin: Narlıdere ve Konak kardeş belediye olacak!
Narlıdere Belediye Başkan Adayı Engin, “Hedefimiz Narlıdere’de yüzde 80 ...
Başkan Şenol’a DSP kancası: Aday olacak mı?
CHP’nin aday göstermediği isimler üzerinden çalışmaları sürdüren DSP, ...
 
Zeybekci'nin vizyon projeleri vitrine çıkıyor!
Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, Perşembe saat ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan atama kararları
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararlara göre; ...
Mehmet KARABEL yazdı... Aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık!
Mehmet KARABEL yazdı... Aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık!
 
İzmir’deki esnaf başkanından şok çıkış: AK Parti’ye oy vermeyeni Allah çarpar!
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeybekci’nin seçim çalışmaları ...
CHP’nin Büyükşehir Adayı Soyer neden tercih edildiğini açıkladı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Soyer, partisinin genel merkezi ...
MHP'de 32 başkan adayı daha belli oldu
MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, partisinin 31 Mart 2019 Mahalli ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva