HABERLER>POLİTİKA
4 Şubat 2019 Pazartesi - 21:39

CHP’nin Büyükşehir Adayı Soyer neden tercih edildiğini açıkladı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Soyer, partisinin genel merkezi tarafından aday olarak tercih edilmesini, “Muhtemelen böyle bir eğilim oluştu. Diğer adayların profillerine bakarsanız kentlerinde başarılı olmuş profiller tercih edildi. Merkez siyasette yol almış, öne çıkmış isimler değil de yerelde başarısı ortaya konmuş isimler üzerinde duruldu. Bu belirleyici oldu” dedi.

CHP’nin Büyükşehir Adayı Soyer neden tercih edildiğini açıkladı!

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, Habertürk’te Didem Arslan Yılmaz’a konuk oldu. Soyer adaylık süreciyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile arasındaki ilişki hakkında detaylı bilgi veren Soyer net ifadeler kullandı. Soyer ayrıca askeri savcı olan babası Nurettin Soyer üzerinden gelen eleştirilere de cevaplar verdi.

ADAY OLDUĞUMU AÇIKLANDIĞI GÜN ÖĞRENDİM
‘Aday olduğunuzu ne zaman öğrendiniz?’ sorusunu yanıtlayan Soyer, “Aday olduğumu açıklandığı gün öğrendim. Öncesinde netlik yoktu. Son ana kadar hissettirmediler bile.  Genel merkez il ve ilçelerden gelen dosyaları hazırlıyorlar. Onları MYK’ya getiriyorlar. Orada tartışıyorlar. Oradan PM’ye geliyor. Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı çalıştı ve getirdi. Çok titiz bir çalışma sürdürüldü. PM’de bu isimler onaya sunuldu. Birden çok anket yapıldı. Bütün bunlar sentez aşamasına geldi ve PM’ye sunuldu. Bu çok demokratik bir yöntem. Türkiye’nin bugünkü koşullarında yine de en demokratik yöntem uygulandı. Ön seçim çok haklı bir istek ama sürenin sınırı ve başka etkenlerden dolayı her şeye rağmen en demokratik yapıda yapıldı. Heyetler halinde tüm ilçeler, illere ve PM üyelerimizde defalarca gönderildi. Bütün bunlar çok şeffaf bir şekilde adayların ortaya çıkmasını sağladı” dedi.

MERKEZ SİYASET DEĞİL DE YERELDE BAŞARISI ORTAYA KONMUŞ İSİMLER ÜZERİNDE DURULDU
‘Neden Tunç Soyer tercih edildi?’ sorusunu karşısında konuşan Soyer, “Muhtemelen böyle bir eğilim oluştu. Diğer adayların profillerine bakarsanız kentlerinde başarılı olmuş profiller tercih edildi. Merkez siyasette yol almış, öne çıkmış isimler değil de yerelde başarısı ortaya konmuş isimler üzerinde duruldu. Bu belirleyici oldu. Son 2 gün öncesine kadar inanın bilmiyordum. Belirsizlik vardı. Kimse bana, ‘sen bizim İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız olacaksın’ demedi. Genel başkanımız da bu konuda hiçbir şey söylemedi” ifadelerini kullandı.

NE BEN ‘ADAYINIZ MIYIM?’ DİYE SORDUM NE O ‘ADAYIMIZSIN’ DEDİ!
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na geçmiş süreçte İzmir ile ilgili düşüncelerini aktardığını söyleyen Soyer, “Birden çok kez bir araya geldik. Ben İzmir ile ilgili hayallerimi, vizyonumu paylaştım. Bunları hep sükunetle dinledi. Katkıda bulundum. Adaylık noktasında, ‘ne ben ona adayınız mıyım?’ diye sordum, ne o ‘adayımızsın’ dedi. Adım PM’ye sunulmadan önce görüşme gerçekleştirmedik. Kapının önünde bekledik” dedi.

BÜTÜN İZMİR İÇİN ŞAŞIRTICI BİR GELİŞMEYDİ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 1 Ekim’de ’31 Mart yerel seçimlerinde aday değilim’ açıklamasından 3 buçuk ay sonra ‘yeniden varım’ diyerek aday adayı olmasını değerlendiren Soyer, “Beklemediğimiz bir şeydi. Bütün İzmir için şaşırtıcı bir gelişmeydi. Çünkü 1 Ekim’de başka bir irade ortaya koymuştu. Beklenmedik bir girişimdi bu. Ama bunu da anlamaya çalışıyorum. Sonuç olarak Aziz Başkan yerine daha çok tercih ettiği birini öngörmüş olabilir. Onlar kabul edilmeyince böyle davranmış olabilir” açıklamasını yaptı.  

AZİZ KOCAOĞLU İLE ARAMIZDA BİR KAŞ KALKMASI BİLE YAŞANMADI
‘Aziz Kocaoğlu’nun Tunç Soyer’le ilgili itiraz ettiği şey neydi?’ sorusu karşısında konuşan Soyer, “Muhtemelen Aziz Bey bir başka ismin aday olmasını istiyordu. Aziz Bey ile bizim aramızda 10 yıllık belediye başkanlığım döneminde en ufak bir sürtüşme, kavga yaşamadık. Kaş kalkması bile yaşamadık. 30 ilçenin belediye başkanın bağlı olduğu büyükşehir belediye başkanı. Belki onlardan birinin layık olduğunu düşünmüştür. Benim meziyetlerim nedeniyle olmayabilir. Bunu ona sormak daha doğru olur. Beni hangi gerekçeyle istememiş olabileceğini bilmiyorum.  Aramızda hiç tartışma yaşanmadı. Gerçekten hiç yaşanmadı. Mevzuat gereği biz büyükşehir belediyesine çok bağlıyız. Bizim büyükşehir belediyesine saygıda kusur etmemiz mümkün değil. Ayrıca parti disiplin gereği de öyle. Aziz başkan bizim büyüğümüz. 10 yıl içinde hiç sorun yaşamadık” ifadelerini kullandı.

İZMİR ÇANTADA KEKLİK DEĞİL, DOĞRU!
‘İzmir çantada keklik değil’ söylemi üzerinden konuşan Soyer, “Doğru! Çantada keklik değil. Sandık bu. Ne kadar anket yaparsanız yapın sonunda o gün insanlar sandığa oylarını atacaklar. Kim bilir ne dinamikler yaşanacak. Daha koskoca 55 gün var. O 55 günün her dakikasını çok çalışarak geçirmek zorundasınız” dedi.

10 YILDIR BAŞKANIM BABAMLA İLGİLİ BİR KEZ KONUŞTUM
12 Eylül döneminde askeri savcı olarak görev yapan babası Nurettin Soyer üzerinden gelen eleştiriler için konuşan Soyer, “Ben 10 yıllık belediye başkanlığı döneminde bir kez babamla ilgili cümle kurdum. 50 yıl öncesinde babam Fethullah Gülen’in hapis yatmasında kararı veren kişiydi. Bu benim için gurur vesilesiydi. Onun dışında babamın geçmişte yaptıklarıyla ilgili bir cümle kurmak ihtiyacı hissetmedim. Babam Türk ordusunu nşerefli bir subayıdır. Darbeye tabi karşıyız. 10 yıldır belediye başkanıyım. 10 yıl boyunca böyle bir gündem hiç olmadı. Büyükşehir adaylığımız olunca bunlar geldi. Bu çok sağlıklı değil. Adaylığımda kriterler, vizyonum tartışılmalı. Neleri yapıp, yapamayacağım tartışılmalı. Ama Türkiye’de siyaset kültürü bu kadar somut bir zemin üzerinde yürümüyor. O karanlık dönem tartışılsın. Ben tartışılmasın demiyorum. Çok net söylüyorum, kesinlikle darbelerin kötüye gidiş yarattığına inanıyorum” açıklamasında bulundu.

BABAM ÖNÜNE GELEN DAVAYLA İLGİLİ GEREKENİ YAPMAK ZORUNDA
Soyer, “Darbenin savunulur bir tarafı yok ama benim babam askeri savcı, devlet memuru… Önüne gelen davayla ilgili gerekeni yapmak zorunda. O dönemde Ankara sıkıyönetim başsavcısı babam… Bir devlet memuru, bir hukukçu. O dönemde hukuku korumak için elinden geleni yaptığını biliyorum. Hüsamettin Cindoruk aradı, ‘babanı bana sorsunlar, ne kadar iyi hukukçu olduğunu biliyorum’ dedi. Bunlar benim talip olduğum görevle uzaktan yakından alakası olmayan konular. O dönem tümden yanlış bir dönem. O dönemi savunmak kimsenin haddi değil. O dönem demokrat ve hukukçu kimliğini koruyan bir görev yaptığı kimliği var bende” dedi.

İYİ PARTİ’DEN TEPKİ GÖRMÜYORUM
İttifaklar üzerinden konuşan Soyer, “İYİ Parti ile ittifak olumlu sinerji yaratacaktır. İYİ Parti’den tepki görmüyorum. Aksine parti yöneticilerinin vicdanen sahip çıktıklarını görüyorum. Dolayısıyla sıkıntı yok, kuşku duymuyorum. Birlikte çalışacağız. Birçok ilçede İYİ Parti’nin seçmen sayısı kuvvetli. Birlikte çalışacağız. Yerel siyaset genelin bazı tutumlarını bırakmak zorunda. Demokrasi bir arada yaşama kültürü demek. O nedenle ben bizi ayrıştıran sebeplerden çok daha fazla buluşturan sebepler olduğunu düşünüyorum. Siyaset argümanlarla ortaya çıkan kutuplaşmalar bizi ayrıştırıyor. Ben bunu doğru bulmuyorum” açıklamasını yaptı. 

‘İZMİR CHP’NİN KALESİ Mİ?’ SORUSUNA: İZMİRLİ AKP’Yİ YAŞAM KÜLTÜRÜNE TEHDİT OLARAK GÖRÜYOR!
‘İzmir CHP’nin kalesi mi?’ sorusunu yanıtlayan Soyer, “Kale meselesini anlamak için önce İzmir’i anlamak lazım. İzmir liman kenti. Pastayı büyütmenin paylaşmaktan geçtiğini anlamak demek. İzmir bu coğrafyanın kalbidir. İzmir 150-200 yıldır kan kaybediyor ama yürek olarak kan pompalamaya devam ediyor. AKP’yi yaşam kültürüne bir tehdit olarak görüyor İzmirli. İzmir’de herkes ‘ben İzmirliyim’ der. Herkesi sarıp sarmalar, içine alır. İzmir CHP’yi tehdit olarak görmediği belki de değerlerin savunucusu olarak gördüğü için oy veriyor” diye konuştu.

HDP İLE NE ÖRTÜLÜ NE AÇIK İTTİFAK YOK, BEN AKP TABANINDAN DA OY ALMAK İSTİYORUM
HDP’nin İzmir’de aday çıkarmayacağının hatırlatılması ve ‘Örtülü bir ittifak mı var?’ sorusunun yöneltilmesi üzerine açıklama yapan Soyer, “Ne örtülü ne açık öyle bir ittifak yok. Aday çıkarmamaları niye örtülü ittifak olsun? Ben AKP tabanından da oy almak istiyorum. Gençleri oy verecek. Kadınlar oy verecek. Yerel yönetim başka bir şey!” dedi.

DEMOKRASİ 4.0 VURGUSU!
‘Güneydoğu’dan gelen HDP seçmeninden nasıl oy alacaksınız?’ sorusu üzerinden cevap veren Soyer, “Aynı gerekçeyle… Demokrasiyi savunarak. İzmir’in kökleri, gelenekleriyle demokrasi 4.0’ı uygulayarak. Demokrasinin erdemleriyle teknolojiyi buluşturmak demek. Demokrasinin yeniden keşfedilmesi lazım. Cep telefonunuza yükleyeceğiniz aplikasyonlarla hangi mahallede kimin neye ihtiyacı var, bunları öğrenip irade ortaya koyabilirsiniz. Çok net bir şekilde teknolojiyi kullanabilirsiniz. Teknolojiyle kamusal alan kavramı değişti. Şimdi vatandaş belediyeye gelmeden tüm işlemlerini yapabilir halde. Kimseyi geride bırakmadan, herkesin talebini dinleyerek davranmamız gerekiyor. AKP, MHP, HDP fark etmiyor. Biz İzmirlilerin oyuna talibiz. Hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun yeter ki demokrasini erdemlerine inansın. Demokrat İzmir ondan demokrat!” ifadelerini kullandı.

YAPTIĞIM HİÇBİR ŞEYİ SADECE SEFERİHİSAR İÇİN YAPMADIM
‘Nasıl bir İzmir hayaliniz var?’ sorunu cevaplandıran Soyer, “Şükür İzmir’e geldik. İzmir doğunun en batısı, batının en doğusu… Ben 10 yıldır sahadayım. Yaptığım hiçbir şeyi sadece Seferihisar için yapmadım ki! İzmir’i anlatırken daha çok öğreniyorsunuz. Biz İzmir’i anlatırken gördük ki aslında bir mucize İzmir. Sağlıklı kentler temasıyla yurt dışında İzmir’i anlattık. 20 bin flamingo yaşıyor İzmir’de… Dünyada tek bir metropol var içinde flamingo üreyen… Havası, toprağı hala temiz” dedi.

1 NİSAN SABAHI 6 BELEDİYE BAŞKANINA MEKTUP YAZACAĞIZ
İzmir’de sıkıntı ve sorun gördüğü konulara değinen Soyer, “Bir çöplük meselesi var. Katı atık bertaraf tesisi… Alt yapı ile ilgili sorunları var. Turizmle ilgili boşluklar var. Ama bu hikayeyi dönüştürmek mümkün. Çünkü malzeme olağanüstü zengin, orada duruyor. Biz derya içinde olup deryayı bilmeyen balık gibi yaşıyoruz bu topraklarda. 150-200 yıllık olan kan kaybını durdurmak istiyoruz. Alt yapı, ulaşım, trafik, çöple ilgili sorunlara odaklanacağız. Bu kesin. Bununla ilgili yapılacak çok şey var. İki temel şey var; birincisi Akdeniz çanağında yüzlerce yıl boyunca liman kenti oldu İzmir. Şimdi 1 Nisan sabahı 6 belediye başkanına mektup yazacağız. İskendiriye, Beyrut, Atina, Marsilya, Roma, Barselona ile birlikte Akdeniz kentler birliği kuruyoruz. 6 kent ile başlayacağız. Bunun öncülüğünü İzmir yapacak. Bu kentler ağını tüm Akdeniz’e yaymayı düşünüyoruz” diye konuştu.

PROJELERİ CEBİMDEN ÇIKARMAYACAĞIM, İZMİRLİLER İLE BİRLİKTE YAPACAĞIZ
Soyer ayrıca, “Trafik meselesi bir yol meselesi değil, planlama meselesidir. Biz on yıllarca protokole proje ürettik. Arka sıralara döneceğiz. Bu yüzlerce yıldır böyle. Bir perspektiften bahsediyorum. O mahallelere Aziz Kocaoğlu’nun, Ahmet Piriştina’nın, Yüksel Çakmur’un, Burhan Özfatura’nın, Osman Kibar’ın hepsinin yaptığı şeyler oldu. Ama ağırlık her zaman ön sıralardakilerindi. Ben bu perspektifi değiştirmekten söz ediyorum. Ben projeleri cebimden çıkarmayacağım. İzmirlilerle birlikte yapacağız. İZBAN meselesinde tarafları dinleyeceğiz. Vatandaşı da dinleyeceğiz. Vatandaşın kızdığı, canının yandığı konu bu. İzmir’i en çok ben seviyorum, en doğrusunu ben yaparım demek haddim olmayacak” açıklamasını yaptı.

PROJE DEMETİ SUNDU!
Soyer ilk olarak yapmayı planladığı projelerden örnekler verdi. Soyer, “Genç Elçiler Projemiz olacak.  Brexit oylaması yapıldı. Gençler bu oylamaya çok muhalifler. Çünkü yaşlılar yaşamayacak yılların kararlarını o masada aldılar. Gençlerin gelecekleri ile kararları alabilmesi lazım. Bizlerin onların geleceğiyle ilgili kararlar almaya hakkımızın olmadığını düşünüyorum. Nesiller arası buluşma, nanoteknoloji elçisi. Büyükşehir belediye başkanı iradesini kullanarak karar alacaklar. Bu gençleri gençler seçecek. Bizim koyduğumuz alanlardan daha fazlasını önerecekler belki. Biz gençlerle yöneteceğiz. O gençlerin hangi siyasi partiye yakın oldukları önemli değil. Kendi geleceklerini kendileri planlayacaklar. Bu siyasetin ta kendisi! Siyaset hayatı dönüştürmektir. Demokrasi 4.0 ile ilgili yapacağımız çok şey var. Kent meclislerini dijital teknolojilerini çok etkin kullanacağız. Çocuk meclislerini tüm belediyelerde kuracağız. Mahallelerde mahalle kütüphaneleri kuracağız. Ücretsiz internet çorba ve ısınacakları mekanlar olacak. Gençler oraya geldiklerinde her türlü bilgiye ulaşabilsinler, sosyalleşsinler” dedi.

GELEN İNSANLARI İZMİRLİLEŞTİRECEĞİZ
Soyer öte yandan, “İzmir Türkiye’yi değiştirecek. İzmir çok renk, çok ses, çok nefes demek. İzmir bunları daha çok Türkiye’ye verecek. İzmir vagonları arkasına takacak. İzmir İstanbul gibi olmak istemiyor. İzmir göç alıyor. İzmir göç de veriyor. Gelen insanları İzmirlileştireceğiz. İzmir’de yaşayan herkes İzmir’in ta kendisi! Gelen insanlar da İzmir’in ta kendisi olacak” açıklamasını yaptı.  

SİNEMA VE MÜZİK ENDÜSTRİSİNİ İZMİR’E TAŞIYACAĞIZ
Soyer, “İzmir bu sinema endüstrisine ev sahipliği yapacak alanlara sahip. Bizler gençlerle birlikte sinema, müzik endüstrisini İzmir’e taşıyacağız. İzmir’in böyle bir potansiyeli, geçmişi var. İzmir ev sahipliği yapacak. İzmir onlara yaşam alanı gösterecek. İlk sanatçılar sendikası 2 bin 500 yıl önce Teos’ta kurulmuş. Biz kolaylıklar sağlayacağız. İzmir Türkiye’nin, Akdeniz çanağının kültür sanat başkenti olacak. İzmir’in bu potansiyeli var” diye konuştu.

GÜÇ ZEHİRLENMESİ YAŞAMAMA İZİN VERMİYOR
Eşi Neptün Soyer özelinde konuşan Soyer, “Hayatımın en büyük muhalifi aynı zamanda en büyük destekçisi… Dışarıda o kadar alkış alıyorum, ‘orada niye o hatayı yaptın’ diyor. Ayaklarım hemen yere eriyor, oturuyoruz. Bu koltuklarda oturan insanlar en yakışıklı, en doğruyu bilen, en mükemmel olduklarına inandırıyorlar kendilerini. Bu onların da sonu oluyor. Neptün hanımın varlığı bunu engelliyor. Güç zehirlenmesi yaşamama izin vermiyor. Siyasette tok olmanın getirdiği nokta bu. Siyasette maddi ve manevi açıdan aç olursanız sıkıntı olabiliyor” ifadelerini kullandı.

BOL KESEDEN VAAT VERMEK İSTEMEM
Kadınların aktif bir şekilde üretime katkı sundukları kooperatiften örnekler verdiği sırada, ‘İzmir’de suya indirim yapacak mısınız?’ sorusuyla karşılaşan Soyer, “Bol keseden vaat vermek istemem. Kadınların hayattaki duruşunu güçlendirecek şeylerden bahsetmek istiyorum. Biz masal evi yaptık. Çalışan kadınlar ve çocukları için İzmir’in her mahallesinde niye masal evleri olmasın?” dedi.

SEFERİHİSAR’DAKİ BORCU AÇIKLADI!
Seferihisar Belediyesi’nin borç durumunun sorulması üzerine açıklama yapan Soyer, Büyükşehir projeleri noktasında sıkıntı yaşanmayacağını sözlerine ekledi. Soyer, “10 yıl önce biz göreve geldiğimiz zaman bütçemiz 10 milyon borcumuz 40 milyondu. Şimdi bütçemiz 90 milyon borcumuz 90 milyon lira… Artmış gibi görünebilir ama 1’e 4’ten, 1’e 1 oranını yakalamış durumdayız. Aziz Başkan uluslararası derecelendirme kuruluşları tarafından ödüllendirilen bir yapı bıraktı. Gelecek başkan onun mürüvvetini yiyecek. Kaynak sorunu olacağını düşünmüyorum. Kaynak yaratma konusunda hiçbir sorun görmüyorum” şeklinde konuştu.

İZMİR İÇİN HER KAPIYA GİDERİZ
Soyer, ‘Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la randevu alıp görüşmeyi düşünüyor musunuz?’ şeklindeki soruya da, “Böyle bir planlamam yok. Benim böyle bir fikrim yok. Ama İzmir için her kapıya gideriz. Nerede ne yapmamız gerekiyorsa onu yaparız. Hiç tereddütsüz!” diye cevap verdi. ‘Rakibiz Nihat Zeybekci ile görüşmeniz oldu mu?’ sorusuna cevap veren Soyer, “Herhangi bir temas olmadı. Ama önümüzdeki günlerde mutlaka bir araya geliriz” dedi.

BOLCA YÜRÜYECEĞİZ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun alanlarda kendisine destek olacağını ifade eden Soyer, “Görevlendirildikten sonra ilk yaptığım ziyaret büyük başkanımızaydı. Eşimle beraber gittik. Bizi çok iyi karşıladı. Aziz Bey kurumsal kimliğe çok saygı gösteren bir insandır. Kampanya döneminde her türlü katkıyı sunacağını söyledi. Toplantı talebinde ben bulundum. Arkasından Yılmaz Büyükerşen’e gittim. Ondan da el almaya gittim. Ekrem İmamoğlu’na da gittim. Kadirşinas protokoller de bitti. İzmir’e döner dönmez çalışmalara başlayacağız. Yürüyerek bir kampanya yürüteceğiz. Bolca yürüyeceğiz” diye konuştu.

TÜRKİYE İZMİR’DEN DEĞİŞECEK
Programdaki son mesajlarını dillendiren Soyer, “Türkiye İzmir’den değişecek. İzmir’in dağlarında çiçekler açacak ve Türkiye mis gibi kokacak. İzmir buna muktedir” ifadelerini kullandı.

 
İzmir yolunda feci kaza: 4 ölü!
 
İzmir’deki esnaf başkanından şok çıkış: AK Parti’ye oy vermeyeni Allah çarpar!
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Obi 5 Şubat 2019 Salı 13:18

Bence hiç kolay olmayacak, Hdp ile olan birliktelik hiç beklenmeyen sorunlar çıkaracak. Liberal söylemleri de beni korkutmaya başladı. Zaten Kılıçdaroğlu''nun zayıflığı, adayları çok geç belirlemesi negatif etkiliyor süreci, İzmir''de de hiç bir heyecan görmüyorum dışarda. En büyük heyecan Hdp''de! En mutlu onlar!

Yorumu oyla      10      6  
deli bekir 5 Şubat 2019 Salı 11:36

tv programını izledim. bu kadar boş sözleri ilk defa duydum. doğru dürüst bir tane proje yok.suya indirim yapacakmısınız sorusuna cevap bile veremedi. başkanlığı sırasında 200 e yakın yurtdışı seyahati yapmış,seferihisar da gören yok. izmir de seçilirse zor görürsünüz. laf edebiyatı yapıyor.

Yorumu oyla      9      5  
izmirli 5 Şubat 2019 Salı 11:16

hiçbir projesi yok galiba.. bir kayıp 5 yıl daha mı olacak

Yorumu oyla      9      8  
Murat 5 Şubat 2019 Salı 09:19

Güzel güzel anlatılıyor İzmir için kim daha faydalı olacaksa o kazansın. Teoride her şey güzel anlatılıyor ama pratik çok önemli. Mobil App ile ihbar hattı tamam hoş da zaten hemşehri iletişim hattı var. Önemli olan işlemesi ben başı boş köpek sorununu defalarca aradım yazdım hiç bir şey olmuyor. Daha köpekleri kısırlaştırmayı, aşılamayı beceremediler bu kadar küçük bir sorunu... Geçen pazar yolda adamın birini çocuğunu korumaya çalışırken ısırdı köpekler. Tunç Bey kibar kibar anlatıyor. Çok güzel ama insan somut bir şeyler görmek istiyor. Mesela 10 yıldır Seferihisar'da cittaslow dışında ne yapıldığını anlatmalı ben bilmek istiyorum. Fanatik partili olmayan benim gibi kararsız seçmen de bilmek istiyor.

Yorumu oyla      17      8  
Z.B 5 Şubat 2019 Salı 08:55

Sayın Tunç'u dün akşam T.V'de izleme fırsatım oldu. Her konuda; ekonomi, sanat, bilim, tarih, doğa, vs. ve daha çok İzmir' e ilişkin gözlem ve değerlendirmelerinden çok etkilendim. Umarım bu çizgisi ile yaratacağı sinerjiden,başta izmir olmak üzere tüm Akdeniz ve tabi ki Ülkemiz kendisine düşen payı alır. Dün akşam şu dönem için ihtiyacımız olan umut ışığını Sayın Soyer TUNÇ'da gördüm.

Yorumu oyla      22      9  
kadir 5 Şubat 2019 Salı 08:14

Çoook titiz çalışma yapılmışşş. Yerelde başarı kıstas alınmışşş.İzmirde yerini bile koruyamayan diğer belediye başkanları başarısızmıydı?

Yorumu oyla      13      8  
ahmetsezai 5 Şubat 2019 Salı 00:38

AHMET BAŞKANLA BAŞLAYAN AZİZ BAŞKANLA İVME KAZANAN İZMİR MODELİ BELEDİYECİLİK ANLAYIŞINI BAŞARIYLA SÜRDÜRECEĞİNİZE İNANIYORUZ.ÇOK BAŞARILI OLARAK ADINIZI İZMİR TARİHİNE ALTIN HARFLERLE YAZDIRACAĞINIZA İNANIYORUZ.

Yorumu oyla      22      7  
Yaşar özet 5 Şubat 2019 Salı 00:04

Sayın başkan adayımıza başarılar dileriz,yolu açık olsun;

Yorumu oyla      19      6  
Ali 4 Şubat 2019 Pazartesi 23:51

Bir MHP olarak kardeşim oyum sanadır İzmir için varım diyorsun alla razı olsun. .baban yaptığı iyi kötü kendisini ilgilendiren olur biz müslümaniz yakışmaz oğluna laf yolun açık olsun

Yorumu oyla      20      5  
izmirliyiz 4 Şubat 2019 Pazartesi 23:04

"EN DOĞRUSUNU BEN YAPARIM DEYİP İZMİRLİLİLERE DANIŞMADAN OLMAZ" CÜMLESİ AZİZ BAŞKANA GÖNDERME OLMUŞ, "O GÜN ADAY OLDUĞUMU ÖĞRENDİM" CÜMLESİ İNANDIRICI DEĞİL. KILIÇDAROĞLU 2014 TEN BERİ ADAYIM TUNÇ SOYER DEMİŞTİ.AZİZ BAŞKANIN TUNÇ SOYERİ İSTEMEDİĞİ İSE DOĞRU.

Yorumu oyla      17      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP'de 32 başkan adayı daha belli oldu
MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, partisinin 31 Mart 2019 Mahalli ...
DSP’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi adayı belli oldu
Son günlerde CHP’de  küskünleri transferleriyle dikkatleri çeken DSP İzmir ...
Batur, Konak'ta startı verdi: İlk durak Gültepe
Cumhuriyet Halk Partisi Konak Belediye Başkan adayı Abdül Batur, seçim ...
 
CHP’li Gümrükçü iddialı başladı: Minimum yüzde 65, yüzde 75’e kadar yolu var!
Çiğli Belediye Başkan Adayı Utku Gümrükçü, “Hedefimiz minimum Çiğli’de ...
CHP’li Engin’den Narlıdere’de coşkulu start: Gece gündüz çalışacağız, dur durak bilmeyeceğiz!
Narlıdere Belediye Başkan Adayı Engin, örgütle yaptığı buluşmada, “Benim ...
CHP’de gözler Ankara’daydı: Bayraklı düğümü çözülüyor mu?
Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) henüz aday açıklanmayan kentlerde yetki ...
 
Devlet Bahçeli'den İlber Ortaylı'ya tepki!
MHP lideri Bahçeli, "Sayın İlber Ortaylı, Nurettin Soyer hayranı, Tunç ...
AK Parti adayı Arslan iddialı: Buca'nın sorunlarını 5 yılda çözerim!
Ufuk Mahallesinde esnaf ziyareti gerçekleştiren Ak Parti Buca Belediye ...
CHP’li Sındır’dan Nurettin Soyer çıkışı: 15 Temmuz’da savcılar ne yaptıysa…
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer’e 12 Eylül darbesi döneminde ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva