HABERLER>POLİTİKA
12 Şubat 2013 Salı - 10:17

Milli Anayasa Forumu'ndan yarımada mesaisi

Milli Anayasa Forumu(MAF) haftasonu yarımada mesaisi yaptı. Karaburun ve Çeşme düzenlenen toplantıya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Milli Anayasa Forumu ndan yarımada mesaisi

İZMİR - MAF İzmir Başkanı Av. Erdoğan Özer yönetti. Prof. Dr. Zekeriya Beyaz, Em. Tuğamiral Türker Ertürk, İp Gn. Bşk. Yrd. ve İzmir İl Başkanı TugayŞen ve Gazeteci-Yazar Halil Nebiler’in konuşmacı olarak Katıldığı toplantıda “Yeni anayasaya karşı çıkmak yurtseverlik görevidir “ fikri öne çıktı.

Prof. Dr. Zekeriya Beyaz, AKP’nin yeni anayasası ile Tayyip Erdoğan ve Öcalan’ın hedefinin bölünme olduğunu belirtti. Bu planın arkasında ABD, AB ve Eşbaşkan Erdoğan’ın olduğunu, BOP Projesi ile 24 ülkenin sınırlarının değiştirilmeye çalışıldığını söyledi.

Mustafa Kemal’in Askeri olarak takdim edilen Em.Tuğamiral Türker Ertürk, yeni anayasaya ABD’nin ihtiyacı olduğunu söyledi. Mevcut Anayasa’nın ideolojisini önlerinde engel olarak gördüklerini ve bu Kemalist ideolojiye meydan okuduklarını, bu yüzden yurtseverleri ve TSK mensuplarını tuzaklarla hapse attıklarını söyledi. Yeni anayasanın yeni rejime ve yeni orduya ihtiyacı olduğunu belirten Ertürk; “Türkiye’yi taşeron olarak kullanmak isteyen bu yeni anayasa, bölücü bir anayasadır ve tüm Ortadoğu’yu emperyalizmin çıkarlarına hizmet edecek hale getirmenin aracıdır. Arkasında ABD, AKP ve F tipi örgütlenme vardır” dedi.


İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir İl Başkanı Tugay Şen; “Oslo’da, İmralı’da anlaşmalar yapılmış, ülkemizi AKP-PKK koalisyonu yönetiyor. Bölünme anayasası bu koalisyonun planıdır ve Eşbaşkanın biri Tayyip, diğeri Öcalan’dır. Saflaşma, AKP-PKK-ABD ile Türk Milleti arasındadır. Bölücü anayasaya göre Türk Milleti kavramı suç haline gelmiştir. O yüzden “Atatürk’te Birleştik” sözü bir iktidar formülüdür. CHP ve MHP Anayasa Uzlaşma Komisyonu’ndan hemen çekilmeli, AKP ve PKK’yı yalnız bırakmalıdır” dedi.

“Biz burada Kuvayı Milliye’nin Mordoğan Kongresini yapıyoruz ve sizlerde bu kongrenin delegelerisiniz”diyerek sözlerine başlayan Gazeteci-Yazar Halil Nebiler şöyle sürdürdü: “Bir tarafta ABD, CIA, AKP, BDP, PKK, İmralı, Kandil, F tipi, CHP’deki Sorosçular, Uzlaşma Komisyonu’ndaki MHP’liler; diğer tarafta, MAF-Milli Merkez, İP, CHP, TGB, ADD, AKP içindeki yurtseverler, Milli Görüşçüler,Silivri-Hasdal’daki yurtseverler TSK, Aydınlık Gazetesi ve Ulusal Kanal olarak cephelere ayrılmış durumda. Bizler Milli Merkezi temsil ediyoruz ve bu merkezi güçlendirmek gerekir.”

Çeşme’deki konuklar; Sami Gürler Özdere ADD Başk,Dilşat Arınç Çeşme ADD Başk.,Ufuk Aksoy Çeşme Çağdaş Yaşam Der. Bşk..Bavu Ayhan Çeşme CHP Kadın Kollları Bşk.,Mehmet Bilgiç Pir Sultan Abdal Çeşme Bşk. Yadrımcısı CHP Yön.Krl Üyesi,Songül Eren Çeşme İlçeİşçi Partisi Başkanı,İbrahim Büyük Somalı Çeşme CHP Yön.Krl. Üyesi,İbrahim Cengiz Çeşme CHP Yön.Krl. Üyesi,Ayla Türkmen Emekli Tarih Öğretmeni- Yazar katıldı

Karaburun’daki konuklar; Mordoğan Belediye Bşk. Ahmet Çakır, Yeni Parti Eski Gen. Bşk. Yrd. Sumru Tömek, Tekstil İhracatçı Birlikleri Eski Başkanı Hüdai Kurt, ADD MordoğanŞb. Bşk. Yusuf Yazıcı, ADD İzmir Eski Şb. Başk. Sadettin Dikkaya, Mordoğan Spor Kulübü Eski Bşk. Ata Parlak, Karaburun CHP Kadın Kolları Bşk. Fatma Özer, İnecik Muhtarı, Mordoğan Etnoğrafya Müzesi Sahibi Müyesser Aktaş, Bayraklı Belediye Meclis Üyesi Ertuğrul Sivrioğlu katıldılar. 
Toplantının sonunda Av Erdoğan Özer tarafından okunan MAF Bildirgesi büyük alkışlarla, oybirliği ile kabul edildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Türban’da AK Parti ve BDP birliği!
Kamuda 'Türban'ı serbest bırakacağı iddia edilen 'liyakat' maddesinde uzlaştılar.
‘BMC’deki isyan’ Başbakan Erdoğan’ın kapısında!
AK Parti İzmir Milletvekilleri Hamza Dağ ve Nesrin Ulema, Türk Silahlı ...
AK Parti Seferihisar'da dayanışma dedi
AK Parti İl Danışma Kurulu, İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın da katıldığı ...
 
Üç Bakan bölgede: Patlamaya ilişkin son bilgiler
Suriye sınırında meydana gelen patlamaya ilişkin son açıklamalar, bölgeye ...
CHP'li Aygün: Bu üç cinayetin faili devlettir
Yaptığı açıklamalar ile tartışma yaratan CHP Tunceli milletvekili Hüseyin ...
Başbakan Erdoğan'dan Cilvegözü açıklaması
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cilvegözü Sınır Kapısı’ndaki patlama ile ...
 
Patlama sonrası hükümetten ilk açıklama
Başbakan Yardıcmcısı Bülent Arınç, Cilvegözü Sınır Kapısı'nda gerçekleşen ...
Kurtulmuş’tan çarpıcı açıklama: BDP'nin varlığı şans
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş, terörü sonlandırmaya yönelik ...
BMC işçilerine bir destek de MHP’den
CHP İl Örgütü ve milletvekillerinin ardından işçilerin bir süredir para ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva