HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Şubat 2013 Cuma - 11:08

Kocaoğlu’ndan herkese mesaj: Başkanlara, İzmir’e ve Gökçek’e

Büyükşehir Belediye Başkanı ‘bitmeyen tartışma’ çöp konusunda net konuştu. Basına, vatandaşlara ve ilçe belediye başkanlarına, “Bırakın yapalım, yapamazsak konuşun! Bilimi kılavuz alarak birlikte yürüyelim” dedi. Kocaoğlu, ‘her yağmurda’ İzmir’e Twitter’dan eleştiri gönderen Gökçek’e için de “Yaptığı abesle iştigal, muhatap almıyorum” yorumunu yaptı.

Kocaoğlu’ndan herkese mesaj: Başkanlara, İzmir’e ve Gökçek’e

EGEDESONSÖZ – Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Kanal 35'te Hasan Tahsin'in sunduğu Sabah Resimleri programında kent gündemi üzerine çarpıcı açıklamalarda bulundu.
 
Çöp, yağışlar sonrası sıkıntılar ve projeler konusunda net konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu’nun öne çıkan mesajları basın, vatandaş ve ilçe belediye başkanlarına çöp konusundaki çağrıcı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e verdiği yanıt oldu.
 
Son olarak güney adresinin Menderes olarak belirlendiği iddiasıyla gündeme dönen çöp tartışması hakkında konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, kuzey adresinin Yamanlar Köyü civarındaki alan olacağı, güney için ise araştırmaların sürdüğünü ve henüz bir karara varmadıklarını yineledi. Başkan Kocaoğlu, Avrupa’da incelenen sistemlerin İzmir’de hayata geçeceğini ifade ederek çevre ve dönüşüm vurgusu yaptı. Kocaoğlu, “Artık çöp kurtulunması gereken bir madde değil bir ham madde… Bunun işlenip, dönüştürülüp kazanç sağlanır hale getirilmesi gerekir. Dünyanın yaptığı iş bu… Biz niye yapmayalım?” dedi.

BAŞKANLARA NET MESAJ 
Kocaoğlu sürecin sağlık işlemesi adına basına, vatandaşa ve ilçe belediye başkanlarına da çağrıda bulundu. Başkan şunları söyledi: Vatandaş inanmıyor, bu yüzden de karşı çıkıyor. Biz de ‘bunu yapacağız’ diyoruz. Çöp konusunda vatandaş bize itimat edecek, başkanlar da itimat edecek. Uygun olabileceğini düşündüğümüz alanlar için bilimsel kurumlarla birlikte gidiyoruz. Bu yapılacak. Gecikmenin de kimseye faydası yok.


 
Kocaoğlu, koordinasyon eksikliği ve belirlenen alanların yer aldığı ilçenin belediye başkanlarından gelen karşı duruş konusunda da net konuştu: ‘Bizim haberimiz yok’ diyorlar. Bir şey yapmıyoruz ki haberin olsun! Büyükşehir’in yapacağı işlerde ‘Önce gel bana sor’ olmaz. Bir projenin nerede olabilirliğini araştırıyoruz. Yok o yer düşmanlığı, yok bu yer düşmanlığı… Akıl ve bilim ne diyorsa onu yapacağız!

HARMANDALI NEDEN OLMAZ? 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da tartışmalara da ortak olmuş, ‘Adres aramak anlamsız. Yeni tesis pekala Harmandalı’daki yere yapılabilir’ demişti. Bakan Yıldırım’ın bu önerisinin sesi kent kamuoyunda da yükselmişti. Büyükşehir Belediye Başkanı bu fikre de yanıt verdi. Kocaoğlu, “Harmandalı çöp alanı belirlendiğinde bizim sınırlarımıza dahil değil, Harmandalı Belediyesi’ne bağlıydı. Plan yapma yetkisi vardı, konut planı yapılınca alan konutlarla komşu oldu. Tesis yapma imkanı kalmadı. Ekonomik ve biyolojik ömrü bitmediyse de bölge halkının yaşadıkları açısından sosyolojik ve psikolojik ömrü bitti” dedi.
 
GÖKÇEK MUHATABIM DEĞİL!
Ve ‘Ankara mesajlarıyla’ giderek büyüyen yağmur ve sonrası sıkıntılar tartışması… Başkan Kocaoğlu, 1995’teki facianın benzerlerinin yeniden yaşanmaması adına çanak konumunda bir yapılaşmanın söz konusu olduğu İzmir’de baskınları önleme adına Büyük Kanal Projesi’nin yanı sıra arıtma altyapısının tamamlandığını ifade etti. Kocaoğlu bu şekilde tepelerden gelen yağmur sularının şişirme yapmasının önüne geçildiğini söyledi. Başkan, bu kış neredeyse her yağmur yağışı sonrası Twitter üzerinden sert eleştirilerde bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e de yanıt verdi… İstanbul’daki faciada Kadir Toptaş’ı direkt arayarak her türlü yardıma açık olduklarını ifade ettiğini söyleyen Kocaoğlu, bir kez daha ‘afetin siyaseti olmaz’ vurgusu yaptı, “Kaldı ki İzmir’de böyle bir durum da yok” diye konuştu. Gökçek’e “Yaptığı abesle iştigal” diyen Kocaoğlu, “Onu muhatap almıyorum. Biz hizmet ve uzlaşmaya gönül vermişiz, O başka şeylere…” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
CHP SİMGESİ ÇÖPTÜR 2 Şubat 2013 Cumartesi 10:35

ATATÜRKÜN ÇAGDAŞ BİLİM TEKNOLOJİ FELSEFESİNDEN HİÇ DERS ALMAMIŞLAR ÜZÜM ÜZÜME BAKA BAKA KARARIR YAZIK ÇOK YAZIK BUNLARDAN BEN ÇOK ÇEKTİM....

Yorumu oyla      13      6  
Cengiz Nuri 2 Şubat 2013 Cumartesi 08:13

İzmir'in Aziz Başkanı, bugün İzmir'li Siyanürsüz su içiyorsa bunu Sayın Gökçek'e borçludur, biz İzmir'liler Sayın Gökçek'in iyiliğini unutmaycak ve unutturmayacağız!

Yorumu oyla      17      7  
Aydınlanma neferi 1 Şubat 2013 Cuma 22:42

Sn.Melih gökçek siz önce Ankara,nın sorunlarını çözün.İzmir,in sorunlarını Başkanımız Sn. Koçaoğlu başarılı vede gayet iyi çözüyor.İzmir halkı onun yanında her zaman.

Yorumu oyla      19      11  
HALK ADAMI 1 Şubat 2013 Cuma 21:34

SAYIN KOCAOĞLU SEN HERKESE MESAJ VERMEYİ BIRAKIN BİRAZDA BÜROKRATLARINIZA MESAJ VERİN... ÇÜNKÜ BÜROKRATLARINIZ BİZİİŞSSİZ GÜÇSÜZ IRAKIYOR AMA NE YAZIK SİZ GÜLÜ ELDİVENLE TUTUYORSUNUZ GALİBA VEYA GÜLÜ SEVEN DİKENİNE KATLANIR......

Yorumu oyla      16      10  
partizan 1 Şubat 2013 Cuma 15:30

BECERİKSİZLİKTE SINIR TANIMAYANLAR HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ MELİH GÖKÇEĞEDE CEVAP VEREMEZLER..

Yorumu oyla      24      21  
İzmir'e Yazık.. 1 Şubat 2013 Cuma 14:13

Bir de hala "yapamazsak konuşun" diyor sayın başkan.. :) O zaman hiç susmamamız lazım.. Metro, teleferik, kamulaştırmalar, vs. vs. Hangi birini konuşalım başkanım?? :)

Yorumu oyla      25      22  
Erduran durduran 1 Şubat 2013 Cuma 11:52

Yamanlar bölgesi İzmir kentinin temiz kalmış, yeşil kuşağın gövdesi ve İzmirin akciğerleridir. Tabi ya bir zamanlar yeşil kuşak da vardı. Şimdi o kuşağın gövdesi çöp depolama alanı olarak seçilmiştir. Neye benzetiyorum biliyomusunuz? Kanalizasyonu körfeze bağlayan çalışmaya benzetiyorum. Körfez o sayede öldü, yeşil İzmir de bu sayede ölecek, Elli yıl sonra çocuklarımız buna isyan edebilir. Burayı tekrar kazanmak için milyar dolarlar harcayabilirler.

Yorumu oyla      29      15  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemir Belediyesi ‘işaret diliyle konuşacak’
Dünya Engelliler Derneği önerisiyle hazırlanan, Gaziemir Kent Konseyi ...
Bornova Belediyesi lider kadınları ağırladı
Bornova Belediyesi'nin daha önce 33 mahalle ve 12 köy için organize ettiği ...
Batur'dan 2.İnönü ve Narkent çıkarması
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, 2. İnönü Mahallesi ve Narkent’te incelemelerde bulundu.
 
Bergama'da milli takım sevinci
Bergama Belediyespor Badminton Takımı Türkiye sekizincisi olurken, takımın ...
Bir yılda 400 aile ev eşyasına kavuştu
Konak Belediyesi’nin eşya yardımı yaptığı engelli Atilla Çalışkaner’in ...
Güzelbahçe'den köylülere can suyu: 13 bin fidan
Güzelbahçe'nin Payamlı köyünde geçtiğimiz yıl meydana gelen yangında tarım ...
 
Menemen artık yağmura teslim olmayacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Menemen’de şiddetli yağışlar nedeniyle yaşanan ...
Büyükşehir’in 2 numarası sahada: Şantiye’de kahvaltı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2 nolu ismi Genel Sekreter Pervin Şenel ...
‘Buca Gölet’ çıkmazı tedarikçileri vurdu!
Buca Belediye Meclisi’nde en tartışmalı konular arasında yer alan belediye ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva