HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Şubat 2013 Cuma - 10:03

Bornova Belediyesi lider kadınları ağırladı

Bornova Belediyesi'nin daha önce 33 mahalle ve 12 köy için organize ettiği Kent Gezileri bu kez Lider Kadınlar'a özel olarak düzenlendi. Lider Kadın Eğitimi'ni tamamlayan kursiyerler Kemalpaşa'nın en güzel yerlerini gezdi. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Lider Kadın Eğitim ilk olarak Bornova'da başladı. Her zaman kadınlarımızın yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz '' dedi.

Bornova Belediyesi lider kadınları ağırladı

İZMİR - Türkiye Aile Planlaması ve Üreme Sağlığı Derneği İzmir Şubesi ile İzmir İl Dernekler Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği Lider Kadın Eğitimi'ni tamamlayan 38 kursiyer Bornova Belediyesi'nin daha önce 33 mahalle ve 12 köy için düzenlediği Kent Gezileri etkiliğinde keyif dolu bir geçirdi. Dernek temsilcisi lider kadınlar Bornova Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen gezide Kemalpaşa'daki Ümran Baradan Güzel Sanatlar Müzesi, Boncukköy(Nazarköy) ve Yukarı Kızılca Köyü'nü görme fırsat buldu. Geziye İzmir İl Dernekler Müdürü Bülent Korkmaz da katıldı.
 
Aile Planlaması ve Üreme Sağlığı Derneği İzmir Şubesi ile İzmir İl Dernekler Müdürlüğü'nden gelen özel talep üzerine düzenlenen gezi, Kemalpaşa'daki köy kahvaltısı ile başladı. Aralarında Ege Üniversitesi İzmir Sağlık Meslek Yüksekokulu'ndan akademisyenlerinde bulunduğu kadınların kahvaltıdan sonraki ilk durağı Kemalpaşa Belediyesi Ümran Baradan Güzel Sanatlar Müzesi oldu. Burada sanatçının yaşamı boyunca ortaya koyduğu hepsi birbirinden güzel resim, heykel, seramik ve çinileri hayranlıkla inceleyen lider kadınlar, bol bol hatıra fotoğrafı da çektirdi. Grup daha sonra Nazarköy olarak bilinen Boncuk Köy'e geçti. Geleneksel yöntemlerle nasıl boncuk yapıldığını ustalarından gören lider kadınlar hatıra boncuk almayı da ihmal etmedi. Bornova Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen gezi Yukarı Kızılca'daki renkli görüntülerle son buldu. Ege Çağdaş Roman Kadınları Derneği Başkanı Serpil Özkasap köy kahvesinde mini bir konser verdi. Lider Kadın Eğitimi'ni başarıyla tamamlayan kursiyerler, Özkasap'ın şarkılarına coşkuyla eşlik etti.
 
Lider kadınlar geziden duydukları memnuniyeti dile getirip Bornova Belediyesi'ne teşekkür ederken, İzmir İl Dernekler Müdürü Bülent Korkmaz, bu etkinliğin sivil toplum ile kamu diyaloğunun güzel bir örneği olduğunu söyledi. Bornova Belediyesi ile başlayan 'Lider Kadın Eğitimi' projesinin mimarlarından olan Ege Üniversitesi İzmir Sağlık Meslek Yüksekokulu Ebelik Bölüm Başkanı ve Türkiye Aile Planlaması ve Üreme Sağlığı Derneği İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Esin Çeber ise ''Eğitim alan kadınlarımızın sadece bilimsel değil, sosyal ortamlarda da kaynaşmalarını istedik.'' dedi.
 
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Lider Kadın Eğitim'nin ilk olarak Bornova'da başladığını hatırlatarak, ''Bu proje bizden sonra tüm İzmir'e örnek oldu. Önceki yıllarda dört kez düzenlediğimiz eğitim 11 Şubat'ta Bornova'da yeniden başlayacak. Biz Bornova Belediyesi olarak her zaman kadınlarımızın yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz '' diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Batur'dan 2.İnönü ve Narkent çıkarması
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, 2. İnönü Mahallesi ve Narkent’te incelemelerde bulundu.
Bergama'da milli takım sevinci
Bergama Belediyespor Badminton Takımı Türkiye sekizincisi olurken, takımın ...
Bir yılda 400 aile ev eşyasına kavuştu
Konak Belediyesi’nin eşya yardımı yaptığı engelli Atilla Çalışkaner’in ...
 
Güzelbahçe'den köylülere can suyu: 13 bin fidan
Güzelbahçe'nin Payamlı köyünde geçtiğimiz yıl meydana gelen yangında tarım ...
Menemen artık yağmura teslim olmayacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Menemen’de şiddetli yağışlar nedeniyle yaşanan ...
Büyükşehir’in 2 numarası sahada: Şantiye’de kahvaltı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2 nolu ismi Genel Sekreter Pervin Şenel ...
 
‘Buca Gölet’ çıkmazı tedarikçileri vurdu!
Buca Belediye Meclisi’nde en tartışmalı konular arasında yer alan belediye ...
Başkan Solak örgüte hizmetlerini anlattı
Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, düzenlediği mahalle toplantılarında ...
Bornovalı voleybolcular final yolcusu
Bornova Belediyespor Kulübü Küçük Kızlar Voleybol Takımı hiç maç kaybetmeden ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva