HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
31 Ocak 2013 Perşembe - 11:49

‘Buca Gölet’ çıkmazı tedarikçileri vurdu!

Buca Belediye Meclisi’nde en tartışmalı konular arasında yer alan belediye şirketi Buca-Mar ekonomik kriz ile boğuşurken şirkete bağlı Buca Gölet Tesisleri’nde yaşanan borç sorunu tedarikçileri de vurdu. Tesislere aylardır meyve sebze, balık, alkollü içecek sağlayan şirketler bir bir alacakları için dava açarken haciz işlemleri uygulamaya başladı. Tesislerin masa örtüsünü yıkayan çamaşırcı ve peçetelerin bile parası ödemekte zorlanan tesislerde yaşanan durum satıcıları isyan ettirdi.

‘Buca Gölet’ çıkmazı tedarikçileri vurdu!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Buca Belediyesi’nde meclis üyelerinin sürekli gündeme getirdiği, Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın borçları nedeniyle zor durumda olduğunu söylediği, artık iflas etme noktasına gelen belediye şirketi Buca-Mar’a bağlı Buca Gölet Tesisleri yine gündemde. Kaynaklar Yolu üzerinde bulunan ve Buca eski Belediye Başkanı Cemil Şeboy döneminde hizmete alınan tesisler aradan geçen zaman içinde 3 milyon TL borca girdi. Bir ara, Belediye Başkanı Tatı’nın “kiralayacağız” diyerek gündeme getirdiği ardından askıya alınan tesisler yeni bir krize neden oldu.
 
TEDARİKÇİLER KAPIYA DAYANDI
Belediye şirketine bağlı çalışan gölet tesislerindeki mali kriz tedarikçi firmaları vurdu. Paraları alamayan firmalar belediyeye ardı ardına ihtarnameler çekti. Bazıları alacakları için mahkemeye verdikleri tesislerden para ödemesi yapılmayınca alacak bir şey de bulamadı. Masa ve sandalye ile yemek yapılan malzemelerden başka değerli el konulacak eşya bulunamazken tedarikçi firmalar belediye yetkililerine ‘paramızı ödeyin’ çağrısında bulundu. Belediyenin tedarikçilere verdiği çekler başta olmak üzere piyasada 300’ün üzerinde çek dolaştığı iddia ediliyor. Tesislere sebze meyve, balık, alkollü içecek, masa ve perde örtüsü yıkayıcısı başta olmak üzere birçok tedarikçi yasal yollardan hakkını ararken şu ana kadar bir çıkış yolu da bulunamadı. Tedarikçiler belediye cephesinde muhatap bulamamaktan yakındı.
 
Alacaklıların paraları alamamaları üzerine kiraya verilen lunapark tesislerine gitmesi de sonuç vermedi. Tedarikçi firmalar belediyenin kiraya verdiği ve gelir elde ettiği lunaparka ‘ödeyeceğiniz parayı önce bize verin’ dedi. Bunun üzerine lunapark işletmecileri ‘bizim ödenmemiş borcumuz yok, hepsini ödedik’ dedi. Tedarikçiler buradan da umduğunu bulamadı.
 
KENDİMİZİ YAKACAĞIZ!
Buca Gölet Tesisleri’ne uzun süre sebze ve meyve veren Dalında Sebze Meyve Şirketi’nin sahibi Mustafa Usta, “Herkesin problemi var. Ben aylarca tesislerin ihtiyacını karşıladım. Kimse bizimle ilgilenmiyor. Mademki belediye tesisleri iflas ediyor o zaman neden kilit vurmadınız. Gerçekten mağduruz. Sadece ben değil piyasada çok sayıda kişinin alacağı var. Sebze ve meyve veren şirket olarak 60 bin TL alacağım var. Huzurum kalmadı. Aile düzeni bozulanlar var. Neredeyse belediye önünde benzin döküp kendimizi yakacağız. Bu nasıl bir vicdandır. Belediyenin kimseyi düşündüğü yok” dedi. Yıldırım, haciz işlemine gidenlerin sıralamasına bile dikkat edilmediğini, yönetimin keyfi davrandığını söyledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Rıza cermen 1 Şubat 2013 Cuma 08:44

Simdi soruyorum giden kaybolan 5 yıl geri nasıl gelecek?Buca yı hic kimse gormuyor mu? trafik, cop temizliği, proje eksikligi, hayatı kolaylastıracak bir uygulamanın olmayısı...karga tulumba yasıyoruz. Sehir icine iyice hapsoldu..Lutfen kulak verin biraz..

Yorumu oyla      17      9  
ÖZ BUCALI'YA 1 Şubat 2013 Cuma 08:34

Henüz 5 yıl dolmadı yani 3 yıl 10 ay oldu geriye 14 vay kaldı bu kadro kalan sürede kuytu da ne var sa kurutmaya devam edecek (tabi ki küresel reklamçılık ve atlıspor)hariç bu gölt te alacağı olan tedarikçilerin alacakları hakedişe tekabbül eden yiyeçek,içecek ve mefruşatlar sadece gölt temi yoksa başka yere nakli olmasınmı

Yorumu oyla      16      10  
Halktan biri 1 Şubat 2013 Cuma 03:17

Şeboy döneminde hizmet gördü Buca.. Şimdi eldeki tesisler bile hiç edildi. Buca çok şey kaybetti Tatı'yla . Umarım ders almışızdır halk olarak bundan sonra ilçelerimizi İlimizi bizlere hizmet verecek emin ellere bırakmalıyız.

Yorumu oyla      14      13  
Bucalı 31 Ocak 2013 Perşembe 19:28

Göletin borçları olduğunu duyuyoruz.Umarız en kısa zamanda sorunlar çözülür.Gerçekten Bucamız ve İzmirimiz için çok güzel bir tesis.

Yorumu oyla      20      6  
43 yıl bucalı 31 Ocak 2013 Perşembe 17:26

Gerçektem çok yazık oldu buca ya 5 yıl çok büyük kayıp hani sosyal alanlar hani sinemalar hani seçim vaatleri anca çapulçu takımına belediyenin önemli yerlerinde görevler verilsin anca mahalle aralarında yapılan küçücük parkların aşılışı yapılsın bunlar da işmi be hiç olmadı gitte diğer ilçe belediye başkanlarından ders al abdül batur mahmet ali çalkaya oktay sındır gibi başkanlardan yazık oldu bucamıza bi dahada rüyalarda görürsünüz buca yı ve başkanlığı nı

Yorumu oyla      28      11  
aysel 31 Ocak 2013 Perşembe 17:06

ercan tatının içraatları bu işte.işletilen gölette bu kacıncı icra.yazık oldu.meclis üyesi lokman fazla bunları söylerken tartaklanmaya kalktılar.saldırdılar adam haklı çıktı

Yorumu oyla      30      14  
ÖZ BUCALI 31 Ocak 2013 Perşembe 16:14

Şeboy'un Döneminde Böylemiydi ? Kim Ne Derse'Desin BUCA Koskaca Bir 5 Yılını Harcadı Yazıklar Olsun Buraları Kurutanlara !!

Yorumu oyla      31      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Solak örgüte hizmetlerini anlattı
Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, düzenlediği mahalle toplantılarında ...
Bornovalı voleybolcular final yolcusu
Bornova Belediyespor Kulübü Küçük Kızlar Voleybol Takımı hiç maç kaybetmeden ...
Büyükşehir'den bir tarihe saygı projesi daha
İzmir Büyükşehir Belediyesi, halk arasında “Emir Sultan” adıyla bilinen ...
 
Konak'tan her apartmana geri dönüşüm kutusu
Konak Belediyesi’nin apartmanlara bıraktığı geri dönüşüm kutuları ile ...
Kocaoğlu ve Oğuz Aliağa'daki İZSU yatırımlarını inceledi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Aliağa Belediye Başkanı ...
İzmir'in 'buz pistine' Avrupa'dan büyük övgü
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kente kazandırdığı Buz Sporları Salonu, ...
 
Balçova'dan 'Bozkırın tezenesine' anma gecesi
Geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden Türk Halk Müziği’nin usta ismi Neşet ...
Konak Belediyesi yaşlıları hayatla buluşturuyor
Disk Emekli Sen Gaziemir Şube Başkanı Tahir Türkbay ve yönetim kurulu ...
Karabağlar'da kadınlar güçleniyor
İsveç İstanbul Başkonsolosluğu’nun desteği, Karabağlar Belediyesi, İSTÖP ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva