HABERLER>EKONOMİ
12 Ekim 2014 Pazar - 12:38

İzmir vergisine yine sadık!

İzmir, bu yılın ilk 8 aylık döneminde Türkiye'de vergisine en sadık ikinci il oldu. Ödeyeceği vergi 31 milyar 135 milyon lira olarak hesaplanan İzmir, yüzde 82'lik tahsilat oranıyla merkezi bütçeye 25 milyar 629 milyon liralık ödeme yaptı.

İzmir vergisine yine sadık!

Sinan DOĞAN/EGEDESONSÖZ - Bu yılın ocak-ağustos döneminde merkezi bütçeye ödeyeceği vergi 31 milyar 135 milyon lira olarak hesaplanan İzmir'de bu tutarın yüzde 82'si tahsil eldi. Tahsilat oranında Kocaeli'den sonra Türkiye'nin ikinci en yüksek tahsilatının yapıldığı il olan İzmir, ilk 8 ayda bütçeye 25 milyar 629 milyon liralık ödeme yaptı.

İzmir Vergi Dairesi'nin açıkladığı rakamlara göre ocak-ağustos döneminde Türkiye'de toplam hesaplanan vergi tutarı 302 milyar 437 milyon lira oldu. Yine aynı dönemde tahsil edilen vergi tutarı 232 milyar 413 milyon liraya ulaştı. Türkiye geneli tahsilat oranı yüzde 76 düzeyinde kaldı. Geçen yıla göre tahsilat oranlarında gerileme yaşanırken, tahsilatta Türkiye ortalamasının üzerinde kalan iller Kocaeli, İzmir, İstanbul, Tekirdağ, Mersin oldu.

İZMİR'İN PAYI YÜZDE 11
Yine açıklanan istatistiklere göre Türkiye'de toplanan her 100 liralık verginin 11 liralık payı İzmir'e ait. Geçen yılın ilk 8 ayında Türkiye'nin toplam vergi gelirleri tahsilatındaki payı yüzde 10.66 olan İzmir, bu yılın aynı döneminde payını yüzde 0.37'lik artışla yüzde 11.03'e çıkardı. Bu dönemde İzmir hem hesaplanan vergide hem de tahakkuk eden vergi tutarında Kocaeli'ni geride bıraktı. Merkezi bütçeye 25 milyar 629 milyon lira ödeyen İzmir, 109 milyar lira ödeyen İstanbul, 25 milyar 765 milyon lira ödeyen Ankara'nın ardından Türkiye üçüncüsü oldu. Tahsilatta İstanbul'un payı yüzde 43'ten yüzde 47'ye çıkarken, Ankara'nın Türkiye'deki payı ise yüzde 14'ten yüzde 11'e geriledi.

EGE'NİN VERGİSİ ARTTI
Ocak-ağustos 2014 döneminde Türkiye genelinde hesaplanan vergi artışı ortalama yüzde 10.71 olurken, Ege Bölgesi'ndeki illerin büyük çoğunluğu ortalama artışın üzerine çıktı. İzmir'in hesaplanan vergi artışı yüzde 12.91 ile 27 milyar 576 milyon liradan 31 milyar 135 milyon liraya ulaşırken, Manisa'nın hesaplanan vergisi yüzde 17.51 artışla 1 milyar 575 milyon liradan 1 milyar 851 milyon liraya çıktı. Aydın'ın vergisi yüzde 16.08 artarak 1 milyar 135 milyon liradan 1 milyar 318 milyon liraya yükseldi.  Denizli yüzde 11.53'lük vergi artışı ile 1 milyar 530 milyon lira vergi ödeyecek. 1 milyar 665 milyon lira vergi ödeyecek Muğla'nın vergi artışı ise yüzde 4,97 ile Türkiye ortalamasının altında kaldı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Zafer 13 Ekim 2014 Pazartesi 13:11

Vergi veriyoruz karşılığı yok. 1 havalanı yenilemesi artı 1 dandik tünel mi bunun karşılığı? Belediye desen zaten beceriksiz ama az buçuk becereceği işler de devlet tarafından devamlı zora koşuluyor. İktidar çok yanlış yapıyor, bu iş sonsuza kadar böyle gitmez. Doğudan bölünecez derken batıyı böldürecekler haberlerinde değil!

Yorumu oyla      13      5  
Mustafa Şen 13 Ekim 2014 Pazartesi 10:31

Vergi ödeniyorda ne oluyor? Aziz oyları kaptı. İlk icraati otobüsleri berbat etmek oldu. Hala otobüsler eskiye dönmedi. Aktarma denen rezalet chp'yi götürür. Aziz'in umrunda değil. Emekli olmuş adam. Yazık Yazık.

Yorumu oyla      13      11  
konak 12 Ekim 2014 Pazar 23:55

vergiyi ödeyelim paralar istanbul ve ankara metrosuna 3. kopruye gitsin iyi valla bizim otogar metrosu noldu tık yok...bıktık artık bu ayrımcılıktan..

Yorumu oyla      20      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'in dönüşümünde 'uzlaşma' sancısı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kentsel dönüşüm projesi çalışmalarını ...
Çankaya Köşkü'nün bütçesinde olağanüstü artış!
Cum­hur­baş­ka­nı­nı hal­kın seç­me­si­ne da­ya­nan ve il­ki 10 Ağus­tos'ta ...
İran Türkiye arasında geçiş ücreti krizi!
İran'ın Türk TIR’larına yıllardır uyguladığı 750 dolarlık geçiş ücretine, ...
 
Tire’de ‘Koca’ müdahale: CHP’li Başkan 32 bin lirayı yaktı!
Tire Belediyesi’nin kapanan Gökçen Beldesi’nden gelen 40 dönümlük arazisini ...
İzmir Limanı’nda 4 gemi alarmı!
İzmir Alsancak Limanı'na önümüzdeki salı günü 4 büyük kruvaziyer gemisi ...
Motorinde bu kez indirim var
Akaryakıt dağıtım şirketleri, motorinin litre fiyatında bugünden geçerli ...
 
İzmir Ankara’dan yüksek uçtu!
İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nı bu yılın ocak-eylül ayında kullanan ...
Yeni nesil oyuncaklar Kent Expo Fuarı’nda
Yeni Nesil Oyuncaklar Tasarım Yarışması’nın ödül töreni “Kent Expo” Şehircilik ...
‘Torba affı’nda son uyarı: Hacizler başlayacak!
İzmir Vergi Dairesi Başkanı Rıfat Engin, Torba Yasa kapsamında 800 bin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva