HABERLER>EKONOMİ
12 Ekim 2014 Pazar - 11:08

Çankaya Köşkü'nün bütçesinde olağanüstü artış!

Cum­hur­baş­ka­nı­nı hal­kın seç­me­si­ne da­ya­nan ve il­ki 10 Ağus­tos'ta ta­mam­la­nan sis­tem, dev­let büt­çe­si­ne de dam­ga­sı­nı vur­du.

Çankaya Köşkü nün bütçesinde olağanüstü artış!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün kullandığı bütçenin iki katı tutarında dev harcama bütçesi tahsis edilirken Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Meclis’in bütçelerinde kesintiye gidildi.

BÜTÇEDE ASLAN PAYI MALİYE'NİN

Cum­hur­baş­ka­nı­nı hal­kın seç­me­si­ne da­ya­nan ve il­ki 10 Ağus­tos'ta ta­mam­la­nan sis­tem, dev­let büt­çe­si­ne de dam­ga­sı­nı vur­du. 2015 yı­lı bütçe­sin­de Cum­hur­baş­kan­lı­ğı har­ca­ma öde­nek­le­ri ola­ğa­nüs­tü dü­zey­de ar­tı­rıl­dı. Bu­na kar­şın Baş­ba­kan­lık ve TBMM büt­çe­le­ri da­ra­tıl­dı.

Bugün gazetesinden Erdoğan Süzer'in haberine göre; Hü­kü­met, Or­ta Va­de­li Prog­ram'dan son­ra 2015-2017 yıl­la­rı­nı kap­sa­yan Or­ta Va­de­li Ma­li Pla­n’­ı (OVMP) da açık­la­dı. Plan­la bir­lik­te ka­mu idare­le­ri­nin ge­le­cek yıl büt­çe­le­ri or­ta­ya çık­tı.

TOPLAMI 447 MİLYAR LİRA
Bu yıl 428,4 mil­yar li­ra öde­nek ay­rı­lan Cum­hur­baş­kan­lı­ğı da­hil ge­nel büt­çe kap­sa­mın­da­ki tüm ka­mu ida­re­le­ri önü­müz­de­ki yıl 447 mil­yar li­ra har­ca­ma ya­pa­bi­le­cek­ler. Ka­mu ku­rum­la­rı­nın kul­la­na­bi­le­ce­ği öde­nek­ler önü­müz­de­ki yıl sa­de­ce yüz­de 4,4 ora­nın­da art­tı­rı­lır­ken Cum­hur­başkan­lı­ğı yüz­de 100’e va­ran öde­nek ar­tı­şıy­la bü­tün ku­rum­la­rı ge­ri­de bı­rak­tı.

PERSONEL GİDERİ PATLADI
Plan­da yer alan büt­çe ve­ri­le­ri­ne gö­re önü­müz­de­ki yıl büt­çe öde­nek­le­rin­de Türk si­ya­si sis­te­mi­ni et­ki­le­ye­cek tür­de de­ği­şik­li­ğe gi­dil­di. İlk kez halk ta­ra­fın­dan se­çil­miş cum­hur­baş­ka­nı­nın yö­ne­te­ce­ği Cum­hur­baş­kan­lı­ğı­’nın 2015 büt­çe­si bu yı­la gö­re yüz­de 99 ar­tı­rı­la­rak 397 mil­yon li­ra­ya çı­ka­rı­la­cak. Üs­te­lik 197 mil­yon 500 mil­yon li­ra­lık ila­ve büt­çe­nin yak­la­şık 37 mil­yon li­ra­sı per­so­nel gi­der­le­rin­de­ki ar­tış­tan kay­nak­la­na­cak.

'DANIŞMAN KADROSU'
46 mil­yon li­ra­dan 80 mil­yon li­ra­ya ula­şa­cak per­so­nel gi­der­le­ri, Cum­hur­baş­kan­lı­ğı­’n­da ku­rul­ma­ya baş­la­nan da­nış­man­lar or­du­su­nun ma­aş ve öde­nek­le­ri­ne har­ca­na­cak.

SEZER'E YÜZDE 4-38 ARASI
Erdoğan'ın bütçesindeki artış, önceki Cumhurbaşkanlığı bütçeleriyle karşılaştırıldığında daha net ortaya çıkıyor. Cumhurbaşkanlığı bütçesi Ahmet Necdet Sezer döneminde yüzde 4 ile yüzde 37,7, Abdullah Gül'de yüzde 4,6 ise yüzde 64 arası oranlarda arttı.

YARDIMA AYRILAN KAYNAKLAR DA ARTTI
Cum­hur­baş­kan­lı­ğı büt­çe­sin­de­ki öde­nek ar­tı­şı­nın 83 mil­yon li­ra­sı ya­tı­rım har­ca­ma­la­rı­na gi­de­cek. Cum­hur­baş­kan­lı­ğı ge­le­cek yıl bü­yük bö­lü­mü ye­ni bi­na­nın ya­pı­mı için ol­mak üze­re top­lam 158 mil­yon li­ra­lık ya­tı­rım har­ca­ma­sı ger­çek­leş­ti­re­cek.
 
Cum­hur­baş­kan­lı­ğı­’nın mal ve hiz­met alım için kul­la­na­ca­ğı öde­nek de 77 mil­yon li­ra ar­tış­la 144 mil­yon li­ra­ya ula­şa­cak. Cum­hur­baş­kan­lı­ğı­’nın kâr ama­cı güt­me­yen ku­ru­luş­lar ile ha­ne hal­kı­na ya­pı­lan öde­me­le­rin oluş­tur­du­ğu ca­ri trans­fer har­ca­ma­la­rın­da da­hi yüz­de 100’ün üze­rin­de artı­şa gi­dil­me­si dik­kat çek­ti.

TBMM'DEN KESİNTİ
Önümüzdeki yıl için TBMM ve Başbakanlık bütçelerinde ise kesintiye gidildi. 2015 yılı TBMM bütçesi bu yıla göre 26,3 milyon lira, Başbakanlık bütçesi de 4,7 milyon lira daha az olacak. TBMM bütçesi 748 milyon lira, Başbakanlık ise 929 milyon lira.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC. Öz Vatandaş. 12 Ekim 2014 Pazar 15:04

O % 100 de yetmez, zira Başbakan iken resmi ödenek dışında birde Örtülü ödenek vardı ve dibine kibrit suyu döküyordu örtülü ödeneğin. şimdi tahsis edilen bu ödenek yetmeyip yılın 6. veya 7. ci ayında ek tahsis yapılırsa hiç şaşırmam, zira hazretleri devlet ve millet kesesinden hurafe dağıtmaya bayılıyorlar.

Yorumu oyla      12      5  
bostanlı 12 Ekim 2014 Pazar 14:27

Ne de olsa KRAL!

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İran Türkiye arasında geçiş ücreti krizi!
İran'ın Türk TIR’larına yıllardır uyguladığı 750 dolarlık geçiş ücretine, ...
Tire’de ‘Koca’ müdahale: CHP’li Başkan 32 bin lirayı yaktı!
Tire Belediyesi’nin kapanan Gökçen Beldesi’nden gelen 40 dönümlük arazisini ...
İzmir Limanı’nda 4 gemi alarmı!
İzmir Alsancak Limanı'na önümüzdeki salı günü 4 büyük kruvaziyer gemisi ...
 
Motorinde bu kez indirim var
Akaryakıt dağıtım şirketleri, motorinin litre fiyatında bugünden geçerli ...
İzmir Ankara’dan yüksek uçtu!
İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nı bu yılın ocak-eylül ayında kullanan ...
Yeni nesil oyuncaklar Kent Expo Fuarı’nda
Yeni Nesil Oyuncaklar Tasarım Yarışması’nın ödül töreni “Kent Expo” Şehircilik ...
 
‘Torba affı’nda son uyarı: Hacizler başlayacak!
İzmir Vergi Dairesi Başkanı Rıfat Engin, Torba Yasa kapsamında 800 bin ...
Borsa düşüşte, dolar yine yükseliyor
Merkez Bankası'ndan yükselen farklı sesler, döviz piyasalarında da etkili ...
Mimar Kemalettin'de ikinci Avcı dönemi
Mimar Kemalettin Moda Merkezi Derneği Olağan Genel Kurul Kongresi yapıldı. ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva