HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Ağustos 2013 Cuma - 11:28

İZBAN'dan iki müjde birden: Hilal ve Alsancak açılıyor

İzmir’deki Büyük Ulaşım Planı’nın en önemli adımlarından biri olan Hilal Aktarma İstasyonu, Pazar gününden itibaren İZBAN ile İzmir Metro’yu Halkapınar’dan sonra ikinci kez kesiştirecek.

İZBAN dan iki müjde birden: Hilal ve Alsancak açılıyor

İZMİR - Türkiye’nin en büyük kent içi raylı toplu taşıma sistemi İZBAN’ın Halkapınar’dan sonra İzmir Metro ile ikinci kesişme noktası olan Hilal Aktarma İstasyonu, 4 Ağustos Pazar günü açılacak. Cumaovası yönünden gelen İZBAN yolcularının, İzmir Metro’yu kullanarak Konak istikametine gitmesini önemli ölçüde kolaylaştıracak istasyon sayesinde Şirinyer-Konak arasındaki tren yolculuğu süresi yaklaşık 9 dakikaya inecek. İzmir Metrosu ile Konak tarafından gelen yolcular da yine Hilal’de aktarma yaparak güney yönüne ulaşımda çok önemli bir zaman avantajı elde edecekler. Böylelikle İzmir’de kent içi yolcu taşımacılığında dev bir adım atılmış olacak.

Hilal Aktarma İstasyonu’nun işletmeye alınmasıyla birlikte, Cumaovası yönünden gelen yolcuların Alsancak ve Halkapınar’a gitmeden Hilal’de aktarma yapmaları, bir yandan yolculara önemli bir zaman kazandırırken, Halkapınar’da yoğunluğun da azalmasını sağlayacak. Hilal Aktarma İstasyonu, kritik lokasyonu sayesinde, yolcuların İzmir Fuarı, Kahramanlar, Askerlik Şubesi, Hilal Mahallesi ve Yenişehir’e de yürüyerek ulaşmalarını kolaylaştıracak.

İZBAN Genel Müdürü Sabahattin Eriş ve İzmir Metro Genel Müdürü Sönmez Alev, Hilal Aktarma İstasyonu’yla ilgili yaptıkları ortak açıklamada istasyonun, İzmir’in raylı toplu taşıma sisteminde önemli bir milat olduğunun altını çizerlerken, İzmir’de mesafelerin hızla kısalmaya başladığına dikkat çektiler. İZBAN Genel Müdürü Sabahattin Eriş, Şirinyer-Konak arası yolculuğun daha önce yaklaşık 30 dakika sürdüğünü hatırlatırken, “Hilal Aktarma İstasyonu sayesinde yolcularımız, Alsancak ve Halkapınar’a gidişteki zaman kaybını yaşamadan direkt İzmir Metrosu’na aktarma yapabilecekler” dedi. İzmir Metro Genel Müdürü ve İZBAN Genel Müdür Yardımcısı Sönmez Alev ise İzmir’deki Büyük Ulaşım Planı’na ait her gün yeni bir adım atıldığını vurgulayarak, “İzmir’de toplu ulaşımı, nefes almak kadar önemli ancak farkındalık düzeyi düşük ve kolay bir aksiyon haline getiriyoruz. Hilal Aktarma İstasyonu, bu hedefin belki de en önemli adımlarından biridir” diye konuştu.

ALSANCAK AÇILIYOR
Hilal Aktarma İstasyonu ile eş zamanlı olarak Alsancak İstasyonu da yeniden hizmete girecek. İZBAN’ın en yoğun kullanılan istasyonlarından biri olan Alsancak İstasyonu, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Hilal Aktarma İstasyonu ve Kahramanlar-Akıncılar karayolu altgeçidi inşaat çalışmaları nedeniyle 11 Kasım 2012 tarihinde işletmeye kapatılmıştı. Geçen sürede tüm çalışmalar tamamlanırken, Alsancak İstasyonu da önemli ölçüde yenilendi.

HALKAPINAR’DA İKİNCİ REVİZYON
Hilal Aktarma İstasyonu’nun devreye girmesinin hemen adından Halkapınar’da ikinci büyük revizyon başlayacak. İlk etapta, güney köprüsünün genişliğini 1,80 metreden 7 metreye çıkararak, yolcuların İzmir Metrosu ve otobüs aktarmasını kolaylaştıran İzmir Büyükşehir Belediyesi, güneydeki mevcut aktarma köprüsünü de genişletme çalışmalarına başlayacak. 2,60 metre enindeki mevcut köprü, 6 metreye kadar genişletilerek, üzeri kapalı ve 6 adet yürüyen merdivenli dev bir köprü haline getirilecek. Böylelikle Halkapınar’da İZBAN ile İzmir Metrosu arasında çok daha hızlı ve verimli bir aktarma sağlanacak.

YENİ SETLER GELİYOR
İZBAN’ın Güney Kore’de yapımını devam eden Körfez Yunusu tren setleri, 2014 yılının ilk çeyreğinden itibaren İzmir’de olmaya başlayacak. 40 adet tren setinin de filoya katılmasıyla birlikte İZBAN, 83 setle yolcu taşımacılığı yapacak. 40 setin gelmesi ve yapılacak planlamalar sayesinde İZBAN’da sefer sıklığı 5 dakikada bire kadar inecek ve böylelikle İzmir’deki Büyük Ulaşım Planı’nın adımlarından biri daha atılmış olacak.

TORBALI DEVAM EDİYOR
80 kilometrelik İZBAN hattının uzatılmasına yönelik çalışmaların başladığı Torbalı’da bir yandan istasyon, diğer yandan da hat ve sinyalizasyon çalışmaları devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Develi, Tekeli, Pancar, Kuşçuburun, Torbalı ve Tepeköy’de 6 istasyon ile karayolu geçitleri yaparken, TCDD de bu bölgedeki hattın yenilenmesi ve sinyalizasyon sisteminin düzenlenmesiyle ilgili büyük bir hızla çalışıyor. Torbalı hattının devreye girmesiyle birlikte İZBAN, ilk etapta 110 kilometreye çıkacak. Hemen ardından hattın kuzey yönünde uzatılması çalışmaları için düğmeye basılacak. Hat uzunluğu Selçuk ile 145, Bergama ile birlikte 185 kilometreye kadar çıkacak. Manisa hattının da devreye girmesiyle birlikte İZBAN, tam 210 kilometrelik bir hat uzunluğuna kavuşacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
özkan 3 Ağustos 2013 Cumartesi 13:06

doğru söylüyorsun private35. bizde aynı şeyleri söylüyoruz ve diyoruzki bu işbirliği metro inşaatında da kullanılsa iyi olacak. ben bitirecem metroyu sadece bana kaynak verin yeter, bu benim gurur meselem oldu zihniyetinde kurtulunsa. vakit kaybedilmesin artık bitsin bu iş ve narlıdere, DEU gibi projelere geçilsin.

Yorumu oyla      13      5  
private35 3 Ağustos 2013 Cumartesi 10:27

o hattı benim kadar iyi bilen olmaz, okula giderken paso çıkartır her gün basmaneye menemen basmane hattını kullanırdık.hat 2000 de bir kapandı ta ki 2010 yılına kadar.belediye dediki ulaştırma bakanlığına bu hat sizin size kira bedelide verelim, tüm bağlantı yollarını alt geçitlerini ve istasyonları biz yapalım, ortak şirket kuralım sinyalizasyonu ve vagonları ortak şirket vasıtasıyla yapalım.kötü mü oldu.Üstelik bu teklifi ulaştırma bakanlığımı yaptı.Projeyi kim çıkardı.Yapanların eline sağlık

Yorumu oyla      13      5  
İzmir'e Yazık... 3 Ağustos 2013 Cumartesi 08:27

private35, Allah'tan İZBAN 'da işin içinde Ulaştırma Bakanlığı da var. Yoksa iş sizin zihniyete kalsa metroyu aratırdı durum. :) :)

Yorumu oyla      15      8  
İzmirli 2 Ağustos 2013 Cuma 19:50

İZBAN A.Ş. Demiryolları ve Belediyenin ortak şirketidir. Allahtan bu iş içerisinde demiryolları var ve çok iyi yürütülüyor. sadece belediyeye kalsa metro inşaatına benzeyecek. Genel Müdür Sabahattin bey de eski demiryolcu ve işinin ehli olduğu izbanı getirmiş olduğu bu seviyeden bellidir. Başarılarının devamını diliyorum. Demiryollarınıda İZBANa maksimum destek verip bu düzeylere getirdiği için tebrik ediyorum.

Yorumu oyla      22      19  
2 Ağustos 2013 Cuma 19:45

Marmaray'ı İstanbul Büyükşehir Belediyesi yapıyor da haberimiz mi yok?

Yorumu oyla      26      10  
2 Ağustos 2013 Cuma 18:39

private35 neyine yorum yapacağız.bıktık artık.tek kelimeyle bıktık.zaten açık olan hizmeti kaptıyorlar,milleti 3-5 mağdur ediyorlar.ondan sonrada sanki bir şey yapmış gibi MÜJDE.ne müjdesi ne yorumu.yolun uzaması.merdiven inip çıkması,nesi bunun müjdesi.siz at gözlüklerinizi takmışsınız çıkarmayın sakın.adamlar MARMARAYI bitirdi.hizmete açıyor.yakında marmarayı üçkuyular metrosuna birleştirirlerse şaşırmayın.

Yorumu oyla      19      18  
özkan 2 Ağustos 2013 Cuma 17:16

süper hizmet. keşke metro inşaatı da, izban çalışmalarının 5'te 1'i kadar hızlı ilerlese..istanbul denizin altından marmaray'ı açıyor biz hala hatayda bulunan yeraltı deresiyle uğraşıyoruz...

Yorumu oyla      39      23  
TC DEMOKRAT 2 Ağustos 2013 Cuma 14:43

Yandıkki Ne Yandık.Şimdi Şirinyerden Gelip Alsancağa Gir,Orada 5-6 Dakika Bekle.Yine Aynı Yolu Halkapınara Doğru Geri Gel.En Az 15 Dakika Yol Uzayacak!

Yorumu oyla      40      32  
güzel izmir 2 Ağustos 2013 Cuma 13:52

belediye çalışmıyor diyenlere kıskananlar çatlasın diyorum.Rant için değil halk için ulaşım.

Yorumu oyla      43      32  
private35 2 Ağustos 2013 Cuma 13:37

nedense yorum yapılmamış :)

Yorumu oyla      24      26  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TOKİ Çeşme’de Bakan Bayraktar’ı da mı yanılttı?
CHP İzmir Milletvekili Susam, yaşanan krizi Meclis’e taşıdı. Bakan Bayraktar’ın ...
Tartan: Desteklediğim kimse yok
Konak Belediye Başkanı zabıta haftası nedeniyle düzenlenen törende yerel seçim açıklaması yaptı.
Bornova’nın dershanesinde üniversite gururu
Bornova Belediyesi’nin üniversite ve lise sınavlarına hazırlanan öğrencilere ...
 
Balçova’nın çocukları hem eğleniyor hem öğreniyor
Yaz aylarında çocukların sosyal ve sportif etkinliklerle buluşmasını sağlamak ...
Engelsizmir için üç yarışma birden...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Engelsizmir 2013 kapsamında “Kısa Film”, ...
Sevimli Fil İzmir'in ilk havuz sefası...
Sıcak havadan bunalmasına rağmen havuza girmekten çekinen yavru fil İzmir, ...
 
Karşıyaka’da CHP’den Sürekli’ye bombardıman!
Meclis oturumuna Belediye Başkan Yardımcısı Çalışkan ile Grup Başkanvekili ...
Konak Belediyesi’nden kaza kurbanı işçilerin ailelere destek
Konak Belediyesi meclis toplantısında konuşan Başkan Tartan, Karataş’ta ...
AK Parti’den Karabağ’a sert tepki: Önce söz verdin…
Bayraklı Belediyesi Meclis Toplantısı’nda belediyeye ait arazilerin satışı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva