HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Ağustos 2013 Cuma - 10:57

TOKİ Çeşme’de Bakan Bayraktar’ı da mı yanılttı?

CHP İzmir Milletvekili Susam, yaşanan krizi Meclis’e taşıdı. Bakan Bayraktar’ın “Daha önce şikayet de olmuştu. İki kat diye biliyorum ben onu. Bilgim yanlış olabilir. Ona bakıp size bilgi vereceğim” sözleri şaşkınlık yarattı.

TOKİ Çeşme’de Bakan Bayraktar’ı da mı yanılttı?

İZMİR - TOKİ tarafından hazırlanan Çeşme-Reisdere Toplu Konut Projesi'nin imar planları için askı süreci tamamlandı. Meslek odaları tarafından mahkemeye taşınan planlarda, bölgede izin verilen 2 katlı yapılar yerine, 4 katlı bina imkanı getirilmesi ‘TOKİ, Bakan Bayraktar'ı yanılttı mı' sorusunu akıllara getirdi.

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, konu ile ilgili yaşanan tartışmalar üzerine İzmir'e gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın, 'Çeşme'de iki katın üzerinde bina inşa edilemez' şeklindeki sözlerini hatırlattı ve tepki gösterdi.

Habertürk Egeli’den Can Özlü’nün haberine göre duyulan endişeyi, TBMM genel kurulunda da Bakan Bayraktar'a ilettiğini ve benzer cevap aldığını söyleyen Susam "Sayın Bakan, TOKİ tarafından yapılan planların, Çeşme'deki imar yoğunluğunu artırmayacağını defalarca söyledi. Meclisteki konuşmasında da binaların en fazla iki katlı yapılacağını iletti ancak TOKİ bu kararından vazgeçmedi" dedi.
 
ÖZÜR DİLESİN!
Bakan Erdoğan Bayraktar'ın sözleri ile TOKİ'nin uygulama planlarının birbiriyle çeliştiğini belirten Susam "Ya Bakan bize doğru söylemiyor ya da yönettiği bakanlığa hakim değil. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ'nin hazırladığı planlarda bilgi ve takdir hakkına sahiptir. İki kurumun sözleri ve uygulamaları farklı. Sayın Bayraktar ya İzmirliler'den özür dilesin ya da bu durumu düzeltsin. Planlara, bakanlığın da itiraz etme hakkı var. Kamuoyuna farklı şeyler söyleyip, kapı arkasında TOKİ'ye ‘devam et' deniyorsa, yanlış" diye konuştu.
 
ÇEŞME'NİN KADERİ İLE OYNUYORLAR
Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu ise TOKİ planlarından, bakanlığın habersiz olmasının üzüntü verici olduğunu söyledi. Hazırlanan planların, bakanlıktan habersiz onaylanamayacağını savunan Tütüncüoğlu "Çeşme için bu kadar önemli olan ve ilçenin kaderini belirleyecek bir konuda, TOKİ'nin 4 katlı konut yapmasına onay veren Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın durumdan hala daha haberdar olmaması üzüntü vericidir. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da yoğunlukların aşırı derecede artırılmasına karşıdır. Başbakan, Çevre ve Şehircilik Bakanı ve Belediye Başkanı Çeşme'de 4 kata karşıyken, bürokratlar bir kentin kaderiyle nasıl oynar? Herkesin karşı durduğu ve ilçenin hem emlak hem de turizm değerini düşürecek bu proje sadece bürokratlar tarafından Bakan'ın bilgisi olmadan ya da yanlış bilgilendirilerek nasıl onaylanır? TOKİ konutlar için talep toplamaya başladı, neredeyse binayı yapacak ama Bakan Bayraktar'ın açıklamaları hala aksi yönde. Çeşme'nin kaderi, Çeşmelinin ekmeğiyle oynuyorlar, Bayraktar'ın bu konuya el atmalı" dedi.
 
İŞTE TBMM'DEKİ O KONUŞMA
Mehmet Ali Susam: Mekansal Planlama Genel Müdürlüğünüz, TOKİ'ye Reisdere'de, konut yapmak amacıyla çok katlı bina verdi. İki katlı yer alan bu alanlar, Çeşme'nin turizm kenti olduğunu düşündüğünüzde, çok katlı binalarla bunun turizm değerini ve Çeşme'nin imajını değiştirmekle karşı karşıya bırakan bir durumdasınız. Siz İzmir'e geldiğinizde yapılmayacağını söylemenize rağmen, ilgili müdürlük bunu verdi. Sayın Başbakan bile İstanbul'la ilgili bu yüksek yapıların kentlerin özelliklerini bozduğunu söylerken, turizm kenti olan Çeşme'de, TOKİ'ye plan yetkisi vermek doğru mu?
 
Erdoğan Bayraktar: İzmir Çeşme'de yaptığımız planın ben 6.50 olduğunu biliyorum. Yanlış biliyorsam buna da bakacağım. Çeşme'deki irtifanın 6.50 olduğunu biliyorum ben. Yoğunluğun da çok az ve turizm amaçlı olduğunu biliyorum. Orada imar daha fazla mı? Biz onayladık planı ama ben onu 6.50 irtifa biliyorum. Daha önce şikayet de olmuştu. İki kat diye biliyorum ben onu. Bilgim yanlış olabilir. Ona bakıp size bilgi vereceğim. (HT Egeli)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
egeli 2 Ağustos 2013 Cuma 16:10

Daha ne yaptıklarından haberleri bile yok.

Yorumu oyla      12      5  
private35 2 Ağustos 2013 Cuma 13:38

bu amcamın TOkideki yolsuzluktan da haberi yoktu.

Yorumu oyla      15      5  
2 Ağustos 2013 Cuma 12:04

Kuşadasına çevirin orayı 6 katlı binalara izin verin toplu konut idaresinin çeşmede ne işi var biri açıklasın rahat bırakın çeşmeyi

Yorumu oyla      24      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tartan: Desteklediğim kimse yok
Konak Belediye Başkanı zabıta haftası nedeniyle düzenlenen törende yerel seçim açıklaması yaptı.
Bornova’nın dershanesinde üniversite gururu
Bornova Belediyesi’nin üniversite ve lise sınavlarına hazırlanan öğrencilere ...
Balçova’nın çocukları hem eğleniyor hem öğreniyor
Yaz aylarında çocukların sosyal ve sportif etkinliklerle buluşmasını sağlamak ...
 
Engelsizmir için üç yarışma birden...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Engelsizmir 2013 kapsamında “Kısa Film”, ...
Sevimli Fil İzmir'in ilk havuz sefası...
Sıcak havadan bunalmasına rağmen havuza girmekten çekinen yavru fil İzmir, ...
Karşıyaka’da CHP’den Sürekli’ye bombardıman!
Meclis oturumuna Belediye Başkan Yardımcısı Çalışkan ile Grup Başkanvekili ...
 
Konak Belediyesi’nden kaza kurbanı işçilerin ailelere destek
Konak Belediyesi meclis toplantısında konuşan Başkan Tartan, Karataş’ta ...
AK Parti’den Karabağ’a sert tepki: Önce söz verdin…
Bayraklı Belediyesi Meclis Toplantısı’nda belediyeye ait arazilerin satışı ...
Durak’tan Kocaoğlu’na başkanlık desteği
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, yerel seçimlerde daha önce AK ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva