HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Ağustos 2013 Perşembe - 15:42

Durak’tan Kocaoğlu’na başkanlık desteği

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, yerel seçimlerde daha önce AK Parti ile arasında olan 90 bin oy farkını 100 bine çıkarma sözü verdi. Seçim sürecinde kendisi hakkında yıpratma çalışmalarına hız verildiğini ifade eden Durak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na da destek verdi. Durak, “Aziz Başkan adaylığını açıkladığında yanında olurum. Bir adım geri atmam. Seçimi onunla kazanırız” dedi.

Durak’tan Kocaoğlu’na başkanlık desteği

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Yerel seçim öncesinde aday adaylarının arttığı CHP’de birçok kişi yarışa girerken mevcut başkanlar da yeniden göreve devam etmek istiyor. Şimdiye kadar yedi kişinin başkan adaylığı, 250’ye yakın kişinin de belediye meclis üyeliği için dosya aldığı Karşıyaka’da Belediye Başkanı Cevat Durak’tan açıklamalar geldi. Başkan Durak, Karşıyaka için adaylık dosyası aldığını Büyükşehir Belediyesi’nde ise Aziz Kocaoğlu ile devam edilmesi gerektiğini söyledi.
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun adaylık açıklamasını yaptıktan sonra herkesin arkasında durması gerektiğini ifade eden Durak, “ Başkan ‘adayım’ derse her zaman yanında olurum. Bu tavrımdan bir adım bile geri atmam. O, var olduğu sürece arkasındayım. Kendisi bizi sever, sevmez, dışlayabilir de… Ben partili belediye başkanı olarak terimin son damlasına kadar CHP için çalışırım. Kocaoğlu gece gündüz çalışıyor. Yaptıkları var yapamadıkları var. Yapılamayanlara mutlaka bakacaktır. Ben, Aziz Kocaoğlu ile seçimi kazanacağımızı düşünüyorum. Seçimi onunla alırız. Yıpranmışlığı, eksikliği olabilir. Partinin yeniden bir macera aramasına gerek yok. Seçim sürecine kadar metro biterse, tramvay projeleri başlarsa, statlar yapılmaya çalışılırsa İzmir’den ses vermiş oluruz” dedi.

 
GENEL BAŞKAN KARAR VERECEK
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun görevde olan belediye başkanlarının yıpratılmaması konusunda kesin kararının bulunduğunu, bu konuya çok dikkat ettiğini ifade eden Başkan Durak, “Ankara, İstanbul ve İzmir’de kimin aday olacağına sayın genel başkanımız kendisi karar verecektir. Karar verilme aşamasında biz çıkıp konuşma yapamayız. Bu tavır ve tutum varken karşı bir davranış içinde bulunmak yanlış olur. İlçelerde hareketlilik başladı. Partinin aday adaylığı sürecini erken başlatması taliplilerin çoğalmasına neden oldu. Bu da görevde olan belediye başkanlarının yıpratılmasına neden oluyor. Genel merkezin belediye başkanlarına sahip çıkması gerekiyor. En azından seçim süreci yaklaşana kadar yıpratma politikalarına karşı çıkılmalıdır. Parti olarak benim delim, aptalım, şapşalım AKP’nin akıllısından 10 kat daha donanımlı ve bilgilidir, yani fazladır” diye konuştu.
 
150 BİN OY ALIRIM
Başkan Durak, yerel seçimlerde hedef koyduğu oy oranını da açıkladı. CHP’nin 2009 yerel seçimlerinde AK Parti’ye 93 bin oy fark attığını hatırlatan Durak, “Karşıyaka’da 250 bine yakın seçmen var. Bu seçmen sayısının 210-220 bini sandığa gidiyor. Bu seçimde oy farkını 100 bine çıkartırım. Yerel seçimlerde 150 bin oy alacağımı düşünüyorum. Hedefim budur” dedi.
 
HALKIN İÇİNDEYİM
Görevde olduğu iki dönemdir çok önemli projelere imza attığını ifade eden Başkan Durak, Karşıyaka’nın kendi döneminde kimlik kazındığını, marka haline geldiğini dile getirdi. Durak, “Çok ağır bir yük taşıdığımın farkındayım. Partiden aday adayı olanlar burayı rahat kazabileceklerini görüyorlar. O yüzden saldırılar artıyor. Bazı kesimler ciddi oranda orantısız saldırı düzenliyorlar. Ekonomik olarak mal varlığımın üçte ikisi gitti. Aileme, çocuklarıma yönelik ithamlarda bulunuyorlar. Mal varlığım ortadadır. Müfettişlerin incelemesinden her zaman alnımın akıyla çıktım. Gelirim, giderim, aile fertlerimin durumu didik didik edildi. Kimse bir şey bulamadı. Benim için ‘halkın içine çıkmıyor, sokakta değil’ diyorlar. Ben halkın içindeyim, sokaktayım, her yerdeyim. Kenti yaşayarak çalışıyorum. Belediye işleri dışında insanlar beni geceleri dışarıda mı görmüş. Benim için kim ‘restoranda göbek atıyor, yiyor, içiyor’ diyebilir? Sürekli iş üretiyoruz. Ben halkın içinde olmasam bu kadar oyu nasıl alırım, nasıl başarılı olur, yatırım şampiyonu bir yönetim sergilerim” diye konuştu.

 
KÜFÜR EDENLER BİRYERLERDE
Başkan Durak, son zamanlarda özellikle sosyal medya ve internet üzerinden kendisine yönelik kampanya başlatıldığını söyledi. Durak, “Her dönem her yere aday olanlar yine çıkıp açıklamalar yapıyor. Ne kadar partiye küfür eden varsa bir yerlerden yer kapmaya çalışıyorlar. Bunların sayısı zaten belli... Toplasan 15-20 kişiyi geçmez. Aynı kişiler çeşitli yöntemlerle propaganda yapıyor. Bu mantığı değişmesi lazım. Partili belediye başkanı başarılıysa destek olmak yerine eleştirenler artıyor. Parti içi iktidarı düşünenler, partinin bir yere gelmesinden çok kendisini düşünenlerin kimseye faydası olmaz. Son zamanlarda bağırıp çağıranlara baktığınızda farklı bir kesim daha ortaya çıktı. Diyelim ki bir kişinin kızı ya da oğlu belediyede çalışıyor. İkinci çocuğunu almadınız diye muhalefet yapıyor. Ya da işte çalışan, düzenli maaşı olan birisi için bu kez ‘kadrolu yap, sözleşmeli olsun’ teklifi geliyor. Başbakan ‘sözleşmeliler memur oldu’ açıklaması yapar yapmaz belediyede yığılma oldu. Herkes kendisini garantiye almaya çalışıyor” dedi.
 
EN SORUNSUZ MECLİS KARŞIYAKA’DA
Görevde bulunduğu süre içinde katılımcılık, demokrasi, eşitlik gibi kavramlara çok önem verdiğini anlatan Başkan Durak, “İzmir’in ilçelerine baktığınızda en sorunsuz meclisin Karşıyaka Belediyesi’nde olduğunu görürsünüz. Bu zamana kadar ciddi bir sorun çıkmadı. Muhalefet meclis üyelerinin konuşmadığı, itiraz etmediği, eleştirmediği tek yer Karşıyaka’dır. Çünkü onları sürekli bilgilendiriyorum. Parti grup toplantısında ise her şey açık açık konuşuluyor. Bir gündem maddesi geldiğinde üzerinde tartışırız. Eğer soru olursa hemen ilgili müdürü çağırıp bilgi alıyoruz. Konunun muhatabı kişi gelir ve brifingi verir” dedi.
 
HER KAPIYA İCRAAT DOSYASI
Başkan Durak, Eylül Ayı’ndan itibaren başlayacak bir çalışmayı da anlattı. Karşıyaka’da bulunan 136 bin kapıya tek tek belediye çalışmalarının anlatıldığı dosya bırakacaklarını söyleyen Durak, “İnsanlar uygulamaları zaten görüyor. Vatandaşlarımıza her fırsatta dokunuyoruz. Onları hiç ihmal etmiyoruz. Karşıyaka gerçekten yaşayan bir kent haline geldi. Akşam olduğunda sokakta hayat var. Canlı bir şekilde kent yaşamını sürdürüyor. Göreve geldiğimiz günden bu yana geçen 9 yıllık sürede yaptıklarımızı anlatan kitapçıkları kapılara bırakacağız. Karşıyaka uyuyan bir yerdi. Geldik, çalıştık, başardık ve kenti uyandırdık” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 26 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
şakacı 2 Ağustos 2013 Cuma 20:18

150 oy alırsan öpte başına koyyy...sayın başkanım.

Yorumu oyla      13      5  
nazan ulusay 2 Ağustos 2013 Cuma 15:40

beklenenın üstündeki performansınız birilerine ters gelmistir..yolunuza devam edın..

Yorumu oyla      11      13  
taci 2 Ağustos 2013 Cuma 15:07

sayın başkandan, karşıyaka belediyesi ile ilgili görev kusurunu anlatmak için randevu istiyoruz! on ay oldu sonuç alamadık... halkın arasında olduğuna kim inanır? karşıyakalı olmaktan utanır oldum.yazıklar olsun...

Yorumu oyla      17      6  
baris 2 Ağustos 2013 Cuma 14:03

bağımsız aday olsun bakalım, kaç yüz bin oy alacak?

Yorumu oyla      16      6  
karşıyakalı 2 Ağustos 2013 Cuma 13:52

gittiğiniz gün Karşıayaka'da Bayram ilan edilecek. Siz karşıyakanın değil bostanlı ve mavişehirin belediye başkanısınız.

Yorumu oyla      20      7  
Nafiz 2 Ağustos 2013 Cuma 13:30

Sahte partililer var CHP de, çıkarcı ayak takımı seçimler yaklaşırken rant peşinde. Adil Cevat Başkan Karşıyakada ekmeğinize yağ sürmedi, tüm karşıyakalılara hizmet sundu. Kötüleyenler onlara kıyak geçecek belediye başkanı istiyor belli.

Yorumu oyla      14      13  
ozer 2 Ağustos 2013 Cuma 12:36

100 bin den fazla oy farkı çıkar. tahminim. 120 bin falan.Ben akp nin yerine olsam aday bile göstermem.

Yorumu oyla      12      8  
FARK 2 Ağustos 2013 Cuma 12:04

SAYIN DURAK BAHSETTİĞİN DOKSANBİN OY FARKINI SENİN KİŞİSEL OYLARIN OLARAK GÖRME.BU OYLAR CUMHURİYET HALK PARTİSİNİN KEMİKLEŞMİŞ SEÇMEN OYLARI VE SEÇENEKLERİ OLMAMASI NEDENİ İLE CHP YE GELEN akp KARŞITI ATATÜRKÇÜ LAİK ORTA SAĞ SEÇMENİN OYLARIDIR.İNŞALLAH ADAY BELİRLEMEDE ÖN SEÇİM YAPILIRDA . KARŞIYAKA İLÇE SEÇİMİNDE OLDUĞU GİBİ SONUÇ ALIRSIN.

Yorumu oyla      25      6  
2 Ağustos 2013 Cuma 11:16

CEVAT DURAK ARTIK BIRAK

Yorumu oyla      30      8  
İSİMSİZ 2 Ağustos 2013 Cuma 11:14

ÇALIŞANLARINIZIN SIKINLARIN DİNLEYİN ONLARIN YANINDA OLUN BELEDİYE BAŞKANI HALKIN EMEKÇİNİN YANINDA DÜRÜST KİNCİ OLMAYAN GÜLERYÜZLÜ OLMALI İŞTE KARŞIYAKAYA BÖYLE BAŞKAN LAZIM GERİSİ TEFERRUATTIR...

Yorumu oyla      21      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aliağa’da bayram öncesi asfalt mesaisi
Son yıllarda kent tarihinin en büyük altyapı yatırımlarına tanık olan ...
Karabağlar mobilyacılık için el ele
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Karabağlar Belediyesi ile ...
Selçuk Akıncılar Huzurevi’nde köklü tadilat
Selçuk Belediyesi Akıncılar Huzurevi tadilata girdi. Huzurevi sakinleri ...
 
İzmir’in antik tiyatrosuna ilk kazma definecilerden!
İzmir’de Kadifekale eteklerinde olduğu belirlenen Roma döneminden kalma ...
Zabıta 57 yaşında
Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinde görevli zabıta birimlerinin ...
Çeşme’de ‘bütün’leştiren iftar
Ildır’da düzenlenen iftarda köylülerle bir araya gelen Başkan Tütüncüoğlu, ...
 
Karşıyaka'da Ramazan'ı sokakta yaşıyor
Karşıyaka’da “Sokak Sokak Ramazan” eğlenceleri hız kesmiyor. Karşıyaka ...
İzmir'de CHP'li belediyeden seccade açılımı!
Konak Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri, camilerde seccade ...
Urla derelerine Büyükşehir neşteri!
İZSU, Urla’nın Tabaklar Deresi ile Bozyaka dereleri ıslah edilecek. Çalışmalar ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva