HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Ağustos 2013 Perşembe - 20:18

AK Parti’den Karabağ’a sert tepki: Önce söz verdin…

Bayraklı Belediyesi Meclis Toplantısı’nda belediyeye ait arazilerin satışı tartışmalara neden oldu. AK Parti grubu, Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın Onur Mahallesi’nde Ege-Koop Körfez Evleri’nin alt tarafında yer alan gecekondu bölgesindeki vatandaşların taşınması için belirlenen arazilerin satıldığını ifade etti. AK Parti Grup Başkanvekili Hüsnü Boztepe, “Vatandaşı kandırıyorsunuz. Söz verdiğiniz yerleri satıyorsunuz. Halk bunu öğrenmeyecek mi?” dedi.

AK Parti’den Karabağ’a sert tepki: Önce söz verdin…

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Bayraklı Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Başkan Hasan Karabağ’ın katılmadığı toplantıyı İşçi Partili Meclis Başkanvekili Ertuğrul Sivrioğlu yönetti.

- Karşıyaka'da CHP'den Sürekli'ye bombardıman...  

- Konak'ta kaza kurbanı işçilerin ailelerine destek...

Meclis toplantısında belediyeye ait 21 bin 500 metrekarelik dev arsaların satışı tartışmalara neden oldu. AK Parti grubu Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın yoksul insanlar için söz verdiği arsaları satışa çıkardığını ifade etti. Karabağ’ın başkanlığın ilk yıllarında Onur Mahallesi’nde Ege-Koop Körfez Evleri’nin alt tarafında bulunan bölgedeki yaşayanlarla toplantı yaptığını belirten AK Partililer, verilen sözlerin tutulmadığını söyledi.
 
Toplantıda söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Hüsnü Boztepe, “Satışa çıkartılan araziler Dünya Barış Anıtı’nın bulunduğu yere çok yakın. Belediye başkanı gecekondu bölgesine gidip toplantı yapmadı mı? Hani belediye arazisinde konut üretip yoksul insanlara verecek, sonra da vatandaşları kurtaracaktınız? Verilen sözden sonra satışın gündeme gelmesi yakışmıyor. Ben burada CHP grup başkanvekiline, ilçe başkanına sormak istiyorum. Belediye başkanı orada toplantı yaptı mı yapmadı mı? Dün başka bir şey söyleniyor, bugün başka. Herhalde başkan vedalaşma toplantılarına başladı. Uzun süredir meclis toplantılarına da katılmıyor. Vatandaşa söz verdiğiniz yerleri satıyorsunuz. Bu konuda bir şeyler söylesinler. Oradaki vatandaş bunu öğrenecek. O zaman nasıl hesap vereceksiniz” dedi.
 
SATAMADIK BÖLDÜK
Boztepe’nin konuşmasının ardından söz alan CHP Grup Sözcüsü İmar Komisyonu Başkanı Cindi Canpolat, “Burası toplamda 20 bin metrekarenin üzerinde bir alandı. Toplu olarak satamadığımız için bölerek gündeme getirdik. Parseli ikiye böldük. Vatandaşların işgal ettiği arazi Milli Emlak’a ait. Belediye yönetimi gidip vatandaşlarla görüştü. Ama tek başına yapılabilecek bir iş değil. Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı Belediyesi ve Milli Emlak Müdürlüğü’nün ortaklaşa çalışma yapması gerekiyor” diye konuştu.
 
750 DAİRE ÇIKAR
AK Parti Meclis Üyesi Mimar Ali Kökoğuz da planlamaya göre belediyenin satış yaptığı araziye 750 daire yapılabileceğini söyledi. Kökoğuz, “Karşıyaka Belediyesi örnek bir çalışma yaparak TOKİ ile birlikte önemli bir proje hayata geçirdi. Gecekonduda yaşayan vatandaşlar 50-60 bin TL’ye uzun vadeli ödeme planları ile ev sahibi oldu. Belediye şimdi bu arazilere 750 daire yapacak. Bir kısmını bari bu vatandaşlarımıza verin. Oradan faydalansınlar. İnsanlar ev sahibi olsun” diye konuştu.


 
KAÇAK BİNAYA RUHSAT VERİLDİ İDDİASI
Meclis toplantısında Mansuroğlu Mahallesi’nde yer alan bir plan tadilatı tartışmalara neden oldu. AK Partili Meclis Üyesi Boztepe, “Burada plan tadilatı yok. Kocaman bina var. İnsanlar içinde yaşıyorlar. Daha önce bu konu Bornova Belediyesi’nde ret edildi. Ardından Bornova’dan geçti, Büyükşehir’den ret kararı çıktı. Ben burayı araştırdım. Müdürlük 2009 yılında geri çektiği dosyayı seçimlere 5-6 ay kala şimdi gündeme getiriyor. Burada kaçak inşaat var. Ruhsatı bile yok. Bırakın oturma ruhsatını inşaat ruhsatı yok. 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nunda meclisin yetkileri bellidir. Kaçak binaya ruhsat vermek gibi bir madde yok. Arkadaşların hepsi yargılanacaklar. Kaçak binaya ruhsat veremezsiniz. Bina bitmiş, insanlar yaşıyor. Buna nasıl evet dersiniz? Sadece isim değiştirilerek meclisin gündemine geliyor. Teknik arkadaşlar cevap versin. Burasının inşaat ruhsatı var mı? Binayı meşrulaştırmaya çalışıyoruz. Bizim yetkimiz de yok. CHP’li meclis üyeleri düşünsün. Yargı yolu açıktır. Burası mahkemelik bir alan. Konu yargıda” dedi.
 
MECLİS GERİLDİ, KONU GÜNDEMDE KALDI
Boztepe’nin ardından söz alan CHP Grup Sözcüsü Cindi Canpolat, yapı olan yerde plan tadilatı yapılabileceğini söyledi. Canpolat, “Eğer ihtiyaç duyulursa yapı olan yerde de olmayan yerde de plan tadilatı yapılır. Söz konusu yerde iki bina var. Bir binanın çekme mesafesinde sorun var. Bu konu komisyonda incelendi. Alanda yoğunluk artışı olmayacak. Teklif imar hattı değişikliğinden ibarettir. Burası ile ilgili sorun yok. Kaçak yapıya ruhsat vermiyoruz. Zaten ruhsat verme mercii değiliz” diye konuştu. 
 
MÜDÜR CEVAP VEREMEDİ
Meclis Başkanvekili Sivrioğlu, Emlak, İstimlak ve Kamulaştırma Müdürü Celal Gülağaç’ın konuyla ilgili açıklama yapmasını istedi. Gülağaç, binanın ruhsatlı olup olmadığı konusuna cevap veremedi. Tartışmaların uzaması üzerine Başkan Yardımcısı Bahar Erdican, planlama müdürlüğünün teknik raporu olduğunu söyledi. Erdican, “Komisyon toplantısına girenler zaten üç sayfalık raporda ne olduğu, ruhsatlı mı, ruhsatsız mı olduğu belli” dedi. CHP’li Meclis Üyesi Hamza Işık da teknik raporun açıklanmasını, kendilerine bilgi verilmesini istedi. Yapılan oylama sonrasında ilgili maddenin gündemde kalmasına karar verildi.
 
TRANSFER OLAN AK PARTİLİLER GÜNDEMDE
Toplantının sonunda söz alan AK Partili Boztepe, geçtiğimiz günlerde törenle CHP’ye geçen eski AK Partili yöneticileri gündeme getirdi. Boztepe, “Buradan isim vermeyeceğim. Birçok kişi belediyede bankamatik memuru olarak işe başladı. Bayraklı halkının parası birilerine veriliyor. Bu arkadaşlarımız ne üretiyorlar. Birisi ‘sosyal işlerde müdürüm’ derken diğeri ‘şurada görev aldım’ diyor. CHP’li arkadaşlar da bu konuya baksınlar. İhtiyacı olanlar tabi ki çalışsın. Üç beş kişinin şovuna karşılık birileri işe alınıyorlarsa, ne yaptıkları belli değilse çok büyük günahtır. Tüyü bitmemiş yetimlerin nafakasından pay alıyorlar. Önümüzdeki meclis toplantısında kimler olduğunu gündeme getireceğim” dedi. Boztepe’nin konuşmasının ardından mikrofonu alan CHP Grup Başkanvekili Remzi Palabıyık, belediyede işe insan alırken siyasi tercihine bakılmadığını söyledi.

 
BAŞKAN VEKİLİ ÇILDIRDI!
Meclis toplantısında ortamın gerilmesi üzerine CHP’li meclis üyeleri Fahrettin Orandı ve Vali Topal, Başkanvekili Sivrioğlu’na tepki gösterdi. Sivrioğlu’nun CHP’li Palabıyık ve diğer meclis üyelerini konuşturmadığını ifade eden ikili tarafsız davranmamakla suçladı. Bunun üzerine tepki gösteren Sevrioğlu, “Başkanvekiline nasıl meclis yönetileceğini öğretemezsiniz. Talimat veremezsiniz. Ben nasıl iş yapacağımı çok iyi biliyorum. Bu zamana kadar sorunsuz meclis yönettim. Her zaman da tarafsız olmaya çalıştım. Bu meclisi dengeli yönettim” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bayraklılı 2 Ağustos 2013 Cuma 17:54

bırakın idolojiyi iktidar kimse onu destekleyin kim kalkındıracak bayraklıyı chp altından kalkabilecekmi kentsel dönüşümün bayraklılı aklını kullanırsa TÜRKİYE NİN gözbebeği olur.korku edebiyatına kapılmayın akıllı olun GAZİ MUSTAFA KEMALİ kullananlara pirim vermeyin.ilçenize sahip çıkın gelişsin değer kazansın evlerinizin değeri artsı iktidarın nimetlerinden sizde yararlanın idolejiyle biryere varamazsınız.

Yorumu oyla      12      6  
muhtar 2 Ağustos 2013 Cuma 11:11

Bekle Bayraklı MHP geliyor. Asla kavga olmayacak idare ve adalet ile örnek olacaklar.

Yorumu oyla      14      11  
2 Ağustos 2013 Cuma 10:37

BU MECLİSTE KAVGADAN BAŞKA NE ÜRETİLDİKİ ŞİMDİYE KADAR. BELEDİYE BAŞKANI NEDEN GELMİYOR MECLİSE ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL. İNŞ ÖNÜMÜZDEKİ YIL İŞ YAPAN BİR MECLİS VATANDAŞI İÇİN ÇALIŞAN BİR MECLİS, GELİR 4.5 YIL MAALESEF BOŞ GEÇTİ.

Yorumu oyla      19      10  
hasan yılmaz 2 Ağustos 2013 Cuma 08:57

akp zihniyeti bu yalan yalan yalan.... artık yemiyor insanlar

Yorumu oyla      21      11  
dert küpü 1 Ağustos 2013 Perşembe 22:33

şu chp devri kapansada şu belediye artık iş yapmaya başlasa..hasan yine yok..heybeden başkan olan adam takarmı meclisi.bir daha nasıl seçilmek istiyor anlamıyorum..hani insan bir şey yaparda halk beni sevdi yine aday olayım der.basıyor medyaya parayı halkçı kahraman oluyor.millet yermi bilemem.yerse kendileri bilir..benden hasana oy yok ..

Yorumu oyla      24      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Durak’tan Kocaoğlu’na başkanlık desteği
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, yerel seçimlerde daha önce AK ...
Aliağa’da bayram öncesi asfalt mesaisi
Son yıllarda kent tarihinin en büyük altyapı yatırımlarına tanık olan ...
Karabağlar mobilyacılık için el ele
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Karabağlar Belediyesi ile ...
 
Selçuk Akıncılar Huzurevi’nde köklü tadilat
Selçuk Belediyesi Akıncılar Huzurevi tadilata girdi. Huzurevi sakinleri ...
İzmir’in antik tiyatrosuna ilk kazma definecilerden!
İzmir’de Kadifekale eteklerinde olduğu belirlenen Roma döneminden kalma ...
Zabıta 57 yaşında
Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinde görevli zabıta birimlerinin ...
 
Çeşme’de ‘bütün’leştiren iftar
Ildır’da düzenlenen iftarda köylülerle bir araya gelen Başkan Tütüncüoğlu, ...
Karşıyaka'da Ramazan'ı sokakta yaşıyor
Karşıyaka’da “Sokak Sokak Ramazan” eğlenceleri hız kesmiyor. Karşıyaka ...
İzmir'de CHP'li belediyeden seccade açılımı!
Konak Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri, camilerde seccade ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva