HABERLER>POLİTİKA
9 Mayıs 2013 Perşembe - 08:25

Gülen'den Erdoğan'a sert göndermeler: Firavun...

Fethullah Gülen’in son yayımlanan konuşmasında Başbakan Erdoğan'a ağır göndermeler yaparak sert bir dille eleştirdi.

Gülen den Erdoğan a sert göndermeler: Firavun...

ANKARA - ABD’de yaşayan emekli vaiz Fethullah Gülen son dönemdeki hükümet-cemaat tartışmaları ve cemaate yönelik eleştirilere sert tepki gösterdi. “Bazen kuvvet insanı küstahlaştırabilir” diyen Gülen, “Mümin bile olsa ahlaken firavun olur. Sıfatları itibarıyla firavun olur. Bazen nimetlerin sağanak sağanak baştan yağması o da insanı böyle nemrutlaştırır, firavunlaştırır” diye konuştu.
 
Samanyolu TV’de yayımlanan video kaydında, kuvvetin insanı küstahlaştırabileceğini belirtirken “Yani sıradan bir insan gelir, şöyle böyle konjonktürel olarak bir yerde bazı imkânları elde edebilir, dümene oturabilir. Dümene oturduktan sonra artık götürdüğü o vasıtanın içindeki o insanların hiçbirinin hukukuna riayet etmez. Hep tepeden bakar onlara. Hep itab eder, ‘Yerinizde oturun’ der. Adamlar bir şey söyleseler, ‘Az şurada dursanız da bir namaz kılsak, sen dümendesin. Az dursanız da burada bir dinlensek, nefes alsak’, ‘Kesin sesinizi. Siz anlamazsınız o işleri. Ben ne dersem o olur falan’ der” diye konuştu.
 
Gülen, elde edilen imkânlardan kaynaklanan küstahlaşmanın yalnızca “kâfirlerle” sınırlı olmadığını anlatırken şunları söyledi:
 
“Hatta mümin bile olsa ahlaken firavun olur. Sıfatları itibarıyla firavun olur. Bazen nimetlerin sağanak sağanak baştan yağması o da insanı böyle n emrutlaştırır, firavunlaştırır. İnsan gaflete dalar. Hazreti Pir’in ‘Yirmi Üçüncü Söz’de ifade ettiği gibi yer içer, yan gelir, bilmem neler gibi kulağı üzerine yatar.”
“İmkânların bolluğu şirazeden çıkarır” diyen Gülen, “Dediğim dedik, şirazeden çıkarır. Ahmak bir güruhun hiç olmayacak şeyleri bile alkışlaması onu şirazeden çıkarır. Takdir edilecek şeylerin yanında tenkit edilecek şeyler, belki sorgulanacak şeyler, onları bile alkışlayan insanlar yine bağışlayın, onu küstahlaştırır. Bunlar küstahlaşma yollarıdır, hafizanallah” dedi.
 
Gülen, “Allah bazen küçük insanlara büyük işler yaptırır. Nimetleriyle onları serfiraz kılar. Bazıları ise bunu göremez. Bunca imkânlarımıza rağmen bunların yaptığı gibi yapamıyoruz der” ifadelerini kullandı.
 
“Kıskançlığa giriyorlar, hasede düşüyorlar, cemaat diyorlar, hareket diyorlar, hizmet diyorlar, oturup kalkıyor Batılıların İslamfobisi yaşadığı gibi, bir cemaat fobisi yaşıyor ve yaşatıyorlar” diyen Gülen, “Ah keşke bilseler; cemaat yapmıyor, hareket yapmıyor, hizmet yapmıyor. Allah yapıyor (celle celaluhu). Ama Ona binlerce hamdü sena olsun ki bu nesli, bu nesli cedidi Allah böyle güzel şeylerde istihdam buyuruyor” değerlendirmesini yaptı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 20 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sipahi 29 Kasım 2013 Cuma 15:53

başakanı güç zehirlenmesiyle, firavunlukla suçlayanlar bir aynaya baksınlar. Üç kuruşluk dünya menfaati için ruhunu siyonizme satan,Allah korkusundan uzak hoca bozmasıyla kpss skandallarıyla milyonların hakkını yiyen soytarı cemaati. firavunun kim olduğunu herkes iyi biliyor.

Yorumu oyla      14      8  
Dedişko 17 Kasım 2013 Pazar 02:40

rte ciler liderinize söylemiyor Hoca efendi bana söylüyor bana alınmayın sakın güç sarhoşluğu güç zehirlenmesine döner. Barzani şivan apo rte devam Hocamı eleştirmek ne haddinize helallık isteyin helallik.

Yorumu oyla      14      13  
betül 27 Ağustos 2013 Salı 21:15

yazıklar olsun bu yazıyı erdoganla alakalı bulanlara haftalar once yanyınlanan ve hıc alakası olmayan bı yazı o kadar kalbınız kararmıskı kıme ne laf atcagınızı sasırıyorsunz

Yorumu oyla      14      6  
algı savaşçısı 9 Mayıs 2013 Perşembe 22:44

bu söylemler erdoğanamı yoksa erdoğanı kıskanan diğer parti başkanlarınamı iyi anlayyın iyi...

Yorumu oyla      15      8  
TC.partizan 9 Mayıs 2013 Perşembe 21:34

KONUŞ HOCA EFENDİ KONUŞ DÜNYANIN TAKTİR ETTĞİ TÜRKİYENİN GURURU ABD VE CİA NİN SADIK DOSTU KONUŞ SENİ DÖRT GÖZLE TÜRKİYEYE DÖNMENİ BEKLİYORUZ KONUŞ KONUŞ KONUŞ....

Yorumu oyla      20      15  
Aydınlanma neferi 9 Mayıs 2013 Perşembe 20:33

Kişi karşısındakini kendinden bilirmiş,armut dibine düşermiş veya üzüm üzüme baka baka kararır,kör ile yatan,şaşı kalkarmış vb sizin gibilere bu vatan da yer yok.

Yorumu oyla      20      10  
DEMİRHAN YAZICI 9 Mayıs 2013 Perşembe 20:18

ACABA DİYORUM ŞİMDİ RTE, HOCAYI ERGENEKONUN BİR NUMARASI DİYE İNTERPOLDEN İSTERMİ ACABA DİYORUM HANİ HOCAYIDA SİLİVRİYE YATIRIRMI DİYORUM

Yorumu oyla      21      10  
TC BUCALI 9 Mayıs 2013 Perşembe 18:10

Fettulah tayyibi gömer ...

Yorumu oyla      17      16  
TC. Öz Vatandaş. 9 Mayıs 2013 Perşembe 16:55

Keser döner sap döner gün gelir hesap döner. Şimdi bunların çatışmasının sebebi hikmeti ne acaba, şimdiye kadar bir birlerine toz kondurmayanlar şimdi taraf olmuş bir birlerini yiyiyorlar. Dilerim'ki bir zamanlar taraf olan bu iki din simsarı bu işte bertaraf olurlar. Sakın milleti oyalamak ve gündemi değiştirmek için bir tezgah kurmuş olmasınlar, bunlardan her şey beklenir.

Yorumu oyla      19      15  
Erdi 9 Mayıs 2013 Perşembe 16:54

Hemen tayyip erdoğan laf atmış ne alaka kardeşim nerden çıakrıyorsunuz bu birliktelik bozulmaz referandumda da gördük önümüzdeki seçimde de daha önceden nasıl Said Nursi Hazretleri demokrat partiye destek verdiyse aynı zamanda hocaefendi de başbakanımıza destek veriyor.Allah razı olsun hepsinden...

Yorumu oyla      18      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'dan çekilme ve Karayılan çıkışı
CHP'den çok sayıda isim bu akşam Aydın Ayaydın'ın ev sahipliğinde düzenlenen ...
Başbakan Erdoğan şaşırttı: Bizi içeriden vurdular
Başbakan Erdoğan, İstanbul'da katıldığı törende yaptığı konuşmada Marmaray ...
Bakan Yıldırım annesini anlattı: Yaşasaydı…
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Türkiye'de ...
 
Komisyon kuruldu: 'Süreç' 11 vekile emanet!
Çözüm Sürecini Değerlendirme Komisyonu için AK Parti ve BDP'nin belirlediği ...
Emine Erdoğan’dan birlik ve barış mesajları
''Anneler ağladıkça bir ülke huzurlu olamaz'' diyen Başbakan Erdoğan'ın ...
CHP'de ‘barış ve demokrasi bildirisi’ tartışması
CHP'nin 'yenilikçi' isimlerinin, BDP'li, TİP'li, DEP'li siyasetçilerle ...
 
Ve CHP ‘demokrasi için’ alana iniyor: İlk durak Aydın
CHP Genel Merkezi tarafından düzenlenecek Demokrasi Mitinglerinin ilki ...
İl Genel Meclisi CHP’ye konuk oldu: Masada 2 kritik proje
Meclis Başkanı Serdar Değirmenci, yerel muhalefet temsilcileriyle birlikte ...
AK Parti’den Kürüm’e: Part-time başkan!
Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm’ün eleştirilere belediye meclis ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva