HABERLER>POLİTİKA
8 Mayıs 2013 Çarşamba - 14:07

AK Parti’den Kürüm’e: Part-time başkan!

Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm’ün eleştirilere belediye meclis toplantısında cevap vermesini eleştiren Kadir Uçar, “Bunun adı düpedüz siyasi yozlaşmadır, ahlaksızlıktır, tahammülsüzlüktür” dedi. Uçar, Kürüm’ün part-time başkan olarak çalıştığını da söyledi. Meclis Üyesi Körüklü de, “Karabağlar Belediyesi’nin ilçeyi tavernacı bir zihniyetle yönetiyor” ifadelerini kullandı.

AK Parti’den Kürüm’e: Part-time başkan!

İZMİR - İlçe binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kadir Uçar, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm’ün kendisine yöneltilen eleştirilere başkanlık koltuğundan yanıtlamasının yanlış olduğunu vurgulayarak, Başkan Kürüm’ü kamuoyu önünde açıklama yapmaya davet etti.

“Sayın Kürüm, oturduğu koltukta haklı eleştirilere dahi tahammül edememektedir. Sayın Kürüm yine kendisine yakışanı yaptı ve Belediye Meclis Başkanı sıfatını unutup bir siyasi parti başkanı gibi üstelik kendisine cevap verme hakkı ve şansı dahi olmayan bir ilçe başkanına “Bir daha beni özelimden dolayı beni eleştirme!” diyerek ve parmaklarını sallaya sallaya kendisini eleştirmemiz için bizleri tehdit etti. Bunun usule aykırı olduğunu hatırlatan Grup Başkan Vekilimiz sayın Av. Erol Körüklü’yü ise Meclis Toplantı Salonundan dışarı atmakla tehdit etti. Bu ne cürettir. Halkın seçtiği bir Belediye Başkanı yine halkın seçtiği bir Belediye Meclis Üyesini Belediye Meclis Salonundan atmakla tehdit etmektedir. Bunun adı düpedüz siyasi yozlaşmadır, ahlaksızlıktır, tahammülsüzlüktür” diyen Kadir Uçar, Sıtkı Kürüm’ün yapımı planlanan heykel konusunda da eleştiride bulunarak borçla yapılacak heykelle değil en çok çalışan başkan olarak rekorlar kitabına girmesi gerektiğini söyledi.

“PART-TİME BAŞKAN”
CHP’ye oy veren vatandaşlara ‘Uyanın!’ diye seslenen ve belediye hizmetlerinin yetersizliğini dile getiren Başkan Uçar, Başkan Kürüm’ün yarım gün çalışan part-time bir başkan olduğunu da sözlerine ekledi. “Karabağlar yarım hizmet alacak yer midir ki belediye başkanı yarım çalışıyor. Biz bunu söyledik” diyerek eleştirilerine devam eden İlçe Başkanı Uçar, ayrıca Karabağlar Belediyesi’nin adı klonlama diye geçen bir yöntemle, bir sahtekârlık yaptığına dikkat çekti. İlk etapta sayısı 33 inşaat firması şeklinde yöntemde şimdi bu sayının 72 inşaat firması civarına çıktığının iddia edildiğini belirten Uçar, “Bu kurumdan içeriden birileri aynı makbuzu klonlamışlar! Sadece suret harcı yatırıyorlar, bu da şimdi sadece 75 kuruş civarında fakat klonlanan esas dosyasına konan makbuz aynı numarayı ve sayıyı taşımasına rağmen 8 bin TL’den başlayıp 43 bin TL’ye kadar çıkıyor. Bu paralar direk birilerinin cebine giriyor. Yani aslında ruhsat harçları hiç yatırılmıyor. İmar Müdürlüğüne atanan bir bürokrat bu haksız kazancı ve olumsuzlukları yakalayınca sistemi değiştirmeye çalışmış. Ama kurum içerisinde bazıları bu uygulamadan rahatsız olmuşlar tabi! Bu inşaat firma sahiplerinden alınan duyumlara göre bu arkadaşları 5-6 kişilik guruplar halinde odasına çağırıp bu harçların tekrar ve de faizi ile birlikte mükerrer ödemelerini istemiş. Bu firmalar da Karabağlar Belediye sınırlarında inşaat yaptıkları için devam eden işlerin ruhsatlarının iptal edilmemesi adına tekrar ödemek zorunda bırakılmışlar” dedi.
 
“TAVERNACI ZİHNİYET”
Karabağlar Belediyesi’nin ilçeyi tavernacı bir zihniyetle yönettiğini ve Başkan Kürüm’ün her şeyi bahane ederek kendilerine hakaret içeren sözler söylediğini ifade eden Meclis Üyesi Erol Körüklü de, “Son mecliste de aynı şey başımıza geldi ve bu yüzden meclisten ayrılmak zorunda kaldık. Sayın başkanın ruhunda doğmuş olan fırtınayı teskin için ak partili meclis üyelerine hakaret etme hakkı yoktur. Bu tavrı kabul etmemiz mümkün değildir. Arkamızdaki kitleyi temsil ediyoruz ve onlara da hakaret etme hakkı yoktur. Gereken neyse tepkimizi koyacağız” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Genç bu kez Başbakan’ın sözlerini sordu
CHP Tunceli Milletvekili Genç, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın grup toplantısındaki ...
Arınç’tan ‘çekilme’ açıklaması: Sonuç önemli
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, PKK'nın çekilmesiyle ilgili ''Süreç ...
CHP'li Güler'e Meclis'te sürpriz konuk
İzmir Milletvekili ve CHP Parti Meclisi Üyesi Birgül Ayman Güler ile Bartın ...
 
‘İZBETON’ tartışması tam gaz: Bakan, Çakar’a gürledi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZBETON şirketinde yapılan toplantıyı ...
Meclis'te bu kez de 'cariye' polemiği
Meclis, geçen hafta yaşanan küfür kavgasının ardından bu haftayı da CHP ...
Şengül’den Kocaoğlu’na bombardıman: Beceriksizliği…
AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
 
Milletvekilleri ilk kez uzlaştı: Hakları genişliyor!
4 partinin Meclis Başkalığı’na sunduğu teklifin yasalaşması halinde, vekillerin ...
Yeni Anayasa için devam kararı
Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun bugünkü toplantısından, çalışmaların 1 Temmuz'a ...
Bağış’tan ilginç İzmir çıkışı: Umarım Allah…
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, partisinin il başkanlığını ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva