HABERLER>POLİTİKA
8 Mayıs 2013 Çarşamba - 16:05

İl Genel Meclisi CHP’ye konuk oldu: Masada 2 kritik proje

Meclis Başkanı Serdar Değirmenci, yerel muhalefet temsilcileriyle birlikte CHP İl Başkanı Engin’i ziyaret etti. Konak Meydanı Projesi ile Kaklıç Havalimanı’nın açılması önerileri masaya yatırıldı.

İl Genel Meclisi CHP’ye konuk oldu: Masada 2 kritik proje

Yusuf TOMRUK/EGEDESONSÖZ - İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci ve Meclis’te grubu olan partilerin grup başkanvekilleri CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’i makamında ziyaret etti.

Ziyarete İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci’nin yanı sıra, CHP Meclis Grup Başkanvekili Doğan Albayrak, AK Parti Grup Başkanvekili Nazmi Kalyoncu ve MHP’yi temsilen İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet İncesu da katıldı. 

Toplantının konusu İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci tarafından daha önce çok kez dillendirilen iki İzmir projesiydi…

İl Genel Meclisi Başkanı Değirmenci, “Konak Meydanı’nın genişletilmesi ve Kaklıç’ta bulunan ve 1980 darbesi sonrası askeriyenin kullanımına bırakılan havalimanının yeniden düzenlenerek kullanıma açılmasını istiyoruz. İl Genel Meclisi’ndeki partilerle birlikte ortak hareket etme kararı aldık ve sizin desteğinizi istemeye geldik. İl genel Meclisleri’nin kapatılması sonrası paylaştırılacak taşınmazların durumu nedeniyle İzmir’in önünde tarihi bir fırsat vardır. Bilindiği gibi Büyükşehir’in hizmet binası depreme dayanıksız… Merkez Bankası ve SGK binası da aynı paralelde yan yana yer alıyor. Bizde kapanmamız gündem değilken tekel tütün deposu yanına yeni bir hizmet binası yaptırdık. Eylül ayında teslim edilecek. 26 bin metrekare hizmet alanı bulunuyor. 112 araçlık otoparkı da bulunacak. Bu bina Büyükşehir’in yeni hizmet binası olabilir. Sözünü ettiğimiz üç binanın yıkılmasıyla İzmir ihtiyacı olan büyük meydana kavuşabilir diye düşünüyoruz. Ayrıca İzmir’in kahramanı Hasan Tahsin anıtı Büyükşehir hizmet binasının gölgesinde kalıyor. Yıkım sonrası yarışma yoluyla daha büyük bir heykel yapılarak bu meydana adı verilebilir. İlk etapta yıkılacak üç binanın ardından Hükümet konağı çevresinde bulunan valilik ve emniyete ait binalarında yıkılmasıyla İzmir’in çehresi yenilenebilir diye düşünüyoruz” dedi.

 
KUZEY AKSINA HAVALİMANI ŞART
Geçtiğimiz günlerde CHP’de en uzun süre Grup Başkanvekilliği yapan İzmir Eski Milletvekili Kemal Anadol tarafından da gündeme getirilen Kaklıç Havalimanı’nın sivil kullanıma açılması önerisinin kuzey aksı için çok önemli olduğunu belirten Değirmenci, “1980 önce sivil olarak kullanılan ancak 1980 sonrası askeriyenin kullanımında kalan havalimanı İzmir’in ihtiyaçları doğrultusunda yeniden kullanıma açılmadır. EXPO için 30 milyon turist rakamlarından bahsediliyor. Mevcut havalimanı Adnan Menderes ise bunu karşılamaktan çok uzak... Tedbirleri baştan almak zorundayız. Çandarlı’ya çok büyük bir liman yapılıyor. Ciğli, Aliağa ve Menemen’de önemli sanayi kuruluşları var. Buraya bir havalimanı şart... İzmir’in bir ortak sorunu olduğu için parti üstü görüp bu iki öneriyi daha sonra siyasi partilerin grup başkanvekillerini bilgilendirerek konuyu Meclis gündemine gelmesini sağlamak istiyoruz” diye konuştu.
 
İZMİR’E ÇİVİ ÇAKMA HEYECANI OLAN HERKESİN YANINDAYIZ
AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı ve İzmir İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Nazmi Kalyoncu da CHP ziyaretinde önemli açıklamalarda bulundu. Kalyoncu, İzmir’e hizmet söz konusu olduğunda siyasi parti ayrımı gözetmediklerini, İzmir’e tek bir çivi çakacak herkesin yanında olduklarını belirterek, “Ortaya konan büyük bir meydanın oluşması projenin bir parçası. Kentsel dönüşüm kanunu da yapılacak olan bu büyük meydanın oluşması için hukuki altyapısını oluşturmada çok önemli bir ayak diye düşünüyorum. Bu Konak'taki yaratılacak olan meydanla birlikte, onun parçası olan, Kemeraltı, Agora ve Kadifekale aksı üzerinde de bütünlük arz edecek projelendirme olursa harika bir şeyler ortaya çıkar. O nedenle meydanları boşaltırken, mevcut ihtiyaçları karşılayacak nitelikte projelendirilmesi gerekir. Kemeraltı'nın alt kısmının otopark olarak düzenlenip düzenlenemeyeceğini konuşmak lazım. Tarihi dokuyla birleştirmek lazım... AK Parti grubu olarak başkanın bu konudaki önerisine,   bu konunun üzerinde yoğunlaşarak, daha genişleterek İzmir'e hizmet edilmesi gerektiği konusunda hemfikiriz. Zaten İzmir'e hizmet sunulması konusunda siyasi parti ayrımı söz konusu değil. Havalimanı konusu 35 projenin içerisinde zaten var” dedi.
 
MHP temsilcisi İl Genel Meclis’i Üyesi Ahmet İncesu ise bu iki proje için partinin ellerinden geleni yapmaya hazır olduğunu ifade etti ve “Ben Menemen’den seçilmiş bir meclis üyesi olarak bölgenin havalimanı sorununu bizzat yaşayanlardanım. MHP olarak elimizden gelen desteği vermeye hazırız” dedi.
 
İZMİR OLARAK HIZLI DAVRANMALIYIZ
Konuşmalar sonrası söz alan İl Başkanı Ali Engin, proje kapsamında sadece Büyükşehir belediye binasının değil diğer devlet kurumlarının da yıkılmasının ön şartları olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu: “Büyükşehir belediye binasının yıkılmasına evet ama öncelikle diğer binaların da beraber düşünülmesi gerektiği ön şartımız. Yapılacak olan tütün deposundan dönüştürülen o binanın İzmir için çok faydalı olacağını düşünüyorum. Ancak Büyükşehir’in tüm birimlerinin oraya sığmayacağını biliyoruz. Farklı alternatifler de olabilir. B güze fikirler için elimizi çabuk tutmalıyız. İzmir olarak hızlı davranmalıyız.”
 
İl Başkanı Engin, “İzmir bu hale son yüzyılda geldi, son on yılda değil” diyerek, “Gecekondu ve çarpık kentleşme ile mücadele bundan sonra hızlı davranmamız gerekiyor, bunun en önemli şartı da tüm kurumların işbirliğinden geçiyor. Tek başına bunlar yapılamıyor. Bira raya gelmek lazım... Bu birlikteliğiniz gerçekten yararlı buluyoruz. İZBAN’da olduğu gibi, İzmir için birlikte hareket edilmesinin önemine inanıyoruz” diye konuştu.



Engin planlı kalkınmadan yana olduklarını vurgulayarak, “Parti olarak da planlı kalkınmadan yanayız, büyük meydanlara yeniden yapılandırılması gibi konulara parti olarak çok hassas davranıyoruz. Alsancak Limanı’nın AVM’ye dönüştürülmesine o nedenle karşıyız. Kaklıç Havalimanı’na daha önce AK Parti’nin 35 projesi içinde diye karşı çıkmıyoruz. Çandarlı Limanı, Konak Tüneli gibi projelere de AK Parti önerdi diye karşı çıkmadığımız gibi. Bizim önceliğimiz kentimizin planlı kalkınması. Kentimizin sorunlarını hep beraber çözmemiz lazım. 25 yıldır merkezi hükümetler tarafından İzmir'in çok ihmal edildiğini de biliyoruz. 70-80 yıllık gecekondulara sahip olmamız bunun en önemli göstergesi . Göç ve yerleşmenin düzenli yönetilmediğini biliyoruz. Artık daha planlı kalkınalım. Nereye ne yapılacağını bilelim. Her yer beton olsun demiyoruz. İzmir trafikte en az zaman geçirilen kent. Ama İstanbul'a da benzemeyelim. İzmir böyle olmadan düzenli, yönetilebilir, planlanmış bir kent olmalı. Yabancı sermaye ve özel sektöre karşı değiliz. Haksız kazanç ve ranta karşıyız ” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti’den Kürüm’e: Part-time başkan!
Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm’ün eleştirilere belediye meclis ...
Genç bu kez Başbakan’ın sözlerini sordu
CHP Tunceli Milletvekili Genç, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın grup toplantısındaki ...
Arınç’tan ‘çekilme’ açıklaması: Sonuç önemli
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, PKK'nın çekilmesiyle ilgili ''Süreç ...
 
CHP'li Güler'e Meclis'te sürpriz konuk
İzmir Milletvekili ve CHP Parti Meclisi Üyesi Birgül Ayman Güler ile Bartın ...
‘İZBETON’ tartışması tam gaz: Bakan, Çakar’a gürledi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZBETON şirketinde yapılan toplantıyı ...
Meclis'te bu kez de 'cariye' polemiği
Meclis, geçen hafta yaşanan küfür kavgasının ardından bu haftayı da CHP ...
 
Şengül’den Kocaoğlu’na bombardıman: Beceriksizliği…
AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Milletvekilleri ilk kez uzlaştı: Hakları genişliyor!
4 partinin Meclis Başkalığı’na sunduğu teklifin yasalaşması halinde, vekillerin ...
Yeni Anayasa için devam kararı
Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun bugünkü toplantısından, çalışmaların 1 Temmuz'a ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva