HABERLER>SAĞLIK
21 Nisan 2012 Cumartesi - 19:50

Besin destekleri alanında zade vital dönemi başlıyor

Dünyanın en geniş soğuk pres bitkisel yağ serisi "zade vital doğal besin destekleri" satışa sunuldu. Soğuk pres yağlarda yine dünyada ilk kez yumuşak kapsül formunda ve gmp normlarında üretilen zade vital sadece eczanelerde yer alacak.

Besin destekleri alanında zade vital dönemi başlıyor

İZMİR - 124 yıllık köklü geçmişi, deneyimi ve uzmanlığı ile Helvacızade Şirketler Grubu tarafından Ege Üniversitesi İlaç Geliştirme ve Farmakokinetik Araştırma-Uygulama Merkezi ARGEFAR işbirliği ile 5 yıllık Ar-Ge çalışması sonucu geliştirilen ve kalitesi ARGEFAR tarafından 2 yıl süren stabilite analizleri ile test edilen Zade Vital Doğal Besin Destekleri Serisi, 15 Mart 2012 tarihinden itibaren eczanelerde yerini almaya başladı.
 
Zade Vital 25'i aşkın ayrı bitki, meyve ve tohumdan soğuk pres yöntemi ile elde edilmiş ve farklı kullanımlara yönelik 7 ayrı formda sunulan toplam 170 çeşit ürün içeriyor. Aralarında Çörek Otu Yağı, Ruşeym Yağı, Kabak Çekirdeği Yağı, Üzüm Çekirdeği Yağı ve Nar Çekirdeği yağı gibi etkinlikleri bilimsel çalışmalarla tespit edilmiş çok değerli ürünler bulunan ve ülkemiz topraklarında yetişen bitki tohumlarıyla üretilen Zade Vital Serisi ile doğal besin destekleri pazarında yepyeni bir dönem başlıyor.
 
Soğuk pres doğal besin destekleri ile daha sağlıklı olmak elinizde
Sağlıklı yaşamın vazgeçilmez bir öğesi olan beslenme, bilinçli bir şekilde planlandığında vücudumuzun gereksinimlerini karşılamanın ötesinde vücut direnci de artırarak hastalıklara karşı koruma sağlamaya ve daha kaliteli bir yaşam sürmeye destek oluyor. Gerçekleştirilen bilimsel çalışmalar da gıdaların doğal olarak tüketilmesinin sağlık açısından çok önemli olduğunu gösteriyor.
 
Vücudumuzun üretemediği bazı besinler ile dışarıdan aldığımız maddeler esansiyel (elzem) olarak adlandırılıyor. Bitki, meyve ve tohumlarda bulunan yağların Soğuk Pres yöntemi ile alınması sonucu elde edilen ürünlerde herhangi bir şekilde ısıl işlem ve kimyasal madde uygulaması olmadığı için esansiyel yağ asitleri Omega 3, Omega 6 ve Omega 9 doğal olarak yağa geçiyor. Soğuk Pres yağların bileşimlerinde yüksek oranda bulunan tekli ve çoklu doymamış yağ asitleri, A, D, E ve K vitaminleri ve antioksidan bileşikler insan bedeninin günlük enerji ihtiyacını ideal bir şekilde karşılıyor, kalp ve damar sağlığını koruyucu etki gösteriyor ve vücudun daha sağlıklı bir şekilde işleyişini sağlamaya yardımcı oluyor. Soğuk pres yağlar harici kullanımda da cildin bağ dokusunu güçlendirmeye, kırışıklığa yol açan serbest radikal hasarların önlenmesine yardımcı oluyor. Yıpranmış saçların onarılmasında da destek olan soğuk pres yağlar saç köklerini besleyerek daha güçlü olmasını ve daha hızlı uzamasını sağlıyor.
 
Zade vital, 16 farklı kalite ve sistem belgesine sahip zade laboratuvarları'nda üretiliyor
Türkiye'de TS-EN- ISO 9002 Kalite Yönetim Sistem Belgesi'ni alan ilk bitkisel yağ rafinasyon tesisi olan Zade Üretim Tesisleri, 16 farklı yönetim sistemleri ve sertifikalarına sahip ilk ve tek firma konumunda. Zade Vital hammaddeleri Türkiye'nin ve dünyanın en iyi bölgelerinden seçiliyor ve akredite Zade Laboratuvalarında farklı analizlere tabi tutularak kaliteleri onaylanıyor. Üretim süreci insan hatasından bağımsız PLC otomasyon sistemi kontrolünde gerçekleştiriliyor. Üretim sonunda elde edilen her bir ürün 17 farklı teste tabi tutuluyor. Ayrıca, tesislerin farklı birimlerinden alınan örnekler üzerinde, günlük olarak yaklaşık 400 analiz gerçekleştiriliyor. Tüm Zade Vital ürünleri ambalajlanma aşamasına kadar kapalı sistem aracılığı ile paslanmaz çelik tanklarda, ürün özellikleri değişmeden muhafaza ediliyor. Zade Vital, ürün kalitesini ve besin değerini koruyan özel tasarımlı ambalajlarda sadece eczanelerden son kullanıcılara ulaşıyor. Ayrıca ambalajlarda Braille alfabesi (körler alfabesi) de yer alıyor.
 
Zade Vital Serisi'nde kilo kontrolünden güzelliğe, bağışıklık sisteminden günlük enerji ihtiyacına ve kalp-damar sağlığından genel desteğe kadar farklı ihtiyaçlara yönelik zengin bir ürün çeşidi bulunuyor. Her bir ürün, kullanıcıların tercihleri doğrultusunda tüketebilmeleri için "sıvı" ya da "yumuşak kapsül" alternatifleri ile sunuluyor.
 
"Zade vital'i sosyal sorumluluğumuzun bir parçası olarak görüyoruz"
Zade Vital Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil yaptığı açıklamada, alanında dünyanın sayılı üretim tesisleri arasında yer alan Zade Bitkisel Yağ Rafinasyon Tesisleri'nde üretilen Zade Vital Serisi'ni sosyal sorumluluklarının bir parçası olarak daha sağlıklı bir topluma katkıda bulunmak amacıyla geliştirdiklerini belirtti. Zade Vital'in üniversite-sanayi işbirliğinin en güzel örneklerinden birisini oluşturduğunu sözlerine ekleyen Büyükhelvacıgil, zade vital'in dünyada ülkemizi başarıyla temsil edecek ilk Türk besin destekleri markası olduğunu da vurguladı. Büyükhelvacıgil Ar-Ge çalışmalarının şirketin 45 kişilik bilim adamı kadrosu ve Ege Üniversitesi ile kesintisiz sürdüğünü ve yakın gelecekte Zade Vital'in yeni çeşitlerle ülkemizde ve yurtdışında daha sağlıklı bir yaşama destek olmaya devam edeceğini söyledi.
 
Zade vital eczacılarımızdan yoğun ilgi görüyor
Zade Vital lansmanı kapsamında İzmir Eczacı Odası tarafından düzenlenen Vitamin 2012'ye ana sponsor olan Zade Vital, Sempozyumda "Soğuk Pres Bitkisel Yağlarla Daha Sağlıklı Olmak Mümkün mü?" oturumunu gerçekleştirecek. Bu alanda Türkiye'nin fikir liderlerinin katılımları ile düzenlenen sempoyumda bitkisel besin destekleri ve sağlıklı beslenmede bitkisel yağların önemi hakkında kapsamlı ve güncel bilgiler aktarılıyor, eczacılarımızın tüm soruları yanıtlanıyor.
 
Helvacızade gıda ilaç kimya san. ve tic. a.ş.
124 yıllık köklü geçmişiyle Helvacızade Şirketler Grubu bitkisel yağ alanında ülkemizde ve dünyada üst sıralarda yer almaktadır. Helvacızade tarafından Zade Bitkisel Yağ Rafinasyon Tesisleri'nde üretilen ürünler Zade, Soyalin ve Miksvit markaları ile 20 yılı aşkın süredir 5 kıtada ve 60 ülkede tüketicilerle buluşmaktadır.
 
Helvacızade Gıda İlaç Kimya San. ve Tic. A.Ş.'de hammaddenin yetiştirilmesinden teminine, fabrikaya kabulünden işlenmesine, dolum ve ambalajlanarak nihai kullanıcılara ulaşana kadar tüm süreçlerde 16 farklı ürün sertifikaları ve yönetim sistemleri güvencesinde hareket edilmektedir. Ayrıca, Zade Bitkisel Yağ Rafinasyon ve Soğuk Pres Tesisleri, EFQM Mükemmellikte Yetkinlik Onayına ülkemizde gıda alanında layık görülen ilk ve tek firmadır.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Zehirlenen kişiyi kusturmayın
Temizlik maddelerinin kazara içilmesi veya yanlış kullanılmasıyla meydana ...
İzmirli Eczacılar'dan 'vitamin' zirvesi
İzmir Eczacı Odası bitkisel ürünlerin tıp alanında kullanımının artması ...
9 GDO'lu mısırdan 6'sına ret
Biyogüvenlik Kurulu GDO’lu 9 mısır başvurusu hakkında kararını verdi. ...
 
Urla'ya sağlık parkı geliyor
EXPO 2020'ye 'Daha İyi Bir Dünya İçin Yeni Yollar-Herkes İçin Sağlık' ...
İzmir'de sağlık devrimi
Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile bir araya gelen Binali Yıldırım, İzmir'e ...
Torbalı'nın yeni hastanesi 250 yataklı olacak
İzmir’in Torbalı ilçesine yeni yapılacak olan Devlet Hastanesi’nin yatak ...
 
Nisan yağmurlarından korkmayın ıslanın
Hacettepe Üniversitesi Çevre Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemal ...
Beyaz isyan: Doktorlar önlük çıkardı!
Türk Tabipler Birliği (TTB) öncülüğünde Türkiye genelindeki kamu ve üniversite ...
Kelliğe kök hücre umudu
Japon bilim insanları, yetişkinlerden alınan kök hücreleri kullanarak, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva