HABERLER>SAĞLIK
20 Nisan 2012 Cuma - 09:03

Urla'ya sağlık parkı geliyor

EXPO 2020'ye 'Daha İyi Bir Dünya İçin Yeni Yollar-Herkes İçin Sağlık' temasıyla aday olan İzmir'e dev bir sağlık yatırımı geliyor.

Urla ya sağlık parkı geliyor

İZMİR -
 
Azaklı ve Arıcan ailelerinin kurduğu ortak girişim şirketi IHPI (Izmir Health Park International), Urla'nın Bademler köyünde 368 dönüm üzerine bir sağlık parkı projesi hazırladı. Yeni Asır'dan Sinan Doğan'ın haberine göre, İzmir Uluslararası Sağlık Parkı adını taşıyan ve ilk etapta 170 milyon euro (400 milyon lira) yatırım yapılacak proje ile özellikle Avrupa'dan ve Ortadoğu'dan on binlerce hasta Urla'ya gelecek. 2 bin 500 kişilik projenin mimari çalışmalarını ise dünyanın sağlık projelerinde önde gelen mimarlık şirketi Leo A Daly üstlendi. Dokuz Eylül Üniversitesi de projesinin ortağı oldu. İçinde otizm okulu ve yaşlı bakım merkezinin de bulunacağı projeye, bu pazar günü Bursa'da yapılacak olan Türk-Arap Turizm Buluşması'nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a sunulacak.

HEDEF AVRUPA
Birçok ülkede ve Türkiye'de çok sayıda projeyi üstlenen Amerika'nın köklü mimarlık şirketi Leo A Daly'nin Doğu Avrupa, Bağımsız Devletler Topluluğu ve Kuzey Afrika Bölge Direktörü Dilek Hocaoğlu, İzmir Uluslararası Sağlık Parkı'nın 368 bin metrekare alanda inşa edileceğini açıkladı. Projeyi Bülent Azaklı ve Hayri Arıcan'ın ortağı olduğu IHPI şirketinin hazırladığını belirten Hocaoğlu, "Projenin içinde geriatri merkezi, yaşlı bakım merkezi, poliklinikler, büyük rekreasyon alanları ve parklar, eğitim alanları, kreş, ortaokul ve lise, otizm okulu yer alacak. Ayrıca hobi merkezleri, sinema, müze, çok amaçlı salonlar bulunacak. Proje geliştikçe yeni üniteler de ilave edilebilir. Bu yatırım ile İzmir sağlık turizminde çok önemli noktaya ulaşacak" dedi.

YATIRIMCILAR TAKİPTE
Proje için yerin hazır olduğunu, eğitim, sağlık merkezi ve hastane olarak bütün izinlerin alındığını dile getiren Hocaoğlu, projeyi uluslararası sağlık yatırımcılarına tanıttıklarını açıkladı. Dünyanın çeşitli yerlerinden projeye büyük ilgi olduğunu vurgulayan Hocaoğlu, İsviçreli, Avusturyalı ve Kıbrıslı 3 yatırımcının ortak olmak için başvurduğu yaptığını söyledi. Projede en büyük desteği Dokuz Eylül Üniversitesi'nden aldıklarını açıklayan Hocaoğlu, İbrahim Artukarslan'ın başkanı olduğu Türk Sağlık Turizmi Tanıtım Organizasyonu'nun da projenin tanıtımına büyük destek verdiğini söyledi.

"TURİST PATLAMASI YAŞANACAK"
Türk Sağlık Turizmi Tanıtım Organizasyonu Başkanı İbrahim Artukarslan ise, Urla'daki sağlık projesi ile İzmir'in başta Arap ve Avrupalı olmak üzere dünyanın birçok yerinden turist çekeceğini söyledi. Projenin mimari çalışmalarını dünyanın en ünlü sağlık turizmi projelerini çizen Leo A Daly'nin gerçekleştirdiğini kaydeden Artukarslan, "Bu projenin tüm şartları oluştu. Başta hükümetimiz ve Sağlık Bakanlığı da bu projeyi destekliyor. Proje Amerika'nın ve dünyanın değişik bölgelerindeki yatırımcılara tanıtılacak. Bu proje, diğer sağlık projelerini de tetikleyecek. İzmir bu proje ile hayal edemeyeceği turist rakamlarına ve gelire kavuşacak" dedi.

FÜZÜN: İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI YAPTIK
Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, İzmir Uluslararası Sağlık Parkı ile bir centilmenlik anlaşması yaptıklarını belirterek, "Misafirlerin sağlık gereksinimlerini karşılamak için işbirliği yapacağız. Ya biz sağlık elemanlarımızı Urla'ya göndereceğiz ya da oradaki hastaları bizim hastanemizde tedavi edeceğiz. Bu projeyi çok önemli buluyorum. İnşallah gerçekleşir" dedi. (Yeni Asır - Sinan Doğan)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
erol küçükgökçe 19 Aralık 2013 Perşembe 02:47

urlada düşünün bir metro treni yok,asfallar serilmiş,özel arabalara,bir kaç kişi taşıyan dolmuş minübüslere,çelik raylar,binlerce insanı taşısın diye düşünen yok,çok koy var vapur iskelesi yok,adalar turizme açık değil boş,ana caddelerde yaya yolları ot tutmuş yatırımcı için çalışma yok..tarım ziraat hayvancılık bölgeleri boş 12 ay toprak canlı ne eken,ne biçen yok..bir tane turist gelmiyor neden kaliteli turizm yok.uluslar arası,ortak,turizm,sağlık,bakım hastahaneleri yok....deniz yolları avrupaya açık değil,mevsim şartlarının ılık olması nedeniyle balık pazarı ve ucuz sebze meyve üretim ve pazar alanlaı az.çok pahallı balık restoranlar,ucuz müşteriye hizmet veremiyor...egenin bütün yatılı,ve yatısız ünversiteleri yüksek teknolojiyle birleştirilip en kıssa zamanda bir milyonun üstünde öğrenci kapasitesini bulacak okullar yurtlar yapılmalı yerde çok imkanda sadece çalışacak adam yok..zeytin,incir ve üzüm işletmeleri artırılıp dünyaya açılmalı...düşünün kar yağmıyor yağmur bol işletmeci yok...kirli hava üretmiyen,balık konserve,sebze,meyve konserve ve reçelleri üretecek fabrikalar yok,büyük hal ve et kombineleri otoban kenarlarına kurula bilir ulaşımı kolay yerler çok,urla otobanıyla,çeşme arası tamemen boş proje üretecek kurum ve kuruluşlar uyuyor...domates,biber,patlıcan 10 kuruş olacağına 5 tlyle 8 tl arası fiyatlarla satılıyor..yazık memlekete,yazık akedemik,bürokrata ve yazık halkımızın çaresizliğine...urlaya yeni hastahane yapılıyor yanında sanayi olmaz..çok büyük bir sanayi çeşme otobanının sol tarafına yapılmalı,hem çeşme,hem urla,hemde seferi hisar faydalanmalı bu yörenin sakini,karabağlara,bornovalara gitmemeli...daha çok varda bunlar aklıma gelenler..

Yorumu oyla      11      5  
erol küçükgökçe 19 Aralık 2013 Perşembe 02:16

urla dünyanın cennetidir,bunu Avrupalı,amerikalı,rus,japonu biliyor.bizim yetkililerde biliyor,ama halk bilmiyor..halkın bilmesini,yöneticilerle siyasetçiler.istemiyor..NEDEN..?

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de sağlık devrimi
Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile bir araya gelen Binali Yıldırım, İzmir'e ...
Torbalı'nın yeni hastanesi 250 yataklı olacak
İzmir’in Torbalı ilçesine yeni yapılacak olan Devlet Hastanesi’nin yatak ...
Nisan yağmurlarından korkmayın ıslanın
Hacettepe Üniversitesi Çevre Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemal ...
 
Beyaz isyan: Doktorlar önlük çıkardı!
Türk Tabipler Birliği (TTB) öncülüğünde Türkiye genelindeki kamu ve üniversite ...
Kelliğe kök hücre umudu
Japon bilim insanları, yetişkinlerden alınan kök hücreleri kullanarak, ...
Anne sütünde bile
Sebze ve meyvelerdeki kimyasal ilaç kalıntısı sorunu ile ilgili şok bir iddia ortaya atıldı...
 
Çocuklar annelerinin ömrünü uzatıyor
Çocuk sahibi olmanın kadınların yaşam süresi üzerindeki etkisini inceleyen ...
Kan grubu A olanlar dikkat
Amerikalı ve Fransız bilim insanları ishale, küçük çocuklarda aşırı su ...
İzmir sağlık hizmetlerinden hiç memnun değil!
İzmir Tabip Odası tarafından yapılan ankete katılanların yüzde 75'inin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva