HABERLER>SAĞLIK
19 Nisan 2012 Perşembe - 09:52

Beyaz isyan: Doktorlar önlük çıkardı!

Türk Tabipler Birliği (TTB) öncülüğünde Türkiye genelindeki kamu ve üniversite hastanelerinde görevli hekimler, doktor ve sağlık çalışanlarına gösterilen şiddet olaylarını protesto etmek amacıyla bugün bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. İzmir'de de doktorlar isyan ederek Bakan Akdağ'ı istifaya çağırdı.

Beyaz isyan: Doktorlar önlük çıkardı!

İZMİR - Gaziantep'te görevli Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Ersin Arslan'ın bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülmesi tüm ülkeyi hüzne boğarken tıp camiası haklı olarak kazan kaldırdı.

Dün tüm yurtta Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a istifa çağrısına kadar uzanan protestolar bugün iş bırakma eylemiyle devam etti.

Türk Tabipler Birliği ve sağlık iş kolunda faaliyet gösteren sendikalar şiddet olaylarına tepkisiz kaldığı gerekçesiyle Sağlık Bakanı Bakan Akdağ'ı protesto etmek amacıyla bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirme kararı aldı. Ülke çapında acil servisler dışında hasta bakım hizmeti verilmedi. Ameliyatlar da ertelendi. 

İZMİR: BAKANIN ÖZRÜ YETMEZ İSTİFA ETSİN!
Sağlık çalışanları da tüm Türkiye’de olduğu gibi Gaziantep’de Dr. Ersin Aslan'ın bir hasta yakını tarafından öldürülmesini protesto için bir günlük iş bırakma eylemi yaptı.

İzmir’deki sağlık çalışanları, Gaziantep’de öldürülen Dr. Ersin Aslan için yürüyüş düzenledi. Sağlık Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İzmir Şubesi tarafından düzenenen yürüyüşe, İzmir Tabip Odası da destek verdi. Konak Belediye Başkanı CHP'li Hakan Tartan da Basmane’de doktorları desleklediğini açıkladı. İzmir Basmane Meydanı’nda toplanan bin sağlık çalışanı buradan İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'ne kadar yürüdü. Ellerinde öldürülen meslektaşları Dr. Ersin Arslan’ın fotoğraflarını ile yürüyen sağlık çalışanları, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ı sloganlarla istifa çağırdı.
Sloganlar atan doktorlar İzmir İl Sağlık Müdürdülüğü girişine siyah çelenk bırakmak isteyince gerginlik yaşandı. Görevliler birsüre doktorları bahçı kapasından içeri sokmak istemedi. Ancak doktarlar tartışmalar sonunda barikatı aşıp çelenk çelenk bıraktı ve öldürülen meslektaşları için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Türk Tabipler Birliği Yürütme Kurulu üyesi Dr. Fatih Sürenkök doktorlara yapılan saldırıların artık son bulmasını isteyerek, "Sağlık Bakanı Recep Akdağ hastanelerde sağlık çalışanlarına karşı yapılan saldırılara karşı her türlü tedbiri alacakları sözü vermişti. Ersin Arslan’ın ölümünden sonra da aynı şeyi söyledi. Fakat onun söyledikleri ölen meslektaşımızı geri getirmeyecektir. Bakan bizi koruyacağına bizleri hasta yakınlarına hedef gösterdi. Artık o kanlı koltukta oturmamalı" dedi.
İzmir Tabip Odası Başkanı Erdener Özer de "Bugün yastayız. Bıçağın kestiği, meslektaşımızın şah damarı değil bizlerin umudu, onuru. Bakandan bir yanıt bir özür yetmez, istifa etmesini bekliyoruz" dedi.

SES İzmir Şube Başkanı Dr. Veli Atunur da basın açıklaması okumayacakların ve bunun yerine yas tuttukların belirterek, "Suçlu olan iki Recep var. Birisi gençlere 'Kindar olun' diyen Başbakan Recep, ötekisi ise daha tam gün yasası gündeme gelmeden sağlık çalışanlarına 'Hırsız' diyerek onları hedef gösteren Sağlık Bakanı Recep. Bugün isyan edeceğiz. Müşteri mennuyetsizliği Ersin’imizi elimizden aldı. Memuniyetsiz kalan 17 yaşındaki bir çocuk eline bıçak aldı. Hekimi hedef gösterirsen bir gün başka bir çocuk gider başka bir doktoru öldürür. Sağlıkta değişim programı bu topraklardan gidinceye kadar mücadelemiz sürecek" dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
teröre lanet olsun 19 Nisan 2012 Perşembe 21:39

ttb odası güzel bir olaya parmak bastı ama eksik bir nokta var pkk terör örgütünün kaçırdığı akıbeti bilinmeyen sağlık teknikerine neden eylemle destek verilmiyor o sağlık çalışanı değilmi

Yorumu oyla      12      5  
NUR 19 Nisan 2012 Perşembe 12:38

doktorlara uzanan eller kırılsın davaları davamızdır sağlık bakanını istifaya çağırıyoruz.

Yorumu oyla      18      5  
Bilal-İzmirli 19 Nisan 2012 Perşembe 09:57

Muhalefet neredesin duy bu sesleri (Akaydın sende duy dedikodu yapma. Antalya)CHP li vatandaş.

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kelliğe kök hücre umudu
Japon bilim insanları, yetişkinlerden alınan kök hücreleri kullanarak, ...
Anne sütünde bile
Sebze ve meyvelerdeki kimyasal ilaç kalıntısı sorunu ile ilgili şok bir iddia ortaya atıldı...
Çocuklar annelerinin ömrünü uzatıyor
Çocuk sahibi olmanın kadınların yaşam süresi üzerindeki etkisini inceleyen ...
 
Kan grubu A olanlar dikkat
Amerikalı ve Fransız bilim insanları ishale, küçük çocuklarda aşırı su ...
İzmir sağlık hizmetlerinden hiç memnun değil!
İzmir Tabip Odası tarafından yapılan ankete katılanların yüzde 75'inin ...
İlk klonan koyunumuz öldü
Dünyanın en uzun yaşayan klon canlılarından biri olan ve Türkiye’nin ilk ...
 
Saç dökülmesi hastalık habercisi olabilir
Saçlar özellikle mevsim geçişlerinde daha fazla dökülüyor. Hemen herkes ...
Gıda terörü patladı
Yönetim Kurulu Başkanımız Fahrettin Dokak, son günlerde hemen hemen her ...
Balda hileyi önleyecek düzenleme
Son dönemde balda “taklit ve tağşiş (bir şeyin içine başka bir madde karıştırma, ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva