HABERLER>POLİTİKA
22 Kasım 2011 Salı - 20:26

9 İzmir Milletvekili Günay'ın toplantısını bastı

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 2012 yılı bütçe görüşmelerine CHP'nin İzmir Milletvekillerinin protestosu damgasını vurdu.

9 İzmir Milletvekili Günay ın toplantısını bastı

ANKARA - TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2012 yılı bütçe görüşmelerine CHP’nin İzmir Milletvekillerinin protestosu damgasını vurdu. Bakan Günay’ın konuşmasının ardından söz alan CHP’li vekiller, İzmir Büyükşehir Belediyesine yapılan operasyona tepki gösterirken, “Sayın Bakanı dinlemiyoruz. Bu uygulamaları protesto ediyoruz. Sayın Bakandan dinleyecek bir tek söz bile yoktur” diyerek salonu terk ettiler.
 
Komisyonda, Kültür ve Turizm Bakanı AKP İzmir Milletvekili Ertuğrul Günayı’ın sunuş konuşmasının ardından söz alan CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, 9 İzmir Milletvekilinin komisyonu izlemeye geldiğini belirterek, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan operasyonda 42 kişinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Aslanoğlu, “Belediyemizin suçu varsa hesabını verelim” derken, Bakan Günay’a “İzmire sahip çıkalım” diye seslendi.
 
CHP İzmir Milletvekili Musa Çam da, Bakan Günay’ın genel seçimlerden önce söz konusu operasyona tepki gösterdiğini hatırlatarak, “Siz de seçimlerden önce dediniz. Varsa suçlular hesap versin. Bunu etik bulmuyoruz” dedi.
 
CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli de, Günay’ın Bakan ve İzmir milletvekili olarak duruma müdahale etmek zorunda olduğunu söyledi.
 
“DEMOKRASİ YOKSA KOMİSYON DA YOK”
Komisyonda tartışma alevlenirken, milletvekilleri de ayağa kalkarak, seslerini yükseltti. CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, "Demokrasinin olmadığı yerde, kültür de olmasın, sanat da olmasın, bütçede olmasın. Biz komisyonlarda olmak istemiyoruz” dedi.
Komisyon Başkanı Lütfü Elvan milletvekillerine uyarıda bulunurken, AKP sıralarından "basın toplantısı yapın, burada olmaz" sesleri yükseldi.
 
CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler de, “Söz söyleme hakkımız yok. Sayın Bakanı da dinlemiyoruz. Bu uygulamaları protesto ediyoruz. Sayın Bakandan dinleyecek bir tek söz bile yoktur” diyerek, diğer CHP milletvekillerini salonun dışına davet etti. Ardından CHP İzmir Milletvekilleri de salonu terk etti.
 
"BİZİM DAHİLİMİZ OLABİLİR Mİ?"-
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay milletvekillerine cevap verirken “Arkadaşlarımın hassasiyetini anlıyorum, tepkilerini de anlamaya çalışıyorum. Bütçenin görüşüleceği bir gün basında bir tepki olarak bir açıklama yaptılar. Kendi bütçemin görüleşeceği bir gün böyle bir olayın, milletvekili olduğum İzmir’de yaşanmış olmasından üzgünüm. Bu akla aykırıdır. Seçim döneminde İzmir’de bütün siyasi partileri ziyaret ettik tam onun ertesinde yine bir operasyon başladı ve İzmir siyaseti allak bullak oldu. Bugün de aynı şeyi söylüyorum, ben İzmir’de EXPO’yu çok önemsiyorum. Bu ortamda böyle bir tartışmanın açılmasından ben hoşnut olabilir miyim? Bizim dahilimiz olabilir mi” diye konuştu. Günay, “‘Müdahale et’ ya da ‘dinleyeceğimizi bir kelime yok, gitsin müdahale etsin’ gibi açıklamalar neresinde karşılık bulabilir? Anayasanın hangi maddesinde sığar” dedi. (ANKA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
SOLCU EYLEM 23 Kasım 2011 Çarşamba 10:04

SN. GÜNAY YARGININDA, ADALETİNDE, GÜVENLİK GÜÇLERİNİNDE YÜRÜTMENİN EMRİNDE OLDUĞUNU BİLİYORUZ. ARTIK HERŞEY TEK BİR KİŞİNİN İKİ DUDAĞININ ARASINDA EXPO YA BUKADAR DEĞER VERİYORDUNUZ BU NASIL BİR ZAMANLAMA İZMİRE VE TÜRKİYE İÇİN YAPILACAK BÖYLE BÜYÜK BİR ORGANİZASYONA VURULACAK ENBÜYÜK DARBEYİ SİZ KENDİ ELLERİNİZLE AKP HÜKÜMETİ OLARAK YAPIYORSUNUZ...SEÇİMLERLE ALAMADIK, ALAMADIYSAK EZELİM YOKEDELİM POLİTİKASI UYGULUYORSUNUZ...İZMİR HALKI BUNUNDA HESABINI ZAMANI GELDİĞİNDE SORAR..UNUTMAYIN...

Yorumu oyla      15      5  
HALK 22 Kasım 2011 Salı 20:43

sayın İZMİR millet wekilleri yumruğunuzu masaya wurunuz artık biraz da olsa kamer GENÇ ten bişiler öğreniniz artık adam tekl başına 20 kişiyr bedel....

Yorumu oyla      20      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li vekiller Meclis kürsüsünü işgal etti
CHP milletvekilleri, Grup Başkanvekili Muharrem İnce öncülüğünde Meclis kürsüsünü işgal etti.
CHP heyeti operasyonla ilgili ilk açıklamayı yaptı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne düzenlenen operasyonunu ardından İzmir’e ...
'Habur savcısının neden geldiği anlaşıldı'
İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İl Başkanı Av. H. Tugay Şen, 22 ...
 
Kılıçdaroğlu İzmir'deki operasyon savcısına yüklendi
Grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu hükümete ...
Balbay: Bu işkenceyi görmenizi istiyorum
Balbay, "Zorlayarak bu salondaki sanıklardan bir terör örgütü ortaya çıkarılmaya ...
CHP'li milletvekillerinden operasyona sert tepki!
Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik şok polis baskını ve 42 kişinin gözaltına ...
 
Büyükşehir operasyonu AK Parti’ye de sıçradı
CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik ikinci polis baskınında ...
CHP operasyona çok sert tepki gösterecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan son operasyon parti yönetimini ...
CHP'li İnce: ''Ben hükümeti yıkmak istiyorum''
CHP’li İnce, Oda TV iddianamesini hazırlayan savcıları sert bir dille ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva