HABERLER>POLİTİKA
22 Kasım 2011 Salı - 14:00

Kılıçdaroğlu İzmir'deki operasyon savcısına yüklendi

Grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu hükümete yüklendi ve ‘‘eğer temiz belediye ve belediyecilik diye bir şey varsa o belediye İzmir Büyükşehir Belediyesi’dir’’ dedi.

Kılıçdaroğlu İzmir deki operasyon savcısına yüklendi

 
ANKARA - İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik operasyon CHP Genel Merkezi'ne de bomba gibi düştü. Partisinin grup toplatsının basına kapalı bölümünde operasyonu çok sert eleştiren Kılıçdaroğlu, grubun basına açık bölümünde de İzmir'deki operasyonu eleştirdi. Özellikle operasyon savcısını hedefe alan Kılıçdaroğlu, 'Bu savcının nereden, nasıl gönderildiğini biliyoruz' dedi.
 
HESAP VERMEKTEN KORKMAYIZ, BASKILARDAN YILMAYIZ
Bu sabah aldığım ilk telefon İzmir Belediyesi’ne yapılan baskınla ilgiliydi. Eğer temiz belediye aranacak ve örnek gösterilecekse o, İzmir anakent Belediyesidir. “Baskıyla İzmir’i nasıl ele geçirebiliriz” diye yapılıyor bu operasyonlar. Şu anda 52 vergi müfettişi, 5 Sayıştay ve 22 de Mülkiye müfettişi belediyenin hesaplarını denetliyor. Hesap vermekten korkmayız. Hesap vermeyi onurlu görev sayarız. Ama baskı ve yandaşlığa asla izin vermeyiz.
İzmir üzerinde oyunlar oynanıyor. Her İzmirlinin bunu bilmesini istiyorum. Sizin seçtiğiniz belediyeye baskı uyguluyorlar.
Sabahın altısında yöneticilere baskı yapacaksınız ama birilerinin yakınları olanlar da polisin eşliğinde değil kendisi gidip sağlık raporunu götürüyor. Bu çifte standart neden. Kayseri’ye ısrar ettim iki tane mülkiye müfettişi gönder dedim. Orada bir şey yok dedi. Kayseri’de dava açılırsa benden özür dileyecek misin? Gün gelecek devran dönece birileri bunun hesabını verecek.
 
O SAVCI'NIN İZMİR'E NEDEN GÖNDERİLDİĞİNİ BİLİYORUZ
Özellikle operasyon savcısı üzerinde yoğunlaşan Kılıçdaroğlu, "O savcının da İzmir’e ne için gönderildiğini biliyoruz. Gün gelecek hesap dönecek o zaman herkes neler olduğunu görecek. Kayseri Belediyesi’nden yaşanan yolsuzluk için ısrar ettim, 2 tane müfettiş gönder dedim. İlgilenmediler dosyasını biz hazırladık gönderdik. Orda bir şey yoktur dedi Sayın Başbakan. Ayrıca belirtmek isterim ki, Van depremin olduğu gece ilk yardımı gönderen İzmir Büyükşehir Belediyesi’dir. Özel uçakla 55 kişilik yardım ekibi göndermiştir. Biz bunların reklamı yapmıyoruz. Bütün belediyelerimiz bu yardımları gönderdi. Van halkı CHP’nin ne olduğunu biliyor. Başkan yardımcılarımız ve milletvekillerimiz İzmir’e gidecekler oradaki her şeyi çok yakından takip ediyoruz. Hepsinin hesabını soracağız’ dedi.
 
“CUMHURBAŞKANI’NIN KALDIĞI ÇADIRI CHP BELEDİYESİ KURDU”
Türkiye’nin pek çok sorunu varken bir deprem acısı yaşadık. Bütün Türkiye’nin kalbi Erciş ve Van için attı. Birileri bölücülük yapmak istedi ama Türkiye’nin kalbi Van ve Erciş için attı. Çünkü biz bir ulusuz.
Deprem gecesi daha kimse yokken iki CHP’li deprem bölgesindeydi. CHP’liler ne yaptı deniyor. Sayın Cumhurbaşkanı’nın gidip kaldığı çadırı CHP, Kartal Belediyesi kurdu. Depremzedelerin yemek yediği çadırı Kartal belediyesi kurdu. Depremin olduğu gece ilk arama kurtarma ekibini gönderen İzmir Büyükşehir Belediyesi’dir. Biz bunların reklamını yapmıyoruz çünkü yüreğimizde insan sevgisi var.
 
"BU KADAR PİŞKİNLİK..."
Deprem olmuş valilik zorla çadırları söküp “evlerinize gideceksiniz” diyor. Şehircilik bakanı da “büyük depremlerden sonra deprem olmaz evlerinize gidebilirsiniz” diyor. Deprem oluyor otel evler yıkılıyor çok sayıda insanımız ölüyor. İstifa etmeyi düşünüyor musunuz diye soruluyor “Gülüyorum bunlara” diyor. Bu kadar pişkinlik bu kadar sorumsuzluk ancak AKP’de olur.
O arama kurtarma ekiplerini sınırda bekletip insanları ölüme sürükleyen bir ortamda o bakana “ölen insanların sorunlusu sensin” deme hakkımız yok mu? Depremzede ölmüş enkazın altında bunların derdi değil. Bakanlar gidiyor vatandaş isyan halinde, bir bakanın söylediği “protestocular kötü niyetli her taraf erzak dolu” ama dün Van’dan kötü haber geldi. Kız çocuğu yetersiz beslenme ve soğuktan öldü. Bu bakan acaba vicdanını sorguluyor mu?
Sayın Başbakan Erciş’e gidiyor bir konuşma yapıyor. Diyor ki, “bu yıkılan binaların ruhsatını kim vermiş. Yasal süreci başlatacağız. Ben size palavra atmam. Palavracı başbakan değiliz”. 15 müteahhidin suç duyurusunu açıklamıştım. Soruyorum şimdi herhangi bir işlem yapıldı mı?
Daha önce de demişti ki “Gazze’ye yardım götürecek gemilere Türk donanması eşlik edecek.” İsrail geçenlerde Gazze’ye yardım götüren gemileri aldı götürdü başka yere Türk savaş gemileri eşlik etti mi? Peki kim palavracı? Alman vakıflarıyla ilgili CHP’li belediyeleri suçlamıştı. Şimdi gel mecliste bu konu hakkında konuş. Yoksa sen kusura bakma ‘Palavracı Recep’sin.
 
"REFERANDUMA GÖTÜRELİM"
Kolay askerlik için teklifte bulunmuştuk. Başbakan, “Ben Tayyip Erdoğan olarak böyle bir sorumluluğun altına giremem parası olan var olmayan var. Seçimden sonra referanduma götürürüz” demişti.
Şimdi açıklandı. Parası olmayan askere gidecek. Parası olan, bastır parayı kurtul. Şimdi adam gibi adamsan, doğru konuşuyorsan çıkacaksın bu yasayı referanduma götürelim. Millet evet diyorsa çıkaralım. Eğer götürmezsen senin unvanın bundan sora ‘Palavracı Recep’tir. Kusura bakma.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
22 Kasım 2011 Salı 18:36

daha önce nerdeydiniz kendi partiliniz dersim olayları atatürkün emriyle oldu diyecek kadar küstahlaşıyor ama sizden tık yok önce atatürkü sahiplenceksiniz sonra çıkın meydanlara şov yapmayın bırakın izmiri yeterin artık elim kırılsaydı diyenleri duydukça partimiz ne hale gelmiş atatürkten sonra O KORDON ESNAFINA OPERASYON OLURKEN NERDEYDİNİZ O ESNAFIN AHI TUTÇAK SİZİ şov yapmayın iş yapın suçsuzlarsa zaten çıkacaklar hizmetin politikası olmaz

Yorumu oyla      14      6  
ahmet 22 Kasım 2011 Salı 17:06

9 Eylülde İzmir i Yunandan temizledik,geçtiğimiz süreçte körfezi temizledik.İzmir in kirlenmesine müsade etmedik etmiycez.İzmir halkı Aziz dir.

Yorumu oyla      14      6  
Bucalı.. 22 Kasım 2011 Salı 16:20

Bugün İzmir'in sahip olduğu arıtma tesisleri, Türkiye'nin yüzde 40'ına tekabül ediyorsa, milyon başına km başına düşen raylı sistem en fazla İzmir'deyse ve sen bu gözünün önündeki elit projeleri göremeyecek kadar KÖRSEN, sana ne dense boşa..Çünkü AT gözlüklerinle dolaşıyorsun..

Yorumu oyla      15      5  
AREN 22 Kasım 2011 Salı 15:23

korkmadan konuşmak maşa durumunda olan savcıları teşhir etmek lazlm.

Yorumu oyla      18      5  
ne alaka 22 Kasım 2011 Salı 15:19

akp oy vermeyenleri tıkın içeri ne alaka bu ülkede ozaman her partinin beledye başkanı çıksın çalsın çırpsın o partiyi destekleyenler çıksın onu savunsun bumu olsun ayıptır adalet yerini bulur KORDON ESNAFINA OPERASYON YAPILIRKEN NERDEYDİNİZ onlardamı AKP li orda adalet yokmuydu ayrıca orda eylenenler akp partilimiydi chp kendi tabanının eylendiği yerlere kendi tabanına eylenmeyi zehir ediyor siz hala çıkıp savunuyorsunuz akp li bir beledye bunu yapsaydı kıyamet koparırdınız

Yorumu oyla      15      13  
bucalı 22 Kasım 2011 Salı 14:15

belediyelik anlayışın senin izmir belediyesini örnek alıcaksan vay halimize kılıçdaroğlu bir elit projeni gösteririmisn izmirde bana dersimli olup dersime sahip çıkamaycak kadar kıvrak bir genel başkan hiç istemiyoz

Yorumu oyla      13      21  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balbay: Bu işkenceyi görmenizi istiyorum
Balbay, "Zorlayarak bu salondaki sanıklardan bir terör örgütü ortaya çıkarılmaya ...
CHP'li milletvekillerinden operasyona sert tepki!
Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik şok polis baskını ve 42 kişinin gözaltına ...
Büyükşehir operasyonu AK Parti’ye de sıçradı
CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik ikinci polis baskınında ...
 
CHP operasyona çok sert tepki gösterecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan son operasyon parti yönetimini ...
CHP'li İnce: ''Ben hükümeti yıkmak istiyorum''
CHP’li İnce, Oda TV iddianamesini hazırlayan savcıları sert bir dille ...
Bayır'ın Ankara raporu hazır!
CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, genel merkeze sunacağı raporu hazırladı. ...
 
AK Parti’ye CHP Tüzüğü’ne göre karar
Bayraklı İlçe Seçim Kurulu, AK Parti’den delege olan 9 ismin delegeliklerini ...
Bakan yardımcısı Kafkas: İzmir otobana girmeli
Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas AK Parti İzmir il başkanlığı’nı ziyaret ...
Akay: ‘İzmir, saat 24’ten sonra kontak kapatıyor’
Gazeteci Halit Tunç tarafından hazırlanıp sunulan Z Raporu adlı programa ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva