HABERLER>POLİTİKA
22 Kasım 2011 Salı - 16:34

CHP heyeti operasyonla ilgili ilk açıklamayı yaptı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne düzenlenen operasyonunu ardından İzmir’e gelen genel merkez yöneticileri, sert açıklamalarda bulundu. Operasyonun zamanlamasına dikkat çeken Genel Başkan Yardımcıları Güler ve Günaydın “İzmir Kalesini vermeyeceğiz” mesajını verdi.

CHP heyeti operasyonla ilgili ilk açıklamayı yaptı

CAN ÖZLÜ/ EGEDESONSÖZ- Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik başlatılan operasyonun ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla görevlendirilen heyet İzmir’e geldi. Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili ve Parti Grup Sözcüsü Birgül Ayman Gürel ve Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın’ın başkanlığındaki heyette İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Musa Çam, Mustafa Moroğlu, Rahmi Aşkın Türeli, Erdal Aksünger, Hülya Güven yer aldı. Büyükşehir Belediyesi’ne gelerek Başkan Vekili Sırrı Aydoğan’dan konuyla ilgili bilgi alan CHP heyeti daha sonra bir bildiri yayınladı. “CHP denetlenmekten, hesap vermekten korkmaz ve kaçmaz. Yeter ki kurumlar görevlerini yasanın öngördüğü kurallara göre yapsınlar” ifadelerinin yer aldığı bildiride, “AKP Türkiye’de olağanüstü hal uygulamalarıyla iktidar sürdürmektedir. Tekil memur suçlarından ibaret olabilecek soruşturmaların, organize terör suçları sınıfına sokulması başka türlü açıklanamaz. Belediyelerimizin organize suç örgütü olarak nitelenmesini şiddetle reddediyoruz” denildi.

Büyükşehir Belediyesi önünde basın mensuplarına açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Grup Sözcüsü Birgül Ayman Gürel, Büyükşehir Belediyesi organize suç örgütü gibi nitelendirildiğini belirterek; “2 Mayıs 2011 günü yaşadığımız talihsiz bir olayın bir benzerini bugün yaşadık. 2 Mayıs’ta 12 Haziran seçimlerine hazırlıklarımızı kilitlemek için şimdi de her gün yenilenene yatırımlarımızın önünü kesmek için AKP hükümeti haddini aşarak çeşitli suçlamalarda bulunuyor. Biz bugün plan ve bütçe komisyonuna girdik. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bütçesi görüşülüyordu. Bakanlığın bütçesini savunan sözde İzmir milletvekilini protesto ettik. İzmir’de İzmirlilerin organize suç örgütü, çete mensubu yerine konduğunu, kendisinin de bunun için uygun ortam hazırlamayı kendine yedirebildiğini söyledik” dedi. Grup toplantısında CHP Lideri Kılıçdaroğlu ve milletvekillerinin kendilerinin biran önce İzmir’e gitmesi yönünde karar verdiğini belirten Güler, “Amacımız bu protestoyu, protestoda bırakmak değil. Artık bu haksız suçlamaları önünü almak için mücadele edeceğiz. AKP ilan etmeden olağanüstü hal önlemleriyle çalışan, diktatöryal bir iktidardır. Bu iktidarı ve onun önlemleri reddediyoruz. Hiçbir zaman kabul etmeyeceğimizi İzmir halkına duyuruyoruz. Bizim görüşümüz odur ki; akp ilan etmeden olağanüstü hal önlemleriyle çalışan diktatöryal bir iktidardır. Bu iktidarın onun uygulamalarını reddediyoruz. Hiçbir zaman kabul etmeyeceğimizi İzmir halkına duyuruyoruz” dedi.

Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın ise operasyonun zamanlamasına dikkat çekti. Günaydın “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu EXPO’yu İzmir’e getirmek için Paris’te çalışırken birileri Büyükşehir Belediyesi’ne baskın yapmakta sakınca görmediler. Bu İzmir’i çalıştırmama, İzmir’in yatırımlarına engel olma, İzmir’in siyasi iradesine karşı koyma yönünde AKP’nin kamu yararına uygun olmayan açıklamasını zihniyetini iradesini ele vermektedir ve göstermektedir. 1 Ocak 2011 tarihinde bu yana İzmir Büyükşehir belediyesinde tam 52 vergi denetmeni 5 Sayıştay denetçisi 2 mülkiye müfettişi var bir de özel yetkili savcının görevlendirdiği 20’den fazla bilirkişi diye araştırma yapıyorlar. Sorumuz şudur: İzmir’de 80 in üzerinde denetçi görev yaparken acaba İstanbul’da kaç denetçi çalıyor, iddiaların odağında bulunan Ankara’da görev yapan denetçi sayısı kaç. Kayseri’de kaç kişi çalışıyor? Görülüyor ki İçişleri Bakanlığı anayasanın verdiği idari vesayet yetkisini CHP’nin kalesi niteliğindeki İzmir’i zayıflatmak için bir çalışma alanı olarak görmektedir. CHP buna teslim olmayacaktır. CHP’nin kalbi bugün İzmir’de atıyor. Aziz Başkan birazdan burada olacak ve bağımsızlığın ve özgürlüğün şehri İzmir hiçbir gerici zihniyetin teslim alamayacağını buradan hep birlikte haykıracağız. Zamanlama çok açık. Bunun zamanlaması İzmir’e çekilmesi gereken yatırımlara karşı AKP’nin müdahalesidir” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
SOLCU EYLEM 23 Kasım 2011 Çarşamba 08:13

CHP Lİ BELEDİYELERİN ÜZERİNE BU KADAR GİDİLİRKEN NEDEN SÖYLENTİLERİ AYYUKA ÇIKMIŞ AKP Lİ BELEDİYELERİN ÜZERİNE BU KADAR GİDİLMİYOR. YOLSUZLUĞUN USULSÜZLÜĞÜN PARTİSİMİ VAR. HALK DİLİNDEKİ SENİ HIRSIZIN KÖTÜ BENİMKİSİ İYİ POLİTİKASIMI GÜDÜLÜYOR. DENETİMSE DENETİM İNCELEMEYSE İNCELEME AMA ZULME DÖNÜŞTÜRMEDEN, AKP 11 YILDIR İKTİDARDA BU SÜRE ZARFINDA İZMİR BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYESİNDE GERÇEKTEN İDDA EDİLDİĞİ GİBİ ÖRGÜTLÜ BİR YOLSUZLUK OLSAY BU ZAMANA ÇOKTAN AÇIĞA ALINMALARI GEREKMİYORMUYDU? EL İNSAF..

Yorumu oyla      12      5  
SOLCU EYLEM 23 Kasım 2011 Çarşamba 07:59

YAPILAN YORUMLARA BAKILINCA BAZI YORUMLARIN SAPLA SAMANI KARIŞTIRDIĞI GÖRÜLÜYOR. ELBETKİ HER BELEDİYE HESAPLARI İNCELENMELİ GEREKLİ DENETİMLERDEN GEÇİRİLMELİ. FAKAT BU YOL İSTİRMARA DÖNÜŞTÜRÜLMEMELİ İSTER AKP Lİ İSTER CHP Lİ BELEDİYELER HAKKINDA YADA ÇALIŞANLARI HAKKINDA BİR TAKIM DUYUMLAR SÖYLENTİLER VARSA GEREĞİ YAPILIR. ADALETİN TERAZİSİ BÜTÜN PARTİLERE EŞİT MESAFEDE OLMALI, ONUN İÇİNDİRKİ ADALETİ SİMGESİNİN GÖZLERİ BAĞLIDIR. ŞİMDİ TOPLUM GÖZÜNDE O ADALET BAĞIMSIZMI? TARAFSIZMI? İNANMIYORUM.

Yorumu oyla      12      5  
deniz 23 Kasım 2011 Çarşamba 01:00

BU ÜLKEDE YARGIMI KALDI?SİLİVRİ'DE HAKSIZ YERE YATAN ULUSALCILAR,CHP Lİ BELEDİYELERE BASKINLAR.DENİZ FENERİNE NE OLDU?SANIKLAR NASIL HEMEN SERBEST KALDI HALA YARGIDAN BAHSEDİYORSUNUZ YANDAŞ YARGI.İZMİR AZİZ'DİR AZİZ KALACAK.

Yorumu oyla      13      5  
Mustafa efendiye... 22 Kasım 2011 Salı 21:58

Mustafa efendi.. Mustafa efendi.. İnsanlar 7 aydır özgürlüğü alınmış halde içeride, hala haklarında hazırlanmış bir iddianame yok ! Yani; "Sen şuraya bir gir önce ben sonra suç bulucam" denilir.. Ama bulunamıyor, yok çünkü. Uykular kaçıyor "bulamadık" diye. YOK ! Ama; gözlerinin üstünde kaşları var, belki bu bir suç olur. İnsanım diyen herkesin bir vicdanı vardır, katilin bile Bunları bu insanlara yapanlar birgün herşeyden önce vicdanlarıyla hesaplaşmak zorunda kalacak ve orada mahkum olacaklar

Yorumu oyla      22      6  
metin 22 Kasım 2011 Salı 21:51

belediyede yolsuzluk yapılıyormu.diye soruşturma yapılıyor.görevliler savcılığa götürülüyor.bundan daha güzel ne olabilir.inanamıyorum.hiç birşey yapılmasınmı.40 milyontl devleti zarara uğratmaktan söz ediliyor.bu devlet sahipsizmi.yürekli savcılarımızı yürekten tebrik ediyorum.

Yorumu oyla      14      13  
22 Kasım 2011 Salı 21:50

belediyede yolsuzluk yapılıyormu.diye soruşturma yapılıyor.görevliler savcılığa götürülüyor.bundan daha güzel ne olabilir.inanamıyorum.hiç birşey yapılmasınmı.40 milyontl devleti zarara uğratmaktan söz ediliyor.bu devlet sahipsizmi.yürekli savcılarımızı yürekten tebrik ediyorum.

Yorumu oyla      14      14  
Mustafa ÖZDEMİR 22 Kasım 2011 Salı 21:20

Böyle yargıya ateş püskürmeye hiç gerek yok.Yargı yasalara ve delillere göre karar veriyor.Yasalarda,bir belediye Chp'li ise yargı hiç bir kovuşturma,soruşturma yapamaz, bu belediyeler dokunulmazlığa sahiptir diye bir madde yok.Sakin olun ve yargının vereceği kararı saygıyla ve sabırla bekleyin,yargılama sunucunda bir eleştiriniz olacaksa o zaman yapın.

Yorumu oyla      13      13  
22 Kasım 2011 Salı 19:02

'İnsansız adalet olmaz,adeletsiz insan olur mu? olur. olmaz olur mu ? olur. Ama olmaz olsun' Örgüt suçalamasının anlamına bilmeyen boş boş konuşmasın 'şiddet cebir gasp tehdit ve adam yaralama çıkar sağlama' Allah aşkına siz bu kadar kalabalık örgüt ve bu zihniyette çalışan belediye personeline şahit oldunuzmu ve birde buna inandınız mı ?

Yorumu oyla      16      5  
emir 22 Kasım 2011 Salı 18:57

Aziz Tekin. Sende alakasiz yorum yazmak yerine, biraz mantikli ol. Ama, beyin olmayinca , mantikta olmaz Aziz Tekin kardesim.

Yorumu oyla      15      5  
izmirli 22 Kasım 2011 Salı 18:28

izmirin kalbi hiçte chp için atmıyor helal olsun bu savcılara herkesin dilindeydi beledyelerde yapılan usulsüzlükler chp li miletvekili çıkıp atatürke dersimi o yaptı diyecek kadar küstahlaşıyor kimse çıkıp atatürkü savunmadı o zaman nerdeydiniz bırakın şov yapmayı defolun atatürkün partisinden o işinin en iyisidi ah atam kalk gör bunları seni bile savunamıyorlar işi şova döktüler yiyip içiyorlar esnafla uğraşıyorlar adeta mezhep partisi olduk yakında dersimi sana atarlar chp liler ah atam benim

Yorumu oyla      17      16  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Habur savcısının neden geldiği anlaşıldı'
İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İl Başkanı Av. H. Tugay Şen, 22 ...
Kılıçdaroğlu İzmir'deki operasyon savcısına yüklendi
Grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu hükümete ...
Balbay: Bu işkenceyi görmenizi istiyorum
Balbay, "Zorlayarak bu salondaki sanıklardan bir terör örgütü ortaya çıkarılmaya ...
 
CHP'li milletvekillerinden operasyona sert tepki!
Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik şok polis baskını ve 42 kişinin gözaltına ...
Büyükşehir operasyonu AK Parti’ye de sıçradı
CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik ikinci polis baskınında ...
CHP operasyona çok sert tepki gösterecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan son operasyon parti yönetimini ...
 
CHP'li İnce: ''Ben hükümeti yıkmak istiyorum''
CHP’li İnce, Oda TV iddianamesini hazırlayan savcıları sert bir dille ...
Bayır'ın Ankara raporu hazır!
CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, genel merkeze sunacağı raporu hazırladı. ...
AK Parti’ye CHP Tüzüğü’ne göre karar
Bayraklı İlçe Seçim Kurulu, AK Parti’den delege olan 9 ismin delegeliklerini ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva