HABERLER>EGE
30 Ağustos 2012 Perşembe - 17:27

4 yıldızlı otele öğle yemeğinde mühür şoku!

Bodrum’da 4 yıldızlı bir otelin hazine arazisi üzerinde bulunan kaçak restoran, kafeterya ve mutfağının belediye ekipleri tarafından mühürlenmesi ve kapatılmak istenmesi, gerginlik yarattı. Turistlerin öğle yemeği yedikleri sırada yapılan mühürleme işlemine otel yöneticileri sert tepki gösterdi.

4 yıldızlı otele öğle yemeğinde mühür şoku!

MUĞLA - Bodrum'un dünyaca ünlü Gümbet plajındaki 4 yıldızlı bir otelin, Bodrum Belediyesi Encümen kararı ve savcılığın talimatı üzerine, sahil bölümündeki hazine arazisi üzerinde yaklaşık iki dönümlük alanda kaçak olarak kullanıldığı iddia edilen restoran, kafeterya, bar ve mutfak bölümü mühürlenmek istendi. Bodrum Belediye Başkan Vekili CHP'li Ali Galip Güven, 14 zabıta memuru ile bugün öğle saatlerinde mühürleme işlemini gerçekleştirmek için otele geldi. Ali Galip Güven ile otelin yönetim kurulu başkanı Ahmet Uslu ve yöneticileri arasında sert tartışmalar yaşanınca bölgeye 20'den fazla polis sevk edildi. Turistlerin öğle yemeği yediği sırada mühürleme işleminin gerçekleştirilmek istenmesi gerginliğin artmasına neden oldu. Polis memurlarının müdahalesi ile tartışma kavgaya dönüşmeden önlendi.

Otelin yönetim kurulu başkanı Ahmet Uslu, tesiste 11 ülkeden yaklaşık 700 turisti ağırladıklarını belirtti. Söz konusu bölgeyi ecrimisil bedeli ödeyerek 23 yıldır kullandıklarını kaydeden Uslu, bu yıl 120 bin lira ödediklerini anlattı. Uslu, "Bugüne kadar sorun olmadığı gibi buna benzer birçok tesis şu anda aynı şekilde bu arazileri turizm amaçlı kullanabiliyor. Turizm sezonunun ortasında otele gelerek turistlerin yemek yediği restoran, kafeterya bölümlerini kapatmaya çalışmak ne kadar akla mantığa yakın? Belediyenin bu kararı ile ilgili olarak Muğla Bölge İdare Mahkemesi'ne yürütmeyi durdurma davası açmıştık. Mahkeminin duruşması yarın yapılacak. Belediye bir gün bekleyemiyor mu? Turistlerin gözü önünde onlarca polis ve zabıta ile otele gelmek, mühürlemeye çalışmak turizm sektörüne yakışıyor mu? Bu karar uygulanırsa göreceğimiz zarar nedeniyle maddi ve manevi tazminat davası açacağız. Ayrıca belediye uygulama için turizm sezonunun ortasını mı buldu?" dedi. Yaklaşık 4 saat süren gerginliğin ardından otelin bulunduğu sahile 40 çevik kuvvet ekibinin getirilmesi ve güvenlik önlemi alınması ile belediye mühürleme işlemini gerçekleştirdi.

ÜÇ AYDA ÜÇ TEBLİGAT YAPILDI
Başkan Vekili Ali Galip Güven ise tesise kaçak binalarını yasal hale getirmesi için üç ay içinde üç kez tebligat yapıldığını belirtti. Güven, "Ayrıca sözlü uyarılarda bulunduk. Savcılık encümen kararını geciktirmememizi istedi. Bu nedenle bugün buraya geldik. Kararı uygulayıp, yasal olmayan yerleri mühürlemek isteyince müdahale ile karşılaştık ve emniyet güçlerinden yardım istedik. Zor da olsa yasal görevimizi yapıp gerekli alanları mühürledik" dedi.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Manisa'da çöplük operasyonu: 18 gözaltı
Manisa Belediyesi'nin şikayeti üzerine, Kırtık Mahallesi'ndeki şehir çöplüğünde ...
Genç Doçentin ölümü yürekleri dağladı!
Pamukkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ...
Zafer Bayramı yarışında 3 genç kayıp!
30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü nedeniyle, Gelibolu'dan ...
 
Ege'nin dört bir yanında 30 Ağustos coşkusu
30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 90'ıncı yıldönümü Ege Bölgesi'nde düzenlenen ...
‘Cenneti’ yakan sabotaj!
Muğla'nın cennet ilçesi dört günde aynı noktadan tutuşturulunca sabotaj ...
Market sahibi haraç isteyen iki kişiyi öldürdü
Soma’da market sahibi 33 yaşındaki Şükrü G., iddiaya göre, kendisinden ...
 
Olimpiyat şampiyonu Aslı, rektörünü ziyaret etti
2012 Londra Olimpiyatları'nda kadınlar 1500 metrede altın madalya kazanan ...
Üzüm hasadına giderken feci kaza: 1 ölü 18 yaralı
Buldan’a bağlı Oğuz Köyü'ne Manisa'nın Alaşehir İlçesi'ne bağlı Dağarlar ...
‘20 ayda 21 ölüm’e otopsi: Neden baz istasyonları mı?
Çanakkale Tevfikiye'de 20 ayda 21 kişi öldü. Köylüler ölümlere baz istasyonlarının ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva