HABERLER>EGE
30 Ağustos 2012 Perşembe - 11:38

‘Cenneti’ yakan sabotaj!

Muğla'nın cennet ilçesi dört günde aynı noktadan tutuşturulunca sabotaj iddiaları güçlendi. Gavur Deresi'nden başlayıp 50 hektar orman alanını kül eden yangını insan kaçakçılarının çıkardığı öne sürüldü.

‘Cenneti’ yakan sabotaj!

MUĞLA - Datça'nın Emecik köyü yakınlarındaki Gavur Deresi mevkiinde önceki gece yine orman yangını çıktı. Özil Tatil Sitesi'nin yanından başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyerek Aktur Tatil Sitesi'ne doğru ilerlemeye başladı.

Gece olduğu için havadan müdahale edilemeyen yangın nedeniyle Marmaris-Datça Karayolu bir süre ulaşıma kapandı. Datça ilçe merkezinin elektrikleri de yaklaşık 2 saat boyunca tedbir amaçlı kesildi. Söndürme çalışmalarına 41 arozöz, 5 dozer, 15 teknik elaman, yaklaşık 250 orman işçisi ve çok sayıda iş makinası katıldı. Mermi gibi fırlayan yanan çam kozalakları işçilere zor anlar yaşattı. Söndürme çalışmalarını da olumsuz etkiledi.
 
FACİADAN DÖNÜLDÜ
Tam umutların tükenmeye başladığı saat 00.30 sıralarında, saatteki hızı 70 kilometreyi bulan rüzgarın aniden yön değiştirmesi ve denize doğru esmesi yüreklere su serpti. Bu sayede alevler, aralarında emekli komutan ve bürokratların da bulunduğu 2 bin kişinin yaşadığı Aktur Tatil Sitesi'ne ulaşmadan sabah saatlerinde kontrol altına alındı. Havanın aydınlanmasıyla Marmaris'te konuşlu helikopter de havadan alevlere müdahale etti. Sabah saatlerinde söndürülen yangında yaklaşık 50 hektarlık orman alanı kül oldu, soğutma çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Bu arada, Datça'da son dört gün içinde aynı noktada ve aynı saatlerde çıkan beşinci orman yangını sabotaj iddialarını gündeme getirdi. Gavur Deresi mevkiindeki saat 22.00 ile 23.00 sıralarında başlayan yangınları güvenlik güçlerini şaşırtmaya çalışan insan kaçakçılarının çıkardığı öne sürüldü. 48 plakalı, gri renkli Fiat Doblo marka bir aracın arandığı öğrenildi.
Emecik Köyü Muhtarı Hüseyin Harıkçı, Gavur Deresi'nde cuma ve cumartesi geceleri de yine aynı saatlerde 4 yangın çıktığını hatırlatırken, "Aynı bölgede aynı saatlerde peş peşe yangın çıkınca, insan kaçakçılarından şüphelendik. Köylüler burada nöbet tutmaya başladı. Yangından kısa süre önce şüpheli bir araç görüldü ve 5 dakika sonra da alevler yükselmeye başladı. Yangını, insan kaçakçılarının, ekipleri buraya yönlendirip insanları daha kolay kaçırmak için çıkardıklarını düşünüyoruz" dedi.
 
BENZİN DÖKÜLMÜŞ
Marmaris Orman İşletme Müdürü Özkan Şahin, "Aynı yerde ve aynı saatlerde başlayan yangına ekiplerimizin bölgede nöbet tutuyor olması sayesinde hızlı müdahalede bulunduk. Alevlerin bu kez yol kenarından başlayıp sonrasında geniş alana yayıldığını saptadık. Yangının birden fazla yere benzin dökülerek çıkarıldığını düşünüyoruz. Sabotaj ihtimali çok yüksek. Aynı saatlerde Milas ve Yunanistan'ın Rodos adasında da yangın çıkmış olması, insan kaçakçıları üzerindeki şüpheleri artırıyor" diye konuştu. (Yeni Asır)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Market sahibi haraç isteyen iki kişiyi öldürdü
Soma’da market sahibi 33 yaşındaki Şükrü G., iddiaya göre, kendisinden ...
Olimpiyat şampiyonu Aslı, rektörünü ziyaret etti
2012 Londra Olimpiyatları'nda kadınlar 1500 metrede altın madalya kazanan ...
Üzüm hasadına giderken feci kaza: 1 ölü 18 yaralı
Buldan’a bağlı Oğuz Köyü'ne Manisa'nın Alaşehir İlçesi'ne bağlı Dağarlar ...
 
‘20 ayda 21 ölüm’e otopsi: Neden baz istasyonları mı?
Çanakkale Tevfikiye'de 20 ayda 21 kişi öldü. Köylüler ölümlere baz istasyonlarının ...
Bilir kişi: Mankenler kraliçesi balkondan atıldı
Bodrum’da Yalıkavak Beldesi'nde, turizmci Ahmet Bayer'in (54) villasının ...
Manisa'da dağ taş Sultaniye üzümü oldu!
Sarıgöl’ün verimli ovalarında yetişen dünyaca ünlü çekirdeksiz sofralık ...
 
Uşak’ta tehlikeli gerginlik: Binayı taşladılar!
Uşak’ta bazı internet haber siteleri ve sosyal paylaşım sitelerinde PKK ...
Kütahya’nın ciğeri yandı: 100 hektar alan kül!
Tavşanlı ilçesi yakınlarında dün öğleden sonra çıkan orman yangını bu ...
Kütahya'da katliam: 6 ölü 6 yaralı
Kütahya-Afyonkarahisar Karayolunda sürücüsünün kontrolünden çıkan hafif ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Elgin Mermerleri!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Buraya kadarmış!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ah Alaçatı vah Alaçatı!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Vasatlar Baharı
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva