HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Ocak 2016 Perşembe - 20:15

2 mecliste gündem BİMER krizi: Akpınar-Mertoğlu kapışması!

AK Partili Karakeçili’nin huzur hakkına zam yapılması için BİMER’e yazı yazmasının yankıları oturumlara taşındı. Karşıyaka Meclisi’nde kriz Başkan Akpınar’la AK Partili Mertoğlu arasında sert bir tartışma doğururken, Konak Meclisi’nde de gündem ücret talebiydi…

2 mecliste gündem BİMER krizi: Akpınar-Mertoğlu kapışması!

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - Karşıyaka Belediye Meclisi Ocak ayı meclisi ikinci oturumu Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar idaresinde gerçekleşti.

Oturumda gündem Başkan Akpınar’ın bir önceki toplantıdaki sert çıkışıydı. Parti Meclis Üyesi Müslüm Karakeçili’nin Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) huzur hakkının asgari ücrete çıkarılması talebinde bulunması üzerine Başkan Akpınar,  “Burası oturup da maaş alacak yer değil. Hizmet üretiyoruz. Siyaset alma değil verme alanıdır. Belediye başkanı ticari faaliyette bulunamaz. Ofisi varsa kapatır. Meclis üyelerinin böyle bir durumu yok. İşi olan meclis üyesi mesleğini yerine getirir ancak belediye çalışma yeri değildir. İş yeri değildir” yorumunu yapmıştı.

Bir önceki oturumda yer almayan AK Parti Grubu’nda bu açıklamalara yanıt vermek için söz alan Grup Başkanvekili Abdullah Mertoğlu çarpıcı mesajlar verdi.



KAÇ CHP’Lİ YÖNETİCİ BELEDİYEDE ÇALIŞIYOR?

Akpınar ve CHP’li meclis yelerinin ifadelerini okuyan Mertoğlu, “Huzur hakkı bizim mecliste bulunmadığımız bir yerde gündeme geliyor.  Burada bir ithamda bulunuyorsunuz. AK Parti grubu istedi diyorsunuz. Böyle bir durum yok. Keşke benim bulunduğum bir mecliste konuşsaydınız. Bizim parti olarak böyle bir talebimiz olmadı. Burada bir bireysel başvuru vardır.   Biz başka meclis üyelerin de talebi olduğunu biliyoruz. Partimizin böyle bir talebimiz yoktur. Sizi bu durumdan dolayı bir belediye başkanı olarak kınıyorum” diye konuştu.

Akpınar’ın müdahalelerine karşın konuşmayı sürdüren Mertoğlu, “Başkanlar siyaset görevini yaparlar ücretli yaparlar. Meclis üyeleri,  huzur hakkını alırlar başka da bir talepleri olmaz. Siyaseti sadece hizmet için yaptığınızı söylüyorsunuz. Geçen dönemden kaç tane CHP’li ilçe yöneticileri belediyede çalışıyor” dedi.



SİYASİ ETİĞE GİRER Mİ?

Mertoğlu’nun eleştirilerine yanıt veren Başkan Akpınar bir önceki birleşimin tutanaklarını okudu ve “Bir devlet memuru sosyal medya üzerinden açıklama yapar m? Burada Kaymakam’ın bir an önce soruşturma açması gereklidir. Belediye Başkanı olarak benim ikinci bir iş yapmam mümkün değil. Ama meclis üyelerimizin böyle bir engeli bulunmamakta… Hem işlerini yapıyorlar hem toplantıya katılıyorlar.  Böyle bir yasa çıkarsa tüm meclis üyelerini ilgilendiren bir konu. Başvuru yapan arkadaşımızın ifadelerinde, ‘ Biz Karşıyaka’da 3 kişiyiz. Bizi komisyonlarda değerlendirmiyor. Onun için düşük ücret alıyoruz’ ifadelerini kullanmış. Burada bir etik tartışmasının yapılması gerekir. Karşıyaka’dan böyle bir görüş geliyor. Ama bu siyasi etiğe girer mi bunu tartışmak kamuoyunun görevidir” dedi.

YANDAŞLARA İŞ YAPTIRMIYORUM!
Akpınar ayrıca, “Siyaset kurumu bir zenginleşme aracı olarak görülüyor.  Siyasette olan güvenlik de buradan çıkıyor. Siyaset bir üretme işidir. Ben siyasete ne verebilirim ifadesiyle yapılır.  Burada biz para kazanmak için siyaset yapıyoruz. Siyaseti ben hep hizmet olarak gördüm. Ayağında ayakkabı olamayan çocuğun, vergisini veren vatandaşların hakkını koruyorum. Ben diğer belediyeler gibi yandaşlara para yedirip, iş yaptırmıyorum” ifadelerini kullandı.

SENİN ÖRGÜTÜN SENDEN ŞİKAYETÇİ!
Akpınar’ın ‘diğer belediyeler’ ifadesinin ardından AK Partili Mertoğlu sözü keserek, “Yine çamur atıyorsunuz. Siyaset yapıyorsunuz” dedi. Sözün kesilmesiyle Akpınar ile Mertoğlu arasında karşılıklı söz düellosu yaşanırken Başkan Akpınar, “Doğru konuş! Sizi doğru konuşmaya davet ediyorum. Ben bir siyaset yaparsam burada konuşturtmam seni... Senin tüm örgütün senden şikayetçi, senin haberin yok, oturuyorsun orada! Hiçbir meclis üyesini birbirinden ayrı görmüyorum. Ben siyaset yaptım ama yalanla dolanla değil. Kişileri itam ederek değil. Kimsenin benim elime tutuşturduğu kağıtları hiçbir zaman okumadım. Hep kendim okudum” şeklinde konuştu.

KONAK MECLİSİ’NDE DE GÜNDEM ÜCRET KONUSU
Öte yandan Belediye Başkanı Sema Pekdaş idaresinde gerçekleşen Konak Meclis oturumunda gündem aynıydı…

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan AK Partili Üye Abdullah Siyahkoç isim vermeden eleştiri yaparak Konak için hizmet etmeye çalıştıklarını ve kendileri hakkında daha dikkatli konuşulması gerektiğini söyledi.

KAZANÇ KAPISI GÖRMEDİK
AKP’li Siyahkoç kendileriyle ilgili basında çıkan haberlerle ilgili olarak, “Meclis üyesi olarak kazanç kapısı görmedik hizmet kapısı olarak gördük. Amacımız Konak halkına yararlı işler yapmak ama herkes, meclis üyesi arkadaşlarımızın hepsi bir şeyler yapmaya çalışıyor. Arkadaşlarımızdan ve belediye başkanlarından tek isteğimiz bizi incitmeden yargılamadan, konuşurlarsa sevinirim. Biz de seçilmişiz, onlar da seçilmiş, bundan sonra daha dikkatli olmalarını istiyorum” değerlendirmesini yaptı.

ÜCRETLERİN YASAYLA DÜZENLENMESİ GEREKİR
Başkan Pekdaş da Siyahkoç’un sözleri üzerine, “Seçilmiş seçilmemiş olsun herkesin dikkatli konuşması gerekir. Ekonomik olarak bedellerin, özlük hakların ödenmesi gerekir. Yasa çalışması yapılsın, meclis üyelerinin ücretlerinin yasayla düzenlenmesi gerekir. Bunu istiyorum” şeklinde konuştu.


OCAK UĞURSUZ BİR AY
Pekdaş ayrıca gündeme ilişkin değerlendirmeler de yaparak “8 Ocak Metin Göktepe’nin yıldönümü… Türkiye hep gazeteci ölümleri, tutuklamaları, basına yönelik baskılarla gündeme gelen ülke… 19 Ocak’ta Hrant Dink, 24 Ocak’ta Uğur Mumcu öldürüldü. Ocak uğursuz bir ay. Hala adil yargılanmaların yapılmaması çok acı. Aleni bir durumu haber yaptıkları için Can Dündar ve Erdem Gül tutuklandı. Aslında dava açılsa zaman aşımı nedeniyle düşecek. Fakat tutuklu yargılanıyorlar” dedi.

SÜLEYMAN ALASYA PARKI VE MERSİNLİ SEMT MERKEZİ AÇILACAK
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’yle ilgili Gazeteciler Cemiyetinin bildirgesini okuyan Pekdaş, basının gazeteciler günü kutlayarak, “Herkese özgürlük diliyorum. Bizim yurttaşlık hakkımızdır haber alma. Biz 12 Ocak’ta, Süleyman Alasya’nın adını verdiğimiz parkı, Çalışan Gazeteciler Günü’nde açmayı planlıyorduk ama Pazar gününe denk geliyor, o yüzden 12 Ocak’ta Gazeteciler Cemiyeti’yle birlikte saat 11’de açacağız. 13 Ocak’ta da, Mersinli Semt Merkezi’ni bitirmiştik, seçim nedeniyle ertelenmişti, o açılışa da herkesi bekliyorum” dedi.

 
İstanbul'da iki çocukta domuz gribi tespit edildi
 
Volkan Demirel'e fidye tuzağı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Arslan duyurdu: ‘İzmir’in çöp’ünde tüm kurumlar…
Çiğli Meclis oturumunda konuşan Başkan Arslan, Yamanlar’daki yeni çöp ...
‘Kayyum madeni’nin ÇED toplantısında arbede!
Mahkeme kararı ile yönetimine kayyum atanan İpek Holding’e ait Koza Altın ...
Bornova Belediyesi’nden anne adaylarına eğitim
Bornova Belediyesi’nin anne adaylarını doğuma hazırlık amacıyla açtığı ...
 
Sayıştay Çiğli’yi örnek verdi: Belediyeler o imtiyazdan gelir alsın!
Sayıştay, hazırladığı Çiğli Belediyesi Denetim Raporu'nda Çevre ve Şehircilik ...
Karşıyaka’da dönüşüm seferberliği
Ambalaj atıklarının geri kazanımını sağlamak amacıyla dönüşüm çalışmalarına ...
Gaziemir'in asansörleri emin ellerde
Gaziemir Belediyesi ile Makine Mühendisleri Odası (MMO) İzmir Şubesi arasında ...
 
Konak'ta ömür uzatan hizmet
Konak Belediyesi Ziya Zişan Saadet Aytulun Kardeşler İleri Yaş Sağlıklı ...
Başkan Badem işçilerle kahvaltı yaptı
Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem, yılın ilk günlerinde belediye ...
İzmir'e Çin markajı: A Takımı'yla geldiler!
İzmir’i yakın markaja alan Çinliler, kalabalık bir işadamı heyetiyle Başkan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva