HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Ocak 2016 Perşembe - 18:02

‘Kayyum madeni’nin ÇED toplantısında arbede!

Mahkeme kararı ile yönetimine kayyum atanan İpek Holding’e ait Koza Altın İşletmeleri’ne üçüncü kez kapasite artış projesi halkın kantarına çıktı. Toplantı önce arbede çıkarken, maden çalışanları halkı ve çevrecileri kahveye sokmadı. Kitle kendi aralarında tutanak tuttu.

‘Kayyum madeni’nin ÇED toplantısında arbede!

Onur DENİZ / EGEDESONSÖZ - Koza Altın İşletmeleri A.Ş. tarafından Dikili’de yapılan Çukuralan Altın Madeni İşletmesi’nin 3. kapasite artırımı projesinin ÇED sürecindeki halkın katılım toplantısında arbede çıktı!

Gülen cemaatine mali destek verdiği gerekçesiyle önce polis operasyonu yapılan ardından da Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararı ile 26 Ekim'de bünyesindeki tüm şirketlerin yönetimine kayyum atanmasına karar verilen şirketin, Dikili’de bulunan Çukuralan Altın Madeni İşletmesi için yaptığı ÇED başvurusu İzmir Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından ‘olumlu’ bulunmuştu. Karar ardından firma, 3’üncü kapasite artışı için yaklaşık 45 milyon TL’lik yatırım bedeli harcayarak yeni süreci başlatmıştı. 

HALK ALINMADI!
Kapasite artışı ile ilgili halkın katılım toplantısı Çukuralan Mahallesi Köy Kahvesi’nde gerçekleştirildi. Bölgeden çok sayıda katılım yaşanan toplantıda İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve bakanlık görevlilerinin yanı sıra Koza Altın Madeni çalışanları, Bergama, Dikili, Çandarlı çevre platformları ve bölge sakinleri de hazır bulundu.



Köy meydanındaki kahvede şiddetli yağmur altında yapılan bilgilendirme toplantısına erkenden gelen altın madeni çalışanları, kahvenin içini ve kahve girişini kapatınca toplantıya giremeyen çevreciler ile altın madeni çalışanları arasında arbede yaşandı. İçeriye girmeye çalışan bölge halkı ve çevreciler itirazlarından sonuç alamadı ve toplantı böyle sonlandı!

Toplantıdan görevlilerin ve maden çalışanlarının ayrılması ardından kahve önüne toplanan çevreciler ise kendi aralarında tutanak tuttu. Bergama Çevre Platformu sözcüsü Erol Engel, maden çalışanları tarafından toplantıya sokulmadığını ifade ederek; "Burada halkın önüne etten duvar ördüler. Halkı bilgilendirmeme toplantısı yaptılar. Yapılan toplantı yasal değil. Gerekli itirazları yapacağız" dedi.

SONUNA KADAR TAKİP EDECEĞİZ
Toplantı için gelen Dikili eski Belediye Başkanı Osman Özgüven ise; "Burada maden çalışanlarını kullanarak içeriye insanları almadılar. Halkın içeri girmesini engellediler. Bilgilendirmeyi kendi kendilerine yaptılar. Bu işi sonuna kadar takip edeceğiz" dedi. Bazı vatandaşlar ise kendilerine maden çalışanlarınca dirsek atıldığını iddia etti.

TOPLANTI YASAL DEĞİL
Kahve önünde topluluk adına konuşan Bergama Çevre Platformu sözcüsü Erol Engel; "Bugün burada adeta maden çalışanlarına etten duvar ördürülerek halkın katılımı engellenmiştir. Burada yapılan toplantı yasal değildir. Yasanın bu konuda hükmü çok açıktır. Burada halk biziz. Çalışanları getirerek önümüze etten duvar örerek, bizleri konuşturmayarak, söz hakkı vermeyerek yapılan toplantı yasal değildir. Gerekli itirazlarımızı yapacağız. Burada asıl tehlike kapasite 3 katına çıkıyor. Ovacıkta bunu karşılayacak atık havuzu yok. İkincisi doldu. Üçüncüsünü açmak istiyorlar. Üçüncü atık barajı yöredeki tarımın, seracılığın ve UNESCO Dünya Mirası'na giren Bergama'ya bir yıkımdır. Görünen odur ki masanın her iki tarafında hükümet yetkilileri vardır. Yapılan yasa hükmüne aykırıdır. Çünkü bizler konuşturulmadık" şeklinde konuştu.

 
Fırat Çakıroğlu davasında ifade maratonu
 
''HDP ile görüşülmez diye bir tavrımız yok''
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova Belediyesi’nden anne adaylarına eğitim
Bornova Belediyesi’nin anne adaylarını doğuma hazırlık amacıyla açtığı ...
Sayıştay Çiğli’yi örnek verdi: Belediyeler o imtiyazdan gelir alsın!
Sayıştay, hazırladığı Çiğli Belediyesi Denetim Raporu'nda Çevre ve Şehircilik ...
Karşıyaka’da dönüşüm seferberliği
Ambalaj atıklarının geri kazanımını sağlamak amacıyla dönüşüm çalışmalarına ...
 
Gaziemir'in asansörleri emin ellerde
Gaziemir Belediyesi ile Makine Mühendisleri Odası (MMO) İzmir Şubesi arasında ...
Konak'ta ömür uzatan hizmet
Konak Belediyesi Ziya Zişan Saadet Aytulun Kardeşler İleri Yaş Sağlıklı ...
Başkan Badem işçilerle kahvaltı yaptı
Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem, yılın ilk günlerinde belediye ...
 
İzmir'e Çin markajı: A Takımı'yla geldiler!
İzmir’i yakın markaja alan Çinliler, kalabalık bir işadamı heyetiyle Başkan ...
Otelcilerin desteğine Başkan Soylu'dan teşekkür
Menderes Belediyesi’nin yapımını sürdürdüğü Çukuraltı Sahil Yolu Projesi’ne ...
İzmir trafiğine nefes aldıracak kavşak yola çıkıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent içi ulaşımın önemli arterlerinden biri ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva