HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Ocak 2016 Perşembe - 19:56

Başkan Arslan duyurdu: ‘İzmir’in çöp’ünde tüm kurumlar…

Çiğli Meclis oturumunda konuşan Başkan Arslan, Yamanlar’daki yeni çöp alanındaki ÇED sürecinde tereddüdü bulunan DSİ dışında tüm kurumların olumlu görüş verdiğini duyurdu.

Başkan Arslan duyurdu: ‘İzmir’in çöp’ünde tüm kurumlar…

Yeşim YAVUZER/EGEDESONSÖZ - Çiğli Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısı ikinci oturumu Başkan Hüseyin Arslan iradesinde başladı.

Denetim Komisyonu seçiminin yapıldığı toplantı komisyon raporlarının oylanmasıyla devam etti. Dilek ve temennilerle Ocak ayı meclis toplantısı tamamlandı.



DENETİM KOMİSYONU
Toplantıda 2015 yılı Denetim Komisyonu seçimi yapıldı. Yapılan oylama sonucunda CHP grubu adına Hüseyin Gündüz, Haluk Özgür, Halis Alkan, Meltem Ergün; AK Parti grubu adına ise Mesut Demirkaya Denetim Komisyonu’na seçildi.



FİKİRLERİN ÇATIŞTIĞI BİR ANKARA SİYASETİ İSTİYORUZ 

Dilek temenni kısmında AK Parti grubu adına söz alan Nedim Aslan, Başkan Arslan’dan terör olayları konusunda net bir tavır ortaya koymasını isteyerek, “Bu terör olaylarında en çok mağdur olan yoksul kesimdir, mazlum halkımızdır. Bunun hiçbir zumre tarafından desteklendiğini düşünmüyorum. Bizim bununla ilgili tavrımız nettir. Tarafımız; huzurdur, barıştır, kardeşliktir. Partimiz ve grubumuz adına bu açıklamayı yapıyoruz. 21. yüzyılda dünyanın evrensel bir köy olduğu, sınırların kalktığı bir dünyadayız. Ancak halkı bölmeye yönelik çatışmalardan yana değiliz. Bizim taraf olmamız gereken şartlar ve koşullar ne olursa olsun huzur, barış, kardeşlik ve eşitliktir. Hukuk devletinin gerekleri yerine getiriliyor olabilir ama ülkenin geleceği silahla değil siyasetle olacaktır. Sivil siyasetin yolu açıktır bu da bizim tercih ettiğimiz yoldur. Savaş, şiddet, kan, gözyaşı bizim tercihimiz değil. Net bir tavır koymak lazım. Türkiye Cumhuriyeti savaş taraftarı değildir. Hükümetimiz Kürt Sorunu hakkında çalışmalar yapmıştır. Temennimiz sivil siyasetin açılmasıdır. Fikirlerin çatıştığı bir Ankara siyaseti bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

MİLLİ EMLAK MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN İMAR PLANI TALEPLERİ GERÇEKLE ÖRTÜŞMÜYOR
Evka 5 bölgesinde imar planlarının uygulanmasında sıkıntı yaşadıklarını dile getiren AK Partili meclis üyesi Bülent Tural, “Evka 5’in sırtlarında mevcut imar planlarını uygulamakta sıkıntı çekiyoruz. Milli Emlak Müdürlüğü’nün talepleri güncel imar planlarının gerçekleriyle örtüşmüyor, biz de hiçbir şey yapamıyoruz. Oradaki insanların dertleriyle ilgilenmemiz gerekiyor” dedi. Başkan Arslan ise, “Yıllardır orada sorun var. Orada geniş bir yol planı var, uygulaması ne zaman olur muamma. Satış verilmiyor, muzdarip vatandaşlarımız var. Siz imar müdürümüzle konuşun gerekli çalışmaları başlatalım” cevabını verdi.

BAŞKAN ARSLAN’DAN ÇİĞLİ’DEKİ ÇÖP SORUNUNA MÜJDE!
Başkan Arslan son olarak Çiğli’deki çöp sorunuyla ilgili müjde verdi. Arslan, “Çiğli’deki çöp sorunu noktasında Yamanlar’daki bölge için tüm kurumlar olumlu rapor sunmuş, sadece Devlet Su İşleri’nin bazı noktalarda tereddüdü var. Belediyemiz Katı Atık Dairesi bu konuyla ilgili bir rapor sunmuş oradan da olumlu sonuç gelirse bu iş bitti. Çöpü de Çiğli’den atarsak en büyük mutluluğumuz olur” diye konuştu.

 
Şanlıurfa'da domuz gribinden ölüm
 
İstanbul'da iki çocukta domuz gribi tespit edildi
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
8 Ocak 2016 Cuma 12:42

Defalarca söyledik. Çöp tesisi Yamanlara kurulursa Çiğli için hiçbirşey farketmeyecek. Çöplük sol taraftan alınıp kul uçuşu sağ tarafa konulacak. Çiğli ve Karşıyaka yine kokuya boğulacak. İstifa edin çekin gidin Çiğli'nin başından. Yeter be. Hiçbir icraatiniz yok.

Yorumu oyla      11      5  
İzmirli 8 Ocak 2016 Cuma 11:11

Defalarca yazdım yine yazacağım,Viyana da çöp tesisi dediğiniz tesis şehrin tam merkezinde,Budapeşte de ki de öyle. İzmir le karşılaştırırsak,İzmir adliye binası ya da Konak daki Hasan Sağlam öğretmenevinin yerine denk gelir. Merak edenler Google Viyana Çöp Fabrikası diye girer ya da Milliyet de Metin Münir ün Viyana Çöp Masalları yazısını okur ve görür.Abartmakta, büyütmekte beceriksizlikte üstümüze yok...

Yorumu oyla      11      5  
8 Ocak 2016 Cuma 01:06

Manisa' ya mı yapsınlar ?

Yorumu oyla      11      5  
ercan 7 Ocak 2016 Perşembe 21:56

izmire çöp tesisi istemiyoruz

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Kayyum madeni’nin ÇED toplantısında arbede!
Mahkeme kararı ile yönetimine kayyum atanan İpek Holding’e ait Koza Altın ...
Bornova Belediyesi’nden anne adaylarına eğitim
Bornova Belediyesi’nin anne adaylarını doğuma hazırlık amacıyla açtığı ...
Sayıştay Çiğli’yi örnek verdi: Belediyeler o imtiyazdan gelir alsın!
Sayıştay, hazırladığı Çiğli Belediyesi Denetim Raporu'nda Çevre ve Şehircilik ...
 
Karşıyaka’da dönüşüm seferberliği
Ambalaj atıklarının geri kazanımını sağlamak amacıyla dönüşüm çalışmalarına ...
Gaziemir'in asansörleri emin ellerde
Gaziemir Belediyesi ile Makine Mühendisleri Odası (MMO) İzmir Şubesi arasında ...
Konak'ta ömür uzatan hizmet
Konak Belediyesi Ziya Zişan Saadet Aytulun Kardeşler İleri Yaş Sağlıklı ...
 
Başkan Badem işçilerle kahvaltı yaptı
Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem, yılın ilk günlerinde belediye ...
İzmir'e Çin markajı: A Takımı'yla geldiler!
İzmir’i yakın markaja alan Çinliler, kalabalık bir işadamı heyetiyle Başkan ...
Otelcilerin desteğine Başkan Soylu'dan teşekkür
Menderes Belediyesi’nin yapımını sürdürdüğü Çukuraltı Sahil Yolu Projesi’ne ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva