HABERLER>POLİTİKA
17 Şubat 2013 Pazar - 10:24

'Kılıçdaroğlu da bizim gibi zenci'

BDP'li Sırrı Sakık, anadilde savunma ile ilgili sözleri nedeniyle Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. Kılıçdaroğlu'nun da kendisi gibi Kürt olduğunu söyleyen Sakık, "O da bizim gibi bu ülkenin zencisi" dedi. Sakık, "PKK barış görüşmelerini engellerse biz PKK'nın yakasına yapışırız'' değerlendirmesinde bulundu.

 Kılıçdaroğlu da bizim gibi zenci

BURSA - Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Muş Milletvekili Sırrı Sakık, 'anadilde savunma ülkeyi böler' diyen CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi, "O da bizim gibi zenci ama beyazlarla birlikte olmak istiyor" dedi.
 
BDP'nin Bursa il örgütünce düzenlenen ''Halkla Dayanışma Gecesi''ne katılan Sakık, burada bir konuşma yaptı. Konuşmasında İmralı sürecini değerlendiren Sakık, Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. Kılıçdaroğlu'nun kendisi gibi bir Kürt olduğunu dile getiren Sakık, şöyle devam etti: ''Ama o da ne diyor biliyor musunuz Diyor ki; anadilde eğitim ülkeyi böler. Anası yaşıyorsa dönüp diyordur ki; 'ey Kemal seni doğuracağıma bir taş doğursaydım. Benim dilim niye ülkeyi bölsün.' Bunun ataları Dersim'de katledilmiş.
 
Benim gibi, sizin gibi bir Kürt. Senin ananın dili keskin bir bıçak mıdır, bu ülkeyi ortadan ikiye bölsün. Senin ananın dili bir mayın mıdır, bomba mıdır bu ülkeyi paramparça etsin. Tıpkı anasının dili neyse Türk'ün anasını da babasının da bir anne-baba dünyaya getirdi, Kürt'ün anasını babasını da...
 
Bizleri onlar dünyaya getirdi. Onların dili ne kadar haksa bizim dilimizde o kadar hak. Hani siyahların, beyazlar içerisinde beyaza benzemesi gibi Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Başkanı, bu ülkenin bir zencisi. Bizim gibi bir zenci ama beyazlarla birlikte olmak istiyor.
 
Beyazlara mesaj vermek istiyor, dönüp anadiline hakaret ediyor. Yüzündeki zenciliği boya ile kapatmak istiyor. Onlara yaranmaya çalışıyor ama elini uzattığında o siyah derisi gözüküyor. Çünkü o bir zenci, o bir Kürt. Onunda anadiline bu ülkede yasaklar konulmuş.
 
Dönün bakın, başka bir parti sürekli 'koparım dağa çıkarım' diyor. Irkçılıktan nemalanan siyasi parti, bakın biz barışı sağlayacağız. Siz engel olursanız, barış sevenler artık çocuklarını dağlara göndermeyecekler. Sizin yüreğiniz yetiyorsa alın çocuklarınızı gidin dağlarda savaşıyorsanız, yolunuz açık olsun.''
 
'İMRALI HEYETİNİ BDP BELİRLEYECEK'
Sırrı Sakık, son günlerde İmralı Adası'na kimin gideceği yönünde tartışmalar olduğunu anımsatarak, adaya kimin gideceğine BDP olarak kendilerinin belirleyeceğini, başka bir siyasi partinin bu kararı veremeyeceğini bildirdi.
 
BDP'nin siyasi bir parti, kurum olduğunu, kendi işleyişlerini de kendisinin belirleyeceğini ifade eden sakık, ''Onun için gidecek her şahsiyet, bizi kurum olarak temsil ediyordur. Eminim ki önümüzdeki hafta pazartesi 3 kişilik bir heyet İmralı'ya gidecek ve görüşmeleri orada sürdürecek'' dedi.
 

'PKK'NIN YAKASINA YAPIŞIRIZ'
Sakık, görüşmeler sürdürülürken toplumun da bilgilendirileceğine işaret ederek, ''Geçmişte bütün görüşmeler yapıldığında ne zaman canları istese görüşmeleri askıya alıyor, Kürt tarafını suçluyorlardı. Biz de artık görüşmeleri açık, şeffaf, aleni bir şekilde yapılmasını istiyoruz. Görüşmelerin bir bütününü kamuoyuna yansıtmak ters gelebilir görüşmeler olgunlaşmadığı için ama Türkiye'de barış isteyen tüm halklar görüşmelerde ne konuştuğunuzu, tartıştığınızı bilmek istiyor. PKK bu barış görüşmelerini engellerse biz PKK'nın yakasına yapışırız'' değerlendirmesinde bulundu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
private35 17 Şubat 2013 Pazar 15:02

herkes bu ülkenin eşit vatandaşıdır, ancak eşit olmayan ekonomik anlamda güçlüğü yaşayan siz değil güneydoğuda yaşayan halkımızdır, sizin gibi ağalar zengin hepinizin iş yerleri çeşmede yazlıkları var.Millet vekili oluyorsunuz ak parti içinde bir sürü bakan var, cumhur başkanı bile çıkardı bu millet kürtlerden.Bu ülkenin kardeşliğini bozmak isteyen hak arayışı kılıfı ardında bu ülkeyi bölmek isteyenler sizlersiniz ki buna Kürtlerin en başta karşı çıkması lazımdır.Bu proje dayatma projedir.

Yorumu oyla      14      5  
işte chp 17 Şubat 2013 Pazar 13:37

işte gerçek chp

Yorumu oyla      11      6  
NE GÜZELDE DEMİŞ 17 Şubat 2013 Pazar 12:27

İŞTE İZMİRDEKİ CHPDE VE YÖNETENLERDE AYNI YAZIK ÇOK YAZIK DOĞRU VALLAH CHP X BDP OLMUŞ

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hülya Güven'den Karaburun çıkarması
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, İzmir’in doğal güzellik ...
CHP’den AK Parti’ye Ödemiş’te ‘Bergama’ misillemesi
CHP İzmir İl Örgütü ve milletvekilleri AK Parti’nin Bergama’da köylere ...
"Erdoğan'ın yalanlarından ansiklopedi yapacağız!"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ATO Congresium Kongre Merkezi'nde ...
 
HEMDER yerel yönetimleri masaya yatıracak
Herkes İçin Demokrasi Derneği bu kez yerel yönetimleri masaya yatıracak. ...
Vural net konuştu: İzmir’e talibiz
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, “İzmir’e talibiz. İzmir’in geneli olarak ...
Erdoğan çağrıyı yineledi: Artık silahı gömün
Mardin’de konuşan Başbakan Erdoğan, “savaşın kolay, barışın zor” olduğunu ...
 
Sarıgül’e sürpriz teklif
Anavatan Partisi, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’e büyükşehir ...
CHP’li Çıray ‘fişleme’ mücadelesini kazandı
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Sağlık Komisyonu Üyesi Dr. Aytun Çıray ...
CHP’den şok iddia: Polis çamaşıra bakarak…
CHP, lezbiyen, gay, biseksüel ve transseksüellerin sorunları için Meclis ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva