HABERLER>POLİTİKA
1 Kasım 2017 Çarşamba - 12:18

'Atatürk Kültür Merkezi'nin olduğu yeri yıkıyoruz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) olduğu yerin yıkılıp yerine daha büyük ve modern bir mimari ile opera binası inşa edileceğini söyledi.

 Atatürk Kültür Merkezi nin olduğu yeri yıkıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen 3. Turizm Şurası'nda konuştu.

Konuşmasında ''Burada bir müjde vermek istiyorum'' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''İstanbul'da Atatürk Kültür Merkezi'nin olduğu yeri yıkıyoruz ve oraya daha büyüğünü, çok çok farklı, çok çok modern bir mimariyle, inşallah pazartesi günü İstanbul'da lansmanını yapacağım ve bu lansmanını yapmak suretiyle de 2019'un sonuna kadar orada biz bir opera binasını İstanbulumuza kazandırmış olacağız. İnşallah 2019 seçiminden önceye yetiştireceğiz'' ifadesini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Turizmde Türkiye çok zengin bir arşive sahip. Bu zengin arşive sahip olmamıza rağmen acaba turizmdeki çekim alanı dört dörtlük eksiklerimiz nelerdir bunları bulup çıkarmamız lazım. İnsanların görme tanıma dinleme dinlenme anlamından turizmin insanlığın tarihi kadar eski bir geçmişi olduğunu söylemek mümkündür. Turizmin bir sektör haline dönüşmesi geçtiğimiz yüzyılda ortaya çıkmıştır. Hizmet sektörü denildiği zaman turizm bu işte başı çekiyor. Türkiye geniş potansiyeli ile bu süreci yakından takip etmesi gereken ülkelerin başında geliyor.

Suriye ve Irak merkezli olarak bölgemizde yaşanan gelişmelerle ülkemizdeki terör eylemleri ve darbe girişimi turizmimize çok ciddi bir darbe vurmuştur. Turist sayımız geçtiğimiz yıl 25 milyona kadar gerilemiştir. Turizmde gelen turist sayısına paralel geliri elde edemiyoruz. İnsanlar artık iyi bir müzik dinlemek kadar o müziğin nasıl icra edildiğini görmek istiyorlar. Gastronomi turizmi de rağbet gören bir turizm çeşididir. İnanç turizmi aynı şekilde insanların ilgisini çekmektedir. İnsanlar artık sadece dinlenmekle gezmekle yetinmiyor gittikleri yerlerde hayatın her alanına ulaşmak tecrübe etmek istiyorlar. İnsanlar hediyelik eşyalar kadar unutulmaz hatıralar da biriktirmeye önem veriyorlar. Bizimle aşık atabilecek denizi dağları ovaları insanı başka bir güzelliğe sahip kaç ülke bulunabilir?

''KAPISINA GELENE TERS BAKAN BİR MİLLET DEĞİLİZ''

Kapısına gelene öyle ters bakan bir millet değiliz biz. Ülkemize gelen turiste gezdiği çarşıdan aldığı otantik eşyadan ziyade Türk örfünü adetini sunduk sunuyoruz sunmaya da devam edeceğiz.

''İSTANBUL GİBİ MÜCEVHER DEĞERİNDE BİR ŞEHRİN POTANSİYELİNİ DAHİ TAM OLARAK KULLANABİLMİŞ DEĞİLİZ''

Biz İstanbul gibi mücevher değerinde bir şehrin potansiyelini dahi tam olarak kullanabilmiş değiliz. Son dönemde karşımıza çıkan ve çıkartılan engeller bizim için geleceğimizi inşa ederken dikkate alacağımız birer tecrübedir. 

''MÜŞTERİSİZ İŞ MOTORSUZ OTOMOBİLE BENZER''

Müşterisiz iş motorsuz otomobile benzer. Görüntü tamamdır ama sizi hiçbir yere götüremez. Yapmamız gereken müşterinin haberdar olmasını sağlamak sonra bunu en güzel şekilde sunmaktır.

''ARTIK KİMSE CİDDİYE ALMIYOR''

Türkiye son birkaç yıldır ekonomik saldırılara da maruz kalıyor. Kredi derecelendirme kuruluşlarının siyasi art niyetli notlarını artık kimse ciddiye almıyor. Biz işimize bakacağız. Biz tüm dünyaya hakikatleri göstermenin anlatmanın gayreti içinde olacağız.

''İSTANBUL'DA ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ'NİN OLDUĞU YERİ YIKIYORUZ''

Bugün burada bir müjde vermek istiyorum. Burası Ankara'daki bizim yarı opera binası diyebileceğimiz bir kongre merkezimiz 2 bin kişilik. Şimdi İstanbul'da Atatürk Kültür Merkezi'nin olduğu yeri yıkıyoruz ve oraya daha büyüğünü, çok çok farklı, çok çok modern bir mimariyle, inşallah pazartesi günü İstanbul'da lansmanını yapacağım ve bu lansmanını yapmak suretiyle de 2019'un sonuna kadar orada biz bir opera binasını İstanbulumuza kazandırmış olacağız. İnşallah 2019 seçiminden önceye yetiştireceğiz.'' (NTV)

 
Karabağlar'da muhtarlar zirvesi
 
Türkiye'yi ayağa kaldıran saldırgan için karar!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'15 Temmuz öncesi rakamlara hala ulaşamadık'
Başbakan Yıldırım, AB'ye ihracatın ilişkilerdeki gerilmeye rağmen yüzde ...
Sözcü Kalın tehdit iddialarına yanıt verdi!
Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, gündeme ilişkin bir çok konuda açıklamalarda bulundu.
Ege’deki hangi belediyeler İyi Parti’nin hedefinde?
MHP’den kopan Meral Akşener liderliğinde siyasete adımını atan İyi Parti’nin ...
 
AK Partili Sürekli'ye Ödemiş'te yoğun ilgi
Ödemiş'in AK Parti belediyeciliği ile hem kültürel hem ekonomik anlamda ...
İşten çıkarılmıştı... O öğretmen Bahçeli'ye gitti
MHP lideri Bahçeli, sınıfta 'bozkurt' işareti yapıp sosyal medya hesabından ...
AK Parti Sözcüsü Ünal'dan Kılıçdaroğlu'na tepki
AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, ''Kemal Kılıçdaroğlu'na sesleniyorum. Bugün ...
 
Başbakan Yıldırım'dan sürpriz ABD kararı
Başbakan Binali Yıldırım'ın 7-11 Kasım tarihleri arasında ABD'de olacağı açıklandı.
MHP’den İyi Parti’ye geçişler devam mı edecek?
Taktakoğlu’nun istifasının ardından Urla’da partiden ayrılan üye sayısının ...
CHP’li Özen istifanın ardından başkan oldu!
Bayındır krizi sonrasında partisindeki İl Eğitim Sekreterliği görevinden ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva