HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
29 Kasım 2017 Çarşamba - 10:25

'90 dakika' uygulaması kalkıyor mu?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ulaşımda uygulanan “90 dakika” içindeki sınırsız biniş uygulamasının devam edeceğini açıkladı.

 90 dakika  uygulaması kalkıyor mu?

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin otobüs, metro, vapur, İZBAN ve Tramvay ulaşımında hayata geçirdiği ve halkın büyük beğenisini toplayan 90 dakika uygulamasıyla ilgili açıklama geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, zaman zaman sosyal medya üzerinden “kalktı-kalkıyor” kampanyaları yürütülen uygulamanın süreceğini söyledi.

Elektrikli otobüslerin satın alma maliyetinin diğer otobüslere göre 2,5 kat fazla olduğunu belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, her dönem üzerinde spekülasyonlar yapılan 90 dakika uygulamasının devam edeceğinin altını çizdi.

2018 bütçesinin 70 milyon lirasını yeni körüklü ve solo otobüs alımları için ayıran ESHOT Genel Müdürlüğü, bir yandan otobüsler için kentin farklı noktalarında yeni garajlar oluştururken, bakım ve onarımın yapıldığı hizmet birimlerine de yenilerini ekleyip mevcut hizmet birimlerini modernize edecek. Temassız akıllı kartların kullanımını kolaylaştırmak ve yaygınlaştırmak amacıyla şehrin belirli merkezlerinde kart dolum makinalarının sayıları artırılacak. İzmir’de tüm toplu ulaşım araçlarının çalıştığı semtlerle ilgili bilgilerin, turistik, tarihi yerlerin ve önemli noktalara ulaşım imkânlarını anlatan rehber niteliğinde bir “İzmir Toplu Ulaşım Kılavuzu” hazırlanacak ve QR Kod uygulamasının tüm duraklara yaygınlaştırılması çalışması yapılacak.

UYGULAMA NASIL ÇALIŞIYOR?
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşımda tekerlekli araç sayısını azaltmak ve otobüsleri ana arterlerden çekmek amacıyla başlattığı 90 dakika uygulamasının mantığında “hızlı ulaşım” yer alıyor. İzmirim Kart’a sahip olan bir vatandaş 90 dakika içinde tüm toplu ulaşım araçlarından sınırsız binişle yararlanabiliyor. Birinci biniş sonrasında ödediği rakamın üzerine başka bir ücret ödemiyor. Böylece otobüsten inip, vapura, vapurdan inip metroya kolaylıkla binebiliyor.  Sık seyahat edenler ve sürekli yer değiştirenler için oldukça verimli olan uygulamada 90 dakika yani bir buçuk saat içinde tek kart ile şimdiye kadar tespit edilen biniş rakamı sayısı 12 olmuştu. 

 
Tek celsede boşandı
 
Nusret'in okyanus manzaralı yuvası
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Erdoğan yıldız 30 Kasım 2017 Perşembe 13:27

Başkanımıza sonsuzadek teşekkürler halkını düşündüğü için hayatın boyunca teşekkürler

Yorumu oyla      11      5  
Bedri Sümer 30 Kasım 2017 Perşembe 13:23

Torbalı Tepeköy’den İzbana binen adamın Güzelbahçe’ye , Bornova Evka 3 e tek biletle 2.60.-TL. Menemen’den Otogara 35 km tek biletle (2.60.- TL. ) 90.dk aktarma hakkı ( 800 nolu hat) olduğundan haberimiz varmı ? Ayrancılar - Gaziemir arası 17 km ancak 2(iki) biletle gidilebiliniyor.5.20.-TL. Bu hak mı, hukuk mu, adalet mi. Sosyal Belediye bölgecilik, ayrımcılık yapmaz. Madem bugünkü uygulama doğru olduğunu savunuyorsunuz. On yıl neden beklenildi..İzmir’de 90.dk uygulaması adil değil.Belediye Başkanı Lafa gelince köylü milletin efendisi diyor. O efendi köylü 30 km merkeze ( Konak) kaç biletle gidiyor. Adalet bunun neresinde.

Yorumu oyla      11      5  
30 Kasım 2017 Perşembe 08:28

Aziz Başkan artık şu Çiğli aktarmaya el atsın. İzban'dan 500metre yürüyoruz. Yürümeyi geçtik koskoca Egekent'in yüzlerce yolcusu olan durağın dibine 3-5 yolcusu olan 529-329 otobüsleri yüzünden, kendi otobüslerimize rahatça binemiyoruz. Sıralar karman çorman oluyor. 329 ila 529'u başka yere taşıyın. Egekent'li rahat etsin. İzban durağından aktarmaya üst geçit yapılırsa hızla otobüse geçilir. 500metre çok uzun başkan.

Yorumu oyla      11      5  
30 Kasım 2017 Perşembe 08:26

urla ayrancılar aliağa vs buralar şehrin dışında arkadaşlar. şehiriçi ile aynı olması mümkün değil. Egekent'ten konağa giden adamla, ayrancılar'dan konağa giden adam bir olabilirmi?

Yorumu oyla      11      5  
Cengiz önalan 29 Kasım 2017 Çarşamba 20:58

Tebrikler başkanım sağ olun sizede bu yakışır

Yorumu oyla      13      5  
Bedri Sümer Ayrancılar 29 Kasım 2017 Çarşamba 19:43

Çevre kentlinin 90 dk. Tek bilet aktarma hakkını 10.02.2016 tarih ve 179 sayılı Meclis kararı ile iptal edin. Mahkeme kararını tanımayıp 16.12.2016 tarih ve 05.1281 sayılı Meclis kararı ile haksız uygulamaya devam ediyor. Acaba 17 km için (Ayrancılar- Gaziemir) 5.20.- TL.ücret ödemeye haberi Yapanlar ve okuyanlar ne diyor.

Yorumu oyla      12      7  
Kemal Ocak 29 Kasım 2017 Çarşamba 15:08

Urla Zeytinalan bölgesinde davalı tarife uygulamasında olduğu gibi, yakın mesafeler arasındaki iki kata varan ücret farklılıklar ve gidişte uygulanan 90 dakka dönüşte bilete tabi uygulama ne olacak. Acaba Aziz bey inadı bırakıp bu gün uygulanan ücret adaletsizliğine ne diyor onuda açıklarsa seviniriz.

Yorumu oyla      11      7  
deli bekir 29 Kasım 2017 Çarşamba 14:53

izmirim karta otomatik dolumun gelmesi lazım. belli limit altına düştüğünde tanımlanan kredi kartından anında belirlenen ücret kadar tutarın karta aktarılması olursa, her yere dolum makinası kurmaya gerek yok.böylelikle kart firması para kazanamayacak ama olsun.

Yorumu oyla      13      5  
29 Kasım 2017 Çarşamba 14:09

Sınırsız değil. İki biniş arasında en az 5 dakika olması lazım.

Yorumu oyla      13      6  
Duraklardaki tabelalar 29 Kasım 2017 Çarşamba 10:54

Duraklarda otobusun kac dk da gelecegini gosteren tabelalar bir turlu aktif olmadi. Artik o projeninde cop oldugunu dusunmeye basladim.

Yorumu oyla      17      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Muhtarlardan Başkan Badem'e teşekkür
İstanbul kültür gezisine katılan muhtarlar, Belediye Başkanı Mahmut Badem’e ...
Kınık'ta fidanlar toprakla buluştu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde ...
İzmir'in tarihi çarşısına 'hayat hattı'
Kentin en eski ve en önemli ticaret merkezi Kemeraltı'nda komple alt yapı, ...
 
Karaburun Belediyesi'nde toplu sözleşme sevinci
Karaburun Belediyesi ile Tüm Yerel Sen arasında toplu sözleşme imzalandı.  
ESHOT'a dev bütçe, Başkan'dan grev ve kredi çıkışı: 'Ağzınızdan çıkanı...'
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, ESHOT Genel Müdürlüğü'nün 875 milyon ...
İzmir Kadın Meclisleri, Selçuk’ta toplandı
İzmir Kent Konseyleri Kadın Meclisleri Birliği Kasım Ayı Toplantısı Selçuk ...
 
Bornova'da bir canı da siz kurtarın
Bornova Belediyesi, engelli kedi ve köpekleri şefkatle kucaklayacak hayvanseverler ...
Bergama uluslararası projede pilot bölge oldu
48 ülkede 28 yıldır faaliyetlerini ve 1.000.000’un üzerinde gönüllü ile ...
İzmirliler dikkat! O bulvarda 10 günlük çalışma
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yapım çalışmalarını sürdürdüğü Konak Tramvayı'nda ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva