HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
29 Kasım 2017 Çarşamba - 08:37

ESHOT'a dev bütçe, Başkan'dan grev ve kredi çıkışı: 'Ağzınızdan çıkanı...'

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, ESHOT Genel Müdürlüğü'nün 875 milyon 697 bin TL olan 2018 yılı mali bütçesini oy çokluğuyla onayladı. 

ESHOT a dev bütçe, Başkan dan grev ve kredi çıkışı:  Ağzınızdan çıkanı...

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde ESHOT Genel Müdürlüğü bütçe görüşmelerinde Ak Partili üyelerin eleştirilerine Başkan Aziz Kocaoğlu cevap verdi.

AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan, ESHOT Genel Müdürlüğü yönetimini başarısız, bütçesini yetersiz gördüklerini söyledi. Doğan, ESHOT'un İzmirlilerin beklentilerini karşılamaktan uzak, dünya standartlarını benimsemeyen sıradan bir kurum haline geldiğini, birçok kentte klimalı durak yapılırken, İzmir'de mevcut duraklar dahi korunamadığını savundu. ESHOT'un iflas noktasına geldiğini öne süren Doğan, "ESHOT Uluslararası Toplu Taşımacılık Birliği'nden geçen yıl ödül aldı. Bu birliğe geçen yıl 60 bin TL ödendi. 2018'de 70 bin TL ödeneceğine göre alınacak yeni ödül hayırlı olsun. ESHOT, İZBAN ve İZDENİZ grevlerinde de sınıfta kaldı. Siz de grevlerin bitmesi için taraflarla görüşmeyi geciktirdiniz" dedi. Ak Partili üye İmet Tunç ise kadrolu işçilerin azaltılmasını eleştirdi.

KOCAOĞLU: AĞZINIZDAN ÇIKANI BEYNİNİZDEN GEÇİRİN
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ak Parti Grubu'nun eleştirilerini tek tek yanıtladı. ESHOT'un ödül aldığı Uluslararası Toplu Taşımacılık Birliği'ne İETT ve İstanbul Metro'nun da ödeme yaptığını, ancak İzmir'in aldığı plaketi alamadıklarını söyledi. Ak Parti Grubu'nun, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kredi derecelendirme kuruluşlarından aldığı AAA notunu, bu kuruluşlara para ödendiği söylemleriyle eleştiri konusu yaptığına dikkat çeken Kocaoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti Hazinesi kredi derecelendirme kuruluşlarına para vererek kredi notunu değerlendirtmiyor mu? Ağzınızdan çıkanı beyninizden geçirin arkadaş. Ben bu söylemi anlamıyorum" dedi. 

İZMİR, İSTANBUL VE ANKARA RAKAMLARINI KARŞILAŞTIRDI
Kocaoğlu, elektrik enerjisi üretimine devam edeceklerini, üretimin 1.25 megavata çıktığını söyledi. ESHOT bütçesinin açık verdiği eleştirilerini de değerlendiren Kocaoğlu "Evet bütçe açık veriyor. Ankara'da EGO'nun giderleri 848 milyon TL, geliri 548 milyon TL. Borçlanma 300 milyon TL, açık yüzde 35'tir. İstanbul İETT'de gider 2 milyar 140 milyon TL, gelir 1 milyar 724 milyon TL, borçlanma 416 milyon TL, açık yüzde 24'dür. ESHOT'da gider 875 milyon TL, gelir 685 milyon TL, borçlanma 184 milyon TL'yle yüzde 21'dir." dedi.

BÜTÇE GÖRÜŞMESİNDE GREV TARTIŞMASI 
ESHOT'da 4 bin 150 işçi çalıştığını açıklayan Kocaoğlu, taşeronun kalkacağının açıklandığını ama kalkmadığını belirterek "Bizim taşeronlarımız belediye şirketleridir. Ne demek istediğimizi anlarsınız. TBMM bir kanun düzenler de ESHOT'a 'Kendi işçini alacaksın. İhaleye çıkmayacaksın' derse çıkmayız" dedi. 

Ak Parti Grubu'nun grevleri bile siyasi malzeme yaptığını dile getiren Kocaoğlu, Cumhurbaşkanı'nın işadamlarına 'OHAL var, grev yaptırmıyorum' dediğini belirterek, "Öyleyse İzmir nereye bağlı?"diye sordu. Ak Partili Doğan'ın "Varsayımlar üzerine konuşuyorsunuz" tepkisi üzerine Kocaoğlu, "Konuştunuz, dinledik. Savunma yapıyoruz. Bir şey demedim. OHAL'in olduğunu söyledim. İZBAN grev süreci sırasında, burada tezgahın ne olduğunu, kimin elini ovuşturduğunu, kimin bu memlekette grev olsun da millet işkence çeksin dediklerini, hepsini biliyorum." dedi.

Ak Partililer bu sözlere tepki göstererek, Kocaoğlu'ndan kimleri kastettiğini açıklamasını istedi. Bunun üzerine Kocaoğlu, "Bunu daha önce de söyledim. Grev sizi ilgilendiriyorsa kimin çomak soktuğunu anlarsınız. Evet, AKP iktidarıdır, evet hükümettir" dedi. Ak Parti Grubu bu sözlere tepki gösterdi. 

Konuşmaların ardından yapılan oylamada ESHOT Genel Müdürlüğü'nün 875 milyon 697 bin TL olan 2018 yılı mali bütçesi, Ak Parti Grubu'nun ret oylarına karşın oy çokluğuyla kabul edildi. (DHA)

 
Zarrab'ın imzaladığı belge yayınlandı!
 
Mehmet KARABEL yazdı... Ucuz et’in yahnisi
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmir için 29 Kasım 2017 Çarşamba 20:36

Sayın Doğan; İzmir haricindeki büyükşehirlere verilen metro yardımı niye verilmiyor, belediyenin kendi yapmak istediği metro projeleri neden onaylanmıyor? Neden bunların olması için çaba sarf etmiyorsunuz.Siz bunları halledin İzmir‘in her yerine metro yapın söz duraklarda kışın cappucino yazın dondurma bile konulur.Angaradan bakınca İzmire yatırım yapmak angarya.

Yorumu oyla      12      5  
Bedri Sümer Ayrancılar. Mahallesi - Torbalı 29 Kasım 2017 Çarşamba 20:24

Toplu ulaşımda hak, hukuk, adalet istiyoruz. Ayrımcılığa son verin. Sosyal belediyecilik ayrımcılık yaparak yapılmaz.90.dk aktarma hakkımızı verin.

Yorumu oyla      11      6  
efe 29 Kasım 2017 Çarşamba 20:06

Ben diorum ikarus o diyo merdivenli engelli girişi ikarus diorum soğuk savaştan kalma ikarus ayrıca Ülkenin durumu ortada benzin 5.60 dolar 3.93 işsiz 12 milyon asgari ücretle 15 milyon kişi geçiniyor dış borç 450 milyar dolar üretim yok kısaca fakir bi ülke vatandaşıyız bu şartlarda en doğal hakkımız Klimalı durak

Yorumu oyla      12      5  
Zagor 29 Kasım 2017 Çarşamba 18:26

Disa bagli Enerji orani %80´i bulan bir ülkede , günün 12-15 saati Enerji harcayacak Klimali durak yapmak veya istemek ancak Ortadogu kafasinda olur. Sanki her delikten Petrol, Dogalgaz fiskiriyorda , bizde bunun parasini ne yapacagimizi bilmiyoruz. Dün yalinayak gezenler bugün Klimali durak diyor. Peh peh. Savurganliga bak. Tasaruf bilmez savurgan Millet yarin acliga mahkum olur. Hakedersiniz.

Yorumu oyla      12      5  
Poyraz 29 Kasım 2017 Çarşamba 17:43

Ufacık taşra şehirlerinde klimalı durak var diye salla gitsin.Yere göğe sigdiramadiginiz Ankara'da metro istasyonlarının bazı çıkışlarında ne asansör var ne de yürüyen merdiven var.

Yorumu oyla      12      5  
Bülent ışık 29 Kasım 2017 Çarşamba 17:39

Ankara'da havaalanına toplu taşıma ile gitmek 11 lira.istanbul'da 6 lira.Izmir'de havaalanına toplu taşıma ile gitmek tam 2.60 öğrenci 1.50 lira.65 yaş üzeri bedava.

Yorumu oyla      12      5  
Fail 29 Kasım 2017 Çarşamba 17:16

1) İzmir türkiyenin en pahalı suyunu kullanıyor 2) Kent kart değiştirilerek herkesten 6 tl ekstra para aldılar 3) Ak Parti bu durumlar varken muhalefet olamıyor 4) belediye işçisi izelman iz enerji ve diger şirketler ücretsiz biniş yapar MEMUR 2.60 oder

Yorumu oyla      11      5  
yaşlandı 29 Kasım 2017 Çarşamba 17:00

İzmirin belediye baskanı cok yaslı.Ankara ve İstanbul genc dinamik. İzmirede genc bir baskan yakısır. TUNC SOYER gibi.

Yorumu oyla      11      5  
volkan 29 Kasım 2017 Çarşamba 16:56

sen once hukumetın söz verip yapmadıgı otogar metro hattının hesabını sor yada sus konuşma 40 kere sölicez bu otogar metroyu 1 metre metro yapmadınız izmire hala konuşuyosunuz..yılda 52 mılyar vergi veriyor bu izmir yazıklar olsun..

Yorumu oyla      12      5  
Bornovalı 29 Kasım 2017 Çarşamba 15:12

Klimalı durak kışı çok soğuk ve uzun geçiren bazı doğu illerimizde olabilir. İzmir'de kış ayları hele son yıllarda ha var ha yok. Ancak bazı otobüs durakları birbirine yakın- Örneğin Şair Eşref' te. Aradaki en az 1 tanesi iptal edilebilir. Yürümeye de alışmalıyız ki trafik kilitlenmesin.

Yorumu oyla      11      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Kadın Meclisleri, Selçuk’ta toplandı
İzmir Kent Konseyleri Kadın Meclisleri Birliği Kasım Ayı Toplantısı Selçuk ...
Bornova'da bir canı da siz kurtarın
Bornova Belediyesi, engelli kedi ve köpekleri şefkatle kucaklayacak hayvanseverler ...
Bergama uluslararası projede pilot bölge oldu
48 ülkede 28 yıldır faaliyetlerini ve 1.000.000’un üzerinde gönüllü ile ...
 
İzmirliler dikkat! O bulvarda 10 günlük çalışma
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yapım çalışmalarını sürdürdüğü Konak Tramvayı'nda ...
İZBAN treni arıza yaptı!
İZMİR'de, Cumaovası- Aliağa seferini yapan İZBAN trenleri sinyalizasyon ...
Bornova'da yeşil seferberlik!
Bornova Belediyesi daha yeşil bir Bornova için ağaçlandırma seferberliği ...
 
Yılbaşı tarifesi... İzmir'de suya zam var!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nden oluşan İZSU Genel Kurulu'nda İZSU'nun ...
O şirketten İzmir'de çöp atağı... Beş ilçeyi de istedi!
İzmir’in güneyindeki çöp sorununu halletmek için Ödemiş’ten çalışmalara ...
Bornova Belediyesi'nden kadınlara 'öz savunma' eğitimi
Bornova Belediyesi, 25 Kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddetle Dayanışma ve ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva