HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Kasım 2017 Salı - 11:12

Bergama uluslararası projede pilot bölge oldu

48 ülkede 28 yıldır faaliyetlerini ve 1.000.000’un üzerinde gönüllü ile sürdüren Best Buddies sosyal sorumluluk projesi Bergama’da pilot proje olarak faaliyete geçiyor.

Bergama uluslararası projede pilot bölge oldu

Zihinsel ve Gelişim Engelli bireylerle, gönüllüleri arkadaş yapan Best Buddies sosyal sorumluluk projesi, Türkiye’de İstanbul, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’dan sonra Ege Bölgesi’nde ilk olarak Bergama’da hayata geçiyor.

Best Buddies Turkey ekibi, Bergama’daki 17 Lise yönetimi ve rehabilitasyon merkezlerinin katıldığı tanıtım toplantısını, Bergama Kültür Merkezi’nde 26 Kasım Pazar günü yaptı. Bergama Belediyesi, Bergama Kaymakamlığı ve Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de paydaş olarak destek verdiği tanıtım toplantısında katılımcılar, pilot proje olarak başlatılan çalışmanın basamaklarını proje koordinatörlerinden dinlediler. Pilot projenin uygulanacağı Bergama 70.Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri de yoğun katılım ile toplantıyı izledi.

Bugünden itibaren pilot proje okulundaki öğrenciler gönüllü başvurularını yapmaya başlıyor. Başvuruların ardından Best Buddies Turkey tarafından gönüllü olan öğrencilere; Liderlik ve Engellilik Kavramına Doğru Yaklaşım eğitimleri verilecek. Eğitimlerini tamamlayan öğrenciler, eş zamanlı olarak okul bünyesinde oluşturdukları proje yönetim ekibiyle arkadaşlık eşleştirmelerini ilçedeki rehabilitasyon merkezleri ile görüşerek yapacaklar. Projenin en renkli günü olan “Eşleştirme Günü’nde” de bu arkadaşlıklar, gönüllülere duyurulacak ve arkadaşları ilk kez birebirlerini orada tanıyacaklar. Öğretim yılı süresinde devam edecek arkadaşlık programında gönüllülerin sorumluğunda olan konulardan bazıları; ayda iki kez yüz yüze görüşmek ve okul ile birlikte ortak aktiviteler yürütmek. Projenin sonunda ise engeli olan ve olmayan gönüllü bireyler uluslararası bir gönüllülük sertifikası almaya hak kazanıyorlar.

BEST BUDDİES HAKKINDA
Uluslararası bir sivil toplum kuruluşu olan Best Buddies, Zihinsel ve Gelişim Engelli gönüllü bireyler ile bu engeli olmayan gönüllüler arasında arkadaşlık bağları kuran programlar uyguluyor. Böylelikle engelli bireylerin toplumda sosyal birey olarak kabul edilmesi ve kabul görmesi yolunda adım atılmasına aracı oluyor.

Sivil toplum kuruluşu, kar amacı gütmeyen ve 1.000.000’dan fazla gönüllüsü olan uluslararası bir yapıya sahip. Kurucusu, ABD Başkanları’ndan John F. Kennedy’nin yeğeni Anthony Kennedy Shriver, projeyi ABD Georgetown Üniversite’sinde 1989 yılında başlatmış. Kurum, Special Olympics (Özel Olimpiyatlar) ile kardeş kuruluş.

Best Buddies Turkey, Alternatif Yaşam Derneği (AYDER) çatısı altında 2010 yılından beri faaliyet gösteriyor. 7 yılda 50 okul ve 5000 gönüllü projeye katılmış. K  Türkiye'de, ABD’de Türkiye’nin Michigan Fahri Konsolosu Sn. Nurten Ural, Ulusal bir televizyon kanalı olan KANAL D Ana Haber Bülteni Sunucusu olan Sn. Gözde Atasoy, arkadaşlık Elçisi olarak çalışmalara gönüllü destek veriyor.

 
AK Partili Sürekli’den Karşıyaka ve Bayındır mesaisi
 
MHP lideri Bahçeli: 'Zarrab denilen şarlatan...'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirliler dikkat! O bulvarda 10 günlük çalışma
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yapım çalışmalarını sürdürdüğü Konak Tramvayı'nda ...
İZBAN treni arıza yaptı!
İZMİR'de, Cumaovası- Aliağa seferini yapan İZBAN trenleri sinyalizasyon ...
Bornova'da yeşil seferberlik!
Bornova Belediyesi daha yeşil bir Bornova için ağaçlandırma seferberliği ...
 
Yılbaşı tarifesi... İzmir'de suya zam var!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nden oluşan İZSU Genel Kurulu'nda İZSU'nun ...
O şirketten İzmir'de çöp atağı... Beş ilçeyi de istedi!
İzmir’in güneyindeki çöp sorununu halletmek için Ödemiş’ten çalışmalara ...
Bornova Belediyesi'nden kadınlara 'öz savunma' eğitimi
Bornova Belediyesi, 25 Kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddetle Dayanışma ve ...
 
Başkan'dan 3 kelimeyle İzmir tanımı: ‘Güzel, aydınlık, demokrat’
Proje ödevi için gelen öğrencileri ağırlayan Başkan Kocaoğlu, onlara "Ders ...
Başkan Atila, mahalle gezilerine devam ediyor
Sorunlara yerinde çözüm hedefi ile çalışmalar yapan Bornova Belediye Başkanı ...
Büyükşehir'den temiz enerji devrimi... Sırada 6 merkez
Yetki alanı içindeki hizmet ve yatırımlarda karbondioksit salınımını 2020 ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva